Dodaj do ulubionych

Tenisówki ze Smyka

08.08.12, 23:36
Witam,
Zaczynam rozglądać się za butami do szkoły, chcę kupić tenisówki na rzepy, aby były też na wf. Patrzyłam ostatnio w Smyku - jest kilka ładnych modeli, tylko zastanawiam się nad jakością tych butów. Kupiłam już kiedyś w Smyku i niestety bardzo szybko się zniszczyły - potargały się wkładki, a na koniec podeszwy pękły na pół. Ciekawa jestem czy wtedy mnie trafił się taki model, czy wszystkie tak mają.
Proszę o opinie jak było u Was z tenisówkami cool club.
Obserwuj wątek
    • pucaluta Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 07:20
      Ja też kupiłam ostatnio tenisówki w Smyku. Założenie miałam takie, że mają starczyć na wakacyjne przygody, gdy lepiej mieć pełne buty. Starczyły... na 3 tygodnie może. Obluzowały się najpierw metalowe obwódki od rzepów, potem oderwały zupełnie (w pierwszym praniu). Wypłowiały mocno na słońcu, choć przecież na nim nie stały (jak na wystawach) non stop. O wkładkach to już w ogole nie powiem - luzem latają od któregoś tam założenia. To tenisówki syna, o tych mówiłam:
      https://ecsmedia.pl/c/tenisowki-chlopiece-rozmiar-33-m-iext7862379.jpg
      A córce kupiłam takie:
      https://ecsmedia.pl/c/tenisowki-dziewczece-rozmiar-29-m-iext7248484.jpg
      Te mają się lepiej, tzn. ozdoby na bokach podeszwy odkleiły się po pierwszej wilgoci, ale jej to na szczęście nie przeszkadza. Rzep jest okej (może dlatego, że jeden plus gumka). Wkładki też latają luzem zupełnie.

Generalnie - ja o nich myślę jak o jednorazówkach. Kupowałam za 25 zł, więc tragedii nie ma, ale jestem zniesmaczona taką jakością. Nie kupiłabym do szkoły, bo stawiam, że nie przetrzymają dość długo. Natomiast od koleżanek, które mają szkolne dzieci słyszałam, że Deichmanowe są niezłe. Może tam warto poszukać? Ja nie polecam.
    • blizniaki14 Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 07:54
      Też kupuję na rzepy,ale raczej z Befado, mają z oddychającymi podeszwami, podeszwa biała, but granatowy na rzepy. Dużo się naczytałam o kiepskich butach ze smyka,ale sama nie miałam, trampki mieliśmy do tej pory z H&M, Next i Tchibo, wszystkie super były, ale wiązane bo taki mamy obowiązek w przedszkolu, żeby dzieci nauczyły się sznurować smile
    • ju_mi Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 08:29
      Kupiłam jakoś na wiosnę, bo chciałam zaoszczędzić - zwykle kupowałam synowi Befado, a w Smyku znalazłam przecenione na ok. 20zł i całkiem fajne wizualnie. Tenisówki okazały się porażką: po jednym dniu odkleiły się wkładki i przesuwały się podczas chodzenia. Następnie obluzowały się te metalowe oczka przez które przechodzi rzep. Na końvu pękła podeszwa. Buty były używane przez 10 dni. Wyrzuciłam i kupiłam Befado. Nigdy więcej nie kupię tenisówek Cool Club!
      • bemati Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 08:58
        Ze 2 lata temu kupiłam tenisówki ze Smyka na jakiejś przecenie, całkiem ładne były, ale gdy syn je ubrał pierwszy raz i poszliśmy na spacer, już może po 40 minutach pięty miał obtarte do krwi. Nowe wyrzuciłam. Rok temu znów dałam się skusić, bo dość tanie... Po 2-3 dniach materiał na pięcie w środku był cały w dziurach. Butów w Smyku nie kupuję. Trampek itp. tym bardziej. Już wolę CCC.
    • marika012 Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 08:55
      Syn miał 2 pary identycznych, tylko różnica jednego numeru była. Jedne nosił w wakacje i one bardzo szybko się zniszczyły. Wkładki odkleiły, pękła podeszwa, rzepy postrzępiły. Drugie miał w przedszkolu i one wytrzymały niemal cały rok. Słabo wyglądały ale nadawały się do używania. W końcu je wywaliłam bo rzepy przestały trzymać.
    • agniesia777 Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 09:44
      Ja już od dawna nie kupuje bucików w smyku i jego podobnych ponieważ zwyczajnie się to nie opłaca. Lepiej już kupić buciki oryginalne, które wiem że na pewno się nie rozlecą po 1 dniu
      • tagliatele Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 10:48
        Potwierdzam, że jakość tenisówek ze Smyka jest fatalna. Kupiłam córce na wiosnę tenisówki na rzeczy i po 2 dniach wyrwała się przy zakładaniu sprzączka od rzepu. Wymieniłam na inne z gumką i po 2 dniach rozpruła się kokarda, która była ozdobą, niby nie przeszkadzało to w noszeniu ale wyglądało fatalnie...
    • blankaz Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 12:25
      Nie mogłyście napisać o tym jakiś tydzień temu?
      Nie kupiłabym wtedy moim chłopakom tenisówek w Smyku...
      Nic to. Tenisówki były po 17 zł, więc wiele nie stracę, jak się rozpadną. smile
      • natalek79 Re: Tenisówki ze Smyka 09.08.12, 12:42
        No właśnie, a ja kupiłam córce z MH sad Zobaczymy...
        Chociaż jestem zadowolona z pantofli z oddychającą podeszwą, które już chwilę nosi dwulatek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka