Dodaj do ulubionych

lekki wózek !!!!

29.06.04, 13:17
Mam Bebecara Raider AT+ i jest on SUPER, z jednym wyjątkiem -jak mam go
wpakować do auta, to chce mi się płakać.Szukam fajnego, LEKKIEGO wózka, który
wejdzie do bagażnika Matiza.Możecie coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • ania1592 Re: lekki wózek !!!! 29.06.04, 13:25
      Ja mam abc tempo light on nie wejdzie chyba do Twojego samochodu, ale w
      sklepie gdzie go kupiłam widziałam Maclareny małe i lekkie wózki
    • kasiaiola Re: lekki wózek !!!! 29.06.04, 16:01
      My mamy cienkasa i wchodzi Inglesina Zippy. pewnie wejdzie też Inglesina Max i
      PegPerego Pliko. Mają podobne gabaryty.
      Pozdrawiam
    • kasia25000 Re: lekki wózek !!!! 29.06.04, 18:42
      a ile miesięcy ?lat?ma twój maluch.
      Ka
    • wanda102 Re: lekki wózek !!!! 29.06.04, 21:51
      Jezeli zalezy ci na lekkim wozku i solidnego zarazem to polecam maclarena.
      w zaleznosci od potrzeb 3,8 kg do 9 kg. Ja mam Techno Xt i jest super.
      Pzdr
    • kamabs Re: lekki wózek !!!! 29.06.04, 22:54
      Baby dreams Travel- 5 kg, latwo sie sklada(jedna noga), folia w budce, duzo mca
      do spania dla dziecka. No i cena przystepna, ok 25-280 zl.POlecam
      • mamaly Re: lekki wózek !!!! 30.06.04, 12:52
        My mamy do samochodu Babydreams rider, wchodzi do vw polo bez problemu, jest w
        miarę lekki, ma budę , pokrowiec na nóżki,kosz na zakupy, składa się
        teleskopowo. Normalnie mamy emmaljungę 0 oj były boje, żeby go upchnąć w
        samochodzie.
        --
        Pozdrawiam,

Asia i Ala
    • wallis Re: lekki wózek !!!! 01.07.04, 18:59
      Jeśli chcesz FAJNY,LEKKI wózek to polecam Maclarena Volo. 3,2 kg! Najlżejszy na
      rynku, super do sklepów ale i na spacer. Do bagażnika ciach mach i włożone.
      Idealny jako dodatkowy wózek. Super wygląd. My go mamy i b. go obie lubimy.
    • coronella Re: lekki wózek !!!! 01.07.04, 19:22
      ogladałam tego Maclarena wczoraj, niby fajny, ale co w nim takiego super za
      taka cenę? I jak dla mnie totalna dyskwalifikacja za brak regulacji podnózka.
      • pinik Re: lekki wózek !!!! 01.07.04, 20:06
        Hej,

dolaczam sie do zdania coronelli! Ja bym predzej kupila bebe confort allegro
        plus.
      • wanda102 Re: lekki wózek !!!! 01.07.04, 22:13
        Czesc cornella
        mam maclarena texno XT powiem Ci co wnim jest super:
        -reg wysokosci raczki trzy stopniowa
        -raczka dopasowujaca sie pod wplywem ciepla do dloni
        -UWAGA!! Tkaniana niepalna
        -UWAGA!!! Osłona przeciw sloneczna z filtrem UV
        -Wozek ma laczenia na wkrety, a nie na nity- istnieje mozliwosc korekty ramy
        czego nie maja wozki nitowane.
        -folia pcv w standarcie
        -UWAGA!!! Lamowka fluorescencyjna i nitka fluorescencyjna w pasie dla dziecka-
        wiesz ja dziecko super wyglada wieczorem.
        -waga z tym wszystkim 6,8 kg
        A teraz podnozek. Mylisz sie ma regulacje super. Poprostu inaczej dziala. nie
        jest lamany jak w wozkach tradycyjnych tylko wysowany.
        Przedtem jezdzilam Tempo LIght ABC-Design.
        Warto sie bylo przesiasc z ANIA do maclarena.
        Widzisz ile cech odroznia ten wozek od pozostalych.
        I zastanawiam sie czy inne firmy gdyby zastosowaly te wszystkie udogodnienia
        czy ich wozki kosztowaly by tyle ile kosztuja.
        PZDR
        • pinik Re: lekki wózek !!!! 02.07.04, 12:51
          Moze ten maclaren ma troche bajerow (w koncu za cos sie te cene placi...), ale
          po pierwsze: niektore z nich maja tez inne wozki i nawet sie o nich nie
          wspomina (np. fluorescencyjna nitka i dodatki sa tez w chicco c1), a po drugie,
          to ten maclaren ma wiele bajerow, ale nie ma podstaw! O wiele wazniejszy bylby
          np. palak i wieksze kolka niz np. niepalna tkanina.

wanda102 napisała:

> Czesc cornella
          > mam maclarena texno XT powiem Ci co wnim jest super:
          > -reg wysokosci raczki trzy stopniowa
          > -raczka dopasowujaca sie pod wplywem ciepla do dloni
          > -UWAGA!! Tkaniana niepalna
          > -UWAGA!!! Osłona przeciw sloneczna z filtrem UV
          > -Wozek ma laczenia na wkrety, a nie na nity- istnieje mozliwosc korekty ramy
          > czego nie maja wozki nitowane.
          > -folia pcv w standarcie
          > -UWAGA!!! Lamowka fluorescencyjna i nitka fluorescencyjna w pasie dla dziecka-

> wiesz ja dziecko super wyglada wieczorem.
          > -waga z tym wszystkim 6,8 kg
          > A teraz podnozek. Mylisz sie ma regulacje super. Poprostu inaczej dziala. nie
          > jest lamany jak w wozkach tradycyjnych tylko wysowany.
          > Przedtem jezdzilam Tempo LIght ABC-Design.
          > Warto sie bylo przesiasc z ANIA do maclarena.
          > Widzisz ile cech odroznia ten wozek od pozostalych.
          > I zastanawiam sie czy inne firmy gdyby zastosowaly te wszystkie udogodnienia
          > czy ich wozki kosztowaly by tyle ile kosztuja.
          > PZDR
    • coronella Re: lekki wózek !!!! 01.07.04, 22:24
      Byla tu kiedys niejaka Dada, ktora reklamowala tylko Maclareny i foteliki
      Concord. I taki zbieg okoliczności ze sklepem.... wydaje mi się, że dada
      zmieniła nicka
      • pinik Re: lekki wózek !!!! 01.07.04, 22:27
        coronella napisała:

> Byla tu kiedys niejaka Dada, ktora reklamowala tylko Maclareny i foteliki
        > Concord. I taki zbieg okoliczności ze sklepem.... wydaje mi się, że dada
        > zmieniła nicka

owa dada reklamowala tez mocno wozki abc design (co czyni wanda rowniez w wielu
        watkach). Dlaczego nie zaraeklamujesz sklepu oficjalnie???

Taka ukryta reklama na dluzsza mete ma chyba odwrotne skutki do oczekiwanych.

>
        • ewabart Re: lekki wózek !!!! - do PINIK 02.07.04, 08:47
          Czesc,
          a ja do ciebie po rade jak chyba juz czesc dziewczyn robilo, ale naprawde
          czytam wszystkie posty i nadal nie mam jasno sprecyzowanego zdania.
          jak uwazasz potrzebuje wozek, rodze we wrzesniu wiec cala zima przede mna i jak
          mam kupowac gondole to od razu ze spacerowka czy dopiero potem, a poza tym czy
          to dobry pomysl aby pierwszy wozek byl uzywany, no i jeszcze jeden szczegol
          wole wozki z czterema duzymy kolkami,
          co mi mozesz poradzic, jaka marke itp.
          bede bardzo wdzieczn
          buzka
          ewa
          • pinik Re: lekki wózek !!!! - do PINIK 02.07.04, 09:13
            Hej,

na poczatek kupilabym wozek gleboko-spacerowy na duzych kolach, miekki. Moze
            byc spokojnie uzywany. Ja jestem za tym, zeby kupic lepszy jakosciowo, a
            uzywany (zwykle da sie juz prac cale tapicerki!) niz gorszy nowy. Nie kupilabym
            uzywanego graco i Hauck'a (i kilku innych...). Ale nieraz ludzie sprzedaja
            wozki tego typu (bo sa juz dla nich za ciezkie) za niezle ceny prawie nowe.

Jesli jestes napalona na jakas lzejsza spacerowke w przyszlosci (np. Peg perego
            atlantico), to mozesz najpierw kupic wozek z sama gondola, a potem te
            spacerwoke. Choc wg. mnie nie bedzie to az taka oszczednosc, a bedziesz miala
            jakby o jeden wozek mniej. Te duze spacerowki sa dobre jako stacjonarne. Zalezy
            od tego, ile masz miejsca w domu, czym sie zamierzasz poruszac z dzieckiem,
            jakie masz chodniki/drogi przy domu.

A co do marek... z gornej polki polecam glownie emmaljunge (uzywane tansze, a
            przewioza spokojnie kilkoro dzieci!). Z tanszych mozesz rozejrzec sie za
            polskimi (jesli np. chcesz sama gondole) np. Roan Marinta, Jedroch Bartatina
            (plus).
          • pinik Re: do ewabart 02.07.04, 09:14
            Zorientowalam sie, ze ten watek tu dosc nie na temat...

Lepiej zaczac nowy, to potem inne dziewczyny moga z tego lepiej skorzystac, a
            tu sie nie pisze o rzeczach, ktore czytelniczki tego watku nie interesuja.

Uwazajcie na to troche! smile
            • ewabart Re: do ewabart 02.07.04, 10:47
              dzieki za info,

jesli chodzi o nowy watek to zaczynalam i nie bylo zadnego odzewu, a ten watek
              tez ma przeciez duzo wspolnego z wozkiem,
              i jestes jedna z niewielu akurat, ktora odpowiedziala
              pozdrawiam
              ewa
        • wanda102 Re: lekki wózek !!!! 02.07.04, 09:44
          Witaj Pinki
          Wezwalas mnie do tablicy.
          Piszac zaczepnie to odnosze wrazenie,ze ty jestes sprzedawca z ebay i za
          posrednictwo pobierasz oplaty. Mieszkam w Wie. Mam corke Anie dwa lata.
          Poniewaz Najpierw maialam ABC-Design, a teraz maclarena to wypowiadam sie na
          znany mi temat. Nie stac mnie tak jak Ciebie na zakup tylu wozkow. Jesli chodzi
          o foteliki to corka jezdzila zawsze w CONCORDZIE i tez go polecam.
          I jeszcze jedno na twoim miejscu bardzo powaznie zastanowila bym sie nad
          polecaniem rzeczy uzywanych dla noworodkow. Chodzi o kontakt dzieckoa z
          uzywanymi rzeczami przez inne dzieci. Leczenie jest drogie. Czyn to
          odpowiedzialnie. Nikgdy w twojej wypowiedzi nie przestrzegalas przed
          tymizagrozeniami. Uwazam, ze tak jak ty mam prawo zabierac glos na forum i
          polecac te produkty ktore posiadam. Chyba boli cie to, ze staram sie zawsze
          temat przedstawic doglebnie czego Ci czasami brakuje.
          PZDR
          • pinik Re: do wandy! 02.07.04, 11:54
            wanda102 napisała:

> Witaj Pinki
            > Wezwalas mnie do tablicy.
            > Piszac zaczepnie to odnosze wrazenie,ze ty jestes sprzedawca z ebay i za
            > posrednictwo pobierasz oplaty.

Owszem duzo sprzedaje na ebayu (i kupuje), ale jeszcze nigdy nie zareklamowalam
            swojego artykulu!

I jest tu kilka osob (a nawet sporo!), ktore poprosily mnie o konkretna pomoc
            przy zakupie wybranych przez nie artykolow. Chyba bylby to zbyt duzy zbieg
            okolicznosci, jesli akurat wybralyby artykuly, ktore ja sprzedaje! A z ta
            prowizja, to gdyby tak bylo, to musialoby to ist przez agenta ebaya (i byloby
            to w aukcji napisane!). Inaczej wziecie prowizji jest chyba wogole niemozliwe!
            I wiesz co? Kilka osob, ktorym pomagalam zaproponowalo mi nawet odplate za
            pomoc, a ja jej nigdy nie wzielam! Uwazam to za troche nie fair, co napisalas.

Mieszkam w Wie. Mam corke Anie dwa lata.
            > Poniewaz Najpierw maialam ABC-Design, a teraz maclarena to wypowiadam sie na
            > znany mi temat. Nie stac mnie tak jak Ciebie na zakup tylu wozkow. Jesli
            chodzi
            >
            > o foteliki to corka jezdzila zawsze w CONCORDZIE i tez go polecam.

Widzisz, z tymi fotelikami to ja nawet nie zauwazylam, ze ten tak polecasz, ale
            inne mamy to napisaly! Ja nie jestem jedyna, ktora widzi tu twoja reklame.

> I jeszcze jedno na twoim miejscu bardzo powaznie zastanowila bym sie nad
            > polecaniem rzeczy uzywanych dla noworodkow. Chodzi o kontakt dzieckoa z
            > uzywanymi rzeczami przez inne dzieci. Leczenie jest drogie. Czyn to
            > odpowiedzialnie. Nikgdy w twojej wypowiedzi nie przestrzegalas przed
            > tymizagrozeniami.

chyba ci to tak przeszkadza, bo reklamujesz sklep z nowymi rzeczami, ktore sa
            znacznie drozsze i chcesz odstraszyc inne mamy od kupowania tanszych rzeczy
            uzywanych. Ja wychowalam sie w duzej mierze na rzeczach uzywanych z zachodu
            (wtedy w PL nic nie bylo) i nigdy nie mialam z tym problemu. Ja wole sobie cos
            wyprac i wyczyscic, ale zaplacic mniej. I wiele, wiele dzieci wychowuje sie na
            rzeczach z drugiej reki i zyje! Uwazam, ze ani mojemu dziecku, ani innym to nie
            zaszkodzi.

Uwazam, ze tak jak ty mam prawo zabierac glos na forum i
            > polecac te produkty ktore posiadam. Chyba boli cie to, ze staram sie zawsze
            > temat przedstawic doglebnie czego Ci czasami brakuje.

Oczywiscie, ze masz prawo wyglaszac swoje poglady na forum!!! Nigdy nie mialam
            nic przeciwko temu! Jesli sie na czyms dobrze znasz, to tym lepiej!

Ale to bardzo widac, ze reklamujesz zawsze abc, jeszcze bardziej drogie
            maclareny i foteliki concord (wszystko, co mozna kupic w pewnym wysylkowym
            sklepie....). To nie przypadek!

A na reklame (odplatna!) jest tu specjalna rubryka!

A gdybym miala zaglebiac sie za kazdym razem bardzo gleboko w opisywany temat
            (choc czasami to robie), to juz bym wogole nie miala czasu dla siebie i dla
            dziecka. Staram sie pomoc jak moge, ale nie jest to moj zyciowy cel ani
            potrzeba, rozpisywac sie tu godzinami. Jesli ktos ma dalsze pytania, zawsze
            moze jeszcze zapytac!

> PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka