Dodaj do ulubionych

w co oprawić mape z lidla?

17.08.12, 22:52
mapa ma 105x132 cm.
o taka dokladnie:
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_29027.htm
jak ja przymocowac do dużej pustej ściany ? wink
takich duzych ramek nigdzie nie widziałam, szkla tez nie.
poradzcie jak to fajnie wyeksponowac w pokoju syna?
Obserwuj wątek
    • inx123 Re: w co oprawić mape z lidla? 17.08.12, 23:11
      a w antyramę....nie wiem czy są takie wymiary..my mamy puzzle w takiej 70x50 zawieszone ale widziałam też większe od naszej
      • inx123 Re: w co oprawić mape z lidla? 17.08.12, 23:19
        na all są takie 100x140 jakbys ucieła te białe brzegi to by sie zmieściła wink
        • mysiam Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 08:31
          antyrama -dobry pomysł
          ja pomyslalam jeszcze o 2 cienkich listewkach -do jednej przymocowana górna krawędź mapy ,do drugiej dolna ,sznureczek i juz masz-tak ,jak szkolne duze mapy sie wieszało
          • kasia_wp Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 08:39
            Może taśma dwustronna.
            • patatajowa Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 09:42
              o listewkach tez myslalam ale nie wiem czy mapa nie będzie sie jednak brzydko zwijac po bokach.
              znalazłam w sklepie int. antyrame z pleksi w potrzebnym rozmiarze ale koszt jakiś kosmiczny +kosmiczna wysyłka wink
              • natalek79 Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 09:56
                ostatnio potrzebowałam antyramę na puzzle 80x60, też szukałam z pleksi, bo wydawało mi się, że szklane strasznie drogie (po allegro patrzyłam). Byłam w Elecrerc (Rzeszów) i kupiłam szklaną za 25 zł. Spory był wybór, tych z plekci też i ceny całkiem do rzeczy.
                • inx123 Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 11:05
                  najlepiej tradycyjnie ..pinezki w ścianęwink))
                  • natalek79 Re: w co oprawić mape z lidla? 20.08.12, 12:38
                    Zależy co się komu podoba - u mnie by nie przeszła taka fuszerka wink
                • patatajowa Re:natalek79 19.08.12, 13:11
                  a widziałaś w tym leclercu jakas naprawde dużą ramke? bez znaczenia czy szklo czy plastik.wolałąbym stacjonarnie kupic i nie przepłacac za wysyłke dodatkowo.
                  orientujesz sie gdzie w Rz szukac jeszcze? moze castorama, leroy czy coś w tym stylu?
                  • natalek79 Re:natalek79 20.08.12, 12:38
                    Widziałam w realu, ale nie wiem jakie największe - będę dziś lub jutro to mogę zajrzeć i Ci napisać. Napewno nie ma w Tesco szału, a w Castoramie i innych takich nie zdążyłam szukać, bo właśnie w Elecrercu kupiłam. Nie pamietam jakie tam były największe, ale ceny napewno były ok, polski producent, nie pamietam jaki, bo puzzle już na ścianie wiszą, a opakowanie wyrzucone.
                    • patatajowa Re:natalek79 21.08.12, 17:18
                      niestety w Leclercu,Castoramie,Praktikerze i Leroyu najwiekszy dostepny rozmiar to 70x100 cm sad
                      • kamooola Re:natalek79 21.08.12, 23:17
                        kiedyś kupowałam wielkie pleksi w salonie fotograficznym MAXUM na 3-go Maja
                        • patatajowa Re:natalek79 21.08.12, 23:40
                          nogi juz nie te same co w młodosci zeby schodzic pól miasta wink wiec antyrama juz zamowiona na allegro .
                          • mw115 do patatajowa 22.08.12, 07:38
                            podałabys link do tej, którą zamówiłaś?
                            z góry dzięki
                            m
                            • patatajowa Re: do patatajowa 22.08.12, 08:47
                              allegro.pl/show_item.php?item=2575825286
                          • mw115 prośba do patatajowa 07.09.12, 22:21
                            patatajowa
                            Czy mogłabyś zrobić zdjęcie mapy oprawionej w tę antyramę?
                            będę wdzięczna
                            • patatajowa Re: prośba do patatajowa 09.09.12, 14:13
                              postaram sie jutro .ale od razu mowie ze efekt mnie nie zachwyca...
                              te klipsy mocujące kiepsko trzymają, tak że pleksi sie wygina troche i odstaje od tyłu.
                      • natalek79 Re:natalek79 22.08.12, 21:55
                        Patatajowa w realu też wybór niewielki, niestety...
    • phi.phi Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 11:40
      To zależy, do czego ma służyć... antyrama - osobiście jestem przeciwna, IMO albo ramka z plastikową "szybką" - jeśli mapa ma być elementem dekoracyjnym, albo podkleić ją na 0,5 cm piance na całej powierzchni (np. w punkcie, gdzie robią wydruki wielkoformatowe) i wtedy dzieciak może wbijać kolorowe pinezki w miejsca, w których był, które chciałaby odwiedzić - a mapa jest sztywna i nie ma problemu, żeby powiesić ją na haczykach, etc. smile
      • eszulczewska Re: w co oprawić mape z lidla? 18.08.12, 16:50
        Mozna tez kupic plyte wiorowa na wymiar i nakleic na nia mape. Latwo to zawiesic, szpilki tez mozna wtedy wkluwac. U nas sie taka wersja na mapie 2x1m sprawdzila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka