Dodaj do ulubionych

rozmiar ubranek

30.06.04, 13:50
Kompletuje wyprawke dla mojej dzidzi. Ma sie urodzic na poczatku wrzesnia.
Poradzcie czy kupowac ubranka w rozmiarze 56 czy od razu 62. Czy w tych
wiekszych dzidzia nie bedzie wygladala jak w worku?Jaki rozmiar czapeczki na
poczatek polecacie. Wogole nie znam sie na tym i nie ma mi kto pomoc. Dzieki
Obserwuj wątek
    • mlodamama20 Re: rozmiar ubranek 30.06.04, 13:53
      nie kupuj 56, bo dziecko moze sie urodzic duze i ubranka nie beda sie
      nadawaly.nawet jak urodzi sie malutkie to zanim sie obejrzysz to te ubranka 62
      beda juz zamale.tak wiec nie kupuj duzo ubranek,jezeli decydujesz sie na
      pieluch tetrowe tokup same kaftaniki.bo body przydaja +sie tylko do pampersow.
    • mama_julci2 Re: rozmiar ubranek 01.07.04, 23:01
      Rozmiar 62 będzie w sam raz ! Napewno nie będzie dużo za duży smile jeśli nawet to
      dzidziuś będzie rósł z dnia na dzień i szybko do nich urośnie. Nie nastawiaj
      się jednak, że dostaniesz dużo rzeczy na początku od wszystkich cioć i
      znajomych. Prawdopodobnie zasypią cię grzechotkami, albo ubrankami na wyrost smile
      Jeszcze jedna rada, nie kupuj zadnych letnich ciuszków ! Moja Julcia urodziła
      się w zeszłym roku w sierpniu i wierz mi, że ani razu nie wyszła na letniaka.
      Szybko zrobi się zimno. Rozglądnij się jeszcze za dużą gondolą do wózka. Musisz
      brać pod uwagę, że dzidzia przejeździ w niej całą zimę aż do wiosny.
      Pozdrawiam
    • pia_ Re: rozmiar ubranek 02.07.04, 15:38
      Urodziłam córkę na początku września ubiegłego roku i chociaż miała 55 cm, to
      spokojnie mieściła się w ubranka w rozmiarze 50-56 (firm H&M, Cubus). Polskie
      śpioszki, a zwłaszcza rewelacyjne body firmy Sofija kupowałam w rozmiarze 62,
      bo 56 wystarczył mi na kilka dni. Nie kupuj letnich rzeczy, bo chociaż wrzesień
      bywa bardzo ciepły, to body i skarpetki spokojnie wystarczą na ten czas.
      Czapeczkę kup w najmniejszym rozmiarze - spokojnie wystarczy przynajmniej na
      miesiąc. I bardzo polecam kupowanie pajacyków rozpinanych od góry do dołu i w
      kroku (koniecznie obie nogawki), ze stópkami. Popytaj w sklepach i może trafisz
      na ubranka wrocławskiej firmy Lafel - mają najwygodniesze i najładniejsze
      śpiochy, zwłaszcza te grubsze: z termofroty, weluru, czy tkaniny dresowej.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka