Dodaj do ulubionych

Uwaga na Chicco London!! zle opinie w USA ???

30.06.04, 15:34
Czesc, szukam lekkiej parasolki, zainteresowalam sie Chicco London, bo Chicco
zrobilo promocje i wersja Winter kosztuje 349 zl. Ale - uwaga! Poczytalam
sobie opinie posiadaczy tego wozka w USA (mnostwo "wypluwa" wyszukiwarka
Yahoo), prosze, oto jedna z nich:

www.shopping.com/xPR-Chicco_London_Umbrella~RD-108643520132
UPDATE: 1/7/04

There have been MANY reviews of this stroller collapsing with children in it.
Apparently there is a design flaw with some of the bolts and nuts where after
normal use the nuts came off the bolts and caused (at best) seat sagging, and
(at worst) the full collapse of the stroller.
Chicco knows about this problem, and issued a storewide recall, but didn't
issue a FULL recall. So, consumers with this stroller CAN get it replaced by
either returning it to Babies R Us, or by calling Chicco. There was also a
recall involving the hood at the same time as the othe storewide
recall...supposedly the clips that hold the hood onto the stroller would
break rendering the hood of the stroller useless.

Ten wozek jest niebezpieczny - wypadaja jakies sruby po pewnym czasie
uzytkowania i potrafi sie zlozyc razem z dzieckiem - w USA Chicco wycofuje go
ze sklepow... Poczytajcie sobie opinie na babysurus.com. Sa tez oczywiscie
pozytywne, ale tych negatywnych dotyczacych jakosci wozka jest mnostwo.
Czy Wy drogie Emamy tez macie takie negatywne spostrzezenia co do tego wozka??
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: Uwaga na Chicco London!! zle opinie w USA ??? 30.06.04, 23:37
      ja niedawno kupilam taki wozek, ale z mysla o wozeniu dziecka na lotnisku, bo
      chce poleciec na wakacje, z mysla wozenia dziecka w sklepie, ot tak
      doraznie...nie wiaze z nim wielkich planow spacerowych, od tego mam porzadna
      spacerowke, bylismy na kilkudniowym wyjezdzie nad Baltykiem i nie moglismy
      zabrac ze soba duzego wozka, wzielismy parasolke i tez bylo ok, nawet sie Majce
      przysnelo czasem na plazy i przezyl jazde po piachu (nie oszczedzalam go bo mi
      na nim nie specjalnie zalezy) kola sie zapiaszczyly i zasolily ale potem sie
      odpiaszczyly i odsolily i jest w zasadzie ok....ten co mam ciezko sie sklada,
      wiec mysle ze tak szybko sie nie zlozy z dzieckiem, moze ona ma jakies
      ograniczenie wagowe i dopiero potem dzieja sie takie cudenka jak wypadanie
      bolcow, srub i skladanie? czasem widze jak w parasolkach rodzice przewoza
      naprawde ogromne dzieci, w sensie np 5 latki, parasolka trzeszczy, kolka
      powyginane, ale rodzice pchaja twardo....cud ze taki wozek to wytrzymuje, w
      koncu to takie rachityczne....
      moze to smiesznie zabrzmi, ale naprawde jak sie rozwali to ja poprostu bez zalu
      wyrzuce i pomysle co dalej....o je zakupie zadecydowala nie tylko promocja ale i
      to ze ma regulowany podnozek i oparcie rozkladane na pollezaco, na tyle
      wystarczajaco aby dziecko moglo jako tako w razie co lulnac (ostatnio zdarzylo
      sie mojej coreczce zasnac w sklepie mi na rekach, no i musialam zrezygnowac z
      dalszych zakupow ( a bylam we Wroclawiu oddalonym od miejsca gdzie mieszkam
      jakies 40 km i pojechalam w konkretnym celu), no i to mnie w sumie pchnelo
      tez...no dosc juz tych opowiesci dziwnej tresci!!!

pozdrawiam,
      tygisek
    • tygisek Re: Uwaga na Chicco London!! - do fasolki99 01.07.04, 09:50
      pytalas mnie o tego londonaw poscie o innym wozku, ale wyjechalismy i dopiero
      teraz poczytalam...no wiec nie wiem do jakich dokladnie rozmiarow sie sklada ale
      sklada sie jak typowa parasolka, para kol przednich zbliza sie do siebie para
      tylnych rowniez i zamyka na pol smile zajmuje naprawde nie wiele miejsca, jest
      lekki, budki nie trzeba odpinac zeby go zlozyc, sklada sie z budka i nie
      rzutuje to na jego wymiary po zlozeniu...jak na taki wozek, to jest moim zdaniem
      ok, zalezy wszystko czego od tego wozka oczekujesz, ja nie wiem jak jest z jego
      "ograniczeniem wagowym", cos mi sie kolacze ze to wozki wytrzymujace obciazenie
      15 kg, ale nie wiem gdzie to slyszalam i czy przypadkiem nie krece w tej
      sprawie, wiec sie tym nie sugeruj, a raczej sprawdz...moja mala ma 8,5 msc wazy
      ponad 10 kg i wozek sprawuje sie moim zdaniem dobrze, przezyl wyjazd nad morze,
      jazde po mokrym slonym piachu (po sluchym piasku nad Baltykiem trzeba go niesc,
      my nosilismy z mezem z Maja w srodku, hi hi, a tak maz pchal go po mokrym piasku
      morze smyralo go po kolkach i jezdzi dalejsmile) nie wiem jakie duze jest Twoje
      dziecko, najlepiej zabierz je do sklepu i przymierz do wozka, ja tak robie
      (coprawda to moj trzeci wozek, ale pierwszy kupilam zanim urodzila sie Maja i to
      byl blad, wiec juz nigdy w ciemno...) i sama ocenisz jak to wyglada, czy
      wystarczajaco sie dla ciebie rozklada, dla mnie tak, mysle ze dla dwulatka
      calkiem bedzie ok. jak chcesz, posle ci zdjecie na priv, jak wyglda w nim moja
      mala...
      pozdrawiam,
      tygisek
      • tygisek Re: Uwaga na Chicco London!! - do fasolki99 01.07.04, 09:57
        a jeszcze taka moja uwaga: w pierwszej kolejnosci wpadlam na pomysl zeby kupic
        baby dreamsa buggy i po ogledznach ten wozek napewno nadaje sie do przewiezienia
        dziecka jak go nozki zabola, ale do drzemki moim zdaniem sie nie
        nadaje....pochylenie jest naprawde nieznaczne.
        • fasolka99 Re: Uwaga na Chicco London!! - do fasolki99 01.07.04, 10:59
          Dzieki za odpowiedz! Ano wlasnie, tak sie obawialam, ze Buggy sie za malo
          pochyla... ale jeszcze go nie widzialam "w naturze". Ten London jest fajny,
          tylko co sadzic o jego awaryjnosci. Pani w sklepie wczoraj enigmatycznie
          przyznala, ze sie zdarzaja reklamacje, no ale przeciez mam gwarancje (jej
          slowa). Tylko wolalabym zeby sie nie rozpadl z dzieckiem w srodku! I ten
          ogladany przeze mnie strasznie trzeszczal.
          • tygisek Re: Uwaga na Chicco London!! - do fasolki99 01.07.04, 12:00
            no moj nie trzeszczy, kolka ma lekko do srodka (takie sprawia wrazenie) ale
            obejrzalam kilka modeli i wszystkie tak mialy...no i ma dwa lata gwarancji, wiec
            niech sie rozwala. ja mysle ze nie dawaliby tyle gwarancji, jakby chcieli sie
            ich juz pozbywac, mysle ze wprowadza teraz po sezonie jakis nowy "supermodel" i
            stad promocja, a nie ze sa az tak awaryjne....jak juz wspomnialam pewnie one
            maja jakis pulap ciezkosci a potem sie rozwalaja, to nie sa wozki na supermocnej
            ramie wytrzymujace kazdy teren....ot, taki lekki przewozowy wozek....to nie jest
            napewno wypasiona parasolka typu pliko3 z regulacja miekkosci itd. no i pewnie z
            takiego wozka dluzej sie korzysta niz z wozkow dwufunkcyjnych (z np ciezka
            spacerowka, owszem wygodna, ale jak do tego dojdzie dziecko 15 kg to juz z
            wozkiem komplecik wazy 30 i nie kazda mama daje rade zniesc i wniesc taki
            komplecik na 2-4 pieterko...) stad tez jego wiekrza awaryjnosc....dzieci w nich
            podskakuja, kreca sie...wszystko robi swoje..
            • mamaly Re: Uwaga na Chicco London!! - do fasolki99 01.07.04, 14:03
              polecam obejrzeć również babydreams travel jest chyba bardziej podobny do chicco
              london niż buggy. Ja posiadam jako wózek dodatkowy (samochodowo- autobusowy)
              baby dreamsa ridera (ostatnio podrożały ale jak kupowałam był w cenie chicco
              london). Ja brałam pod uwage oba wózki , zdecydowałam się na ridera ponieważ ma
              solidniejszy stelaż, rozkłada się prawie na płasko, ma pokrowiec na nóżki, budkę
              z podwójnej wartswy materiału itp. Składa sie teleskopowo, zajmuje mało miejsca,
              ma pałąk (odpinany oczywiście), pieciopunktowe pasy. Jakoś tak solidniej
              wygladał niż chicco. Użytkuję go już 3 miesiące i jestem bardzo zadolona.

--

Asia i Ala (10.09.2003)
              • chuda20 Re: Uwaga na Chicco London!! - do fasolki99 06.07.04, 09:30
                Hej,
                my mamy Londona jako drugi wózeczek i póki co złego słowa powiedzieć o nim nie
                mogęsmilePotrzebowałam wózka do auta i w razie czego do autobusu i ten nadaje sie
                idealniesmileOstatnio nawet przeżył chrzest bojowy-wyjechaliśmy na weekend i duży
                wózek nie zmieścił sie do auta no i wzielismy tylko ten-spisał sie bez
                zastrzeżeńsmileWózek jest dla dzieci do 15kg.Moja Amelka ma 13 miesięcy i całkiem
                wygodnie(chyba???) jej sie w nim siedzismileMój składa sie ciężko ale moze sie nie
                wyrobił jeszcze biedaczeksmile
                Pozrawiam-Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka