Dodaj do ulubionych

gdzie kupię leggingy dla chłopca

14.09.12, 08:41
Zaczęliśmy właśnie karierę przedszkolną; na razie synek chodzi w dresie, ale widzę, że przydałoby się raczej coś cieńszego - w p-kolu ciepło - pomyślałam więc o legginsach. Przeszłam się po sklepach, ale tylko dziewczęce modele. Na rynku kupiłam zwykłe czarne gładkie, ale jakoś nie mam specjalnie zaufania do "rynkowych" ciuchów; na dodatek nie był wcale tanie (29 zł!!!), więc wzięłam 1 parę do sprawdzenia, jak się będą sprawowały.
Gdzie można kupić chłopięce legginsy? albo neutralne, typu szare czy granatowe, bez kwiatuszków, serduszek i różu?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 08:57
      tak jak nie ma chłopiecych modeli spódniczek tak nie znajdziesz na dziale chłopięcym leginsów tongue_out
      jesli to 2-3 latek to byc moze leginsy jakie kupiłas jeszcze przejdą wink
      moze sprawdz najpierw te ktore kupilas i byc moze beda ok, wtedy dokupisz sobie wiecej.
      na twoim miejscu szukałabym jednak cienkich dresów. lub jesli maja az tak ciepło cienszych bawełnianych spodni na gumce.były w tym sezonie w hm i jeszcze ostatnio wisiały.
      • juleg W H&M 15.09.12, 15:15
        Ale na dziale dziewczyńskim, kupiłam szare, zielone, czerwone, beżowe i granatowesmile z bawełny organicznej w dodatkutongue_out
    • koala0405 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 09:02
      Ja mojemu 2 latkowi kupiłam legginsy Next /szare i w granatowo-białe paski/. Fixoni ma cienkie spodnie dresowe na szerokim gumowanym pasie.
    • czekoladkamilka13 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 09:09
      Ja dla mojego 4-latka kupuję na all.
      Kupuję większe, aby nie były tak mocno dopasowane jak dla dziewczynek.
    • isia.s Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 10:02
      W H&M są w dwupakach, gładkie i w poziome paski, ja miałam całe czarne i w paski czarno - szare. Były jeszcze granatowo - czerwone. Wiszą w okolicach bielizny, pewnie są to kalesony tak naprawdę. One mają ściągacz na dole, ja używałam w zimie pod grubsze spodnie, które zdejmowałam w przedszkolu. Niby praktyczne, ale moje mocno chude dziecko zbyt dobrze w tym nie wyglądało. Poza tym, wiem, że ciut starsi chłopcy razej się buntują przeciwko takim rozwiązaniom. Ładne getry polarowe miał Kaxs, ale one były bardzo ciepłe.
      • isia.s Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 10:03
        te z h&m były po 49 zł. za 2pak
    • magkon1 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 10:21
      Sorki, ale nie mogę się powstrzymać. Dla mnie puszczanie chłopca w leginsach to masakra jakaś... Tak jak moja córcia nigdy nie ganiała w samych rajstopkach (tylko w połączeniu ze spódniczką/sukienką) tak już w ogóle nie wyobrażam sobie puszczania synka w legginsach/kalesonach czy innych tego typu... W naszym przedszkolu są chłopcy właśnie tak "uszczęśliwiani" przez swoje mamy i proszę mi wybaczyć wyglądają żałośnie.... Mój synek chodzi po przedszkolu albo w spodniach dresowych, albo w krótkich spodenkach - wygląda normalnie i jest mu wygodnie.
      • isia.s Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 11:52
        Jasne, ze dobrze to nie wygląda. Ale jeżeli masz extra rozwiniętego 3 latka, który wychodząc na dwór z grupą zdejmie te krótkie designerskie spodenki, założy rajstopy, a potem grubsze spodnie i wszystko to zrobi w 5 minut to możesz sobie pozwolić na takie rozwiązanie. Ale wyobraź sobie, ze nie wszystkie 3 latki są tak zaawansowane. A niektóre matki (np. ja) są tak nawiedzone, że lubią jak w tem poniżej zera dzieci mają rajtuzy czy getry pod spodniami. Trudno też wymagać, aby panie przebierały klilkunastu chłopców. Niektórzy szukają praktycznych rozwiazań godząc się na to, że dziecię nie zrobi szału swoją stylizacją. Sorry, nie mogłam się powstrzymać.
        • ophelia78 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 10:30
          > Ale jeżeli masz extra rozwiniętego 3 latka, który wychodząc na dwór z grupą zdejmie te >krótkie designerskie spodenki, założy rajstopy, a potem grubsze spodnie i wszystko to zrobi w 5 >minut to możesz sobie pozwolić na takie rozwiązanie. Ale wyobraź sobie, ze nie wszystkie 3 >latki są tak zaawansowane.

Otóż to!
        • edelstein Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 13:45
          3latek w rajstopach?zyjecie na biegunie?chlopiec w legginsach to pomylka zupelna,w zyciu nie ubralabym tak syna.U nas chlopcy normalnie sa ubrani w dzinsy i koszulke z krotkim/dlugim rekawem,oczywiscie do dzinsow skarpetki,a nie rajstopy i w takich ciuchach wychodza na dwor.
          Moje dziecko w legginsach by sie wstydzilo wyjsc z domu i slusznie.Spodniczki im jeszcze zacznijcie ubierac.
          Jest tyle roznych spodni,nie trzeba odwalac maniany z legginsami.
          • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 14:04
            edelstein napisała:

> 3latek w rajstopach?zyjecie na biegunie?chlopiec w legginsach to pomylka zupeln
            > a,w zyciu nie ubralabym tak syna.U nas chlopcy normalnie sa ubrani w dzinsy i k
            > oszulke z krotkim/dlugim rekawem,oczywiscie do dzinsow skarpetki,a nie rajstopy
            > i w takich ciuchach wychodza na dwor.
            > Moje dziecko w legginsach by sie wstydzilo wyjsc z domu i slusznie.Spodniczki i
            > m jeszcze zacznijcie ubierac.
            > Jest tyle roznych spodni,nie trzeba odwalac maniany z legginsami.

Rozumiem, że jak przychodzi grudzień, nie ma śniegu, ale jest np. -2 stopnie, to mam 3 latka puścić w samych dzinsach, mając świadomość tego, że będzie siadał na lodowatej zjeżdżalni czy huśtawce na placu zabaw? No to może to jest indywidualna sprawa, ale ja wolę jednak założyć mu coś pod spodnie.
            • edelstein Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 17:54
              Od x lat istnieje cos takiego jak spodnie ocieplane od srodka.Dzinsy,sztruksy,do wyboru,do koloru.Nie przepuszczaja zimna mimo,ze sa cienkie.
              • edelstein Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 18:01
                Przy minus 2,3to moj syn dalej w dzinsach pomyka.A gdy gra w pilke to ma krotkie spodenkibig_grin
                • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 18:59
                  No i świetnie, ale każde z moich dzieci ma np. inne odczucia termiczne. Jedne dzieci marzną przy -2 inne dopiero przy -12. Jednakże autorka wątku spytała się, gdzie może kupić legginsy dla syna, a nie co na temat noszenia legginsów w przedszkolu uważacie Ty, Twój syn, mąż, Twoja sąsiadka, szwagierka czy kuzynka. To nie jest przedmiotem tego wątku.
                  • edelstein Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 19:02
                    Legginsy nie sa ubraniem dla chlopcow i tak powinno pozostac.
                    • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 21:56
                      edelstein napisała:

> Legginsy nie sa ubraniem dla chlopcow i tak powinno pozostac.

hehe, jeszcze 100-200 lat temu mówiono, że spodnie nie są dla kobiet. Daj spokój. Czepiasz się pierdół. Być może za 100 lat wszyscy będziemy chodzili w obcisłych lateksowych kombinezonach. To naprawdę nieistotne, po pierwsze zapewne żaden z chłopców z tego wątku nie paraduje w legginsach po ulicy i po drugie żadnemu z nich i ich 3-4letnich kolegów nie przeszkadza to, czy kolega ma rajstopy czy legginsy. Powiem więcej rajstopy z Lordem Vaderem mojego syna były w zeszłym roku absolutnym hitem wśród kolegów i połowa grupy z przedszkola ich szukała.

Komu coś takiego przeszkadza??

static.lowyat.net/uploads/attach-7/post-225707-1227290288.jpg
                      www.mamdesign.net/child/clothing/manymonths/woolcollection.html
                      www.supernaturalkidsclothing.co.uk/shop/organic-cotton-modal-kids-trousers-leggings/
                      • edelstein Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 22:07
                        Mi,sama nie nosze i dziecka bym nie ubrala.Poza tym moj syn w zyciu by takich galot nie zalozyl.
                        • isia.s Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 22:25
                          Jasne, że są na świecie ocieplane spodnie. Twój syn na pewno się czuje w nich świetnie pomykajac w temp. +25 po przedszkolu przez większość dnia. Mi też się legginsy u chłopca nie podobają, ale są niezwykle praktyczne. I już.
                        • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 22:57
                          edelstein napisała:

> Mi,sama nie nosze i dziecka bym nie ubrala.Poza tym moj syn w zyciu by takich g
                          > alot nie zalozyl.

No sorki, muszę dosadniej. Ale kogóż to interesuje? Nikt się Ciebie o to nie pytał. Nic to nie wnosi do dyskusji bo autorka wątku zakłada legginsy swojemu dziecku i pyta się, gdzie je może kupić a nie co ty o tym sądzisz? A mój syn nie założy koszulki polo bo nie lubi kołnierzyków. A ja nie noszę rajstop. NO I !!!!!

Jak zadasz pytanie, jaką kupić zmywarkę, a ktoś Cię ochrzani, że jesteś leniem i powinnaś zmywać w zlewie kuchennym to Cię to zainteresuje. No nie. Bo chcesz, żeby ktoś Ci doradził kupno zmywarki a nie debatował nad tym czy to jest fajne czy nie.

Pozdrawiam i życzę odrobinę dystansu do świata, innych i samej siebie smile
      • koza_w_rajtuzach Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 16.09.12, 14:59
        > Sorki, ale nie mogę się powstrzymać. Dla mnie puszczanie chłopca w leginsach to
        > masakra jakaś...

W sumie to się zgodzę, ale mój syn ma legginsy takie z łatkami na kolanach, takie coś w stylu jeansy, odziedziczył to po siostrze i wg mnie to akurat wygląda całkiem fajnie. Dzisiaj właśnie w tym chodzi, ma do tego koszulę z kapturem i wygląda to spoko.
        Córka natomiast ostatnio dostała treginsy i każdy się dziwi, że w jeansach chodzi, bo nikt jej nigdy w takich spodniach nie widział, tylko legginsy nosi. A ja uświadamiam, że to nie są jeansy, bo tego w sumie nie widać na pierwszy rzut oka, więc myślę, że dla chłopca takie tregginsy to też niezły pomysł wink).
    • maaszymka Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 10:42
      Ja mojemu kupuje bawełniane spodnie lub cieniutkie jeansy na gumce. Teraz już nawet bez gumki mogą byc ale muszą być spodnie. W życiu by sie nia dał w "dziewczyńskie" ciuchy wcisnąć wink
    • calineczka793 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 11:25
      Młody też rozpoczął w tym roku swoją przygodę z przedszkolem - chodzi w cienkich, miękkich jeansach na gumce, spodniach bawełnianych z H&M (tych ściąganych w pasie, bo są też nie ściągane z samymi troczkami i te lecą mu z pupska), w tregginsach z kappahl, cubusa i tchibo - wszystkie miękkie, łatwo się je ubiera i zdejmuje.

Tregginsy z reguły kupuję na dziale dziewczęcym, ale Młodemy jeszcze to nie robi różnicy.
      • beakarp Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 13:09
        A czy on sam te troczki zawiązuje i rozwiązuje np w łazience? Bo mój ma jeszcze z tym problemy, i do wszelkich z troczkami musiałam dodać dodatkową gumkę do środkasad
        • calineczka793 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 17:09
          Młody nie posiadł jeszcze wiązania - aż taki zdolny to on nie jest ;-P Te spodnie z H&M zawiązuję mu luźno - z dupska nie spadają same, jednak on potrafi je ściągnąć i naciągnąć.
    • kinga_owca Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 14:54
      Ja swojego kilka razy posłałam w kalesonach z H&m, ale on jest chudy i wyglądał fatalnie - (olewam, ze chłopak w takich gaciach, byle wygodnie było), ale chudzielce w czymś takim wygladają strasznie
      teraz kupiłam mu na wyprzedażach dresy z kappahla takie szare w paski poziome (paski sa czerwone lub niebieskie) - to są dresy, mają kieszenie itp ale są dośc obcisłe a jednoczesnie dośc cienkie - chcę mu pod kombinezon w tym roku zakładac
      • klara_0204 w calzedonii 14.09.12, 15:01
        W outlecie (w factory) kupiłam ostatnio po 6,90. gatunek super. Szare (jaśniejsze były i ciemniejsze). proste, przeszyte z przodu.
        Takie: allegro.pl/szary-melanz-legginsy-134-140-calzedonia-szwy-i2627913941.html
        Były też bardziej rajstopowe takie: allegro.pl/melanzowe-legginsy-getry-roz-4-calzedonia-i2609820012.html 9w różnych kolorach, jednokolorowe) po 5,90.
    • kanna Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 15:58
      legginsy lepsze niż rajstopy :p

Najfajniejsze na ENDO, bo szerokie, luźne nogawki, wyglądają jak spodenki.
      • szafa_zebry Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 16:35
        chlopcy w rajstopach w przedszkolu - ohyda, legginsy moze lepsze, ale....

Legginsy ciemne - granatowe, czarne, popielate (ale też zielone, czerwone itp.) są w H&M. Po 24,90. Swietna jakośc, ale obcisle. Na dziale dziewczęcym oczywiście.

W C&A są albo będa niebawem takie kalesonki 2-paki, bawełniane 100%. Ja je kupuę i zakładam w zimę pod spód na sanki, ale czasem nosił w przedszkolu, zawsze kupuje większe, wtedy nie sa obcisłe, a lekko lużne (mam naprawdę chude dziecko, wszystkie spodnie musze zmniejszać w pasie lub wciągać gumki). Jedna para jest jednokolorwa, druga w paski. Przynajmniej przez ostatnie kilka lat tak było.

Dzisiaj np. kupiłam sztruksy w Lidlu. Mniejsze w pupie niż innych marek (choć i tak zapewne za wielkie). Ale są dośc cienkie, wygodne do przedszkola, zapinane na górze na ... no własnie nie wiem, jak to nazwać, haczyk? Mój 5-katek ma opanowane te zapięcia, dużo lepsze niż guziki wink

Ale ludzie, nie każcie chodzić chłopcom w przedszkolu w bluzce i rajstopach!!!

Wiem, wiem, mam zboczenie.... syn nie nosi, córka sporadycznie.... bo ja z dzieciństwa mam traume spadających rajstop ........... wrrrrrrrrr............ wiem, że teraz są inne wink

• ophelia78 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 10:31
          >Ale ludzie, nie każcie chodzić chłopcom w przedszkolu w bluzce i rajstopach!!!

Bo...??? bo TOBIE się nie podoba??? bo według CIEBIE źle to wygląda...???
          No wybacz....
          • edelstein Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 13:53
            Nie,bo Polacy naleza do jednych z gorzej ubranych nacj.Panowie w Pl nie maja za grosz gustu (nie liczac paru chlubnych wyjatkow) i im to wisi co wkladaja na grzbiet.Nie dziwi mnie to skoro od najmlodszych lat mamuski wciskaja ich w legginsy i dresy.A za eleganckie uwaza sie dzinsy i poliestrowy kicz na rozpoczecie roku.Dresy sa strojem sportowym,legginsy sa dla dziewczat,a kalesony zaklada sie pod ubrania gdy jest spory mroz,a nie przy plus 16.Tak trudno to pojac?
        • to_ja_tola Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 22:57
          szafa_zebry napisał:

>
          > Ale ludzie, nie każcie chodzić chłopcom w przedszkolu w bluzce i rajstopach!!!
          >
          > Wiem, wiem, mam zboczenie.... syn nie nosi, córka sporadycznie.... bo ja z dzie
          > ciństwa mam traume spadających rajstop ........... wrrrrrrrrr............ wiem,
          > że teraz są inne wink

i dlatego leginsy sa lepszym rozwiązaniemsmile
          >
          >
          >
    • zuwka Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 14.09.12, 19:20
      w pepco kupiłam dwie pary. Cienkie, dobrej jakości, czarne. Ja z kolei dla dziewczynki, ale też
      nie znoszę rózu i serduszek, więc też muszę się nałazić za czymś sensownym.
      Zapłaciłam 14 zł za parę
      • tosieuda Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 15.09.12, 11:12
        nie wszystko chyba kumam,
        ale też mam małego chłopca w przedszkolu,
        nie ma jeszcze 3 lat...
        chodzi w spodniach dresowych,
        albo innych wygodnych

a w zimie owszem nikt nie będzie go z tych spodni rozbierał,
        wkładał mu rajstopy i potem inne spodnie, bo to za dużo roboty,
        a sam rajstop nie będzie potrafił sobie ubrać,
        ale planuje mu wtedy na te rajstopy czy getry z H&M zakładać krótkie spodenki,
        jakieś wygodne, z tych letnich i wtedy jak będą szli na spacer, tylko te krótkie spodenki w szatni zdejmie i założy spodnie od kombinezonu lub jakieś inne ciepłe i tyle,
        to będzie potrafił zrobić...
        • ophelia78 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 15.09.12, 13:17
          >ale planuje mu wtedy na te rajstopy czy getry z H&M zakładać krótkie spodenki,

Ale po co?
          W p-kolu NAPRAWDĘ jest ciepło. Majtki, rajstopki, na to spodenki... Dla mnie trochę za dużo.
          No ale ja nie mam problemu z chłopcem chodzącym w samych rajstopkach - co więcej, mój syn nie ma z tym problemu! często woła: "podenki nie, kcem lajtopki!" big_grin Dla mnie nie jest to żadna ohyda... Tyle, ze na rasjtopy jeszcze za ciepło.
    • afro.ninja Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 15.09.12, 14:08
      na allegro ok legginsy sprzedaje eko-bielizna, ale nie radze kupowac szarego koloru, ja kupilam cztery kolory i wlasnie z szarego zrobila sie straszna scierka. Mozna kupic wiekszy rozmiar i wtedy zamiast legginsow sa spodenki, bo oni dosc ciasno szyja w pasie te legginsy.
    • ladyjane Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 16.09.12, 14:38
      Kupiłam takieallegro.pl/leginsy-getry-dlugie-spodnie-legginsy-producent-98-i2623837835.html z myślą o przedszkolu właśnie smile
      Nie są obcisłe jak rajstopy.
      • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 00:42
        Dzieci w wieku przedszkolnym (3-4 latki) naprawdę nie dostrzegają problemu chodzenia po przedszkolu w rajstopkach bądź legginsach. Problem tkwi w głowie mam. Wiadomo, że nie jestem szczególnie zachwycona puszczając moje dziecko w rajtach bądź legginsach po przedszkolu . Ale Nie pod każdy kombinezon da się zmieścić wylansowane portki. Kurde kobitki. Czemu niektóre z Was mają z tym problem? Jeśli macie, błagam, zachowajcie projekcję tego problemu dla siebie i własnych dzieci (choć lepiej i to nie) i zostawcie mamy i dzieci rajstopowo-legginsowe w spokoju. Po kiego czorta te dziwne komentarze?

Ja kupuję cienkie dresiki w kappahlu lub rajstopy, które mój syn uwielbia. Szczególnie we wzory ze spidermenem i lordem vaderem, ewentualnie w dinozaury wink.
        • aneta-0011 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 08:59
          Jasne, każdy ma swój gust. Dla mnie chłopiec w legginsach to wielka porażka i ja swojego syna na pewno bym tak nie ubrała. Skoro nie widzicie w tym problemu to może spódniczka do kompletu? Wybaczcie ale rajstopy czy legginsy to typowo dziewczęce ubrania. A dlaczego nie chinosy chłopięce? albo miękkie jeansy rurki? Też można na nie wcisnąć zimą spodnie od kombinezonu a z pewnością wyglądają o niebo lepiej smile
          • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 09:32
            aneta-0011 napisała:

> Jasne, każdy ma swój gust. Dla mnie chłopiec w legginsach to wielka porażka i j
            > a swojego syna na pewno bym tak nie ubrała. Skoro nie widzicie w tym problemu t
            > o może spódniczka do kompletu? Wybaczcie ale rajstopy czy legginsy to typowo dz
            > iewczęce ubrania. A dlaczego nie chinosy chłopięce? albo miękkie jeansy rurki?
            > Też można na nie wcisnąć zimą spodnie od kombinezonu a z pewnością wyglądają o
            > niebo lepiej smile

ale to nie tylko kwestia kombinezonu. Jak robi się chłodniej, a nie ma śniegu, to wkładam pod dżinsy np. rajstopki. Po przyjściu do przedszkola, zdejmuję dżinsy i mogłabym zdjąć rajstopki i założyć inne spodnie, a potem jak dzieci będą wychodzić na dwór to niech marznie. Bo trzylatek tego nie ogarnie sam. Co innego pięciolatek. Większość chłopców u nas w przedszkolu tak chodzi od listopada do marca. Nie rozumiem w ogóle tej złośliwości - "spódniczka do kompletu". Po co to? Dla mnie ważne, żeby trzylatkowi było ciepło, a nie żeby miał modne chinosy. Zresztą był parę miesięcy temu wątek dot. chłopięcych rurek i znalazła się spora grupa mam, która pisała w deseń, że kupując chłopcom rurki wychowuje się zniewieściałych facetów, gejów... Raz na jakiś czas pojawia się jakaś dziwna dyskusja na forum.
          • mycha79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 09:37
            aneta-0011 napisała:

> Jasne, każdy ma swój gust. Dla mnie chłopiec w legginsach to wielka porażka i j
            > a swojego syna na pewno bym tak nie ubrała. Skoro nie widzicie w tym problemu t
            > o może spódniczka do kompletu? Wybaczcie ale rajstopy czy legginsy to typowo dz
            > iewczęce ubrania. A dlaczego nie chinosy chłopięce? albo miękkie jeansy rurki?
            > Też można na nie wcisnąć zimą spodnie od kombinezonu a z pewnością wyglądają o
            > niebo lepiej smile

ale to nie tylko kwestia kombinezonu. Jak robi się chłodniej, a nie ma śniegu, to wkładam pod dżinsy np. rajstopki. Po przyjściu do przedszkola, zdejmuję dżinsy i mogłabym zdjąć rajstopki i założyć inne spodnie, a potem jak dzieci będą wychodzić na dwór to niech marznie. Bo trzylatek tego nie ogarnie sam. Co innego pięciolatek. Większość chłopców u nas w przedszkolu tak chodzi od listopada do marca. Nie rozumiem w ogóle tej złośliwości - "spódniczka do kompletu". Po co to? Dla mnie ważne, żeby trzylatkowi było ciepło i wygodnie, a nie żeby miał modne chinosy. Zresztą był parę miesięcy temu wątek dot. chłopięcych rurek i znalazła się spora grupa mam, która pisała w deseń, że kupując chłopcom rurki wychowuje się zniewieściałych facetów, gejów... Raz na jakiś czas pojawia się taka dziwna, nikomu niepotrzebna dyskusja na forum.
          • ophelia78 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 10:27
            >Też można na nie wcisnąć zimą spodnie od kombinezonu

No właśnie, wcisnąć... A je nie chcę, żeby mój syn się wciskał, tylko normalnie założył.
          • ophelia78 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 10:29
            >Jasne, każdy ma swój gust. Dla mnie chłopiec w legginsach to wielka porażka i ja swojego syna na pewno bym tak nie ubrała

Ale ja nie o to pytałam. Nie interesuje mnie, co dla Ciebie jest porażką, a co nie, ani w co ubierasz syna. Tematem postu było: gdzie kupię legginsy?, a nie "jak forumowiczka X ubiera dziecko do przedszkola".
    • jked79 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 10:07
      Widzę, że dyskusja na temat małych chłoców w legginsach rozrasta się. Mój syn 5 latek chodzi trzeci rok do przedszkola i trzeci rok będzie zimą nosił legginsy do przedszkola. Jego legginsy róznią sie od legginsów siostry 4 latki, są luźniejsze w ciemnych kolorach i często maja wyszyte jakieś chłopięce znaczki typu piłka czy samochód. Ani ja ani syn nie widzi w tym problemu. Mnie wygodnie rano rozebrac dwójkę dzieci w szatni, zdejmujemy tylko kombinezony i juz są gotowi. Synek i tak pół dnia spędza na zabawie na dywanie więc jest mu wygodnie. Nie róbmy z przedszkoli rewii mody, gdzie mali chłopcy bedą nosić chinosy, a w toalecie nie będą mogli sobie poradzic z guzikiem przy spodniach.
    • ophelia78 dziękuję! 17.09.12, 10:33
      Dziękuje wszystkim Mamom za wskazówki, gdzie kupić legginsy.
    • rosool Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 17.09.12, 13:43
      Mój syn całą ostatnią zime przechodził w legginsach/getrach/tregginsach czy jak tam one sią nazywają.... Do przedszkola były idealne. Ja sama nie mialam czasu rano, żeby go w tym przedszkolu przebierać (chłopiec obok miała zawsze spodnie+rajstopy zmieniane na spodnie+skarpety do tego jeszcze zawsze w trakcie przebierania chciał iść do łazienki.....
      Kupuję w h&m generalnie albo dostaje z Anglii.
      Najfalniiejsze treginsy mamy teraz z next - są za duże mają podwinięte nogawki i nie są obcisłe.
      Ale ostatnio najfajniejsze gacie dla smyka widziałam w benetonie ale dla mnie ciut za drogie, bo musiałabym kupić co najmniej dwie pary.
    • leneczkaz Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 18.09.12, 08:06
      To ja mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że w naszym p-kolu w żadnej grupie nie było chłopców poubieranych w rajstopy czy kalesony.
      Baaa, dres jest wyjątkiem.

Obecnie jest masa świetnie wyglądających spodnie materiałowych które są wygodne, rewelacyjnie leżą i spokojnie można je nałożyć pod kombik. Ostatnio kupiłam spodnie Czesiociucha. Małej ale jak będa fajne, to kupię i młodemu. Do tego Kuklo, Kids on the moon .. i kilka innych marek które łączą wygodę z dobrym lookiem.

Ale jak już z dwojga złego miałabym wybierać to stanowczo kalesony jednalote, skarpetka w tym samym kolorze i ... bluza? ... Bo w koszulce to już 100% piżama- styl big_grin

I co wolno 2-3-latkowi to nie 4+...
      • ophelia78 Re: gdzie kupię leggingy dla chłopca 18.09.12, 23:11
        Kobiety, czy naprawdę nie potraficie czytać ze zrozumieniem....???? ja NIE PYTAŁAM w co sie poubierane dzieci w Waszych p-kolach ani co ostatnio kupiła Lemeczkaz... (i nie będę komentowała wyglądu spodni Cześciocośtam, bo nie o tym jest wątek) - tylko GDZIE KUPIĘ LEGGINSY.

Jeszcze raz dziękuję tym Mamom, które udzieliły konstruktywnych porad i podały fajne namiaru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka