Dodaj do ulubionych

prośba do Pań - prezent dla 7 latki

21.09.12, 18:47
Proszę wesprzeć laika - dziewczynka 7 lat, pierwsza klasa podstawówki.
Chciałbym prezent na urodziny, bez ekscesów.

Nie wiem, nie wiem, nie wiem...
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • altariel2 Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 22.09.12, 13:27
      U mojej córki (kl 2) nadal króluje Littlest Pet Shop. Ale tak naprawdę to zależy od tego czym się interesuje/bawi. Niektóre dziewczynki w tym wielku jeszcze lubią Barbie, czy kucyki inne w ogóle. Może jakieś puzzle, lub grę planszową? Może encyklopedię dla dzieci?
      Bez jakichkolwiek bliższych informacji o dziecku trudno cokolwiek doradzić.
      • nochalopagus82 Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 22.09.12, 21:33
        A może coś w tym stylu:

www.smyk.com/zrob-to-sam-puzderko-z-syrenka-zestaw-kreatywny,prod59826157,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        To są zabawki typu zrób to sam. Jest tego od groma i ciut- w różnym przedziale cenowym. W ubiegłym roku kupowałam dziewczynce w zbliżonym wieku coś takiego:

www.sklepy24.pl/sklep/ebaby-shop_pl/produkt/4m-zrob-to-sam-mini-zestaw-do-herbaty/364
        W tym roku- tej samej dziewczynce kupiłam to puzderko + książkę.

Firma nazywa się 4M i szczerze polecam. Dzieciaki mają fajną zabawę bo same tworzą sobie zabawki. Wydaje mi się, że dziewczynki lubią takie bibeloty.
        • arwena_11 Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 23.09.12, 11:46
          Córka, starsza, ale te zestawy są super. Ostatnio zrobiła lusterko.
          Ostatnim hitem są też ( i u młodszych dziewczynek )zastawy koralików, żeby robić samemu biżuterie.
    • pajesia troche nie na temat - prezent dla 7 latka - 23.09.12, 22:22
      byliśmy na urodzinach kolegi w wieku właśnie 7 lat. Rodzice (właściwie Tato) zażyczył sobie, by zrobić składkę na tablet dla synka. Uzasadnienie: bo synek chce... a ich nie stać na wyłożenie całej kwoty... a synek chce.... moi też chcą różne rzeczy, ale na Boga, niech najpierw dzieciaki nauczą się dobrze pisać i czytać...

to tak dla kontrastu... Dziewczyny wyżej proponowały fajne rzeczy smile
    • monique_alt Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 24.09.12, 08:57
      Najprościej podpytać rodziców dziecka. Bo siedmiolatki to się mogą diametralnie różnić.

A jeśli nie ma takiej możliwości to ja kupiłabym książkę. Prześmieszna jest Zuźka D. Zołzik (przygody dziewczynki która chodzi do 1 klasy) - można kupić na stronie Naszej Księgarni. Rodzice też bardzo polecają dla tego wieku serię detektywistyczną o Lassem i Mai z wydawnictwa Zakamarki. Moja siedmiolatka uwielbia tez Dzieci z Bullerbyn (to nawet lektura jest chyba), podczytuje jeszcze Martynki (jest taka uproszczona seria Martynek do samodzielnego czytania).

M.
    • mama_kotula Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 24.09.12, 12:09
      Zapytać dziewczynki, co na by chciała.
      Moja wzgardzi wszystkim poza ksiażkami i deskorolką typu fingerboard, przyjmuje również gadżety biwakowe typu latarka, karimata, nóż. Nie ucieszyłaby się z polecanych tu zestawów kreatywnych i petshopów.
      Co do polecanych również książek, też bym podpytała - dzieci w tym wieku już mają swoje upodobania czytelnicze.
    • yula Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 24.09.12, 12:38
      Najlepiej zapytać dziewczynkę lub jej rodziców, bo są różne smile Moja 7-latka ma fazę na kucyki Filli, ale też ucieszyłaby sie z miecza świetlnego ze StarWars czy coś jeszcze z tej serii smile Poza tym wciąż na topie MiniBindeez czy jakoś tak, kuleczki do tworzenia np. breloczków. Barbię u niej już raczej wychodzą z obiegu ale jeszcze są
    • kristina_barcelona Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 30.09.12, 19:56
      Fakt, najlepiej zapytać dziecko, ale teraz hitem są właśnie Littlest pet shop, Monster HIgh, Lalloopsy i inne. A jak chcesz coś uniwersalnego, to ja ostatnio bratanicy na prezent kupowałam torbe do kolorowania - taka torebka do noszenia na ramię, którą można pokolorować mazakami, a później uprać i od nowa kolorać - FAJNA ZABAWA i na pewno zaniesie do skzoły zeby kolezanki się podpisały i niedroga
    • kiediak Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 30.09.12, 20:39
      Moja siedmiolatka zachwycona jest geomagami w kolorze dziewczyńskim i klockami klixi mixi. Na długie wieczory idealne.
    • maderta Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 30.09.12, 22:07
      U nas najmilej widzianym prezentem na wszelkie okazje jest cokolwiek, byle z Monster High.
      • kamire12 Re: prośba do Pań - prezent dla 7 latki 01.10.12, 08:42
        u nas też cokolwiek byle z Monster High. Musisz podpytać. Bo tak to bardzo trudno powiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka