Dodaj do ulubionych

Zwrot do next (zam. z Polski)

03.10.12, 11:00
Czy może ktoś już zwracał coś do next - chodzi mi o zwroty do zamówień z Polski? Czy jest trudny?Choć nie wiem, czy to się opłaca - bo koszty ponosi kupują bodajże.
W paczce jest sporo kartek, sądzę, że trzeba z nich skorzystać.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Zwrot do next (zam. z Polski) 03.10.12, 11:08
      w zeszłym sezonie zamawialam prosto z nextdirect.
      na kilkanascie rzeczy podobały mi sie 3-4. reszte chciałam odesłać. oczywiscie na swoj koszt bo nie ma innej opcji. ale na poczcie poinformowali mnie ze nie mozna wysłać do Uk przesyłki wartościowej- z zadeklarowana wartością. wiec znajac tendencje poczty do gubienia przesyłek nie zdecydowałam sie na odsyłanie. bo gdyby przypadkiem zagineła bylabym w plecy sporo kasy.
      wystawiłam na all i w plecy byłam mniej wink
      dlatego wole halens pod tym wzgl. bo jak mi sie cos nie podoba to moge odesłac bezproblemowo wszystko wink
      • patatajowa Re: Zwrot do next (zam. z Polski) 03.10.12, 11:11
        tzn. dokladnie jest tak ze to nie nasza poczta nie wysyła, tylko UK nie przyjmuje przesyłek wartościowych wink
        • pati1707 Re: Zwrot do next (zam. z Polski) 03.10.12, 11:21
          Dokładnie pod tym względem Helens o niebo lepsze dostałam kiedyś kurtkę zmową z małą dziurką na rękawie zrobili szybki i bezproblemowy zwrot pieniędzysmileWystaw ubranka na Allegro ja zawsze tak robię z nietrafionymi prezentami od szwagierki czasami jeszcze na tym zarabiamsmile
    • sdec Re: Zwrot do next (zam. z Polski) 03.10.12, 11:26
      Interesują mnie spodenki, ale ich nie znalazłam w halens. Nie są one oznaczone na stronce nexta jako nowe.
      • pati1707 Re: Zwrot do next (zam. z Polski) 03.10.12, 11:28
        Halens ma okrojoną ofertę nie wszystkie ubranka mają w sprzedażysad
    • sdec Halens 03.10.12, 12:34
      Czy Halens dołoży kolekcję tę, która jest obecnie na next? Bo na razie widzę, że jej nie ma.
      • pati1707 Re: Halens 03.10.12, 13:14
        Tak w najbliższym czasie smile też czekam na jakieś ruchy na stroniesmile
      • funia_xx Re: Halens 04.10.12, 12:09
        Ja tez czekam, az dołozą cos nowego. Czesto pojawiają sie nowe wzory? Pamieta ktos jak bylo w poprzednik roku? Tzn kiedy dołozyli kolekcję zimową?
        • sylki Re: Halens 04.10.12, 12:20
          ostatnio pisali, że do połowy października powinni coś dorzucić
        • funia_xx Re: Halens 19.10.12, 22:47
          Dołozyli nowe rzeczy, jednak nic jakos mnie nie uwiodlo... mam na mysli kolekcje dla chlopcow.
    • sylki Re: Zwrot do next (zam. z Polski) 03.10.12, 12:57
      Ech, to samo z reklamacją, jakaś masakra, dostałam bluzki, jedna z dziurką oraz z plamkami i jak tu zareklamować uncertain
    • sdec Zmiana adresu w next (zam. z Polski) 03.10.12, 14:10
      I jeszcze jedno, zmieniłam adres, żeby zmienić adres trzeba oczywiście zadzwonić. Wykonałam taki telefon i na moja znajomość angielskiego trzeba było podać jakimś numer! Jaki to numer? Czy można zmienić adres bez zamówienia, czy tylko jak się złoży nowe zamówienie? Jeśli był, to kiedy podawany był ten numer?
      • bladyroz Re: Zmiana adresu w next (zam. z Polski) 03.10.12, 17:53
        może chodzi im o numer klienta? Ja 2 miesiące temu też miałam "przeboje" z nextdirect - zamiast bluzy przysłali mi buty (chyba przykleiła im się naklejka z bluzy na opakowanie butów) - musiałam napisać maila, na odpowiedz czekałam 2 dni. Pani napisała, że musze zwrócić buty na ich koszt chyba dhl, i że kurier jest już zamówiony, ja mam wydrukować tylko wygenerowany przez nich dokument do wysyłki. Pieniądze miały być też w ciągu chyba 2 tygodni na koncie. Kurier nie pojawił się w dniu, w którym był, niby zamówiony. Pani z centrali dhl twierdziła, że bez szczegółowych danych nie może mi podać, czy on się pojawił. Po czym następnego dnia kurier zapukał do moich drzwi - oczywiście bez uprzedzenia. Na pieniądze czekałam w sumie miesiąc - o nie również musiałam się upominać. skutecznie się zniechęciłam. Zresztą pod względem wzornictwa i jakości - przynajmniej dla starszych dzieci Boden bije ich na głowę. Nie wiem jak jest u nich ze zwrotami, ale mailowa obsługa jest super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka