Dodaj do ulubionych

planszówka o zwierzętach

21.10.12, 13:38
Syna ma fazę na zwierzęta. Wizyty w zoo, książki o lwach, słoniach itp pochłania. Teraz zażyczył sobie grę planszową o zwierzętach. Kojarzycie coś ciekawego, wciągającego gdzie bohaterami są zwierzęta? Będę wdzięczna za sugestie. Syn ma 5,5 roku.
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: planszówka o zwierzętach 21.10.12, 14:12
      moja corka lubi gre Fauna Junior (Egmont)
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=fauna+junior
      oraz Wild Life (Trefl) - choc tu potrzebuje wiecej naszej pomocy, gdyz gra jest dla troche starszych, jednak bardzo ciekawa i to nie przeszkadza corce, ze jest dla niej ciut "na wyrost"
      miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/18738:wildlife-i-sealife-na-gwiazdke
      • asiakh do aleksandra1977 22.10.12, 17:49
        No właśnie czytałam już o tej grze Fauna Junior i skoro ją masz to mam pytania. Wszędzie w opisach czytam,że gra polega na odpowiedziach na pytania nt zwierząt, ale czy to wszystko? Czy jest jakaś rozgrywka, akcja, czy to są tylko pytania i odpowiedzi. I czy 5 latek w sumie z niewielką wiedzą nie jest na tę grę za młody, czy nie będzie go frustrowało to, że nie zna odpowiedzi na pytania? Napisz proszę jak dokładnie ta gra przebiega.
        Z góry dziękujęsmile
        • aleksandra1977 Re: do aleksandra1977 22.10.12, 21:34
          w grze wystepuja raczej popularne zwierzeta np. pies, goryl, bocian, nie ma zadnych morskich "dziwolagow", jedynie te zwierzeta, ktore wystepuja w rzekach. Sadze, ze Twoj 5-latek nie bedzie mial problemu z pytaniami, tym bardziej, ze interesuje go tego typu tematyka. (przykladowe pytanie: gdzie zyje zyrafa? co je slon?").
          Tu masz dokladnie opisane, na czym ona polega i jak przebiega (dokladnie tak, gramy w nia cala rodzina):
          www.boardtime.pl/2012/04/fauna-junior-recenzja.html
          Ja juz rozwazam pelna wersje "Fauny", bo ta chwilami, mam wrazenie, ze jest zbyt prosta - moze dlatego, ze walkujemy ja juz od kilku miesiecy.
    • e-magda Re: planszówka o zwierzętach 21.10.12, 14:40
      Zooloretto, można rozszerzyć o dodatki
      • mariannamm Re: planszówka o zwierzętach 22.10.12, 21:08
        Zobacz gry Trefl maja rozne to moze cos tam bedzie ciekawego.
        trefl.com
    • kinder0610 Re: planszówka o zwierzętach 22.10.12, 21:15
      www.weltbild.pl/okavango-gra-planszowa_p11251964.html
      np taka
      • sylwina76 Re: planszówka o zwierzętach 22.10.12, 22:38
        Granna IQ Rodzinki:

https://www.g3poland.com/galeria/rodzinki_104020,05/
    • nowa_nienowa Re: planszówka o zwierzętach 23.10.12, 09:34
      Wg mnie bezapelacyjnie wygrywa gra Supr Farmer Deluxe firmy Granna. Jest to gra wymyslona przez matematyka. Gra co prawda przeznaczona jest od 7 lat ale mój syn grał w nią już jak miał 5 i do dzisiaj mu sie nie znudziła (teraz ma 8 lat). Tutaj jest opis tej gry a poniżej recenzja.
      www.gryplanszowe.pl/index.php?d=szczegoly&tw=1332
      planszowki.polter.pl/Super-Farmer-c16482
      Dla starszych dzieci polecam również grę Owczy pęd wydana przez Egmont. Rewelacyjna, strategiczna gra dla całej rodziny, a dodatkowo pieknie wykonana.
      www.planszowki.gildia.pl/gry/owczy_ped/owczy_ped_recenzja
    • sdec Re: planszówka o zwierzętach 23.10.12, 10:16
      Zaciekawiła mnie gra Fauna Junior - ciekawa jestem, czy mojego 7-latka też by interesowała? Chętnie bym ją kupiła na prezent. Czy uważacie, ze wcześniej zapytać go o to, czy chce taką? On jest teraz na etapie lego - hero factory i star wars, w gry gra, ale muszę być jakiś dorosły.
      Co do farmera, to nie wiem, ale mojej córki w ogóle nie zaciekawił, a szczerze mówiąc mnie również, może dlatego, że mieliśmy ta wersję mini.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka