Dodaj do ulubionych

PILne! Poradźcie jakie kółka w spacerówce (i jaka?

06.07.04, 13:29
Jutro wybieram się na rozeznanie w wózkach. Proszę doradźcie jakie cechy
według Was powinna mieć dobra spacerówka. Na początku mieliśmy pegperego
venezie i to dla mnie był koszmar- sądzę, że dla Synka też...Przy każdej
dziurce, nierówności w chodniku wózek stawał dęba... Niemożliwa była płynna
jazda. Teraz jeździmy wózkiem dymexu 2w1. Ta spacerówka jest fajna bo przede
wszystkim na tych wielkich pompowanych kołach- wszędzi emożna wjechać, na
każdy kraweżnik- przeważnie bez naciskania na podnóżek, piachy też nam nie
obce. Ale przyszła pora na zmianę- musimy kupić nową spacerówkę.
Dla mnie jest ważne:
-kosz,
-budka,
-rozkładane oparcie,
- dobre koła- ale jakie???????
Proszę napiszcie o kółkach u swoich wózków. Moze tylko w tej nieszczęśnej
venezii tak stawało dębem???
Obserwuj wątek
    • pinik Re: PILne! Poradźcie jakie kółka w spacerówce (i 06.07.04, 14:32
      hej,

choc atlantico ma niby tylko troche wieksze kolka od Venezii, komfort jazdy tym
      wozkiem jest o niebo lepszy! MOze wyprobuj u kogos...
      Atlantico ma jak na typowa spacerowke jedne z wiekszych kolek (nie mowiac o
      pompowanych, ale te wozki sa zazwyczaj dosc ciezkie i mysle, ze nie tego
      szukasz).
      Atlantico wszystkie mamy sa zachwycone (poczytaj na forum).
      • mlodamama20 NOWE ATLANTICO 07.07.04, 11:47
        jak chcesz to moge Ci sprzedac atlantico nowe bo kupione 27.0.2004 jestem
        zadowolona bardzo tylko chce zmienic sobie na inny kolor.moja cena to 1200
        oczywiscie nie ostateczna.ja mam niebieski.rzecywiscie komfort jazdy jest
        wczesniej milam pliko to nie ma co porownywa a jest takie samej wagi.atlantico
        to rewelacja.MA BARDZO DUZY KOSZ, LATWO SIE SKLADA, MA OKIENKO W BUDCE.JAK
        JESTES ZAINTERESOWANA TO PISZ mlodamama20@gazeta.pl to przesle Ci zdjecia i info
    • coronella Re: PILne! Poradźcie jakie kółka w spacerówce (i 06.07.04, 15:53
      Ja rowniez uwazam Venezie za bardzo malo udany wózek. Pomijajac wyglad, te kola
      i ich rozstaw sa tragiczne!
      Zapewniam Cie, ze w 95% wozkow tych problemow nie ma.

Co do spacerówki, zalezy ile pieniazkow chcesz na nia przeznaczyc, czy ma byc
      to typowa, duza spacerowka, czy cos mniejszego, skladanego w parasolke. I w
      jakim wieku jest Twoja pociecha.

Z tych wiekszych spacerowek zdecydowanie Peg Perego Atlantico. Wlasciwie nie
      czytalam jeszcze o jego wadzie. Ma dosc duze kola, miekkie amortyzatory, bardzo
      wygodne siedzisko, oslonke na nozki, tacke dla mamy, bardzo dobry wozek. Ale
      kosztuje ok 1200 zł.

Z tanszych fajne sa Baby Dreams. Ja ta firme bardzo lubie. Odradzam Walkera i
      Starlet. Natomiat polecam Smarta i Sunny- baardzo duze kola, miekkie, solidne,
      stabilne wozeczki. Szerokie siedziska. Sunny ma tacki dla mamy i dziecka, Smart
      natomiast przekladana raczke. Oba oslonki na nozki. Wozki te nadaja sie nawet
      dla bardzo malych dzieci, rozkladane na plasko, miekkie w srodku. I cena bardzo
      przystepna!!

Z tych mniejszych- parasolek, polecane są:

Peg Perego Pliko P3- bardzo wygodna parasolka, tez walkowana na tym forum, ale
      najdrozsza.

ABC Tempo Light- tez parasolka, ja ja mam, i jest super!! Niczym nie ustepuje
      P3 a sporo tansza.

Inglesiny- Max i Zippy, jw.

I są jeszcze te najmniejsze, leciutkie, jak chicco london, baby dreams travel.
      Ale to juz dla duzych dzieci, takich troche chodzacych.

Nie wiem, co jeszcze Ci doradzic- kola im mniejsze, tym mniejszy komfort jazdy.
      Niestety. Jest tez roznica pomiedzy plastikowymi, a piankowymi- te drugie sa
      bardziej miekkie. Wózki z amortyzatorami tez prowadzi sie lepiej, niz te
      twarde. Ale im lepiej wyposazony wozek, im wygodniejszy i bardziej miekki, tym
      ciezszy i wiekszy.

Najwiekszy komfort daja wozki z pompowanymi kolami, szczegolnie na naszych
      chodnikach, a jakie są, sama wiesz.

Pozdrawiam i zycze udanego wyboru!
      • cz.wrona Re: PILne! Poradźcie jakie kółka w spacerówce (i 07.07.04, 07:23
        Bardzo dziękuję wink
        Jeszcze obejrzę w internecie jak wyglądają typy wózków o których piszecie i
        jadę oglądać wózki w realu. Dzięki!!
    • kasiaemil Re: PILne! Poradźcie jakie kółka w spacerówce (i 07.07.04, 10:31
      Polecam spacerówki firmy Baby Dreams, zwłaszcza modele Starlet i Sunny.
      Możesz je obejrzeć w sklepie Bobasmarket:
      www.bobasmarket.pl
      Wózek Starlet jest u nich na promocji.
      • manami Re: PILne! Poradźcie jakie kółka w spacerówce (i 07.07.04, 22:25
        Hej!
        A ja polecam wózki Quinny .Ja mam trójkołowca Freestyle 3 xl. I jak do tej pory
        a mały ma rok! nie miałam w rękach wygodniejszego wózka! Cena oczywiście jest
        zabójcza! ale warta tego komfortu!.Polecam. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka