Dodaj do ulubionych

Cardigo na Grupon- problemy ! help !

24.10.12, 21:52
11.10 kupiałam z oferty firma Cardigo.pl na Gruponie ( tzw. bezpieczny groupon ) . Tak bardzo w skróie : czas realizacji zamówienia był dłuższy niż wg oferty. W kilka dni po ogercie firma Cardigo.pl wysłała maila do ałej grupy osób, że są problemy z dostępnością towarów i kolorów... i że głónie wynika z z braku płatności, kodów itp . Mail odebrałam niezbyt dobrze, ale akurat ja miałam " fuksa" i nie popełniłam błędu wink i wg gropunu miał być kolor swetra męskiego Tommy granatowy , w sklepie i na na potwierdzeniu ciemno niebieski. Na zdjęciu i wg kodu na stronie- kolor ok. Do sklepu przypominałam się jeszze z płatnością- " wisiała i wisiała"< potem z pytaniam o wysyłkę ( list!!!!!!! za 16 zł z dość drogim swetrem ) . Przedczoraj przyszedł... otwieramy, a tam sweter FIOLETOWY. !!!! Myślałam, że mnie trafi . No ni myślę, pewnie pomyłka ...dzwonię, a Pan jakby przygotowany... po prostu mnie wyśmiał i mówi, żebym zobaczyła na stronę- a tam kolor niebieski wpadający w fiolet ! No.kk.... na 100 % tego nie było . Pan ewidentnie wiedział, że oszukują, bo od razu z buta, że mogę zgłaszać komu chcę itp. Napisałam grzeczny mail , że odsyłam i prosze o zwrot kosztów towaru i przesyłek w obie strony . Pomimo opisu na stronie sprawdziłam kod i na stronie jest zupełnie inny niż na swetrze !!!!! Dzisiaj dostałam odp, że firmy dotyczą koszty przesyłki. I dodatkowy okmunikat, że ganatowe będą dostępne 29.10 - a więc jednak są !!! a dzień wcześniej przez tel pan mnie wyśmiał, że żadnych granatowych nie było. Napisałam do groupon 2 maile ( odebrali ), ale milczą totanie . Co to robić : planuję wysłać towar do firmy cardigo z pismem wyjaśniającym i z żądaniem zwrotu całości kosztów , na podstawie niezgodności towaru z ofertą. Czy to dobry pomysł ? Czy podjąć inne kroki ? Wiem, że opis długi, ale POMÓŻCIE . PROSZĘ smile
Obserwuj wątek
    • magdalenkaad Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 24.10.12, 21:54
      sorry za literówki, ale mam problem z prawą ręką
    • fraszka79 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 02.11.12, 17:03
      Ja wplacilam pieniadze (lacznie z przesylka) 11.10.2012, mamy pocztek listopada a do tej pory nie otrzymalam przesylki. Firma Cardigo.pl nie odpowiada na telefony oraz maile. Postanowilam napisac do Grupon i otrzymalam odp:
      Dziękuję za wiadomość.

Bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Według warunków oferty finalizacja zamówienia dokonywana jest na stronie naszego partnera. Groupon odpowiednio wcześniej przed startem ważności kuponów przekazuje swoim Partnerom listę wygenerowanych kodów, które umożliwiają złożenie zamówienia. Pani kody zostały poprawnie wygenerowane natomiast Groupon jako pośrednik sprzedaży niestety nie ma wglądu do bazy danych swoich partnerów dlatego w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji, serdecznie zapraszam do kontaktu z naszym partnerem pod numerem kontaktowym +48 530 013 757 lub adresem mailowym sklep@cardigo.pl.

To sa kpiny...nie polecam zakupow na GRUPON!!!
      • madamcia99 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 02.11.12, 19:38
        Hej dziewczyny, mam ten sam problem co Wy, zakupy robiłyśmy w tym samym czasie i do tej pory nie mamy towaru. Scenariusz w moim przypadku bardzo podobny , tyle ze nie miałam szczęścia się dodzwonić bo bym tego kogoś delikatnie pisząc rozniosła. Ale i na takich sa sposoby, firma póki co funkcjonuje i możemy skutecznie dochodzić swoich praw... Piszcie na falbanka@yahoo.com
        • fraszka79 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 08.11.12, 09:34
          Czy dostałyście przesylke? U mnie zmienil sie status zamowienia tydzien temu na WYSLANE. Nie moge sie natomiast doprosic numeru przesylki. Swetra jak nie bylo tak nie ma od ponad miesiaca!!
          • cezarw85 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 11.11.12, 17:19
            Hej. Ja zamówiłem 25.10 i otrzymałem przesyłkę 8.11
            Towar zgodny z opisem i na pewno w 100 % oryginalny. Tez byłem juz pewny ze zostałem oszukany bo brak odzewu na maila i tel nie odpowiadał. Dlugo wisiało "oczekiwaniu na przelew" , w kocu wysyłka i po kilku dniach otrzymałem towar, wiec czekajcie cierpliwie i powinno dojść. Moze przerosło ich ilosc zamówień i nie nadążają z wysyłkami
            • magdalenkaad Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 11.11.12, 22:28
              u mnie tak: z firmą sięd ogadałam: sama zaproponowałam, że odeślę ja, oni wymienią .wysłałam jako wartościowy , za potwierdzeniem odbioru ! Bo nie miałam czasu na walkę. Wymieniony kolor dostałam. Firma nie podała ani daty wysyłki, ani nr, to był list polecony za 16 zł ! Także ostatecznie ja nie jestem stratna. Ale firmy NIE POLECAM zdecydowanie ( to jakaś firma " krzak" ) . A co do gruponu to ... porażka. Odpowiedź na mail dostałam po 2 tyg - podobny jak Wy. Czyli nic nie mogą, nie pomogą. Bezpieczny grupon to bujda . Mam nadzieję, że Wasze zamówienia też dostaniecie.
            • fraszka79 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 12.11.12, 08:37
              Jesli przerosla cardigo.pl ilość zamowien to dlaczego wystawiaja kolejne Groupony? Cena za wysylke TOTALNiE wywindowana do 16 zł za list nie polecony, bez priorytetu. Nie dziwie sie wiec, ze nie odowiadaja na zapytania dotyczace numeru przeylki, bo najzwyczajniej w swiecie jjej nie maja. Wysylaja produkt zwyklym listem bez ubezpieczenia i kontroli dostawy. Ciekawe jestem co w przypadku zaginiecia listu?
              • meg123ggg Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 30.11.12, 15:09
                Witam. Mam pytanie, czy otrzymaliscie swoje paczki? Niestety tydzien temu dokonalam zakupu Grupona. Staus zamowienia niby sie zmienia, od kilku dni jest "zaakceptowana platnosc", ale zadnej informacji kiedy bedzie dostarczona paczka. Oczywiscie nie odpisuja na maile i nie odbieraja telefonow...
                • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 03.12.12, 21:21
                  Ja zamówiłam 5 listopada i nadal nic. Z tego co piszesz to jakiekolwiek wiadomości otrzymujesz np. zmiana statusu i że towar jest opłacony ... a ja kompletnie żadnej wiadomości nie otrzymałam,kurde nie wiem co robic...
                  • airad26 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 06.12.12, 10:34
                    Ja zamówiłam swetry 6.11 i rowniez do dzis nie otrzymalam przesylki. Dzwoniłam tam, pisałam maile az w koncu raczyli odpisac, że brakło im akurat tych kolorów które zamawialam i ze od 28.11. będą realizować przesyłki kurierem. No i nic, paczki dalej nie mam a na kolejnego maila juz nie odpisali....
                    • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 06.12.12, 14:01
                      Ja wysyłam maile ale w ogóle nie odpowiadają .Coś czuję ,że tego swetra nie zobaczę...
                      • airad26 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 07.12.12, 08:21
                        Ja zamówiłam 3 i nie odpuszczę takiej kasy. Najwyżej sprawę zgłoszę na policję.
                        • meg123ggg Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 07.12.12, 11:38
                          też o tym mysle, poczekam az minie miesiac. na maile nadal nie odpowiadaja.
                      • fraszka79 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 07.12.12, 09:26
                        Ostatecznie produkt do mnie dotarł, po miesiącu od zamówienia. Zamówiłam sweter szary. Mam wątpliwości co do oryginalności produktu tommy hilfiger. A jak Wy to widzicie?
                        • kicinskam Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 07.12.12, 13:47
                          Hej. Ja zamówiłam 15.11 ponoć napisałam niepełny adres i zwrócili przesyłka. Musiałam zapłacić kolejny raz za przesyłkę. Dokonałam wpłaty 27.11 i do tej pory cisza a napisali mi że wysłali 28 w środę. Na pewno nie kurierem tylko zwykłym listem. Dziewczyny czy otrzymałyście swoje przesyłki?? Trzeba coś z tym zrobić bo ja nie odpuszczę !!!!
                          • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 07.12.12, 16:43
                            Ja nadal nic nie otrzymałam ani paczki ani wiadomości ,ponad miesiąc...
                            • kicinskam Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 09.12.12, 12:29
                              Dostałam przesyłkę. Zgodna z opisem oryginał na 100%. Ale czas oczekiwania masakra około miesiąca. Cardigo napisało mi nr przesyłki i mogłam sprawdzić gdzie jest. Na pewno oszukują z kurierem. Bo paczki wysyłane są poczta polską zwykłym listem. Dziewczyny powodzenia życzę i mam nadzieję że otrzymacie przesyłki. Pozdrawiam
                              • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 09.12.12, 20:52
                                Ja też nie odpuszczę!!! Jutro wysyłam pismo może to coś da.
                                • airad26 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 14.12.12, 12:34
                                  W rezultacie przesyłka do mnie dotarła. Czas dostawy jak i kontakt z firmą tragiczny. Nikomu nie polecam!!!
                                  • meg123ggg Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 14.12.12, 12:40
                                    u mnie nadal nic... ale jak widze jest jakas nadziejasmile
                                    • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 14.12.12, 13:44
                                      Ja również nadal nic ani nie odpisują na maileuncertain
                                      • meg123ggg Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 20.12.12, 22:22
                                        do mnie dzisiaj doszla przesylka i to priorytetem. jednakze cala sytucja zniecheca mnie nie tylko do tego sklepu, ale w ogole do gruponu, ze wsadza ludzi na takie miny..
                                        • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 21.12.12, 19:59
                                          Moje maile w ogóle nie do nich nie docierają zawsze po wysłaniu wiadomosci przychodzi nowa ,że jakis bład i nie dochodzą. A Wasze docierały? jak kontaktowaliscie sie z tym sklepem??
                                          • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 21.01.13, 14:37
                                            Czy ktoś wie jak skontaktować się z tym sklepem???? ja od 5 listopada nie dostałam przesyłki... pomóżcie jak mam sie znimi skontaktować bo maile nie dochodzą a dodzwonic sie tez nie idzie!!!
                                          • magdalenkaad Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 21.01.13, 15:18
                                            spróbuj na telefon, który jest na ich stronie ;
                                            • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 21.01.13, 20:44
                                              tam nigdy nikt nie odbiera albo cały dzień jest zajętesad zgłosić na policję czy co ... cholera
                                            • jolkawawa.yahoo.pl Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 22.03.13, 10:13
                                              Kupilam na Gruperze legginsy od Cardigo. 3 tygodnie temu smile. Dobrze, ze tylko to! Od poczatku Cardigo nie odpowiedzialo mi na maile (jeden wyslalam zgodnie z instrukcja zaraz po zakupie, drugi z zapytaniem o status zakupu pare dni temu). Telefon na ich stronie jest wylaczony. Dwa razy dziennie probuje sie polaczyc (moze jednak zadziala) - i nic.
                                              Napisalam tydzien temu reklamacje do Gruper - i tez cisza. Zero odzewu. Telefon Grupera tez nie odpowiada. Uzyskuje polaczenie i po jednym sygnale przerywa. Wysle jeszcze listy polecone do obu firm.
                                              ciesze sie, ze stracilam tak niewielka kwote. Nie skorzystam wiecej z oferty Grupera, bo jest to zbyt ryzykowne jak sie okazuje.
                                              Nie wiem, czy cokolwiek jeszcze moge zrobic. Policja odpada, podejrzewam, ze nawet zgloszenia nie przyjma na taka kwote
                                              • karina_23 Re: Cardigo na Grupon- problemy ! help ! 23.03.13, 00:07
                                                Napisz n na ten adres bok@cardigo.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka