11.10 kupiałam z oferty firma Cardigo.pl na Gruponie ( tzw. bezpieczny groupon ) . Tak bardzo w skróie : czas realizacji zamówienia był dłuższy niż wg oferty. W kilka dni po ogercie firma Cardigo.pl wysłała maila do ałej grupy osób, że są problemy z dostępnością towarów i kolorów... i że głónie wynika z z braku płatności, kodów itp . Mail odebrałam niezbyt dobrze, ale akurat ja miałam " fuksa" i nie popełniłam błędu

i wg gropunu miał być kolor swetra męskiego Tommy granatowy , w sklepie i na na potwierdzeniu ciemno niebieski. Na zdjęciu i wg kodu na stronie- kolor ok. Do sklepu przypominałam się jeszze z płatnością- " wisiała i wisiała"< potem z pytaniam o wysyłkę ( list!!!!!!! za 16 zł z dość drogim swetrem ) . Przedczoraj przyszedł... otwieramy, a tam sweter FIOLETOWY. !!!! Myślałam, że mnie trafi . No ni myślę, pewnie pomyłka ...dzwonię, a Pan jakby przygotowany... po prostu mnie wyśmiał i mówi, żebym zobaczyła na stronę- a tam kolor niebieski wpadający w fiolet ! No.kk.... na 100 % tego nie było . Pan ewidentnie wiedział, że oszukują, bo od razu z buta, że mogę zgłaszać komu chcę itp. Napisałam grzeczny mail , że odsyłam i prosze o zwrot kosztów towaru i przesyłek w obie strony . Pomimo opisu na stronie sprawdziłam kod i na stronie jest zupełnie inny niż na swetrze !!!!! Dzisiaj dostałam odp, że firmy dotyczą koszty przesyłki. I dodatkowy okmunikat, że ganatowe będą dostępne 29.10 - a więc jednak są !!! a dzień wcześniej przez tel pan mnie wyśmiał, że żadnych granatowych nie było. Napisałam do groupon 2 maile ( odebrali ), ale milczą totanie . Co to robić : planuję wysłać towar do firmy cardigo z pismem wyjaśniającym i z żądaniem zwrotu całości kosztów , na podstawie niezgodności towaru z ofertą. Czy to dobry pomysł ? Czy podjąć inne kroki ? Wiem, że opis długi, ale POMÓŻCIE . PROSZĘ