Dodaj do ulubionych

Tor samochodowy , jaki? który?

03.11.12, 08:22
Chcę kupić synom tor samochodowy. Weszłam na All i trochę się pogubiłam wink Koniecznie muszą być dwa samochodziki. Synowie mają prawie 6 i ponad 7 lat.
Znalazłam tam całą masę torów w cenach od poniżej 100zł (nawet ok 50zł) do takich za 500zł
Nie chcę jakiejś totalnie plastikowej chińskiej zabawki która rozleci się po 2 godzinach wink Takiej , która nie da się złożyć albo będzie się rozlatywała przy użyciu.
Jedna nazwa się powtarza Carrera- kosztują w zależności od długości torów od 180 do 500zł. Wygląda to na jakąś serię. Warto "inwestować" w takie czy spokojnie kupić tańsze za ok 100zł?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 09:36
      Dziewczyny, no poradźcie coś wink
      Ten?
      allegro.pl/wielki-tor-samochodowy-650cm-duze-loopy-zasilacz-i2737400977.html
      Czy taki droższy?
      allegro.pl/carrera-go-world-champions-tor-samochodowy-wwa-i2735326037.html
      Może nie warto przepłacać?
      • emily.1 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 12:12
        Ten tańszy mi się jakoś bardziej podoba, ale niestety znając takie tanie zabawki to raczej na cuda bym nie liczyła. może rzeczywiście jak to prezent dla dwójki to warto zainwestowaćwink
    • calineczka793 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 15:51
      Również poszukuję czegoś podobnego dla chrześniaków (4 i 8 lat) - wpadł mi w oko ten z pierwszego linku Hecy, ale obawiam się jakości - więc podnoszę temat, może ktoś ma/zna/wie coś na temat torów samochodowych wartych zakupu?
      • calineczka793 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 16:24
        I jeszcze ten tor chodzi za mną - piszą o niemieckiej jakoścismile allegro.pl/duzy-tor-wyscigowy-7m-2-petle-a-la-carrera-hit-i2739391981.html
        • heca7 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 17:21
          No właśnie obawiam się , że taka kupa plastiku musi kosztować wink Nie ma nic bardziej frustrującego niż rozwalająca się przy składaniu zabawka.
          Dickie to niby dobra firma. Ciekawy tytuł aukcji a'la carrera wink
          Skłaniam się ku temu droższemu.
          • calineczka793 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 18:54
            Ja chyba zaryzykuje tego Dicka - niemiecka jakość, solidność, etc.smile I jest stosunkowo tani.
            • mieeke Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 19:53
              A ja myślę o takim czymś allegro.pl/hot-wheels-tor-autostrada-z-napedem-3-auta-kurier-i2756925389.html
              • calineczka793 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 19:55
                Ja jakiegoś HW chciałabym dla mojego 3 latka, ale jeszcze nie zdecydowałam co - narazie kupiliśmy garaż HWsmile Jednak te tory, które pokazała Heca i ja są inne niż HW - dziecko steruje samo samochodem.
                • mieeke calineczka 03.11.12, 20:19
                  A pokaż jaki macie garaz? Fajny?
                  • calineczka793 mieekie 03.11.12, 20:47
                    Garaż mamy ten allegro.pl/hot-wheels-mega-duzy-parking-garaz-auto-kurier-i2737613260.html narazie leży w szafie, 19.11 będę mogła ocenić czy fajny smile Kupiłam go w Auchanie pod wpływem chwili za 149zł we wtorek.
                    • mieeke calineczka 03.11.12, 21:01
                      To daj znak czy fajny. Ja potrzebuję go na 29.11smile)
                • heca7 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 20:28
                  U mnie HW nie przejdzie bo tam "jeden samochód jedzie za drugim". To byłby dla nas strzał w stopę big_grin W przypadku naszych synów wchodzi w rachubę tylko tor gdzie jest możliwość aby oba samochody jechały obok siebie wink
                  • calineczka793 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 20:48
                    Wg mnie HW i tory samochodowe to inny rodz. zabawki smile
    • bim-bol Re: Tor samochodowy , jaki? który? 03.11.12, 20:50
      Moze ktorys zestaw Kids Cars z Wadera i do tego dwa male samochodziki zdalnie sterowane. Przynajmniej mozna swobodnie jezdzic.

---
      Sprawdź numer konta
    • tomanksa Re: Tor samochodowy , jaki? który? 06.11.12, 20:42
      Podepnę się pod wątek. Może ktoś jednak poleci jakiś konkretny tor, który nie rozleci się w ciągu miesiąca. Mój synek wypatrzył ostatnio na All ten Dickie ( linkowany wyżej) i zastanawiam się czy warto.
    • alkara Re: Tor samochodowy , jaki? który? 06.11.12, 22:33
      Ja dla swojego 4 latka kupiłam na gwiazdkę ten:
      allegro.pl/show_item.php?item=2771011641
      Tory carrera mamy sprawdzone, młody uwielbia się nimi bawić u mojej koleżanki, wiadomo że przy budowie zawsze pomaga osoba starsza ale tor po zbudowaniu jest solidny i się nie psuje, nie rozpada. Mam nadzieję, że poradzi sobie z pętlą bo do tej pory jeździł po torach bez pętli.
      Ja osobiście polecam tor Carrera, można znależć w różnych cenach niekoniecznie za 500zł a na pewno jest jakościowo bardzo dobry.
      Tor HW to zupełnie inna bajka i nie zdecydowałbym się na takowy bo koleżanka miała i się ciągle rozwalał.
      • heca7 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 06.11.12, 23:36
        Właśnie kupiłam tor Carrera, z dwoma wyścigówkami. Ale otwarty będzie dopiero w święta wink
        Mam nadzieję, że będzie się dobrze składał. Tego się obawiałam przy tych tańszych- mają skomplikowane pętle itd - że coś nie będzie pasowało albo będzie się rozpadało i całą przyjemność z zabawy szlag trafi.
        • tedesca1 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 07.11.12, 09:45
          Tory Carrera to bardzo dobry wybór, dobrze wykonane, porządne, można dokupować samochody, my już mamy złączone dwa różne tory ze sobą. Potem można je rozbudowywać jeszcze, kupić same elementy np wyrzutnie, mosty i inne. trzeba tylko mieć miejsce smile
          • heca7 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 07.11.12, 10:02
            A to doskonała wiadomość smile Nie wiedziałam, że można je rozbudowywać i łączyć. I dokupować samochodziki- to świetny pomysł w przypadku moich synów suspicious
            Z miejscem nie ma problemu, jak się tor spodoba to na 33m2 pokoju synów można zaszaleć smile
    • frania2513 Re: Tor samochodowy , jaki? który? 21.11.12, 11:10
      A ja trochę z innej beczki,znalazłam w piwnicy tor samochodowy ale nie umiem go złożyć chciałam sie was zapytać czy wiecie jak on sie nazywa,jakiej jest firmy ale nie potrafie założyc nowego tematu wiec napisałam tutaj
      www.fotosik.pl/u/frania80/album/1326646
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95ca00303d929475.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka