Dodaj do ulubionych

rozmarówka next

11.11.12, 20:14
Witam,
mam pytanie dotyczące rozmiarów odzieży i obuwia firmy next. Czy są one porównywalne
np. z cool club ze smyka? Aktualnie kupuję dla synka ubranka w rozmiarze 80. Nigdy nie robiłam zakupów ubrań nexta i stąd moje pytanie. Konkretnie interesują mnie spodnie i buciki niemowlęce. Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • verika Re: rozmarówka next 11.11.12, 20:23
      Rozmiary u nich to jak się trafi, ale z reguły większe niż wypada z podanego wedłg nich wieku. Ale także wystepują różnice w wielkości odzieży w tym samym rozmiarze, nie wszystkie spodnie na 80(9-12 m-cy) będą tej samej długości, podobnie z bluzkami, nie wspominając o butach, bo to już totalna loteria, mój syn potrafi nosić buty next w 3 rozmiarach w tym samym okresie, są przeogromne różnice w zależności od modelu buta, najlepiej mieć kogoś kto wymierzy ci dany model, czy ubranko, no chyba,że sama masz możliwość zwrotu. U nas niektóre spodnie są ok na 5-6 lat, niektóre na 6, a niektóre na 7 !
      Z kurtkami też jest różnie, zależy jaka kurtka, jaki krój, a czasem nawet i kolor wink
    • agnieszka77_11 Re: rozmarówka next 11.11.12, 20:24
      Według mnie rozmiar jest mniejszy niż wskazuje metka. Warto sprawdzać wszystkie wymiary.
      • celestia311 Re: rozmarówka next 11.11.12, 20:52
        Od kilku lat kupuję ubrania Next i zawsze są większe niż wskazuje metka. Rzadko się zdarzy by coś było małe. Zauważyłam jednak, że dla mniejszych dzieci ubranka były naprawdę dużo większe niż podawała metka, teraz im dziecko starsze co raz lepiej ubranka pasują rozmiarowo (nie są już tak duże). Z butami to już całkowicie loteria. Ten sam rozmiar ma często w różnych modelach, różną długość, nawet do 1 cm różnicy. Bardzo często zamawiam dwa rozmiary tego samego modelu, żeby przymierzyć i zdecydować.
        • agnieszka77_11 Re: rozmarówka next 11.11.12, 21:09
          celestia311 napisała:

> Od kilku lat kupuję ubrania Next i zawsze są większe niż wskazuje metka.

Może ja mam inne wrażenie, bo mój syn jest dużym dzieckiem wink Mimo wszystko warto zmierzyć.
    • 18lipcowa3 Re: rozmarówka next 11.11.12, 20:56
      wg mnie są duże, a na pewno szerokie w pasie
      no ale ja mam szczupłe dziecko
    • verika Re: rozmarówka next 11.11.12, 21:32
      Syn jest dzieckiem "średnim" oscyluje koło 50-60 centyla i z wagą i z wzrostem i zawsze (do około 5 lat) nosił rozmiar mniejszy niż podawała metka, obecnie 6cio latek nosi albo te zgodne z wiekiem albo rozmiar większe, choć nadal trzma się w siatce centylowej smile Ubrania nexta kupuje mu od noworodka i na prawdę to loteria co się trafi, nie raz było tak,że bluzkę musiałam dokupywać w rozmiarze mniejszym niż spodnie, a czasem odwrotnie (choć syn jest dzieckiem proporcjonalnej budowy) z butami to już w ogóle nie polecam kupować bez zwymiarowania, niestety....
      • celestia311 Re: rozmarówka next 11.11.12, 21:52
        Tak jak pisałam wyżej na moją córkę ubranka Next zawsze były za duże ( teraz już raczej trafia w rozmiar z metki lub są odrobinie za duże, wyjątkiem są bluzki, te są na nią dużo za duże), córka jest średniego wzrostu i szczuplutka. To prawda, że niektóre dzieci są duże na swój wiek, 4 latki wyglądają jak 7 latki, ale to są wyjątki i myślę, że rodzice dzieci raczej średniego wzrostu mogą wypowiedzieć się najbardziej wiarygodnie w tej kwestii, bo wiadomo, że dziecko 4 letnie o wzroście 122 cm nie założy rozmiaru 3-4 lata 104 wink czy nawet 4-5 lat, 110, a te przypadają na ich wiek.
        • patatajowa Re: rozmarówka next 11.11.12, 22:36
          po ostatnim bilansie-syn 6 lat, wzrost 95 centyl, waga 25 c.
          z nexta ma obecnie jeansy na 122,koszulki na 6 lat maja za krotkie rekawy ale sa szerokie. czapki na 7-10 lat.kurtka na 122 za duza.
          z nextem to loteria niestety.
          • tosieuda Re: rozmarówka next 12.11.12, 08:05
            tak, mniej więcej porównywalne do smyka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka