mojemieszkanie24 Re: Demoniczne lalki Monster High 11.03.13, 08:06 straszne są te lalki Całe szczęście u mnie dzieci nie przynoszą zabawek do przedszkola więc problemu nie ma. W innych grupach przynoszą te brzydactwa Odpowiedz Link Zgłoś
carrie.bradshaw-preston Re: Demoniczne lalki Monster High 11.03.13, 11:19 Moja córka sie zupełnie nie interesuje tymi lalkami ani bajką, fakt ze lalki sa naprawdę brzydkie ale bez przesady widziałam gorsze i głupsze zabawki, nie widze nic złego w tych lalkach Odpowiedz Link Zgłoś
basca_basca Re: Demoniczne lalki Monster High 11.03.13, 11:29 Mi się te lalki nie podobają. Podobnie jak sławetna barbie. Ale jak patrzę na zabawki dla chłopców, to też mam mieszane uczucia. Takie lego ninjago z jakimiś trupimi czaszkami. Myślę że te rzeczy mają wpływ na dzieci, ale mam nadzieję że niewielki Trudno byłby dziecko odizolować od popularnej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
emdothedj Re: Demoniczne lalki Monster High 13.08.13, 07:07 Siostrzenica mojej dziewczyny została ostatnio zaopatrzona przez dziadków z obu stron w 2 lalki MH. wszystko do tej pory było ok, oglądała kreskówki z MH, bawiła się lalkami, aż do wczoraj. Kiedy poszliśmy z dziewczyną zobaczyć do małej, to, co ujrzeliśmy gdy weszliśmy do jej pokoju zmroziło krew w żyłach. 5 letnia dziewczynka z udawanym złowieszczym głosem wieszała swoje lalki za szyję na dratwie mówiąc "TAK, MONSTERKI POWIESIMY CHUDEGO!" (chudy to jej lalka, postać z bajki Toy Story). zapytana dlaczego tak zrobiła, odpowiedziała ciesząc się "bo monsterki też tak robią!" później dostała ataku szału i krzyczała że nikt jej nie kocha bo zabraniamy jej się bawić. co ważniejsze nikt nigdy nie pokazywał jej takich zachowań. później próbowała wsadzić sobie za przeproszeniem w cipkę drążek od rakiety tenisowej. zapytana dlaczego - odpowiedziała tak samo jak wcześniej. zapytana czy chce żeby ją bolało i żeby leciała jej krew odpowiedziała ze złowieszczym uśmiechem "tak!" pod koniec naszej wizyty mała strasznie chciała żeby moja dziewczyna została u niej na noc..kiedy próbowaliśmy jej wytłumaczyć, że ciocia nie może zostać na noc, to mała rozpłakała się i wybiegła z domu krzycząc, że chce żeby ją auto przejechało. to wszystko przez tę bajkę, lalki są ok, chociaż denerwują dźwięki które wydają z siebie te straszydła. ale bajki szczególnie odradzam. żeby 5 letnia dziewczynka robiła takie rzeczy to jest nie do pomyślenia! szczególnie, że nikt nigdy nie mówił w jej obecności nic takiego ani nikt nigdy nie pokazywał jej takich zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Demoniczne lalki Monster High 13.08.13, 12:51 Nie wierzę w te bzdury, które napisałeś. Ten tekst jest ohydny i śmierdzi trollem na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
saguaro70 Re: Demoniczne lalki Monster High 13.08.13, 13:11 nigdy bym nie kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Demoniczne lalki Monster High 13.08.13, 13:15 kupiłam, na dzień dziecka wilkołaka. bardzo chciała, sama zbierała na nią pieniądze przez dwa miesiące. bardzo się cieszyła, po czym postawiła lalkę na półce i tam stoi. zapytana czy cieszy się, że dostała mówi, że bardzo. co w tym szkodliwego? lalka jak lalka. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Demoniczne lalki Monster High 13.08.13, 14:20 Lalki mi się podobają, bajka tez nie jest jakaś mega straszna. Dziwią mnie ludzie, którzy kategorycznie zabraniają dzieciom bawić się tymi lalkami. Jak ktoś wyżej napisał:" lalki jak lalki" ja też nie widzę w nich nic strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba-ryba Re: Demoniczne lalki Monster High 14.08.13, 01:45 widzialem (chcac nie chcac ;p) wszystkie odcinki MH - wg. mnie to odpowiedz na te wszystkie straszne -"przypadkiem" obejzane filmy o wampirach (saga zmierzch np ;pp) , bo w bajkach MH te potfory sa uczynne kolezenskie, pomagaja sobie, wspieraja przyjaciol i sa lojalne..... Widzialem towniez Toy stoy i wg mnie tam sie momentami duzo gorzej dzieje hehehe ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zaba-ryba Re: Demoniczne lalki Monster High 14.08.13, 01:46 Moja corka ma komplet i jest calkiem normalna, lalki nie wywoluja u niej agresji Odpowiedz Link Zgłoś
kolec9 Re: Demoniczne lalki Monster High 23.09.13, 01:14 Sama stanęłam ostatnio przed pytaniem czy nalezy kupować dzieciom te lalki a to za sprawą bluzki z Hello Kitty. Zaczęłam szperać w sieci i rozmawiać z innymi rodzicami. Wnioski z naszej dyskusji postanowiłam podsumowac na blogu kolecja.wordpress.com/2013/09/22/hello-kitty-monster-high-i-inne-zagrozenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
carrie.bradshaw-preston Re: Demoniczne lalki Monster High 23.09.13, 19:48 jak czytam te kretyńskie opinie ze Harry Potter, MH, Hello Kitty itp to zło i diabelstwo to stwierdzam ze osoby wydajace takie opinie maja mocno z głową, serio az zal czytac tych wywodów, Harry Potter to fantastyczna opowieść o magii, dobru, złu i jak czytam te bzdury ze to zło to smiać mi sie chce i jednoczesnie ogarnia mnie wsciekłośc ze te opinie sa głoszone w kościele, gdyby ksiadz w moim kosciele cos takiego wygłosił na mszy to by moja noga w kościele nie staneła nigdy wiecej, na szczescie mój ksiądz jest normalny. Moje dzieci beda ogladac Harrego, córka bedzie sie bawic MH i czym tylko zechce a opinie takich chorych ludzi nie robia na mnie wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
cukrowy_baranek Re: Demoniczne lalki Monster High 25.09.13, 05:55 kolec9 zgadzam sie z toba w 100% co do negatywnego wplywu MH na dzieci. Na pewno nie kupie dziecku tych upiorkow, podobnie jak Barbi, Hello Kitty, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Demoniczne lalki Monster High 01.12.13, 20:48 Nick pasuje,walnij baranka,als o sciane. Jak mozna byc tak walnietym,by widziec hk,mu zagrozenie?zmiencie lekarzy,albo dawki psychotropow. Odpowiedz Link Zgłoś
stalowyelfik Re: Demoniczne lalki Monster High 30.11.13, 16:26 Ja tam w szatana nie wierzę ale nie ulega wątpliwości że te lalki wyglądają jak dziw.ki i mam nadzieję że moje dziecko nigdy się takimi eroto-zabawkami bawić nie będzie. Jak już dzieckiem nie będzie to jej sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
kluska77 Re: Demoniczne lalki Monster High 24.09.13, 22:24 Sobie chyba kupię. Nareszcie jakieś lalki, które mi się podobają. Zombiak jest fajny i ta z niebieskimi włosami (nie oglądam kreskówki to nie znam tła). Dziecko póki co za małe na takie lalki, ma tylko na rowerku przylepioną naklejkę z trupią czaszką Odpowiedz Link Zgłoś
stalowyelfik Re: Demoniczne lalki Monster High 30.11.13, 16:30 Ano właśnie...to nie są lalki dla dzieci... kluska77 napisała: > Sobie chyba kupię. Nareszcie jakieś lalki, które mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Demoniczne lalki Monster High 25.09.13, 07:22 Nie. Córka jest na etapie kucyków Pony, mam nadzieję, że do tego czasu moda na te szkaradzieństwa minie. Odpowiedz Link Zgłoś
viru1 Re: Demoniczne lalki Monster High 04.10.13, 13:43 Przecież to wszystko zależy od dziecka, ludzie nie dajmy się zwariować... Moja kilkuletnia siostrzenica bawi się MH odkąd pamiętam i jest normalną, wesołą, pogodną dziewczynką. Brat w podstawówce przerobił całego Harrego Pottera, uwielbia czytać fantasy i horrory mimo młodego wieku i też jest normalny, inteligentny i chłonie jedną książkę za drugą. A z tym demonicznym Hello Kitty to już całkowita przesada... Jak ktoś jesyt wychowywany w normalnej rodzinie to nic mu nei grozi, a już na pewno nie opętanie przez lalki MH, Hello Kitty, Harrego Pottera czy mocniejszą muzykę Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Demoniczne lalki Monster High 30.11.13, 19:22 Znak czasów. Dawno temu, kiedy dominował kult sakralny dzieci bawiły się takimi zabawkami Chociaż, jako osobie dorosłej, obecne zabawki w większości nie podobają mi się. Nie lubię demonicznych lalek, składanych potworów, ale też nie podsycam w synu mody na rajdki, filmowe samoloty itp. Na razie mam małe dziecko i staram się zabawki selekcjonować,ale nie zarzekam się, że jak będzie mu na czymś zależało-nie ulegnę. Odpowiedz Link Zgłoś