Dodaj do ulubionych

prezent dla 3,5 latka

22.11.12, 15:57
Witam

Bardzo proszę o propozycję na mikolaja dla 3,5 letniego chłopczyka.
Moj synek wybral remize strazacka lego city i nic wiecej, a musze dziadkom i chrzestnym dac listy do mikolaja
Obserwuj wątek
    • marta.p-s Re: prezent dla 3,5 latka 22.11.12, 16:46
      Może zobacz na klocki Fisher Price Trio-my takie mamy i są super. Już pisałam gdzieś na forum, że w PL są jeszcze mało dostępne i zawsze to coś innego. Mój synek ma obecnie 5 lat, a pierwszy zestaw dostał jak miał właśnie 3 lata (obecnie ma kilka zestawów).
      Inną propozycją może być rakieta kosmiczna z Fisher Price, albo jeśli lubi bajkę Auta to jakieś samochody z tej bajki albo duży samolot, gdzie można 3 małe autka z tej serii schować. Fajnym prezentem są też zestawy ciastoliny.
    • gwen_s Re: prezent dla 3,5 latka 22.11.12, 20:50
      Z gier polecam stuku-puku, guzik z pętelką, smart games 3 traki, jakąś planszówka (chińczyk u nas jest super, albo inwazja obcych ben10).
      Klicki magnetyczne
      Samochód na pilota
      Tor hot wheels (teraz "na topie" autokule)
      mój jest miłośnikiem carsów więc wszystko z tym związane jest super (np zestaw kosmetyków big_grin)
    • agnieszka77_11 Re: prezent dla 3,5 latka 22.11.12, 21:00
      Mój 3,5 latek wybrał Remizę Strażacką ale Imaginext wink Do tego dostanie zestaw Lego 6131, książki - encyklopedie Larousse, Grzybobranie, Kiki Ricky, Megasketcher Tomy ...
      • agnieszka77_11 Re: prezent dla 3,5 latka 22.11.12, 21:44
        Polecam też Tobie pojazdy budowlane z serii Silverlit np. dźwig (chociaż sam dźwig może być mniej przydatny, więc można zacząć od jakiejś wywrotki albo kupić dźwig + wywrotkę).
        Dobra jakość, nie do zniszczenia.

allegro.pl/silverlit-dzwig-zdalnie-sterowany-i2796065496.html
        • janka39 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 00:27
          remiza lego city dla 3.5-latka? Tak, rozumiem, ze sam wybral, ale chyba tak ze trzy lata to tatus bedzie mu ją skladal wink
          Moj Straszy dostal w tym wieku remize lego, ale duplo. Teraz (za kilka miesiecy skonczy 7 lat) dostanie wlasnie city
          Moj prawie 3-latek chce... lale, wiec dostanie smile I ksiązki: Zima na ul. Czereśniowej, Pan Kuleczka i jeszcze jakieś klocki
          • verika Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 08:07
            Dobrze,że sobie nie wybrał jakiegoś zestawu lego technics......
            Kompletnym bezsensem jest kupowanie lego city dla 3,5 letniego dziecka, bo nie będzie mieć zabawy, wszystko mu się będzie rozwalać w rękach i zamiast kupy radości bedzie kupa flustracji.
            • much91 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 11:23
              Ludzie, nie potraficie nawet czytać ze zrozumieniem?? Remiza strażacka Imaginext , poza tym zestaw klocków Lego dla dzieci od lat 4 ...

Ja bym dodał prostą grę od Granny Kot w worku .
              • janka39 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 11:43
                Much91, a teraz wez trzy glebokie wdechy i przeczytaj jeszcze raz. Pierwszy post. To post autorki watku. Jakie literki widzisz?
                I nastepnym razem przeczytaj ze zrozumieniem
                A dla 3.5-latka moga byc jakies gry Granna, np Tecza. Albo fajny zestaw duplo smile
                • much91 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 11:49
                  Racja, moja wpadka, utknąłem na wypowiedzi agnieszki77_11 sad
                • dwellajna Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 14:17
                  janka39 napisała:

> Much91, a teraz wez trzy glebokie wdechy i przeczytaj jeszcze raz. Pierwszy pos
                  > t. To post autorki watku. Jakie literki widzisz?

Ale to Ty się podłączyłaś pod post o remizie imaginext, a nie pod pierwszy post.
                  Według drzewka dyskutujesz z agnieszka77.
            • irima2 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 13:56
              Nie zgadzam się, że to kompletny bezsens.
              Autorka wątku zna swoje dziecko i wie czy będzie się rozwalać i czy będzie kupa frustracji.
              Mój 3,5 latek bawi się ze starszym bratem lego, umie budować proste rzeczy sam, z instrukcji zbuduje proste pojazdy z małą pomocą. Chce dostać zestaw City kopalnia i ją dostanie. W składaniu pomoże mu tata i brat, potem będzie się bawił, a jak trochę podrośnie to sam sobie złoży.
              W naszym przypadku kupno Duplo to totalny bezsens.

Odp. do autorki wątku - może coś z Playmobil? Moi synowie bardzo chętnie się tym bawią i 3,5 latek może dostanie radiowóz, a ma już dźwig i koparkę. Starszy ma statek piracki, teraz chciałby zamek.
          • pamplemousse1 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 15:28
            Moi 3,5 l. też bawią się Lego City - duplo nigdy nie trawili, bo to takie dla "dzidziusiów".
            Świetna zabawa dla całej rodziny- tata i mama pomagają zbudować, a dziecko modyfikuje to i robi własne konstrukcje.
            Gdzie jest napisane, że klocki trzeba składać zgodnie z instrukcją?
            Świetnie rozwijają wyobraźnię jeśli schemat odłożymy na bok.
            Kup remizę, na pewno będzie super frajda dla całej rodziny.
    • monikaj21 Re: prezent dla 3,5 latka 23.11.12, 11:50
      U mojego 3 latka hitem jest Kiky Ricky, wyrzutnie i auta, lego (zarówno duplo, jak i normalne), oraz nielubiay przeze mnie, ale uwielbiany przez niego tor wadera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka