Dodaj do ulubionych

Łyżworolki

26.11.12, 13:06
Czy jest sens kupować takie 2 w 1 czy lepiej oddzielnie łyżwy i rolki?
Obserwuj wątek
    • kinder0610 Re: Łyżworolki 26.11.12, 18:19
      zdecydowanie odzielenie!
      • kasia12_2 Re: Łyżworolki 26.11.12, 20:22
        Tak podejrzewałam, chociaż przez chwilę łudziłam się nadzieją, że oszczędzę i pieniędzy, i miejsca. Masz jakieś doświadczenia z łyżworolkami?
        • kinder0610 Re: Łyżworolki 27.11.12, 08:52
          Wiesz ja tylko córce przymierzałam, nie potrafiła jechać nawet w sklepie - mówię o rolkach. Kupiliśmy normalne roli i jeździ i osobno łyzwy i też jeździ. Nie wiemmoże to kwestia innego ustawienie, no nie wiem. Koleżanka ma i mówi, że są do niczego, ani to dobre lyżwy ani rolki. Wiesz jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
    • natalek79 Re: Łyżworolki 27.11.12, 09:15
      Cóż...2w1 to jak 2w1 - ani to jedno ani drugie...Takie moje zdanie w temacie. Mieliśmy tylko raz i dziękujemy, nauczyliśmy się nie oszczędzać w ten sposób. Zwłaszcza, że i rolki i łyżwy można dziś dostać w rozsądnej cenie, gdy kupuje się poza sezonem, a regulacja jest, więc bez problemu. Końcem sierpnia zakupiłam tak córce rolki Fila, które lubi najbardziej, za pół ceny. Mąż identycznie dla siebie w połowie września za jeszcze lepszą kwotę. Łyżwy kupujemy marzec/poczatek kwietnia. Może to śmieszne, ale robiąc w ten sposób możemy kupić nowe (zwłaszcza rolki, bo łożyska dłużej niż dwa sezony nie pośmigają a tanie nie są) za każdym razem bez potrzeby dokładania połowy wartości na serwis.
      • kasikrj Re: Łyżworolki 27.11.12, 10:14
        A jaki Waszym zdaniem jest najlepszy wiek na naukę jazdy na łyżwach czy rolkach? syn w zimie będzie miał 3,5roku i już mówi że on chce na łyżwach, ale wątpie żeby się nauczył. Jak było u Was?
        • gizm0 Re: Łyżworolki 10.07.13, 11:36
          Starsza zaczęła chodzić do szkółki rolkowej jak miała 4 lata, młodsza zaczęła tupać i uczyć się równowagi miesiąc temu- za 3 tyg będzie mieć 3 lata. Trzeba patrzyć czy dziecko tak małe nie koślawi kolan, jak koślawi na rolkach to zdecydowanie za wcześnie, jeśli nie, może powoli zaczynać.
          • gizm0 Re: Łyżworolki 10.07.13, 11:38
            esklep.intersport.pl/pl/product/83876/lyzworolki-k2-velocity-jr-4029102
            takie młodszej kupiliśmy w promocji, od rozmiaru 29, ale tak naprawdę sprawdzaliśmy i jest to rozmiar ok27
    • edik77 Re: Łyżworolki 10.07.13, 15:08
      ODDZIELNIE!!!
      Ja polecam Rollerblade, cała nasza trójka śmiga na rolkach tej firmy, dla dziecka modele Spitfire lub Micro.
      • gizm0 Re: Łyżworolki 10.07.13, 15:25
        Rewelacyjna firma, tylko rozmiaru 27 nie posiadają, od 29 się zaczyna chyba jakoś, bo długo szukałam. Mamy ich ochraniacze i rewelka, bo maja rozmiar XXS na 3 latka super pasują i nie spadają jak innych firm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka