Dodaj do ulubionych

C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam

• agni71 Re: jedwabny krawat 08.03.13, 19:45
      krawat

dzisiaj przyszedł, mąz oczywiście bardzo sceptyczny w momencie zamawiania, ale chyba mu się podoba. W każdym razie nie każe odsyłać smile Mnie się tez podoba, ma ładna klasyczną kolorystykę, kolory jak na zdjęciu.
    • szmytka1 A możecie polecić na CH 116 bluzę rozpinaną? 09.03.13, 11:28
      Możecie polecić którąś z bluz rozpinanych na chłopca o wzroście 116 cm? Zależy mi, by była grubsza, bawełniana, ogólnie porządnawink Może ktoś kupił ostatnio, chciałabym skorzystać z bonu.
    • erty02 softshell duży chłopiec - pytanie o wymiary 09.03.13, 12:54
      Czy ktoś kupił taki softshell chłopięcy w rozmiarze 134 i mógłby podać wymiary szer. pod pachami i dł. wewn. rękawa? Czy rękawy są bardzo długie?
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/////95981/1
      Mam już softshell 134/140 z wyprzedaży, o taki:
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/////63519/1
      Kupiony w styczniu za 59.90 z 10% rabatem i zastanawiam się, czy go nie odsprzedać i kupić ten z nowej kolekcji z kodem -40zł.
      Syn obecnie nosi 128/134 i ma dość krótkie ręce. Soft który mamy jest prawie dobry na niego w tułowiu, ale rękawy są za długie o ok 10cm. Wydaje mi się, że do tych rękawów dorośnie za 2 lata, ale wtedy soft będzie za ciasny i za krótki sad
    • salma75 Bermudy - nastolatek/mężczyzna 11.03.13, 18:46
      Polecam serdecznie, grubsza, porządna bawełna, świetnie odszyte, oryginalny wzór.
      Mam oba kolory w najmniejszym rozmiarze - 28, najpierw zamówiłam kaki, a potem domówiłam żółte smile.
      14-letni syn zachwycony, są lekko luźne w pasie, ale wystarczył płócienny pasek i leżą super.
      Na lato będą w sam raz smile.
      Bermudy kaki
      Bermudy żółte
      • doti0081 Re: Kami ocieplacz 5w1? 11.03.13, 19:04
        Jeśli ktoś kupił ten ocieplacz i powie mi jaki on jest rozmiarowo to bardzo się ucieszesmile
        Chodzi mi o to czy rozmiar np.104 to faktyczne 104 czy raczej mniejszy czy może większy?
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/P%C5%82aszcze/88931/1
        • syka7 Re: Kami ocieplacz 5w1 122 13.03.13, 15:10
          Ja kupiłam bluza + kamizelka 122 ale jest tak w sam raz na moja córkę ona nosi 110/116 czyli 122 wychodzi mniejsze na 110 bym powiedziała
          Wymiary bluzy.
          - długość całkowita - 43cm
          - szerokość pod pachami - 38 cm
          - długość rękawa od wszycia -
          - długość rękawa od kaptura
          Wymiary kamizelka.
          - długość całkowita - 43cm
          - szerokość pod pachami - 35 cm

syka7 - Zabrze
          • doti0081 Re: Kami ocieplacz 5w1 122 13.03.13, 15:26
            O jej to ja wziełam 98 bo nie było innych sad
            To na pewno będą małe na moje dwulatkismile
            Szkoda mi nie odbierać ale to upolował mój syn a on zamawia za pobraniem z płatną przesyłką i w dodatku nie wklepał rabatu bo podobno nie chciał mu wejść .
            Jak odbiore strace tylko 15zł za przesyłke a pewnie będe musiała odesłać
            A powiedz mi czy sama kamizelka nie jest większa?
    • malinkowa81 Re: Fajna ta nowa kolekcja :) 13.03.13, 13:59
      Kilka rzeczy już z akcji Kobieta40 przyszło, część w drodze. Czekam z niecierpliwością, bo to co przyszło w większości fajne.
      I tak - mam już:

1. akcesoria dla dzieci - wszystko śliczniutkie:
      etui na okulary HK 1
      etui na okulary HK 2
      okulary HK dwa fajne kolory
      okulary niemowlęce - boskie!, niestety już wyprzedane
      zestaw biżuterii (jasnoróżowy, nie wiem czemu napisali "jasnofioletowy")

2. ciuszki dziecięce:
      t-shirt HK ta kokarda to neonowy róż (nie widać tego na foto, ale prezentuje się fajnie; może lekko szerokie rękawki, ale mogę być przewrażliwiona - ogólne wrażenie mega pozytywne)
      sukienka tu sama nie wiem - może trochę wyobraźnia mnie poniosła, ale jakoś tak okazalej niż w rzeczywistości ją sobie wyobrażałam - przyszła leciutko przybrudzona (pewnie do sprania to jest) a nie ma już rozmiaru... hmm.. myślę nad nią

3. ubrania damskie:
      dżinsy powlekane faaajne - to moje drugie podejście, bo najpierw kupiłam 38 (taki mam rozmiar zwykle z clockhouse), ale były za duże, za długie i jakoś dziwnie to wyglądało (jakbym jakieś dresy kreszowe miała na nogach czy cuś wink - zamówiłam 36K - są dopasowane i wyglądają extra - zdecydowanie polecam
      top zwróćcie uwagę na tył - jest naprawdę oryginalny - uwielbiam go wink (wypada lekko luźny jak na clockhouse)
      bluza może jeszcze dorzucą rozmiary - w nowej kolekcji jest w podobnym stylu, ale droższa - mam XS - wypada na S

teraz czekam jeszcze przede wszystkim na koszulę dżinsową dla siebie i piżamki letnie dla córek smile jak dotrą to opiszę
      • edie70 Re: Fajna ta nowa kolekcja :) 13.03.13, 16:02
        ja z nowej kolekcji zamówiłam z 10 podkoszulek ,bieliznę,softa różowego,legginsy,3pary kolorowych spodni i na niczym się nie zawiodłam .Wszystko super gatunkowo i wizualnie .Mała zadowolona bardzo smile Tylko chyba przesadziłam z rozm 116 sad tshirty są na styk ,za pół roku wszystko będzie przykrótkie .Muszę jednak kupować na moją 4,5 latkę rozm 122 a ma 110cm wzrostu .
      • edie70 Re:malinkowa ? 13.03.13, 16:07
        Bardzo pogrubiają te połyskujące dzinsy ? Tak bardzo mi się podobają ale niestety trzeba mierzyć siły na zamiary big_grin tzn moje nogi niestety do szczupłych nie należą crying
        • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 17:28
          one nie są właśnie połyskujące - tylko takie jakby "gumowane" nie wiem jak to opisać, ale raczej matowe zdecydowanie są niż błyszczące
          ja mam figurę gruszki i mam wrażenie, że raczej wyszczuplają, dlatego tak mi się podobają wink
          warunek tylko, żeby były dopasowane to są eleganckie, bo w luźniejszej wersji wyglądałam dosyć kuriozalnie - jak wctakich za dużych skórzanych spodniach trochę, nie wiem jak to opisać
          jeśli trafisz z rozmiarem to myślę, że będziesz naprawdę zadowolona smile
          • kara_gitara Re:malinkowa ? 13.03.13, 19:37
            malinkowa, nie kuś... w ogóle o nich nie myślałam, ale po Twoim opisie to się poważnie zastanawiam. Mam podobną figurę, więc takie spodnie byłyby jak znalazł.. tym bardziej, że moje czarne rurki już trochę styrane wink
            • edie70 Re:malinkowa ? 13.03.13, 20:16
              dzięki za info smile jestem na etapie odchudzania moze wbiłabym się za 4kg w 40stkę ;D
              • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 21:46
                Dziewczyny, ja jestem bardzo zadowolona z tych spodni, pasują do wszystkiego - wyglądają jak na pani na fotce - jak bym się chciała do czegoś doczepić to kieszenie się lekko odznaczają (jako, że spodnie dopasowane) - widać to na foto - myślę czy nie wyciąć, bo po wywinięciu wewnątrz faktycznie jest idealnie. Jeśli to Was nie odstraszyło, to już nie ma więcej "wad"... wink
                https://img23.imageshack.us/img23/8756/908201385592.jpg
                • agni71 Re:malinkowa ? 13.03.13, 21:52
                  Fajnie wygladaja, ale to są takie niskie biodrówki, prawda?
                  Nie lubię efektu podwójnej talii, jaki dają takie spodnie, przynajmniej na mnie...
                  • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:12
                    niskie nie, ale zdecydowanie biodrówki, poniżej pępka - pisałaś już kiedyś, że nie lubisz - ja akurat lubię, ale tak, to taki właśnie fason smile
                    • agni71 Re:malinkowa ? 14.03.13, 09:20
                      No to sie nie rzucam na nie, chociaz fajnie wygladają....
                      • agni71 Re:malinkowa ? 14.03.13, 09:27
                        dla mnie idealna wysokośc w stanie mają takie:

fioletowe

żółte

morskie

pierwsze i drugie juz nie sa przecenione, a trzecie czasem sie jeszcze pojawiają pojedyncze rozmiary. Dlatego te biodrówki wszelakie to nie dla mnie smile A szkoda, bo niektóre bardzo ładne, tak jak te czarne.
                        • edie70 Re:malinkowa ? 14.03.13, 11:08
                          odkąd kupiłam dzinsy z H&M tej właśnie wysokości ,wszystkie biodrówki poszły w kąt.Nic mi nie wypływa, mogę swobodnie kucać itd big_grin
                  • dixi Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:12
                    malinkowa, dzięki Tobie wzięłam 2 pary tych spodni bo jak pytałam o nie to napisałaś że wypadają większe - dla pewności kliknęłam w dwóch rozmiarach zatem wink
                    ale jak będą dobre mniejsze, to na większe już mam chętną - czyli nie zarobię na zwrocie big_grin
                    nic jeszcze nie dostałam z sobotnich 4 zamówień, może jutro wink
                    • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:16
                      smile ja wszystkie portki clockhouse mam 38 a te 36, więc mniejszy rozmiar powinien się sprawdzić - daj znać
                      a propos zamówień to ja zamawiałam 8.03. i na część jeszcze czekam oraz 10.03. i już wszystko z tego dnia mam - hehe
                      • edie70 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:21
                        ktoś mi podwędził ze schowka 42 sad boję sie brać 40stkę , bo jak nie schudnę to kolejna para do szuflady sad
                        • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:31
                          cały czas jak je obserwuję to niemal codziennie się jakiś rozmiar pojawia/znika - pewnie dlatego, że rozmiar wypada większy niż zwykle i ludzie odsyłają
                          • kara_gitara Re:malinkowa ? 14.03.13, 09:27
                            zamówiłam... wzięłam 36 - bez K, bo nie było. Jestem ciekawa czy trafię z rozmiarem. Mam 164cm, więc jest ryzyko, że mogą być za długie..
                            I jeszcze taką bluzke wzięlam www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Bluzki i tuniki/83253/1
                            Może być mega hit, lub totalny kit! wink
                            • malinkowa81 Re:malinkowa ? 14.03.13, 18:35
                              ja z K jestem bardziej zadowolona - to sobie zobaczysz i się najwyżej na K zaczaisz jeszcze
                              co do bluzki to trzymam kciuki - ja się zawsze boję, że taki wyrazisty wzór może się okazać "bazarowy" na żywo i nie mam odwagi zamawiać - jakby się okazał fajny to koniecznie daj znać!
                  • stokrootka1 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:18
                    Też mam te spodnie, ale zastanawiam się czy nie odesłać. One są takie sztywne jak dla mnie, nie układają się miękko na ciele. Zwijają mi się na kolanach, co mnie denerwuje (mam wersję k, więc raczej nie dlatego, że za długie, może za obcisłe?). Są w każdym razie dla mnie niezbyt wygodne. Fajny mają materiał. Na pewno nic się nie będzie do nich czepiało, w przeciwieństwie do spodni z motywem zwierzęcym, które są bardzo wygodnie i fajne, ale nie mogę poradzić sobie z białymi "kłaczkami". Są nimi oblepione.

Agni, ja też nie lubię bardzo niskich biodrówek, ale te według mnie wcale nie są takie niskie. O wiele bardziej zsuwały mi się te wspominane tu żółte spodnie. Tamte dla mnie to prawdziwe biodrówki. Zdecydowanie odsyłam, choć bardzo podoba mi się ich kolor.
                    Chodzi mi o te:
                    Żółte biodrówki
                    • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:24
                      stokrootka - no właśnie mam wrażenie, że trzeba z nimi utrafić dobrze z rozmiarem, bo na mnie się z kolei te trochę za duże marszczyły i dziwnie układały, a te drugie - extra - bez porównania
                      • edie70 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:27
                        kupiłam popielate rurki i one właśnie tak brzydko mi sie marszczą w kolanach sad
                        • malinkowa81 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:32
                          podeślesz linka do tych popielatych (ku przestrodze)?
                          • edie70 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:57
                            wywaliłam je ze schowka po zakupie sad szare ,krój jak dzinsy z linii Yessica .Wyprałam je i zobaczymy co z tego wyniknie big_grin
                            • malinkowa81 Re:malinkowa ? 14.03.13, 09:37
                              ale to nie te z kolekcji CindyC?
                              • edie70 Re:malinkowa ? 14.03.13, 11:09
                                takie w typie tych wyższych które linkowała agni smile
                    • edie70 Re:malinkowa ? 13.03.13, 22:25
                      a ma któraś z Was jakieś fajne spodnie w odcieniu bladego różu ? miętowe mam z H&M , podobałyby mi sie na lato jeszcze jakieś pastelowe smile
                      coś w tym rodzaju :
                      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Spodnie/102371/3
                      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Spodnie/101057/1
                      byle nie totalne biodrówki i nie mega obcisłe
      • pumeczka pytanie o okulary HK 13.03.13, 18:16
        Malinkowa, możesz mi napisać , dla jakiego przedziału wiekowego są przewidziane, ?
        szukam fajnych okularów dla przyszłej 2 latki , smile
        • malinkowa81 Re: pytanie o okulary HK 13.03.13, 18:26
          Moja starsza ma 2,5 roku i są dobre. Myślę, że to właśnie dla takich dzieci 2 lata wzwyż.
          Możesz spokojnie kupować - kształt też taki uniwersalny, że powinien pasować każdemu dziecku.
          Dla mojej rocznej były za duże - ona dostała niemowlęce. smile
          • pumeczka dziękuję 13.03.13, 19:38
            syn starszak ma swoje sunglasywink, to i mała dama się na nim wzoruje, więc lans musi być wink
      • aniuta65 Re: Fajna ta nowa kolekcja :)do malinkowej 14.03.13, 20:06
        jaki masz wzrost , potrzebuje dla corki okolo 165 cm wzrostu i nie wiem czy te z k nie beda za małe.
        • malinkowa81 Re: Fajna ta nowa kolekcja :)do malinkowej 15.03.13, 22:32
          164 smile
    • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 13.03.13, 19:27
      No dobra, to i ja w końcu podsumuje moje ostatnie zakupy! Nie ma hitów, ale nie jest źle

Zrobiłam kolejne podejście do chinosów www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/87872/2
      Przypomnę, że kiedyś kupiłam czarne 36, które są super. Beżowe 36 przechodziły mi natomiast przez biodra! Udało mi się trafić na beżowe 34 i czerwone 36 i... znów rozmiarowa loteria! Beżowe są pmocno opietę na pupie, czerwone - ok. Odsyłam jednak obie pary, bo o ile w czarnych czuję się dobrze, o tyle w tych kolorach nie do końca - mam wrażenie, że poszerzają, deformują sylwetkę. No nie to.

Piżama www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Bielizna%20dzienna%20i%20nocna/Pi%C5%BCamy%20i%20koszule%20nocne/95238/1 Kupiłam w rozmiarze 36/38. Obawiałam się, że będzie za duża, ale nie jest źle. Spodnie mają dość szerokie nogawki, ale góra leży fajnie. Taka elegancka, "wyjściowa" ta piżama wink Polecam!

T-shirt www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/T-shirty%20i%20topy/93559/1
      Bardzo fajny. Rozmiar 34 idealny.

Koszulki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/T-shirty,%20topy%20i%20polo/97378/4
      Wzięłam białą i różową - jedną w rozmiarze 86, drugą 92. Muszę przyznać, że rozmiarowo nie są zbyt duże. Balam się, że 92 będzie duże, ale chyba ponosimy ją już w tym roku - choćby jako tuniczka. Jakościowo poprawnie, nie jest to ta przyjemna, mięciutka bawełenka, która czasem się trafia w koszulkach C&A, ale może być.

Kurteczka www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Kurtki/98174/1
      Kupiłam trochę pod wpływem szaleństwa "-40 pln" i nie doczytałam, że to 100% poliester. Przyszła do mnie kurtka gumowa - taka przeciwdeszczowa raczej. Nie jestem do niej przekonana. Obawiam się, że mi się dziecko zapoci. Chyba odeślę.

Spodnie www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Dziewczynki%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Spodnie/90416/4
      fajne, chwycone, bo się nagle pojawiły. Przyjdzie nam na nie poczekać, bo są na 110.

Sukienka www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Dziewczynki%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Sukienki,%20stroje%20i%20zestawy/99083/1
      ładna, ale na pewno nie warta swojej wyjściowej ceny. Matriał trochę szmatławy, kokardka postrzępiona, ale ma ładne kolory no i atrakcyjną cenę. Poczeka w szafie trochę czasu, bo jest na 116!

Okularki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/D%C5%BCinsy/101579
      śmieszne! Nie wiem czy taki plastik nie zrobi krzywdy mojej pannie, ale spróbujemy. W tamtym roku miałyśmy gumowane z Kappahla, ale moje dziecko ostatnio się nimi bawiło i wypchnęło szkiełko, tak że nie można go wsadzić na miejsce.

Nie wiem czy pisałam już o tych koszulkach www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/T-shirty,%20topy%20i%20polo/93728/2
      są super! bardzo polecam! mięciutkie, przyjemne. Tyle, że czerwona w rzeczywistości jest różowa - niemniej jednak bardzo ładna smile

• malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 13.03.13, 21:50
        kara, nie wiem jak Ty, ale jak ja patrzę na Małą w tych okularkach, to pękam ze śmiechu - przesłodziak - taka mała-stara. wink ona co prawda nie jest jeszcze zachwycona, że ma coś na twarzy, ale to jej pierwsze okulary więc zrozumiałe.
        P.S. ten plastik jest i tak jakby taki bardziej miękki/gumowaty/elastyczny niż w okularach HK dla starszych dziewczynek - tamten plastik jest typowo sztywny
        • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 14.03.13, 09:29
          nooo, śmiechowe są - niestety za długo nie trzymają sie na twarzy malutkiej wink
          kurcze, kupilam jej sliczne bereciki i czapeczki na wiosne, ale ona wszystko sciaga z glowy! u Ciebie tez tak jest?
          • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 14.03.13, 09:36
            dokładnie tak samo - czapeczka na zimę wiązana jest, co będzie dalej to nie wiem hehe wink
            spineczkę czasem uda się niepostrzeżenie we włoski wpiąć
            pocieszam się, że ze starszą też tak było i od razu rączką ściągała wszystko z głowy i się strasznie denerwowała a teraz to już taka strojnisia i sama zakłada sobie czapki i kapelusiki i przegląda w lustrze

P.S. okularki faktycznie dosyć słabo się trzymają (szczególnie na głowie jako opaska, bo na nosie jeszcze jako tako) - pewnie ze względu na te elastyczne zauszniki, starsza jak była bobasem to miała z H&M-u i się trzymały trochę lepiej, ale były całkowicie sztywne
            • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 14.03.13, 10:16
              uff, kamień z serca, tylko jak tu na słońce puścić malucha z gołą głową? wolałabym nie nosić cały czas wiązanych czapek, bo to takie... niekobiece wink

u nas te kappahlowe z ubiegłego roku trzymały się całkiem nieźle
    • olij polecam dla mężczyzn 13.03.13, 22:22
      Dziś doszły do nas 4 paczki. Co dziwne ostatnio zamówiliśmy 5 i jedna ze środkowych jeszcze nie dotarła. Wszystkie rzeczy były z przecen i tylko jedna rzecz na 4 paczki nie dotarła.
      W szczególności jestem zadowolony z:

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Mężczyźni/Kolekcja/Bluzy/88066/1
      Bluza bardzo fajna. Miły materiał i ta koszula co ma model pod bluzą to atrapa, która jest częścią bluzy.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Mężczyźni/Kolekcja/Swetry/72492/1
      sweterek, też bardo fajny. Trzeba uważać z rozmiarami bo chyba są lekko zaniżone.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Mężczyźni/Kolekcja/T-shirty i polo/82589/1
      koszulka bardzo fajna.
    • bamosalaplaja Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 14.03.13, 09:39
      No to taki złoty sweter jeszcze polecę. Wzięłam M, bo się akurat pojawiła i jest luźny, ale on ma taki krój, że to nie przeszkadza. Ma rękawy typu nietoperz, czego nie widać na zdjęciu i nie jest złoty, tylko ta metaliczna nitka jest srebrna.
      Podoba mi się.
    • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 14.03.13, 10:30
      i jeszcze małe info o legginsach dziewczęcych 3/4 widać to na foto, ale jakoś tak nie dojrzałam, że tylko różowe mają te ozdobne guziczki po bokach, czarne są całkowicie gładkie
      i tak zostawiamy oczywiście, ale warto wiedzieć
      zestaw występuje w jeszcze jednej kombinacji kolorystycznej
      • emily.1 Malinkowa... 14.03.13, 15:07
        A te leginsy to są długie czy takie za kolano?
        • malinkowa81 Re: Malinkowa... 14.03.13, 16:41
          za kolano, rybaczki takie
          • edie70 Re:trencz 14.03.13, 19:03
            dziś dotarł i jest świetny (wg mnie) - zostaje www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/P%C5%82aszcze/74341/1

wczoraj odesłałam ten www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/P%C5%82aszcze/79944/1
            kupiony był za 180zł
            • agapk płaszczyk szary 14.03.13, 20:22
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Kurtki/94622/2
              dotarł dzisiaj rozm.S na starszą
              pasuje idealnie -bardzo ładny ,polecam smile
              • bamosalaplaja Re: płaszczyk szary - agapk 15.03.13, 08:35
                czy to zbyt intymne pytanie, jesli zapytam ile wzrostu ma Twoja córkawink Ja poluję na ten płaszcz na swoją i tak patrzę w podpisie, że moja ten sam rocznik co Twoja. Ale ja myslałam o XS, a Ty piszesz, ze S dobry.
                • agapk Re: płaszczyk szary - agapk 15.03.13, 10:15
                  165 cm, ok.52 kg smile
                  już jakis czas temu kupiłam jej taką niebieska fajną "skórę" XS i byłam przymała wiec musiałam odsprzedac na forum
                  teraz biorę raczej S z młodzieżówki
                  ale ma narciaską z rodeo 158-164 i tez jest dobra
                  • bamosalaplaja Re: płaszczyk szary - agapk 15.03.13, 11:01
                    Dzięki. Moja trochę mniejsza, więc jednak będę polować na XS.
            • syka7 Re:edie70 jaki masz rozmiar 15.03.13, 08:31
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/P%C5%82aszcze/74341/1 bardzo mi sie podoba poluje na
              38 lub 40 jak masz taki podaj wymiary
              • edie70 Re:edie70 jaki masz rozmiar 15.03.13, 12:32
                ja mam rozm 40.Bałam się ,że będzie duży bo chyba czarneoczy pisała ,że trzeba brać rozm mniejszy .Mega idealnie leżał ten który odesłałam ,ale wydawał mi się taki sztywny,poważny sad po południu będę u mamy to go zmierzę .Tam chomikuję moje zakupy big_grin
                • edie70 Re:edie70 jaki masz rozmiar 15.03.13, 15:31
                  rozm 40
                  mierzony na leżąco , zapięty na guziki :
                  ramiona 40cm
                  pachy 50cm
                  pas 47cm
                  dł rekawa od wewn 48cm
    • tuya dzinsy, softshell damski, sweter 14.03.13, 20:20
      Dżinsy przyszły do mnie dzisiaj i z bólem serca muszę odesłać - rozmiarówka sporo zawyżona. Ale kolor super i materiał fajnie leży bo są trochę elastyczne. Zamówiłam podobne 38.
      softshell beżowy - miałam ten 40/42 i niestety też duży. W sumie niby fajny, niezbyt gruby i na wiosnę ok ale jakoś mnie nie powalił, jednak bardzo jasny i prac by trzeba było co 3 dni. Za to fajnie dopasowany kaptur i rękawy, pewnie jakby był mniejszy to by super leżał. Odesłałam.
      sweter z angorą - material fajny ale rozmiarówka jak zwykle zawyżona. Kupiłam w promocji, odesłałam a promocja się skończyła więc mniejszego nie wzięłam.
      • agni71 Re: gogle i dziewczęce z nowej kolekcji 14.03.13, 20:58
        Przyszły dzisiaj niebieskie gogle:
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Donna//Sport/Abbigl.trekk./69239/3
        i niestety dla nas sie nie nadają, sa za małe do naszych kasków. Spróbuje pewnie przed przyszłym sezonem sprzedac chociaz z małym zyskiem na Allegro...

Z nowej kolekcji dla starszej DZ kupiłam te bluzkę:

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Donna//Sport/Abbigl.trekk./100749/1
        dla mnie troche taka sobie, ten róz troche majtkowy, ale córce się podoba. Bluzka jest przylegająca raczej i dośc długa, jedynie te boczki są lużne.

dla mlodszej DZ:

spodnie zielone r. 122

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Donna//Sport/Abbigl.trekk./93856/8
        chyba oddam, bo mimo regulacji szerokości w pasie jakieś takie luzne mi sie wydają...

bluzka z koniem 128:
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Donna//Sport/Abbigl.trekk./101550
        dziwne wycięcie na ręce - w efekcie pod pachą zieje wielka dziura. Do zwrotu.

• koza_w_rajtuzach Re: dzinsy, softshell damski, sweter 15.03.13, 11:39
        tuya, może po prostu jesteś szczuplejsza niż Ci się wydaje suspicious
    • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 09:53
      Dzisiaj ostatnia partia "towaru" z Dnia Kobiet smile
      1. koszula damska jeansowa - wszystko super - kolor, krój (bardzo ładnie leży na sylwetce), materiał (mięciutki, leciutki, ale nie rozciągliwy), guziczki - ogółem: mój hicior - mam rozmiar S i ostrzegam tylko, że nie jest na duży biust (mnie akurat to nie przeszkadza wink)
      2. piżamki letnie z HK:
      niemowlęca - cudna, mięciutka, rozciągliwa bawełna - super!
      dla małej dziewczynki (2-pak) bawełna cieńsza, sztywniejsza - gorsza jakość i koszulka równie krótka jak szeroka (dość powiedzieć, że wyżej wspomniana bluzeczka niemowlęca w rozmiarze 86 jest dłuższa niż tutaj 98/104... no, ale dobra to piżamka to luźna może być - nie powala, ale mimo wszystko nie odeślę - kupiłam korzystnie a córce się podoba (jak to zwykle HK zresztą)
      3. kapelusik dla mnie na ogród na lato (jak kupowałam to nie udawał nowej kolekcji wink) - proszę się nie śmiać, bo do tego celu fajny jest - bardziej Indiana Jones niż Miś Paddington ;p
      4. i jeszcze tu mi się przypomniał sweterek zapinany mały chłopiec - pojawia się jeszcze raz po raz jakiś rozmiar - materiał dość gruby, ale nie drapiący czego się obawiałam

to na tyle... czekam na promocję z okazji pierwszego dnia wiosny (mój najnowszy typ hehe), bo muszę sobie bieliznę jakąś kupić i coś tam fajnego na lato jeszcze
    • szmytka1 recenzja buty i czapka z zygzakiem 15.03.13, 10:14
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Obuwie/Botki%20i%20kozaki/87620/1
      zazwyczaj noszę 39 w porywach do 40, te 39 są duże, jak ktoś nosi 38/39 to radziłabym brac 38 (jak sie pojawiąwink. Skóra bardzo miękka, mam wrażenie, ze podatna będzie na uszkodzenia, chodzę po domu i wygodne, w środku sztuczny kożuszek, jak najbardziej nadadzą się na zimę. Kolor oczywiście inny niż na zdjęciu, zdecydowanie jaśniejszy. Ja dostałam 1 buta ciut szerszego, ale licze, że ten węższy trochę się rozejdzie i sobie je zostawiam, bo wygodne i podobają mi się.

Czapka bejsbolowka z zygzakeim z nowej kolekcji, spodziewalam się czegoś lepszego. Podobnej jakości są corocznie w tekstil markecie a chyba za połowę ceny z c&a. Jak dla mnie to nie wartenie warte 29,90. Zostaje bo dziecko chyba zadowolone i z bonem kupione.

Dostałam jeszcze koszule męskie, spodnie dla mnie i czekam na 2 paczki, opiszę hurtem jak dojdą.
      • szmytka1 but jest 1 większy od drugiego 15.03.13, 11:31
        wiecie co, oba są w r. 39,a le prawy jest większy od lewego. Coś mi nie pasowało z tą szerokością, przyglądm się i 1 na większy wyglada i tak też na nodze czuję. Poprzykładalam je podeszwami i nie pasowaly do siebie, pomierzyłam podeszwy i jest różnica dobre 3 mm.
        • malinkowa81 Re: but jest 1 większy od drugiego 15.03.13, 13:27
          szmytka, odsyłaj buty - szkoda stóp
      • malinkowa81 Re: recenzja buty i czapka z zygzakiem 15.03.13, 13:24
        ja się zastanawiałam nad bejsbolówką dla chłopca Star Wars - to może jednak nie warto...
        • szmytka1 Re: recenzja buty i czapka z zygzakiem 15.03.13, 13:57
          no ja bym tej czapki za 29,90 nie kupiła w sklepie widząc wczesniej,a le za zamówiłam ze spodniami dla siebie które odsyłam, a byly z bonem na -40 to wyjdzie darmo. Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ponoćwink
          Butow oddać juz nie mogę, bo założyłam je jadąc z synem do lekarza i tak mi się dziwnie prowadziło auto, że aż je pomierzyłam po powrocie, trudno zostają ze mną.
          • malinkowa81 Re: recenzja buty i czapka z zygzakiem 15.03.13, 14:01
            a reklamacja? założę się, że by uwzględnili
            • szmytka1 Re: recenzja buty i czapka z zygzakiem 15.03.13, 14:45
              no ale oddadzą mi pieniądze, a ja chcę buty, może nie będą takie złe w użytkowaniu. Na inne raczej mi nie wymienią, bo one są w wyprzedażowych linkach i widnieją jako niedostępne.
    • dixi Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 17:19
      dziś paczkonosz przytargał 4 paczki z dnia kobiet, i tak:
      wiatrówka ch - myślałam że to ortalion z dzianinową podszewką, jednak dzianina jest tylko w górnej części pleców, reszta podszewki siatkowa; ale przede wszystkim rozmiar 122 za mały na młodego o wzroście 120 - kurtka jest mniejsza od innej którą mamy 110- 116 (nie z c&a). Odsyłam;

spodnie woskowane - fajowe smile wzięłam 2 pary, 34 i 36, obie K, malinkowa pisała że wypadają większe więc myślałam że odeślę 36, jednak wracają 34 - wbiłam się w nie, ale nie dopięłam, na udach też były bardzo ciasne; 36 minimalnie za szerokie w talii, ale z paskiem jest w sam raz - pas i tak zakładam do biodrówek bo jak nie, to z d. zjezdzają; trochę marszczą się w kolanach, ale chyba taka ich uroda - modelka też ma zmarszczone (na jednym kolanie, drugie chyba fotoszopem wygładzili wink
      dzinsy skinn - ostatnio same super skinny kupuję, a całe życie byłam przekonana że mam za grube nogi do pokazywania wink krój identyczny jak w woskowanych, też nieco marszzcza się w kolanach ale chociaż widać że to spodnie nie rajstopy big_grin całkiem do rzeczy;

blezer - fajny, wygląda i leży na mnie lepiej niż podobny mierzony stacjonarnie, kilka razy droższy; raczej na mały biust - dla mnie dobrze;
      jeszcze przyszly skarpetki, bermudy dla młodego takie - dość szerokie na mojego chudzielca, ale nie odsyłam bo po zwrocie z paczki wychodzą free wink
      • dixi Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 17:25
        i jeszcze chinosy dla małża - jedne już ma, minimalnie za szerokie (34 ma 92 w pasie) - całkiem do rzeczy, pisałam już o nich; mąż zażyczył sobie o rozmiar mniejsze w innym kolorze, jeszcze nie mierzone, obawiam się że mogą być minimalnie za ciasne ale stwierdził że tak ma być bo właśnie schodzi z brzucha big_grin
      • lachkasia Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 17:36
        dixie a ile płaciłaś za spodnie woskowane? jak masz jeszcze te 34 mogłabym je od ciebie odkupić lachkasia@tlen.pl?
        • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 17:47
          z dnia kobiet to chyba bardziej "opłaca się" odesłać niż odsprzedać - taka brutalna prawda wink
        • dixi Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 18:02
          lachkasia napisała:

> dixie a ile płaciłaś za spodnie woskowane? jak masz jeszcze te 34 mogłabym je o
          > d ciebie odkupić lachkasia@tlen.pl?

kupowałam za 69,90 z kodem -40;
          34K masz dostępne, terraz możesz wykorzystać kod na -30 wink
          ja swoje odsyłam, już wiesz dlaczego big_grin
      • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 17:42
        dixi, ja miałam 36 i 38 - wybrałam 36 - może między tymi rozmiarami był większy przeskok (?)
        ale fajne są ogólnie, co? smile
        • dixi Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 15.03.13, 18:09
          fajne bardzo, super laska jestem w nich big_grin
          a z tymi rozmiarami to wiadomo, może też tak być że moje 36 nierówne Twojemu; ja mam w szafie spodnie w rozmiarach od 34 do 38, przy czym jedne 34 leżą bo za duże...
    • agni71 Re: spodnie damskie i męska marynarka 15.03.13, 21:16
      spodnie seledyn

Pojawił się na chwile rozmiar 36 i capnęłam, dzisiaj przyszly. Fajne są, nie za niskie, choc ciut niższe niz inne podobne, ktore w C&A kupowałam. Materiał przyjeny taki gładki. Kolorek mietowy/seledynowy, czy jak go zwał, taki jak w nowych kolekcjach pełno teraz w sklepach. Polecam.

marynarka 100% wełny

materiał dobry jakościowo, ladny granatowy kolor, niezle lezy. jednak chyba poójdzie do zwrotu lub dla tescia, bo na mojego męża 54 jest ciut za szerokie (marynarka nie jest pasowana za bardzo), a 52 na pewno bedzie mialo za krótkie rekawy. Polecam dla faceta z (niewielkim) brzuszkiem wink
    • emily.1 Nowa kolekcja z dnia kobiet 15.03.13, 22:33
      dzinsowa kurteczka dla małej dziewczynki:
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Kurtki%20i%20p%C5%82aszcze/95316/6
      Mamy taką turkusową- taki ładny pistacjowy kolor. Ma długie rękawy i ślicznie wyglądają podwinięte- są takie w różowe kwiatuszki czy coś. No zakochałam się w tej kurteczce. Ale ja mało obiektywna jestem bo uwielbiam ten kolor u moich dzieci i juz ostatnio syn mi zwrócił uwagę że mogłabym mu kupić coś w innym kolorzewink W każdym razie- zostajewink

komplet chłopięcy: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Stroje%20i%20zestawy/99580/1
      Bardzo ładnie wygląda, ale materiał taki cienki, spodnie też tak średnio wykończone. Ale całość na pierwszy rzut oka się dobrze prezentuje, więc zostaje.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Stroje%20i%20zestawy/99585/1
      No ładny, ale chyba za duży na mojego syna. Niby koszulki z c&a w tym rozmiarze nosi, ale koszula zdecydowanie za duża. Przemyślę jeszcze czy to zostawić.

No i jeszcze z wyprzedaży dorwałam ten komplecik dla dziewczynki czerwono-fioletowy, z krótkimi spodenkami i kamizelką. Ale trochę zawiedziona jestem, bo ten golfik jakiś krótki, rekawy ma długie, na głowe ledwo wchodzi, spodenki za to dosyć duże są. Zastanowię sie co z tym zrobić, bo szkoda oddać ale szału nie ma.
      • joannamichal Dixi 16.03.13, 06:59
        A te skiny spodnie to jak wypadają z rozmiarówką. Ciężko u nich utrafić z tymi rozmiarami.
        • dixi Re: Dixi 16.03.13, 16:04
          wg mnie rozmiar ok, mam 36 jaki zwykle noszę i są dobre, na wzrost 163 wzięłam wersję K i na mnie mają długość identyczną jak na modelce ze zdjęcia;
      • dixi dzinsy heritage - cokolwiek to znaczy :D 16.03.13, 16:19
        poprosze o linka do tych dzinsów, chyba coś przegapiłam a brzmi dobrze wink
        • pumeczka mam takie 16.03.13, 16:26
          heritage
          wzięłam 40, bo innych nie było , choć może i w 38 bym się dopięła, ale już nie czatowałam tylko użytkowałam smile skoro materiał "pracujacy" z tyłka mi nie spadał , po kilku dniach chodzenia
    • siciurynka1 moje łupy z dnia kobiet 16.03.13, 08:36
      Tę bluzeczkę córka włożyła i nie chce zdjąć smile fajna, grubsza bawełna tak jak w tej i w tej. Za to ta już gorsza jakościowo, cieńsza i sztywniejsza bawełna i nadruk jakiś niepewny, chociaż ładna.
      Jegginsy fajne, elastyczne, kolor jak ktoś pisał troche jak ubrania szpitalne, w tych kolor ładniejszy, ale są sztywniejsze i takie mam wrażenie, że się wytrą szybko na kolanach, ale zostają jedne i drugie.
      Te dżinsy fajne a te niefajne, sztywne i śmierdzą jakąś chemią. T-shirt męski moim zdaniem lichy, ściągacz przy szyi na bank się sfalbankuje, ale mąż sie uparł (niech ma i przestanie gadaćwink
      • mama-tyma Re: moje łupy z dnia kobiet 16.03.13, 09:34
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Kurtki/92504/1
        ten blezer to moja porażka, na zdjęciu wyglądał super, w rzeczywistości źle uszyty, guzik ma nie pod klapami tylko na wysokości kieszeni, więc po zapięciu klapy wiszą jak worek, w opisie ma bawełnę, w rzeczywistości zero bawełny w składzie, jestem nim mega rozczarowana, odsyłam
        • loczek_23 Re: moje łupy z dnia kobiet 17.03.13, 08:47
          Jak pisałam jak dla mnie bardzo fajny, ja mam guzik dobrze przyszyty. Tylko kolor ciemniejszy niż na zdjęciu (ja mam zielony)
        • pelasia_0 Re: moje łupy z dnia kobiet 17.03.13, 11:13
          To chyba faktycznie masz jakiś źle uszyty egzemplarz. U mnie guziki są na miejscu, leży super. W składzie ma 95% bawełny i 5% elastan. Jak dla mnie super i jak najbardziej polecam. Wzięłam razem z dwoma parami chinosów męskich za 17,9, więc zadowolona i ja i mąż smile
          • mama-tyma Re: moje łupy z dnia kobiet 18.03.13, 11:28
            moja marynarka to chyba jakaś pomyłka z tego co piszecie, bo nie mam żadnej podszewki , skład mojej to 72% poliester, 24% viscoza i 4% elastin, materiał taki skrzypiący aż, mam przy mankietach rozcięcia i jak patrze na zdjęcie na stronie c&a to poza kolorem mam wrażenie, że dostałam coś zupełnie innego niż opis sugeruje, no po prostu dostałam marna szmatę, buuuuu
      • agni71 Re: siciurynka a niech cię! 16.03.13, 11:54
        Przez ciebie zamówiłam te jeansy z kolekcji Cindy Crawford:

jeansy D

Mam nadzieję, że okażą się fajne, ale mąz już planuje mnie wyprowadzić pod most sad
        Mimo, ze kupiłam mu aż 3 rzeczy: bermudy, krawat i marynarkę...
        • edie70 Re: siciurynka a niech cię! 16.03.13, 12:02
          jestem teraz zła, bo zamówiłam tamte z Heritage -wyprałam i dupa zbita dalej są sztywne i śmierdzące sad
          • agni71 Re: siciurynka a niech cię! 16.03.13, 12:05
            a ja po waszych wpisach wywaliłam tamte ze schowka, żeby mnie nie korciły...
            • edie70 Re: siciurynka a niech cię! 16.03.13, 12:13
              mnie skusiła cena wyjściowa i opis .Ostatnio mam same wpadki z zamówieniami sad Formularz od kurtki a`la skóra poszedł się paść i nie mogę odesłać bo mam zero danych, czarne dzinsy sztywne,dzinsy niebieskie z zameczkami przykrótkie (pochodziłam i stw ze nie lubię takich) ,2 tyg juz czekam na zwrot za welniany kardigan (sąsiad zgubił kwitek z poczty) ...
              ech
              bez sensu te moje okazje i kupowanie pod wpływem impulsu crying
              • anda01 Do Edie 16.03.13, 13:27
                Jak nie masz formularzu zwrotu napisz do nich ,podaj swój nr klienta oraz nr artykułu wyślą Ci formularz na @ i odeślesz kurtkę.
                • edie70 Re: Do Edie 17.03.13, 10:09
                  Z poczty wyrzuciłam zamówienie , formularz pszedł z kardiganem .A ja nie wiem na kogo była przesyłka :czy na mnie,mamę,syna itd big_grin
          • pumeczka dżinsy heritage 16.03.13, 15:10
            mam inne odczucia co do dżinsów heritage,
            na zdrowy rozum, one nie mogą być sztywniejsze, bo mają mniej bawełny , a więcej "giętkich" składników
            ja moje od razu wyprałam, wypłukałam, więc są jeszce bardziej miękkie i pachnące
            dobrze przylegają na moje kształty, gdzie spodni mocno super skinny nie założę, nie odkształcają się , to moje pierwsze dżinsy które ze mną w końcu zostały, a wierzcie mi przymierzyłam już wiele z c&a
            • edie70 Re: dżinsy heritage 25.03.13, 15:39
              zwracam honor Heritage smile Wyprałam jeszcze raz, wyprasowałam na lewej str i leżą super .Oczywiście marszczą mi sie na kolanach jak większość dopasowanych spodni. Ale na moich kolumienkach wszystko dziwnie leży sad
        • siciurynka1 Re: siciurynka a niech cię! 16.03.13, 12:43
          no ładnie, z domu chcą mnie eksmitować, forumki mnie przeklinająwink mam nadzieję, że ci się spodobają i sobie razem w nowych portkach pod mostem zamieszkamywink
          • beamilka Re: kurtka męska 16.03.13, 13:23
            właśnie taka do mnie przyszła i tak jak pisałyście wyżej o śmierdzących dżinsach to ona właśnie czymś śmierdzi,nie umiem tego określić, darzyło wam się coś takiego z kurtkami? Ogólnie kurtka zostaje,mam nadzieję że wywietrzeje
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Mężczyźni/Odzież narciarska/Kurtki/63742/1
            • asienka_o Płaszczyk 104 dz 16.03.13, 13:53
              chce odesłać taki płaszczyk r 104 płaszczyk kupiony za 69,90-20% na moja córkę chudzine za szeroki
              • doti0081 Re: Płaszczyk 104 dz 17.03.13, 07:17
                asienka_o napisała:

> chce odesłać taki płaszczyk r 104 płaszczyk kupiony za 69,90-20% na moja córkę chudzine
                > za szeroki
                Mogłabyś mi zmierzyć długość rękawa od ramienia i od pachy i długość całkowitą?
                Siostra moja chciała ale nie wiem czy nie byłby mały
                Gdybym miała wymiary to zadzwonie do niej i zapytam czy chce
                • asienka_o Re: Płaszczyk 104 dz 18.03.13, 18:27
                  dł całkowita od ramienia 54
                  dł od pachy35
                  dł ręklawa od pachy 26
                  dł rękawa od ramienia 40
                  • doti0081 Re: Płaszczyk 104 dz 18.03.13, 21:57
                    Dzięki za wymierzenie......ale tak jak myślałam będzie mały a szkoda smile
                    Siostrze się podoba ....będziemy polować dalej ........już jest po 7,9 ale prawie się nie pojawia w takich rozmiarach sad
    • magdagg2 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 16.03.13, 23:12
      przyszly te spodnietylko ze nie sa to spodnie dzinsowe jak wynika z opisu a jegginsy. fajne ale opis moglby byc prawdziwy
      • magdagg2 dobry link 16.03.13, 23:13
        spodnie
      • edie70 Re: C&A - polecam/nie polecam płaszcz w jodełkę 18.03.13, 22:57
        czy któraś kupiła może ten wiązany płaszczyk ?
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/P%C5%82aszcze/89718/1
        myślę nad nim i myślę wink
        • edie70 Re: C&A - polecam/nie polecam płaszcz w jodełkę 18.03.13, 22:58
          sorry nad tamtym tak myślałam ,że wrócił do pierwotnej ceny sad

poprawny link :
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/P%C5%82aszcze/88917/1
    • agni71 Re: bluzy polarowe dla starszej DZ po 4,90 19.03.13, 20:09
      A właściwie wyszły po 4 zł, bo -20% smile

bardzo fajne te bluzy, mięciutkie, milutkie. Wcale nie są trzeszczące i plastikowe, jak sie obawiałam. Bardzo miękkie i miłe równiez w środku. dobrze rozciągliwe (zmieściłam się w córki 146/152, więc teraz zaczynam polowac na ten większy rozmiar 158/164 dla siebie smile

bluza polarowa pomarańczowa

bluza biała

Dostałam tez drugie gogle za 4,90 -20% - tak jak i pierwsze sa małe, więc pójdą na sprzedaz

I miękki zakiet turkusowy z nowej kolekcji, Clockhouse.
      żakiet turkusowy Clockhouse
      niestety nie lezy dobrze, wzięłam 38, bo to clockhouse i w pasie jest ok szerokość, ale w innych miejscach jakaś za duza, rękawy za długie, a przede wszystkim strasznie odchyla sie na boki na biuście.
    • katka761 z aktualnej kolekcji 19.03.13, 22:29
      1. bardzo ładny komplet
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/chłopcy/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Stroje i zestawy/99570/1

2. mamy te szare - bardzo ładny odcień szarości, tylko cena powala
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/chłopcy/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Szorty i bermudy/100617/2
      • salma75 Polecam używanie przycisku URL 19.03.13, 22:36
        Całkiem szczerze polecam - wkleją się aktywne linki smile.
        • katka761 Re: Polecam używanie przycisku URL 20.03.13, 21:41
          ale czy to jest jakiś problem??? raz mi się wkleja cały aktywny link, a raz nie (nie wnikam dlaczego) - po prostu przeklepuję intresujący mnie numer.
          • qamyczeq Re: Polecam używanie przycisku URL 20.03.13, 21:45
            katka761 napisała:

> ale czy to jest jakiś problem??? raz mi się wkleja cały aktywny link, a raz nie
            > (nie wnikam dlaczego) - po prostu przeklepuję intresujący mnie numer.

Problem może i nie jest - oczywiście, wszystko da się "przeklepać", ale po co, kiedy użycie URL zawsze wkleja aktywny link i nic nie trzeba " przeklepywać", a jedynie kliknąć. Czy to aż tak wielki problem?
          • salma75 Re: Polecam używanie przycisku URL 20.03.13, 21:55
            A po co przeklepywać skoro jedno Twoje kliknięcie w URL załatwiłoby sprawę i nie byłoby "raz mi się wkleja cały aktywny link, a raz nie"?
    • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.03.13, 21:04
      Przyszła dziś do mnie ta kurtka.
      Rozpakowałam paczkę i miłe zaskoczenie - porządny jakościowo materiał, staranne wykończenie, fajne sztruksowe wstawki, bardzo ładny kolor. Na pewno lepiej się prezentuje na żywo niż na zdjęciu.
      Nakladam na siebie, zapinam, patrzę w lusterko i wielkie rozczarowanie. Zdecydowanie nie mój krój. Jest za szeroka w biuście, odstaje w pasie, ale w biodrach jest dopasowana. Pomimo tego, że niby w ramionach ok, to chyba przez ten biust i zbyt małe wcięcie w talii wyglądam jakbym była napakowana. Krój dla dziewczyny z dużym biustem i niezbyt szerokimi biodrami.
      Zamawiałam 36 i będę odsyłać także wszystkie zainteresowane mogą polować w przyszłym tygodniu smile
      • katka761 Kara 20.03.13, 21:42
        podaj proszę wymiary smile szczególnie w biuście.
        • kara_gitara Re: Kara 20.03.13, 23:14
          Jutro wieczorkiem podeśle, ok?
        • kara_gitara Re: Kara 21.03.13, 00:04
          A jednak zmierzyłam jeszcze dziś. Szerokość od pachy do pachy, mierzona na płasko wynosi ok 50-52cm.
      • carpediem30 u mnie klapa... 20.03.13, 23:01

Moje zakupy z bonem okazały się jedną wielką porażką sad Odesłane w całości bo:
        spodnie dresowe okazały się tak szerokie w pasie, że obok mojej córki można byłoby włożyć jeszcze litrowy słoikwink
        spodnie capri z miłej na pierwszy rzut oka bawełny, ale bez regulacji w pasie i tak samo szerokie. Wiązany pasek nic tu nie pomagał niestety
        biała sukienka okropna, sztuczna, pasek do wiązania cienki, wygląda jak sznurek. Kupiłam córce z myślą o rocznicy komunii, ale zupełnie nie nadaje się na uroczyste okazje, wygląda tandetnie,
        piżama spodnie znów bardzo szerokie, spadają z pupy, myślałam, że ten troczek służy regulacji, ale nic z tego - jest tylko ozdobny...
        Bermudy jedyna rzecz, którą udało mi się upolować w tej super atrakcyjnej cenie. Rozmiar 128 nie ma regulacji w pasie, mojemu synowi, który od dawna nosi rzeczy w tym rozmiarze spadają z pupy. Bawełna też jakaś taka cienka, odesłałam...
        Tak więc z okazyjnych zakupów nici big_grin
        • bamosalaplaja Re: u mnie klapa... 21.03.13, 08:31
          No to mnie załamałaś, bo mam w koszyku akurat te dresy, capri i piżamkę, bo bardzo mi sie podobają, ale ja też mam chudzielce, więc z tego co piszesz, ubrania będą za szerokie. Szkodasad
          • kli-wia Re: pytanie? 21.03.13, 16:15
            miała któras polecacie ?bo widze sporo zwrotów jest
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%20122-182/Kolekcja/Spodnie/103217/1Tekst linka
            • salma75 Re: pytanie? 21.03.13, 16:26
              Do mnie idzie, przekonam się.
              Dobrze, że bawełna. Większość koszulek tutaj linkowanych to plastik uncertain.
            • second_names Re: pytanie? 21.03.13, 17:57
              wlasnie bede odsylac
              jesli chodzi o jakosc to nie jest zla- taka dosc dobra bawełna
              nie podoba mi sie fason - dziwnie lezy na mnie
              ten napis z przodu - jest mocny (raczej nie bedzie kruszyl w praniu)
            • agapk Re: pytanie? 21.03.13, 19:55
              do nas dzisiaj przyszła ,dla starszej
              wzielam jej S - bardzo fajna, luźniejsza, jej się podoba wiec zostaje
              • agapk odsyłam 21.03.13, 19:57
                przyszła dzisiaj
                www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Kurtki/92934/2
                i odsyłam, córce się nie podoba, mnie zresztą też nie bardzo, krótka i to ja denerwuje i ten czerwony to taka brudna czerwień, zdecydowanie brzydsza niż na zdjeciu
                • emily.1 Re: odsyłam 21.03.13, 20:20
                  A jaki rozmiar masz?
                  • agapk Re: odsyłam 21.03.13, 20:26
                    M ale jak dla mnie to dość mała M-ka albo po prostu taki kusy fason
                    • emily.1 Re: odsyłam 21.03.13, 20:32
                      To za mała będzie. Szkoda, bo ciekawa jej jestem, zwłaszcza za takie pieniądze.
                      • agapk Re: odsyłam 21.03.13, 20:41
                        no szkoda mi odsyłać bo kupiona za 44,9-20 % ale młoda stwierdziła ze nie bedzie w niej chodziła, bo ją przede wszystkim denerwuje ze taka krótka uncertain
                        Jakościowo , gatunkowo jest spoko, nie jakaś tam szmata tylko fajna kurteczka.
        • nikulam Re: u mnie klapa... 22.03.13, 09:02
          też wczoraj odesłałam tą sukieneczkę, która linkowałas.
    • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.03.13, 22:28
      Przyszły!
      czarne spodnie woskowe są kapitalne! Malinkowa! dzięki za cynk! Faktycznie trochę się marszczą przy kolanach, ale - gdyby nie uwagi na forum - chyba nawet nie zwróciłabym na to uwagi, bo faktycznie góra super wysmukla i zupełnie odwraca uwagę od kolan. Rozmiar 36 ok. No ewentualnie mogłyby być odrobinę krótsze, ale takie też są fajne, podwijać, ani skracać nie muszę. Duża w ogole jest różnica w długosci spodni z K i bez K?..
      bluzka wzorzysta - a jednak hit! malinkowa! ja też się boję takich wzorów, ale stwierdziłam, ze skoro mam darmowe zwroty to zaryzykuję. Bluzka baaardzo mi się podoba. Ładne kolory, delikatne bufki przy rękawkach, przyjemny materiał. Będzie super wyglądać do dzinsów, płaskich, sportowych mokasynów i duużej torby. Rozmiarowo tylko trochę gorzej. Nauczona doświadczeniami wzięłam 34 - jak zwykle z Yessiki - a tu niespodzianka: bluzka jest dość obcisła w biuście. Gdyby była 36 to bym zamówiła na wymianę, ale skoro nie ma to zostaje 34.
      Spodenki dla młodej - całkiem fajne, do biegania na lato jak znalazł, tylko gumka w pasie jest dosć wąska - na większe dzieci może być za wąska.
      • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.03.13, 17:31
        kara, cieszę się, że jesteś zadowolona ze spodni. smile to teraz jedne z moich ulubionych.
        Podam Ci długość mojej wersji K:
        długość całkowita mierzona z boku 96cm, długość nogawki mierzona wewnątrz od kroku 74
        nie wiem jak to się ma do dłuższej wersji? dużo krótsze?
        To bluzkę dodaję do schowka - może się jeszcze objawi.

A W OGÓLE... Ja dzisiaj byłam w C&A i parę baaardzo fajnych rzeczy upatrzyłam i w domu zonk, bo nie ma ich (jeszcze??) w sklepie internetowym.. hmmm
        Jak to jest - wiecie? - może być w stacjonarnym więcej niż w internetowym? Kupować w stacjonarnym czy czekać? (np. jedne portki capri są w internetowym, ale w dwóch innych kolorach niż w stacjonarnym; fajnej parki w ogóle nie ma w netowym..itd..)
        • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 23.03.13, 19:00
          Moje, bez K, mają 78 od kroku i 99 z boku. Szczerze mówiąc, myślałam, że sa większe różnice. Dziewczyny ponad 170 chyba mają problem z dobraniem sobie odpowiedniej długości spodni wink
    • salma75 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.03.13, 16:05
      Top damski - leży fajnie, miła bawełna, zostaje.
      Normalnie noszę 38/M, wzięłam L, bo chciałam żeby koszulka była luźna. I dobrze, że ten rozmiar przyszedł, bo w M na pewno byłaby to koszulka bez rękawów, w L materiał ramiona mi przykrywa. Na zdjęciu tego nie widać, ale ona nie jest t-shirtem, rękawów brak.
      Szalik - świetny jest! Grubaśny, miękki, o gęstym splocie, w pięknym kolorze kawy z mlekiem, delikatnie wpleciona w minimalnej ilości srebrna nitka. Polecam!
      Bluzka - też super, bardzo kobieca, fajne kolory, no a przede wszystkim bawełna, a nie jak większość poliester.
      Majtki 146/152 - super
      Znowu majtki 146/152 - rewelacja
      Skarpetki trekking - polecac chyba nie muszę, wiem, że poluje na nie kilka osób wink. Mam już chyba z 5 paczek wink.
      Koszula + t-shirt - bardzo fajny komplet w jeszcze fajniejszej cenie smile.
      Męskie spodenki do spania - bawełna smile. Dla faceta, który tak jak mój chłop gotuje się w piżamach - idealne. Kolor ładniejszy, nie taki blady.
      Sztruksy męskie - mój mąż zachwycony, bardzo porządnie wykonane, solidny materiał, fajny krój.
      Rajstopy - mam czarne i szare, solidne, miękkie, polecam.
      • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.03.13, 17:35
        salma, a te portki do spania to jaki masz rozmiar i jaką mają długość, jeśli mogę zapytać? też chciałam dla męża dorzucić, ale coś marudził, że jakieś takie długaśne..
        • salma75 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.03.13, 17:53
          Długość całkowita w rozmiarze XL - 55cm.
          Luźny fajny krój, mój wybredny małżon przymierzył i był wielce ukontentowany wink.

• malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.03.13, 17:56
            a mogę jeszcze w takim razie tego XL szerokość w pasie (bez rozciągania gumki)? - chyba uszczęśliwię męża na siłę przy następnym zamówieniu i już wink
            • salma75 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.03.13, 18:08
              Bez rozciągania - ok. 78cm. Gumka szeroka, ładnie się naciąga. Oprócz tego sznureczki w pasie. I kieszenie wink. Chyba do następnego zamówienia zamówię takie dla syna wink.
              • katka761 Salma 22.03.13, 19:51
                to i ja kupuję te portki spaniowe dla małżoniowego - niech ma tongue_out
                i szalik zgapiłam tyż - nie orientujesz się czy były czapki do niego???
                a skarpetek zazdraszczam...
                • salma75 Re: Salma 22.03.13, 20:00
                  Ano! Niech te ich tyłeczki słodkie śpią wygodnie wink.

Co do czapy - szukałam, a jakże. Niestety, nie znalazłam sad.
                  • katka761 Re: Salma 22.03.13, 20:31
                    Szkoda - mam już jedne szalik (sary), ale też czapki nie dałąm rady wylukać sad
      • edie70 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 25.03.13, 15:41
        sztruksy męskie Heritage kupiłam juz dawno,dawno temu z myślą o Zajączku .Nie wytrzymałam i prezent wręczyłam wczoraj wink Są super,leżą idealnie jak szyte na wymiar smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka