Dodaj do ulubionych

Smyk mały przekręt

29.11.12, 10:28
Witam! Kupilam w smyku zabawke, mam ja już w domu. Teraz ta sama zabawka jest 30 złoty taniej i mam kilka pytań. I zastanawiam się czy aby nie oddac tej zabawki co mam w domu a zamówić nową, bo i tak bede robić zwrot do smyka (reklamacja ciuchy). Czy któraś z was tak robiła?
W zwiazku z tym, że nigdy nie robiłam zwrotu do smyka(ani nigdzie indziej) to mam pytanie czy mogę wysłać w jednej paczce rzeczy które mi przyszły z dwóch różnych zamówień?
Obserwuj wątek
    • aga_tka81 Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 10:30
      Raczej możesz w jednej paczce, ja zwracałam tylko jedną rzecz z zamówienia, strasznie długo zwracali pieniądze.
    • aurinko Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 10:32
      a gdzie ten przekręt?
      • magdalenka50cz Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 10:36
        Odeslanie jednego towaru a kupienie drugiego bo jest tańszy to dla mnie jest mały przekręt. smile
        • afroddytta Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 10:52
          Przekręt to nie jest, raczej wykorzystanie sytuacji, ale przecież nic nielegalnego nie robisz, oferta jest dla wszystkich. Odesłanie towaru i ewentualny zakup jest możliwy dla każdego. To w PL wszyscy się czują winni zwrotów, wymiany towarów, reklamacji itp. Za granicą chciałam zwrócić zakupione ciuchy, pójść wziąć inne rozmiary lub te same i zakupić z kuponem zniżkowym, pani na kasie zdziwiła się i sama zaproponowała, że po prostu naliczy zwrot, i ponownie policzy ze zniżką, bo przecież nie będę po regałach biegać itd.
          • koralik12 Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 10:59
            Ja tak zrobiłam raz z sukienką. Strasznie mi sie podobała, za dwa dni miała być wyprzedaż a z mojego rozmiaru była jedna sztuka. Kupiłam ją żeby mi jej ktoś inny nie kupił a za dwa dni pojechałam oddać i kupić na nowo smile
            • afroddytta Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 11:14
              A w Orsay tak nie można. Miałam kupon zniżkowy i chciałam kupić dwie rzeczy, a były w różnych sklepach, chciałam kupić w jednym zwrócić w drugim (można) i już tam kupić obie rzeczy ze zniżką, ale pani powiedziała, że rzecz po zwrocie trafia do magazynu itd. a nie z powrotem na sklep, więc warto takie rzeczy sprawdzić smile
              • alkara Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 11:47
                W H&M tak samo tłumaczą, że musi jedną dobę "poleżeć na zapleczu", system musi przerobić zwrot, zanim ponownie wywieszą w sklepie.
                • viki711 Re: Smyk mały przekręt 30.11.12, 09:37
                  ja w H&M tak zwróciłm i kupiłam , nic nie musiało leżeć, chyba wszystko zależy od sklepu.
                  • annaparzonka Re: Smyk mały przekręt 30.11.12, 09:44
                    Nie wiem jak w smyku ale w h&m moja mama coś kupiła pozniej była obniżka wiec się wróciła z ta rzeczą, niestety na sklepie już jej nie było, pani jej odlozyla i powiedziała aby za godzinę wróciła to wtedy sprzeda jej z rabatem smile
    • eo_wina Re: Smyk mały przekręt 29.11.12, 11:35
      Jakies dwa miesiace temu kupilam synkowi w Smyku kurtke. Kosztowala 129,90. Tego samego dnia wieczorem przyszedl mi sms, ze wszystkie ubrania i buty 25% taniej. Nastepnego dnia wiec pomknelam do Smyka i przy kasie zrobilam taka wymianke. Oddalam "na chwile" kurtke, pani przelala kase ze sklepowego konta na moja smykowa karte podarunkowa, po czym sciagnela odpowiednia sume juz po rabacie, a ze na karcie jeszcze odrobine kasy zostalo to doplacilam troche i kuilam taka sama kurtke mlodszemu dziecku. .
      Mysle wiec, ze mozesz spokojnie pojsc do kasy i powiedziec, w czym rzecz. Na zwrot czegokolwiek, nieuzywanego i z metka masz 5 dni. Mozesz wiec zrobic tak jak ja.
      • natalek79 Re: Smyk mały przekręt 30.11.12, 08:25
        chyba dłużej niż 5 dni jest na zwrot...
        • bluestarfish Re: Smyk mały przekręt 30.11.12, 08:55
          Obecnie w Smyku 30 dni na zwrot, tyle, że gotówki już nie oddają, tylko na tę ich kartę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka