Dodaj do ulubionych

Jaka kołdra +poduszki?

01.12.12, 00:26
Moja kołdra jest już całkiem do wymiany i muszę kupić nową, tylko zastanawiam się jaką. Zawsze miałam jako dziecko i teraz u siebie kołdry i poduszki z piór. Teraz co tydzień mam w domu gazetkę z Jyska i tam duży wybór kołder, ale większość z różnymi innymi wypełnieniami. Czy pod taką kołdrą człowiek się nie poci? Kiedyś na wyjeździe w jakimś hotelu mieliśmy cienkie kołdry z wypełnieniem i strasznie było pod tym spać. Strasznie się pociliśmy. Ja zaczynam się zastanawiać, czy nie kupić sobie np. takiej na lato i zimę, że są dwie złączone i w zależności od pory roku, to się je przekręca, czy coś. Znacie je? jak się sprawują?
Jakie Wy macie kołdry/jakie polecacie? Rozmiar 200x220
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Jaka kołdra +poduszki? 01.12.12, 08:10
      Ja w listopadzie kupiłam nową kołdrę puchową 200x200 z wypełnieniem 1,2 kg puchu. Wedłum mnie na zimę jest świetna. Nie marznę w nocy i nie pocę się pod nią. Na cieplejsze noce tj. na wiosnę i lato mam też puchową ale z wypełnieniem 400g puchu. Jest dużo lżejsza. Oglądałam kołdry w jysku i w ikea i nie przypadły mi do gustu.
      Za parę dni mają być kołdry w Limango.pl może tam coś wybierzesz. Wczoraj jeszcze były tam na wyprzedaży komplety tj. dwie puchowe kołdry 135x200 + 2 poduszki za 1180 zł. Uważam, że to była dobra cena bo ja za swoją puchową 200x200 wydałam 800 zł ale to była Yves Delorme.
      • koala0405 Re: Jaka kołdra +poduszki? 01.12.12, 08:18
        jednak od dzisiaj od 9.00 te kołdry na limango. Jak się zarejestrujesz to koszt pierwszej dostawy za darmo.
        • 1mala-mi Re: Jaka kołdra +poduszki? 03.12.12, 13:09
          tak - ja też polecam kołdry puchowe ale poduszki zdecydowanie ortopedyczne - lateksowe albo piankowe. Świetna sprawa bo dobrze się na nich wysypiam i nie budzę się z bólem głowy - a zdarzało się tak wstawać gdy spałam na puchowych poduszkach.
          ja mam i polecam: krainamateracy.pl/poduszka-ortopedyczna-hevea-60x38-p-97.html
    • salma75 Re: Jaka kołdra +poduszki? 03.12.12, 13:22
      Jako alergik i mama alergików polecam kołdry do prania w 95stopniach. Mam takie od lat i bardzo sobie chwalę. Ręczę za wyrobu Medical, sprawdzają się w moim domu od dawna.
      allegro.pl/listing.php/search?category=123&sg=0&string=medical
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka