Dodaj do ulubionych

Kolejka Tomeki i przyjaciele

03.12.12, 22:06
Jeśli ktoś szuka, to teraz dobra cena

merlin.pl/Tomek-i-Przyjaciele-Dinosaur-Set-zestaw-drewno_RC2/browse/product/206,1000895.html
Obserwuj wątek
    • natalek79 Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 03.12.12, 23:35
      Faktycznie całkiem fajnie wychodzi, szkoda, że merlin nie podchodzi pod DDD.
      Zastanawia mnie, czy te tory są kompatybilne z innymi drewnianymi, np. tymi z tesco, carousel czy jak im tam i czy ich jakość jest godna polecenia. Nigdzie nie moge namierzyć tego zestawu, jedynie na allegro za 129 zł i zastanawiam się czy faktycznie aż tak przecenione, czy warte wogóle tych 50 zł.Syn jest fanem Tomka, ma kilka lokomotyw z take-n-play, a ja rozmyślam właśnie nad kolejką, rozważając czy fajniejsza ta drewniana czy plastik, a tu cena faktycznie całkiem fajna jeśli normalnie aż tak wysoka. Warto?
      • gwen_s Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 09:24
        ja mam te tory z mostem zwodzonym, wczesniej też na promocji w merlinie kupiłam jeszcze zestaw startowy, i czaiłam się na ten zestawik smile ale szkoda było mi 90zł (wcześniej 89), a za 50zł to chyba wciągnę bez mrugnięcia.
        Tory te pasują do innych tescowych czy z ikie także ja polecam big_grin
        • natalek79 Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 10:46
          zaryzykowałam i zamówiłam wczoraj, dziś zaś przerzuciłam stare wątki na forum i gdzieś tam doczytałam, że wagoniki/lokomotywy take-n-play mają inny rozstaw kół i nie pasują do tej kolejki...trochę mnie to dziwne, bo przeciez ten wagonik w zestawie jest z magnesem, więc to chyba take-n-play?
          Dla mnie to ważne, bo syn ma juz pokaźną kolekcję tomka z tej serii, do tej pory miał taką matę z torami, ale rozglądałam się za zestawem. Miałam brać plastik, ale wolałabym drewno. Szkoda tylko, że elementy do rozbudowy takie drogie.
          • gwen_s Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 10:49
            ja też zamówiłam smile
            Te wagoniki są drewniane magnes jest okrągły przy nich, a przy tych take-n-play taki inny ciut kształt ma sad nie wiem jaki mają rozstaw, ale my mamy jeszcze pociągi z serii trackmaster to pasują do tych drewnianych torów również smile
            Ogólnie to cieszę się z tej kolejki jakby przynajmniej był to prezent dla mnie smile a będzie dla młodego na urodziny w lutym, bo na mikołajki dostanie ten startowy zestaw a pod choinkę też już ma inne prezenty zakupione big_grin
            • natalek79 Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 10:58
              własnie dopatrzyłam, że mają tam inne wagoniki i te magnesy są inne. Trackmaster ma szerszy rozstaw sad No nic, zobaczę, co najwyżej odeślę, ale za taką kasę może będzie mi szkoda, bo młody ogólnie na tory ma szał, po bracie odziedziczył ogromne zestawy wadera i co chwilę mam zastawiony pokój nowymi kombinacjami, a taki zestaw mniejszy jest.
              • gwen_s Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 11:01
                jak Ci nie podpasuje zawsze na all możesz sprzedać, albo pomyśleć czy komuś w rodzinie nie zbliżają się urodzinki smile
                Ja za ten pierwszy zestaw z mostem płaciłam masakryczne pieniądze, bo sam most chyba teraz ok stówki kosztuje, ale nie żałuję, chłopaki mają zabawę, rozkałdają tory, tylko właśnie mało ich było, że jak we dwóch chcą się bawić to na siebie wpadali. No i dzielili się, bo miałam 3 wagoniki a jeden pociąg a teraz chociaż będą mieli 3 pociągi, a tomek w małym zestawie się powtórzy więc pewnie go sprzedam smile
    • magdalenka79k Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 11:21
      Aż się nie chce wierzyć w taką obniżkę, pewnie nie przyślą ale zamówiłam u nas tory drewniane brio rozłożone na stałe ciekawe czy te będą pasowac...
      • gwen_s Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 11:21
        pasują big_grin
    • magdulka2 Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 12:43
      chce kupic synkowi taka kolejke. Mamy tory z IKEA. Czy będą pasować i który zestaw na początek poleciacie - młody ma 16 mcy i myslę, że fajnie by była kolejka elektryczna
      • gwen_s Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 12:46
        kolejka elektryczna jest do bani, na chwilę może i ok, ale po 2min sie nudzi bo pociąg jedzie sam w kółko, dla 4 latka to może i ok, ale nie dla malucha takiego.
        Mój młody ma 19mcy i najlepsza zabawa to jeżdżenie wagonikami po torach, trzymając je w rączce smile
        Pierwszy zestaw dla starszego (wtedy miał prawie 2latka również) kupiłam drewniane tory w kształcie 8 z mostem zwodzonym, teraz dokupiłam podstawowy i ww linku
        • mamaanet Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 13:13
          o co chodzi z tą nadpłatą w merlinie smile?
      • dziustynka Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 04.12.12, 18:34
        Mój zaintesresowal się duzym zestawem torów dopiero trzy dni temu, gdy dostał lokomotywke na baterie. Uwielbia do niej podlaczac wagoniki i puszczać, albo samą. Także jak dla mnie teraz dopiero ma to sens i musze dokupić jeszcze ze dwie.
    • natalek79 Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 05.12.12, 10:32
      Odebrałam dziś kolejkę z merlina i już wiem, że lokomotywy z take-n-play do niej nie pasują sad Same tory całkiem fajne, chociaż z dwóch obejrzanych jeden miał nieładne wykończenie z góry (takie zagłębienie niewygładzone z wystającymi drzazgami). Za 50 zł może ok, ale 300 w życiu bym nie dała...Jeszcze nie wiem jaki będzie los torów - nie skłaniam się mocno do pozostawienia...no chyba że mąż po obejrzeniu całości mnie namówi wink
      • mamaanet Re: Kolejka Tomeki i przyjaciele 05.12.12, 10:36
        dziękuje za informację, w takim razie nie kupuję, w lidlu ma być kolejka, może będzie lepsza...
    • natalek79 gwen_s 06.12.12, 14:22
      po dokładnym obejrzeniu kolejki stwierdziliśmy z małżem, że wykonanie całkiem fajne i mam dylemat- pozbywać się czy nie...
      na tak jest fakt, że jednak jest to drewno i zapewne stabilniejsze dla dziecka
      na nie przmawia u mnie słaba dostępność do rozbudowy, a jak już to cena nawet pojedyńczej ciuchci jest dość wysoka, a drewno chyba się jednak łatwo poobija w zabawie...
      Dlatego mam pytanie, czy i gdzie kupowałaś jakieś dodatkowe elementy, również lokomotywy, wagoniki.
      Pięknie to wygląda w dołączonej do zestawu broszurki, ale w naszych sieciówkach tego po prostu nie ma...pewnie w Anglii nie ma takiego problemu, ale ja w najbliższym czasie się nie wybieram sad
      • gwen_s Re: gwen_s 06.12.12, 14:30
        www.czaszabawy.pl/search?st_search[search]=wooden+railway&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=
        tutaj kupowałam zestaw z mostem zwodzonym (teraz go nie mają, ale może po świętach będzie, bo jak ja kupowałam to też dość szybko zszedł z magazynu, no i kosztował chyba 170zł, a sam most kosztuje stówkę). Mamy też Anię i Klarę, ale chyba lepiej kupić pociąg.
        Zestaw startowy (kółko z Tomkiem i Piorusiem) kupiłam w merlinie jakiś czas temu,
        www.elcik.pl/tomek-i-przyjaciele-zestaw-startowy-tomek-i-piotrek-rc2-learning-curve-lc99683.html
        właśnie młodziak dziś otrzymał, z tego zestawu został mi tomek i gruby zawiadowca (bo w moście też oni byli, nie naruszeni bo od razu zakitrałam by to sprzedać) więc jeśli jesteś zainteresowana możemy się dogadać, odsprzedam Ci je smile
        No i teraz set z dinozaurem, poczeka do urodzin.
        Jeśli chodzi o "zużycie" torów, to powiem CI, że chłopaki nimi rzucają, w każdą stronę obracają, z klockami kolorowymi drewnianymi dają do pudełka i nic się nie dzieje, nie mają wgnieceń, naprawdę super jakość tych torów jest. Bałam się, że np most się rozreguluje, albo cos się stanie bo to tylko dzieci, ale nic się nie stało, mimo, że młodziak dorywał się do niego już jak miał rok więc porządnie go przetestował!
        • natalek79 Re: gwen_s 06.12.12, 14:47
          Widziałam te zalinkowane sklepy, ale szału to tam nie ma sad o tory jestem spokojna, tylko o ciuchcie smile widziałam na allegro jakieś używane wyglądające koszmarnie - poobdrapywane itd.
          Czyli też nie dokupywałaś żadnych pojedyńczych elementów typu rozjazdy itd. szkoda, bo zestaw to zestaw.
          Pisz na priv ile ewentualnie za tego Tomka, może faktycznie się skuszę jeśli zdecyduję zostawić ten zestaw młodemu. Szkoda mi, że plastik tak łatwo dostepny wszędzie, tunele, grotki, zestawy samych torów do rozbudowy a to nie...A z pojazdów pasujących macie coś więcej przetestowane?
          • gwen_s Re: gwen_s 06.12.12, 15:56
            napisz do mnie na hanka1984@op.pl
            Ja odpiszę wyślę Ci w załączeniu zdjęcia, bo nigdy nie umiem się odnaleźć w gazecie i privie big_grin
            • gie-oska82 Re: gwen_s 06.12.12, 17:27
              A czy ta kolejka z tomka laczy sie z innymi torami typu tesco,ikea??i ile wagonikow jest w zestawie??
              • gwen_s Re: gwen_s 06.12.12, 18:33
                w tej za 50zł kolejce jest jeden pociąg z wagonikiem.
                tory łączą się z innymi typu tesco czy ikea smile
                • natalek79 Re: gwen_s 06.12.12, 22:16
                  tak tylko że te z ikei czy tesco (nie pamiętam) mają takie śmieszne zaczepy plastikowe. Ciekawe jak z ich jakością... Patrzyłam jeszcze na brio - mają parę fajnych dodatków, ale w sumie też za taką kasę, że pewnie niewiele by dołożyć i do kompletu oryginalne zakupić, tylko gdyby było gdzie...Jeszcze nie próbowałam na amazonie ani ebayu zakupów robić, ale nie wiem czy tam szukać nie będę wink
                  • gaga-sie Re: gwen_s 06.12.12, 22:53
                    Mamy Brio z Tkmaxx, zamówiłam tą z Tomka, więc sprawdzę jak z dopasowaniem.
                    • natalek79 Re: gwen_s 06.12.12, 23:49
                      Brio ma pasować z łaczeniami, ale chętnie się dowiem czy aby napewno smile
                      • gaga-sie Sprawdzałam 08.12.12, 12:29
                        Kolejka fajnie wykonana, zaczepy drewniane, pasuje zarówno do torów i wagoników Brio, jak i Ikea ( sprawdzałam tylko tory).
                        Ikea ma plastikowe zaczepy. Mamy jeszcze ciuchcię Kuba z zestawu Tomka do torów plastikowych i też pasuje.
        • dziustynka Re: gwen_s 07.12.12, 04:35
          A czy ten zestaw startowy Tomka pasuje do Ikeowych torów?
          • natalek79 Re: gwen_s 07.12.12, 08:21
            Ma pasować.
            Znalazłam na allegro takie ciuchcie allegro.pl/thomas-tomek-i-przyjaciele-63-drewniane-ciuchcie-i2829148529.html gość napisał, że pasują do wszystkich drewnianych. To znaczy, że wszystkie te drewniane tesco, ikea, brio czy RC2 mają ten sam rozstaw i pojazdy od nich będą się wszystkie zazębiać?
            • gie-oska82 Re: gwen_s 07.12.12, 09:19
              posiadamy tory tescowie i one nie maja zadnych plastikowych zaczepow...ikeowe chyba tez nie...lacza sie normalnie ze soba...
              • natalek79 Re: gwen_s 07.12.12, 09:39
                Oglądałam na ikei
                www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50064358/
                i ewidentnie widzę zaczepy...
    • saras-wati Tomek FP trackmaster 08.12.12, 08:18
      Może podpowiecie mi, gdzie kupię najtaniej? Jaki zestaw kupić na początek?
      • mamaaoli Re: Tomek FP trackmaster 08.12.12, 08:51
        Czy lokomotywa w tym zestawie jest na baterie???
        • saras-wati Re: Tomek FP trackmaster 08.12.12, 09:17
          Chyba tak, moje córki zobaczyły taki pociąg w jednej z bawialni i teraz jest okazja, aby spełnić to marzenie.

Tylko wybór jest strasznie duży, a nie kompletnie się nie znamsad
          • gwen_s Re: Tomek FP trackmaster 08.12.12, 09:31
            nie jest na baterie, pcha się go rączką.
            • gwen_s Re: Tomek FP trackmaster 08.12.12, 09:32
              nie doczytałam, drewniane nie są na baterie, trackmaster są.
              • mamaaoli Re: Tomek FP trackmaster 08.12.12, 10:20
                To są czy niesmile? Zrozumiałam ,że na baterie? Dzięki za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka