Dodaj do ulubionych

BebeCar czy PegPerego

12.07.04, 23:40
Witajcie,

Moj maly skonczy wkrotce roczek i
chce mu kupic wygodna spacerowke-parasolke.
Zastanawiam sie nad BebeCar X-Fold lub PegPerego
Pliko-P3.
Moj maluch jest duzym chlopcem i zastanawiam
sie czy te wozki beda wystarczajaco wygodne do 3-4
roku zycia?
Obserwuj wątek
    • r345 Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 08:21
      Czesc, Ja tez myslalam nad tymi modelami.
      Wybralam P3. Glownie ze wzgledu na niskosc i mniejsza cene.
      Z wozka jestem naprawde zadowolona.
      Oba wozki sa naprawde podobne i bardzo dobre wiec wydaje mi sie ze musisz sama
      zadecydowac.
      Oba wozki spokojnie nadaja sie nawet do 4 lat.

Pzdr
    • gosia.mama.wojtusia Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 08:42
      nie wiem jak jest w przypadku bebecara ale jak przymierzałąm mojego 1,5
      rocznego synka do peg perego pliko,to budka była tak nisko ze nie dało się jej
      całkowicie zasunąć,była na pól głowy mojego synka(mój synek jest dość
      wysoki),podobnie zreszta jak parasolka inglesiny czy chicco,więc zwróć uwagę
      przy zakupie wózeczka róznież na to,pozdrawiam
      • justakoko Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 09:13
        hej,tez miałam ten problem ale mnie szwagierka wybawiła bo dała mi Inglesinę
        Max po swoim synku i juz nie musze nic kupowac?
        ale gdzybym kupowała to brałabym kilka czynnikow pod uwagę:
        1)ja mam WV Polo i do bagażnika Pliko sie nie bardzo mieści wzdłuż a X-Fold
        idealnie bo jest niższy po złożeniu.
        2)z X-Folda można zdjąć siedzisko i wtedy zajmuje jeszcze mniej miejsca
        3) Pliko wygląda mniej solidnie niz X-F ale za to Pliko jest ładniejsze,
        zgrabniejsze

powiem ci ze Inglesina Max ma jesdna przewage nad ww wozkami, nie ma dwoch
        raczek tylko jeden pałąk do trzymania co bardzo ułatwia prowadzenie
        (szczegolnie jak sie jeszcze trzyma psa na smyczy).

gdybym sama kupowała to bym chyba kupiła X-F ale przede wszystkim ze wzgledu na
        bagaznik.

milego zastanawiania i sie i słusznej decyzji.

pozdrawiam.
      • ager1 Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 10:49
        gosia.mama.wojtusia napisała:

> nie wiem jak jest w przypadku bebecara ale jak przymierzałąm mojego 1,5
        > rocznego synka do peg perego pliko,to budka była tak nisko ze nie dało się jej
        > całkowicie zasunąć,była na pól głowy mojego synka(mój synek jest dość
        > wysoki),podobnie zreszta jak parasolka inglesiny czy chicco,więc zwróć uwagę
        > przy zakupie wózeczka róznież na to

Mam bardzo podobne wrazenie, moj smyk juz teraz dotyka glowa gornej krawedzi
        siedziska. Co w takim razie zrobic, zeby znowu za rok nie kupowac kolejnego
        pojazdu? Jakie wozki polecacie dla wysokich maluchow?
        • gosia.mama.wojtusia Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 10:53
          przede wszystkim bierz synka do przymiarki do kazdego wózka i moze w koncu coś
          wybierzecie,ja wlasnie spodziewam się drugiego synka i jak skonczy pól roku tez
          chcialabym kupic pliko p3 ale jak ebdzie taki duzy jak Wojtuś to raczej się nie
          zdecyduje z powodu jak wyzej,bede szukac innego fajnego wózka,troszke wyzszy
          jest peg perego atlantico jesli nie koniecznie zalezy ci na parasolce
          • ager1 Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 11:28
            Zamierzam kupic parasolke (zeby wybrac sie na wakacje z innym wozkiem trzeba
            stac sie posiadaczem przestronnego kombi). Wczoraj malego wlozylam
            do kilku wozkow. W zasadzie zaden z nich nie mial specjanie wyzszego
            oparcia od tego Pliko P3, no moze oprocz tego Atlantica - ale to nie parasolka.
            Czy sa jakies parasolki z wyzszym siedziskiem? Przeciez moj maly w wieku 11
            miesiecy nie jest wyzszy od 2-3 latkow ktorzy powinni sie w takich wozkach
            swobodnie miescic.
            • mlodamama20 BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 11:58
              ja zawsze polecam peg perego.milam pliko ale sprzedalam bo byl juz troche za
              maly dla mojej 17 miesiecznej coreczki mam atlantico i jestem bardzo
              zadowolona sklada sie naprawde do malych rozmiarow.a jak dziecko spi to mu
              nozki nie wystaja.
              • ager1 Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 12:17
                mlodamama20 napisała:

> ja zawsze polecam peg perego.milam pliko ale sprzedalam bo byl juz troche za
                > maly dla mojej 17 miesiecznej coreczki

Przyznam sie że myslalam ze ten wozek czyli spacerowka PlikoP3Completo wystarczy
                mi na troche dluzej. Widze ze zamiast szukac malego wozka musze sie rozgladnac
                za duzym samochodem wink
            • r345 Te sa najwieksze 13.07.04, 12:00
              Nie, wymienione przez Ciebie spacerowki sa najwieksze.
              Atlantico ma tylko szersze siedzenie a dlugosc pleckow i szerokosc ma takie
              same.
              Dokladnie mierzylam bo tez zastanawialam sie nad nim ale ja tak jak ty szukalam
              parasolki.
              Ja mam chudego acz wysokiego 27 miesieczniaka( ubranka 104 lub 110, czasami 116
              zaleznie od firmy)i spokojnie sie miesci.
              Ja narzekam tylko na nozki ze musza byc opuszczone jak maly zasnie w wozku.
              • r345 Re: Te sa najwieksze 13.07.04, 12:03
                Acha, ja mowie o Peg Perego Plico P3 Completo a nie zwyklym Plico bo to
                zupelnie inna bajka i tych raczej Ci nie polecam.
                W p3 bardzo fajny jest pokrowiec na nogi rozpinany na srodku.Naprawde poreczna
                rzecz.
                I jest lepiej zamocowany kosz.
                Ale to detale.
                Naprawde posadz syna w obu wozkach i tak zdecyduj.Inaczej sie nie da.
                Wybralas dwa modele bardzo dobre.Mysle ze z kazdego bedziesz zadowolona jak go
                wybierzesz.
                • ager1 Re: Te sa najwieksze 13.07.04, 12:19
                  r345 napisał:

> Naprawde posadz syna w obu wozkach i tak zdecyduj.Inaczej sie nie da.

Z BebeCar'ami jest maly problem bo sa dosc trudno dostepne,
                  w krakowie trafilam na 2 egzemplarze (miltipla), a najblizszy sklep firmowy jest
                  w Katowicach. Ale bez przymiarki mlodego nie zdecyduje sie wydac tyle pieniedzy.

• r345 Re: Te sa najwieksze 13.07.04, 12:47
                    Oj tu Ci nie pomoge bo jestem z W-wy.
                    U nas nie mialam problemu z dostepem ale u nas jest glowny przedstawiciel.
                    Ogolnie BebCary to dobre wozki(mam tez Raidera AT+).
                    Co do tego konkretnego modelu to tylko go oglądałam w sklepie i jezdzilam po
                    sklepie.
                    Moze odezwie sie ktos kto uzytkuje ten wozke?

Ja moge Ci napisac o P3 po roku uzytkowania:
                    - składa się bardzo szybko i zajmuje mało miejsca, sam stoi po złożeniu.
                    - co do samochodow to mieści się w większości bagażników ale np. do Fiata Pandy
                    mi nie wszedł...za długi...
                    -budka się zdejmuje i możesz jeżdzić bez niej np. teraz w lato tak jezdze
                    -ma dobrze zamocowany kosz w ktorym wiele sie miesci
                    -ma przy raczkach uchwyty na torbe (pasuja tez Graco)
                    -regulacja podnozka ale nie jest zbyt dlugi jednak najdluzszy z spotkanych
                    przeze mnie spacerowke
                    -regulacja pleckow bardzo dobrze chodzi i rozkalda sie na plasko
                    -pajak zapinany przyciskami , 5 punktowe pasy
                    -jest gleboki my np. jezdzimy bez pasow
                    -w komplecie jest folia przeciwdeszczowa, zapinana na suwaka do butki, ze
                    wentylacja
                    - w komplecie tez podpianan polarem oslonka na nogi, rozpiecie z przodu(fajna
                    sprawa),oraz zapiecie od dolu suwakiem( dzieckie nie wieje).

Generalnie powiem Ci tak: Ja szukałam wozka lekkiego , składaniego w parasolkę,
                    wygodnego dla mojego dziecka.
                    Po roku uzytkowania- codziennego,czesto jezdze samochodem wozek poza rysami
                    jest w super stanie.
                    Tapicerka pierze sie znakomicie.Nie ma wyblakniec.

A ze trafilam u producenta na koncowke serii za 800zł z roczną gwarancją to
                    dlugo sie nie zastanawialam.

Ale gdybym nie trafila na promocje Peg Perego to nie wiem czy bym nie kupila
                    Bebe Cara. Mnie przekonywalo to ze jest wyzszy a w naszym spalinowym miescie
                    dla mnie to duzy plus.

Oj trudne zadanie przed Toba.Pozdrawiam
    • gosia.mama.wojtusia Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 14:51
      pliko p3 i atlantico nie sa takie same,zdecydowanie gdy posadzilam dziecko w
      atlantico głowa mu się miescila ,natomiast w plikobyła na pól jego głowy,nie
      wiem moze siedzisko jest nizej albo budka wyzej ale na pewno nie sa takie same
      • r345 Re: BebeCar czy PegPerego 13.07.04, 15:06
        Wymiarowo mierzone z centymetrem sa identyczne.
        Roznice jest tylko w szerokosci siedziska.Tu Atlantico ma przewage.
        Mierzylam to w modelach z 2003 roku czyli rok temu ale takie rzeczy sie nie
        zmieniaja.
        • bmarkiel Re: BebeCar czy PegPerego 13.08.04, 22:57
          przepraszam że się wtrącam, ale wyczytałam że zamierzałaś kupić BebeCara
          X-Folda. Też jestem nim zainteresowana i jestem ciekawa Twojej opinii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka