Dodaj do ulubionych

Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkowniczek

01.01.13, 22:27
... a raczej ich mamsmile chodzi mi o dwa modele:

https://www.mivokids.pl/data/gfx/pictures/medium/2/4/4742_2.jpg

czy one nie sa troche za niskie jak na zimowe buty? Czy nadaja sie do zabaw na sniegu, czy to raczej taki wyjsciowy typ?

i te:

https://www.mivokids.pl/data/gfx/pictures/medium/0/2/4620_1.jpg

czy one maja bardzo waska cholewke? Czy lydka przecietnej tegosci ubrana w spodnie typu rurki wchodzi w te buty bez problemu czy jednak trzeba powalczyc?

Obserwuj wątek
    • intelborel Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 08:31
      Ja mam neela-są świetne,aczkolwiek cholewka jest dośc wąska.Co ma swoje plusy i minusy.Minus jest taki,że ciężko je zdjąć z nogi, a poza tym same plusy-mieszczą się tak spokojnie rurki,prosta nogawka też (choć zakładam skarpetę na spodnie,żeby się nogawka nie podwinęła przy zakładaniu), są ciepłe-ocieplane wełną owczą, ściśle przylegają do nogi u góry przez co nie ma opcji,żeby śnieg,deszcz , wiatr czy cokolwiek dostało się do środka. No i po 1,5 mc intensywnego (codziennego) użytkowania dalej wyglądają jak nowe.
      • ula_19 Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 09:13
        Moja córka jest szczęśliwą posiadaczką neela i potwierdzam to co napisała poprzedniczka, świetne do rurek, kiecek etc. Jedynie mały problem przy ściąganiu buta, cholewka jest wąska i nie schodzi z nogi jak po maśle, ale córka nie narzekasmile
        • nenka1 Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 10:20
          No to kochane napiszcie jeszcze jak z rozmiarem. Please. Zmierzcie wkładkę w rozmiarze 36 lub 37 smile Jak wypadają? Podobnie do winter Quen?
      • wiola_wd Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 10:17
        A jak wypadają neela rozmiarowo?
        Normalnie noszę 38, Siberię damską mam 37 ale one wypadają duże. Nie wiem jaki rozmiar kupić a chciałam online bo do sklepu mam ostatnio nie po drodze
        • ula_19 Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 11:03
          moja córka ma 39, jak wróci ze szkoły to zmierzę wkładkę.
          • krasulas Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 11:23
            Moja nosi Siberię linkowaną wyżej.
            Jest prześliczna, ale fakt... mogłaby być wyższa...
            Moja 9latka zachwycona! Bardzo ciepłe!
            Ale... to nie są buty do szarpaniny ślizgowo-saneczkowej jakimi były np. Husky.
            Neela też nie - cudne! i te chcemy kupić na dużej wyprzedazy.
            Kupując miałam wątpliwość - który model... nawet wymienić zamierzałam!
            Córka nie zgodziła się! Nella cudne, zgrabne, ale ze ściąganiem np. w szkole byłby problem.
            Do zabaw na śniegu kupiłam podgumowywaną Columbię i jest ok.
            • ula_19 krasulas 02.01.13, 13:53
              gdybyś gdzieś znalazła neela w świetnej cenie to daj proszę znać, kupiłabym dla młodszej córkismile Z góry wielkie dziękismile
            • monika78kr Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 14:02
              Czy neela jest az tak waska, ze 9latka moglaby miec problemy z samodzielnym zakladaniem/sciaganiem? I kiedy ta wielka wyprzedaz? Bo mnie sie zdaje, ze juz cienko z rozmiarami w internetowych, o stacjonarnych nie wspomne.
              • ula_19 Re: Ecco Neela i Siberia - pytania do użytkownicz 02.01.13, 16:14
                moja córka 9-latka nie ma większych problemów, choć pewnie potrzeba więcej czasu na założenie/ściągnięcie butów
      • nenka1 Re: do Intelborel 02.01.13, 17:00
        Intelborel Ty zdaje się masz neela rozmiar 36. Proszę zmierz wkładkę smile
        Będę wdzięczna smile
        • intelborel Re: do Intelborel 03.01.13, 09:04
          Niestety wkładka chyba nie jest wyjmowana, a nie potrafie zmierzyć porządnie wewnątrz.Ale pamiętam,że sprawdzałam rozmiar na Allegro u riccardoShop i było około 23,5 smile (teraz też sprawdzałam)
        • adziam_78 Re: do Intelborel 03.01.13, 12:54
          właśnie odebrałam Nella roz. 37. Wkładka na 24cm - mierzyłam dł. całkowitą razem ze zgięciem. Ja ma stopę 23 cm i zwykle noszę rozm. 36, ale nella 37 jest na mnie w sam raz - mam niecały centymetr luzu, w sam raz na grubszą skarpetę.
          • nenka1 Re: do Intelborel 03.01.13, 13:35
            Dziękuję bardzo bardzo smile Już wiem że muszę kupić rozmiar 37 smile
    • ula_19 dł wkładki rozm. 39 02.01.13, 13:48
      całkowita długość 25,5 cm, natomiast od zagięcia na pięcie - 24,3 cm.
      • emiwiki ecco siberia dł. wkładki? 03.01.13, 14:59
        może ktoś ma ecco siberia 34 lub 35 i mógłby zmierzyć długość wkładki, będę wdzięczna smile
      • modesta00 Re: dł wkładki rozm. 39 03.01.13, 19:26
        ula_19, mam pytanie, ile mierzy stopka twojej Córci? Piszesz, że brałaś neela r.39 ja też się zastanawiam nad tym modelem, ale nie mam pewności czy trafię z rozmiarem.
        Dzięki smile
        • wiola_wd Re: dł wkładki rozm. 39 04.01.13, 02:56
          pytanie nie do mnie ale odpisałam o długości mojej stopy w tym drugim wątku o neela.
          Na stopę powyżej 24,3 cm powinny być w rozm. 39, rozm.38 moją stopę o długości 24,7 cm już ograniczał, czułam przy chodzeniu czubek buta, bez grubszej skarpety.
          • modesta00 Re: dł wkładki rozm. 39 04.01.13, 19:53
            wiola_wd, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź smile była BARDZO pomocna, mam podobną długość stopy, biorę r.39 smile
            • mamanatalki87 krasulas - pytanie 30.01.13, 19:38
              Mam pytanie czy w ecco siberia noga nie " lata" ?? wydają się takie szerokie w cholewce .. tzn że nie ma jak wyregulować ( gumki , rzepy etc ) Jak wsadzi dzieć nogę to nie wiem jak but trzyma się nogi ..

I ogólnie jak oceniacie z córką , użytkowanie . Warto zakupić te buty polecacie ??

Ile większe od stopy kupiliście ?? ( boje się że źle dopasowane spadną z nogi wink )

• krasulas Re: krasulas - pytanie 25.10.13, 21:41
                rety!
                nie widzialam pytania do mnie...jakoś zapomniałam o wątku...przepraszam
                dodam, że mamy obydwie pary na ten sezon i ...Siberię w rozm.34, a Neelę w rozm.36!
                Ta druga ma lekki zapas, Siberia nie...ale że "puchata" wewnątrz to niewiele uwierasmile
                Różnica w wysokości cholewki spora...
                Aha...nadal żadna z par nie jest typem na górki/do kombinezonu.... Na takie wyjścia moja córka ma jeszcze na ten rok Columbia ze usztywnianym dołemsmile (popularny model na all...sprawdził się baaardzo!)
                pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka