Dodaj do ulubionych

do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:)

05.02.13, 12:17
Jak wy dziewczyny robicie to,że sprzedajecie no np ubranka po dzieciach???
Mam pełne szafy ciuchów po moich synach,czasami coś tam upchnę,ale nie za dużo.Teraz np staram się sprzedaż przeszło 10szt spodni dla chłopca w rozm od roczku do 2lat.W bdb stanie,nie zniszczone,nic...a tu doopa.Aaaa,wychodzi ok 8zł za spodnie,za sztukę.Może to dużo?Ale co?mam sprzedawać za bezcen?
Jak mam zrobić,żeby sprzedać?Co wy robicie.Może popełniam jakiś błąd?
Zdj wrzucam duże,ładne,wszystkie razem bądź osobno...Od wczoraj ZERO! wejśćsad
Jak wy to robicie?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 12:24
      najlepiej sprzedaje sie next ,zara,h&m,do tego dobre zdjecia.
      • bea_08 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 12:36
        2 tygodnie temu wystawiłam jeansy Nexta, jak nowe, z ubiegłego roku. I nie sądzę, że był to problem ceny spodni. Bo przez tydzień było dokładnie 5 wejść, w tym ze 2 moje smile Oczywiście niesprzedane. Może ludzie teraz szukają okazji na wyprzedażach, a może przez podwyżkę cen przesyłek już nie wchodzą na Allegro? Może pora nie ta? Nie wiem, jak to jest. To chyba też i od szczęścia zależy. Ja kiedyś sprzedawałam sławetny kombinezon Tchibo, stan super, zdjęcia dobre... Ceny innych dochodziły do ho, ho... Ludzie się przelicytowywali, a mój tak sobie czekał, wystawiony za 40 zł... I za tyle został kupiony, pewnie jak bym wystawiła za 1 zł, to może by poszedł za 2 smile
        • ofelia1982 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 28.02.13, 14:55
          Mylisz się. Jeśli to jest coś firmowego to wystawiaj od 1zł, ludzie się pobiją.
    • aga_tka81 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 12:35
      Od różnych czynników to zależy, po pierwsze firma, dobra jakość zdjęć, może tez tu tkwi błąd, że sprzedajesz po kilka sztuk, czasami ludzie chcą kupić po sztuce a nie płacić za coś co wyrzucą, ale moim zdaniem firma się liczy, tak jak napisała poprzedniczka, jak masz niefirmowe to rzeczywiście ciężko sprzedać mimo niskiej ceny i dobrych zdjęć, bo nie zawsze ale często za firmą idzie jakość ubranek.
      • bubbleup Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 13:11
        U mnie wlasnie skonczylo sie kilka stron aukcji po mojej i corkach przyjaciolki.
        Zeszla prawie polowa w tym sporo zabawek ubranka nawet te perelki z zara i next zostaly mam wrazenie, ze Ci co tak zawsze kupowali duzo obkupili sie na wyprz i i jeszcze nie szukaja wiosny i lata.Ja w czwartek ruszam z kolejna wystawka jak tym razem nie zejdzie wszystko to sie mocno zdziwie bo ruszam od 1 zl do 9,90 najdrozej i niech sie bija o te perelki smile
      • agnes_nyc Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 21:00
        a ja skonczylam z allegro i zaczelam sprzedawac na fb na grupach sprzedazowych i polecam kazdemu
    • verika Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 13:40
      Nie wiem jakie masz marki, zdjęcia, opisy, może jeszcze rozmiarówka "nie ta", najlepiej sprzedają się rzeczy od 92 wzwyż. Zauważyłam też,że licytacja nakręca licytację, jeśli nikt nie licytuje to jest mało wejść, czasem rzecz moim zdaniem miej intersująca, ale ktoś zalicytował i zaraz trafia się ktoś następny i następny....... Sprzedawałam jesień-zimę na allegro, miałam ponad 200 aukcji, wszystkie rzeczy używane, może pare sztuk trafiło się tych nie wykorzystanych przez nas z metkami, a sprzedałam wszystko, nie została mi ani jedna para (nawet skarpet) z tego co było wystawione. Ubrania kupuję markowe, nie mam żadnych "no name" i "keep away from fire" wink)))))))). A ceny zadawalające, wiadomo,że coś sprzeda się za 10-20 zł,ale inna rzecz sprzeda się za 3 x tyle ile dałam za nową, więc suma sumarum jest ok, za ile się sprzeda za tyle pójdzie, zależy mi,żeby się tego pozbyć smile
      • blackglass Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 13:43
        Teraz są wyprzedaże, albo w outletach można kupić, nowe spodnie ( dżinsy) za 10, wiec po co płacić 8 za używane i do tego przesyłka?
        • monna16 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 15:33
          Gdzie spodnie za 10 dostanę?
          • tosieuda Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 16:15
            no właśnie, ja też chcę fajne jeansy dla chłopca za 10zł smile gdzie????
            • syka7 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 22:24
              w carefour będą smile
              • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 11:53
                syka7 napisała:

> w carefour będą smile
                >

a sa i owszem,nawet za 6 zł,ale....hm?czy ładne? wink
                • mama-tyma Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 10.02.13, 12:24
                  ja kupiłam synowi 3 pary spodni w c&a za 7,20zł sztuka (kolorowe dżinsy), więc na allegro już w ogóle nie zaglądam, bawełniany sweterek 13zł, kurtki zimowe po 30zł, sami widzicie, że nie ma sensu kupować używanych
            • blackglass Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 19:51
              tosieuda napisała:

> no właśnie, ja też chcę fajne jeansy dla chłopca za 10zł smile gdzie????

Outlet terranova Warszawa Mokotów
    • sagittarius_84 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 14:07

Ja nie kupuje już ubrań dla dziecka na Allegro.
      Nie opłaca się to totalnie.
      Na wysprzedaży kupiłam spódniczkę z HM za 20 zł nową, a na All za tyle kupie używaną jak dobrze poszukam + wysyłka.
      • bubbleup Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 18:06
        Gdzie te spodnie za dyche to kupie i bede sprzedwac smile)))) skoro takie tanie

a co do away od fire to nawet na kappalach czasem jest tak napisane smile
        • tosieuda Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 18:17
          "a co do away od fire to nawet na kappalach czasem jest tak napisane"

big_grin
          • maja4021 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 18:53
            a ja podam ceny w jakich ja kupuje tongue_out w Wójciku firmy Hot Oil spodnie na dziewcz. rozm. 116/122 za 20zł, w Reserved spódniczki od 9,90zł ,bluzeczki różnie z długim rękawem od 10zł(Hot Oil) krótki rękaw od 3,50zł (też Hot Oil), za ładne spodnium na lato dałam 6,90zł (Hot Oil) itd. więc nie kupuje juz na all bo się nie opłaca smile sprzedać owszem ale kupno już nie .A jeszcze dodam rajstopy na dziewczynke w Caldezoni od 2 zł do 6,90 zł.smile
            • maja4021 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 18:56
              maja4021 napisała:

> a ja podam ceny w jakich ja kupuje tongue_out w Wójciku firmy Hot Oil spodnie na dziewc
              > z. rozm. 116/122 za 20zł, w Reserved spódniczki od 9,90zł ,bluzeczki różnie z d
              > ługim rękawem od 10zł(Hot Oil) krótki rękaw od 3,50zł (też Hot Oil), za ładne s
              > podnium na lato dałam 6,90zł (Hot Oil) itd. więc nie kupuje juz na all bo się n
              > ie opłaca smile sprzedać owszem ale kupno już nie .A jeszcze dodam rajstopy na dzi
              > ewczynke w Caldezoni od 2 zł do 6,90 zł.smile
              oj przękręciłam nazwe rajstop hehheheh sorkismile
              • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 20:29
                no więc co do spodni.Są tam i NEXT smile
                Poza tym mam np dres na 68cm H&M i...stoi....nawet za 25zł nie poszedł.
                Mam sporo markowych,chociaż niby H&M to nie marka....I co? i nico.
                Robię zdjęcia dobre(tak mi się wydaje)Z bliska,pojedyńczo itp
                Może macie rację,że teraz wyprzedaże są.Ale...hm?
                • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 20:36
                  A zdjęcia masz wstawione przez Allegro czy w tekście opisu? W tekście są dużo wyrażniejsze, a zdjęcia to podstawa sprzedaży na Allegro... No i ta rozmiarówka niemowlęca nie jest tak bardzo chodliwa. Dres na 68 cm za 25 zł to chyba nietanio...

Ja na Allegro wystawiam tylko większe rzeczy, kurtki, buty, przebrania karnawalowe. Daję ceny przystępne przeważnie w KT lub, jesli cos potencjalnie hitowego (np. kurtka puchowa Gap itp), daje licytację... Z ubraniami typu bluzki, spodnie raczej sobie odpuściłam allegro - te oferuję (bardzo tanio, bo chcę sie pozbyć, np. 5 zl za spodnie) na Szafie Malucha.
                  • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 20:45
                    25 zł za dres to dużooo????!!!!
                    No to za ile?za 10zł mam puścić?
                    Kosztował o wieeele więcej,wiem ,że kupującego używany ciuch to nie interesuje,ale 25zł to dużo?
                    • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 20:59
                      No dla mnie za dres w rozmiarze 68 cm 25 zł to dużo (ile on mógł kosztować jako nowy - 50 zł?), jak doliczysz z 10 zł za przesyłkę - wyjdzie ci co najmniej 35 zł. Za uzywany ciuszek dla niemowlaka to, IMO, dużo. Jak pisalam wyżej, ja spodnie, bluzki to i za 5-8 zł sprzedaję (ale nie na Allegro, bo tam za tyle się nie opłaca ze względu na opłaty). Za 25 zł to niedawno sprzedałam śliczną sukienkę-przebranie dla dziewczynki na 3-4 lata (przypominam, że niemowlęce ciuszki sprzedają sie gorzej niz te dla starszych dzieci)....
                      • blondynkapoznan Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 21:07
                        ja wystawiłam ciuszki rozm 80 i 86 z hm
                        na licytacje np 15 bluzek od 19,99zl i mam 4 wejścia aukcja trwa już 5 dni.
                      • aleksandra1977 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 21:43
                        gni71 napisała:

> No dla mnie za dres w rozmiarze 68 cm 25 zł to dużo (ile on mógł kosztow
                        > ać jako nowy - 50 zł?), jak doliczysz z 10 zł za przesyłkę - wyjdzie ci co najm
                        > niej 35 zł. Za uzywany ciuszek dla niemowlaka to, IMO, dużo.
                        Zalezy jaka dres ma metke smile
                        Za 35zl mozna kupic niemowlecy nowy dres np. w C&A
                        • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 09:55

> Zalezy jaka dres ma metke smile

autorka wątku pisała o H&M...
                    • beatazet Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 21:11
                      Tak, dużo. za używany, niemowlęcy zupełnie nieopłacalne.
                      Tak za 10 zł może bym kupiła.
                    • patatajowa Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 21:21
                      teraz ludzie sa świezo po wyprzedazach wiec 25 zl za dresik dla niemowlaka to sporo.
                      nie musisz puszczac za dyche, mozesz zostawic dla drugiego dziecka ,oddac kolezance lub do domu samotnej matki.
                      albo sprobowac wystawic znowu za jakis czas.
                      plus nie tania wysylka-podwyzki na poczcie od 01.01.13.
                      no niestety allegro to juz nie to eldorado co jeszcze kilka lat temu,nawet ostatnio u p.-topfaszion-zauwazyłam nieznaczny spadek obrotów wink
                      • syka7 Re: ja wystawiam na tablicy 05.02.13, 22:29
                        I dość duzo schodzi mi
                        • bubbleup Re: ja wystawiam na tablicy 06.02.13, 00:45
                          w wawie sa 2 takie " bazarki" weekendowo olimpia i namysłowska
                          ale opanowali je w wiekszosci handlarze ktorzy w tygodniu gonia po dostawkach w ciuchlandach wygrzebuja co lepsze i sprzedaja bardzo drogooooo na sztuki
                          jest sporo na namyslowskiej zwlaszcza ludzi wiosna i latem faktycznie po swoich dzieciach sprzedaja za grosze ciuszki ja tak corke obkupilam w pajacyki jak nosila po 2 i 3 zł kupowalam
                          samej mi sie niechce jechac i stac wiec wszystko pcham na allu a co nie zejdzie po 3 razach oddaje na wies po znajomych zawsze ktos z checia przygarnie worek ladnych ciuszkow i czasem dostaje na wymiane jakies jaja czy warzywka smile
                        • lafiorka2 Re: ja wystawiam na tablicy 06.02.13, 12:02
                          no oczywiście ja też.Na allegro ogłaszam się w sumie sporadycznie.Dostaję skrzydeł,jak coś zejdzie i wystawiam potem kilka aukcjismile
                          ale tak,to cały czas na tablica.pl i lokalnych stronach.
                          Coś tam idzie,ale widzę,że jak się okazuje,że jestem z drugiego końca miasta to się nie chce potencjalnemu kupcowi do mnie jechać,a wysyłkę uważa za bezsensuncertain
    • bamboloo Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 05.02.13, 22:23
      Po przeczytaniu watku pragne zauwazyc, ze nie kazdy ma w swoim miescie (czy okolicy) outlety, wyprzedaze C&A czy H&M. Sprzedalam troche ciuszkow i malo ktore wysylki byly do duzych miast. Przewaznie do malych miejscowosci. Nie przesadzajmy z ta skala wyprzedazy. Moze ludzie zwyczajnie zaczeli ogladac kazdy grosz zanim go wydadza?

Druga sprawa: juz od pewnego czasu zastanawia mnie dlaczego u nas nie ma (moze warto dodac "jeszcze nie ma") mody na bazarki z uzywanymi ubrankami, zabawkami itd. dla dzieci tak jak to ma miejsce np. w Niemczech? Bylam na takich bazarkach kilka razy. Mozna kupic swietne rzeczy za nieduze pieniadze ale tez sprzedajacy nie gimnastykuje sie przy robieniu zdjec, opisach, cudach na kiju zeby rzeczy na allegro wystawiac. No i nikt haraczu nie sciaga, nie liczac jakiejs symbolicznej oplaty za tzw. stoisko. Nie mysle tu o tych, ktorzy sprzedaja "zarobkowo" ale o ludziach, ktorzy zwyczajnie chca sie pozbyc rzeczy zalegajacych w szafach. Dziwie sie, ze przedszkola, szkoly u nas nie organizuja takich sprzedazy - to super okazja na podreperowanie budzetu w zamian za udostepnienie miejsca na stoiska. No ale moze za duzo z tym roboty i dlatego...
      • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 11:56
        bamboloo napisała:

> Po przeczytaniu watku pragne zauwazyc, ze nie kazdy ma w swoim miescie (czy oko
        > licy) outlety, wyprzedaze C&A czy H&M. Sprzedalam troche ciuszkow i malo ktore
        > wysylki byly do duzych miast. Przewaznie do malych miejscowosci. Nie przesadzaj
        > my z ta skala wyprzedazy. Moze ludzie zwyczajnie zaczeli ogladac kazdy grosz za
        > nim go wydadza?

No własnie...szczerze przyznam liczyłam na zakupy właśnie z małych miejscowości.Też ogłaszam się na tablica.pl w małej miejscowości,gdzie czasami jadę i wiem,że będę mogła dostarczyć osobiście .
    • pepperann Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 09:46
      Pierwszy raz na tym forum pisze, ale ponieważ czytam, to się wypowiem.

Sprzedaję tylko "duże rzeczy" z ubrań: kombinezony, buty, eleganckie sukienki, płaszczyki - takie, za które można dostać dobrą cenę (min 40 - 50 zł). Nie się chyba nie zdarzyło nie sprzedać (ewentualnie za drugim razem), chociaż bywa, że to, co miało pójść świetnie idzie za niską cenę, a to, co uważałam za łach - idzie bardzo dobrze.

Oczywiście - firma dobra, rzetelny opis (dokładne wymiary _ informacja np. kupione w firmowym sklepie i noszone przez jedno dziecko) i dużo porządnych zdjęć, uprasowane ubranko na fotce, ładne tło itd -to podstawa.

Poza tym - zawsze sprawdzam, po ile chodzą na allegro takie rzeczy. Wiadomo, że jak ktoś ma do wyboru parę dresików po 10-12 zł to nie weźmie podobnego za 25. A jeśli uznaję, że za 10 zł nie będzie mi się chciało iść na pocztę, pakować itp - to odpuszczam, oddaję komuś lub wrzucam na pck wink Trzeba też się wstrzelić w okres - wiedzieć, kiedy sandały, a kiedy strój rycerza na bal karnawałowy.

Dobrze jest robić tak jak w sklepach - dawać cenę typu 19,90. Bo wielu ludzi ustawia w wyszukiwarce "do ceny tej a tej".

Daję opcję "odbiór osobisty za 0 zł i piszę w jakiej dzielnicy" - wielu ludzi z tego korzysta, poza tym wtedy się twoja aukcja lepiej wyszukuje.

No i skutecznym, ale ryzykownym zabiegiem jest sprzedawać na licytacji zaczynając od niskiej kwoty. Ja zawsze zadaję sobie pytanie, za ile tak naprawdę jestem gotowa sprzedać tę sukienkę. Za 29 zł? A czy za 28 bym sprzedała? Itd. Niska cena nieraz przyciąga kilku chętnych i w sumie to się opłaca.
    • chce_bobo Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 10:28
      prowadzę w małym mieście outlet, ceny są raczej atrakcyjne+ właściwie brak konkurencji =dobra sprzedaż. Ale w styczniu ludzie nie byli zainteresowani tak zakupami. I nie chodzi nawet o dochod tylko ilość zaglądających. Część spłukana po świetach, część być może zaszalała na wyprzedażach [najbliższe sieciówki lub/i dobre sklepy ok. 50km]
      Ale też pora dziwna bo na zimę zaopatrzenie robi się w listopadzie przy pierwszych mrozach, a do wiosny jeszcze za daleko smile Więc teraz taki okres martwy trochę. Poza tym ferie więc wyjazdowo dla niektórych.

A propos tych wyprzedaży to myślę, że jednak najwięcej korzysta z nich osób, które mieszkają w miastach, gdzie te sklepy są. Spotkałam się niejednokrotnie z opinią, że jechać 100 km [tam i powrót], rodzice+ np. 2 dzieci to średnio 100 zł leci zanim cokolwiek sie kupi. Bo to paliwo, kawa, jakieś frytki, lody czy inna przekąska.

Wg mnie zagrożeniem dla allegro jest tablica oraz sklepy wysyłkowe. Tchibo czy c&a ostatnio zaproponowali świetne ceny. Koszt przesyłki tez nie bez znaczenia a ww sklepy oferowały za darmo. Mnie od allegro odrzuca, ale jestem w tej komfortowej syt. ze zawsze mogę zapytać klientkę, która kupuje dla syna starszego niz mój czy po swoim nie ma tego, co mnie aktualnie interesuje smile
      Zreszta w drugą stronę to też działa,i jak ktoś zapyta chętnie pozbywam się rzeczy po swoich dzieciach.
      Małe rozmiary, 74, 80, 86 cm puszczam po 5-10zł [body i pajacyki dodaje jako gratisy], kurtka 20, kombinezon 35 zl. Tu nie o zarobek chodzi tylko żeby sie tego pozbyć a do uzbieranej kwoty dołożyć i kupić nowe. Więc jak dla mnie dresik 68 cm za 25 zł to nie mało.
    • zaba133 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 10:38
      weźcie pod uwagę, że nie każdy ma zaufanie do zakupów na allegro, zdjęcia czasem mogą być mylące ( i te dobre i te kiepskiej jakości), rozmiar nie zawsze trafiony, sama czasem kupuję z używek na allegro grubsze rzeczy typu kombinezon, kurtka- na razie nie miałam przykrych doświadczeń- ale też chętniej kupuję na mniej profesjonalnie zrobionych aukcjach, gdzie widać, że ubranko jest faktycznie po 1 dziecku, a nie z ciuchlandu, albo też zdjęcie jest amatorskie bardzo, ale widać, ze rzecz jest niezniszczona
      mniejszych rzeczy się po prostu nie opłaca, po co dawać 10-15 zł za bluzeczkę, jak za taką kwotę lub 20 zł mam nowe ze sklepu z metką i możliwością zwrotu , gdyby rozmiar był nie ten
      z tego powodu przestałam też kupować w secondach, bo ceny rzeczy w dobrym stanie są równe ceną wyprzedażowym
      • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 12:08
        sorry dziewczyny,ale gdzie wy kupujecie te bluzki po 20zł???
        Tu niby liczy się marka ,a za chwilę słyszę,że kupujecie ciuch,np bluzkę po 20zł.
        Owszem...mnie się zdarza kupić bluzkę za 20zł ale raz na dłuuugi czas np w carrefour.Ale to przecież taka do przedszkola,nic porządnego.

I gdzie niby te wyprzedaże,że dresy H&M po 25zł?
        Chyba,że ja nie umiem szukaćuncertain
        • ola4-0 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 12:26
          np:
          www.hm.com/pl/product/07216?article=07216-A
          kilka kolorów, bardzo fajna bawełna, na żywo ładniejsze niż na zdjeciu, kupiłam właśnie dziewczynom w ubiegłym tygodniu w H&M, wczoraj byłam w Smyku i też sporo bluzeczek po 20zł, mozna było wybrać.
          Ale fakt, to ja się trafismile osobiści sporo kupuję przez allegro, do najbliższych sieciówek mam min50 km i z moimi dziewczynami nie bardzo mam okazję i chęci się wybierać, no i wiadomo jak sobie policzę koszty paliwa to wolę kupić prze internet.
        • kasik_80 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 12:31
          Żeby kupować tanio trzeba mieć trochę czasu żeby buszować po necie i GH.
          Ostatnia akcja z C&A, gdzie niektórym udał się kupić rzeczy za 7-8 PLN, ja kupiłam córce i bratankowi kurtkę po 30 zl, spodnie za 14, tunikę z leginsami za 18. Nie tak dawno akcja SMYK, bluzeczki po 10-20 zl, podobnie dresy, buty balerinki kupiłam za 17 zl, trampki za 10 zl. H&M ostatnie obnizki - bluzeczki za 10, sweterki, sukienki za 20 (kupilam 2 bluzeczki po 10, spódniczke za 10, spodnie rybaczki za 20).
          Buty, tylko w internecie.
          Nie opłaca się kupować używek na allegro. Wiadomo że jak się kupi po pełnej cenie, to szkoda odsprzedać za bezcen, ale trudno za rzecz używaną uzyskać tyle co za nowa na wyprzedaży.
          • gabi_lodz Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 12:54
            Ja zauważyłam, że drogo idą firmówki, gdzie sprzedająca wstawia zdjecie katalogowe ciucha + zdjęcia swojego dziecka w tym ciuchu/butach. Ale sama jakoś mam opory przed umieszczaniem zdjęć swoich dzieci.
        • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 14:35
          lafiorka2 napisała:

> sorry dziewczyny,ale gdzie wy kupujecie te bluzki po 20zł???

Bluzki po 20 zł (przeważnie 19,90) zdarzało mi się kupować w Zarze, Smyku, H&M, C&A, Mothercare, Benettonie, Okaidi. Zdarzały się i po 9,90 (nie tak dawno w smyk.com) i po 14,90. W tym roku niewiele w ogóle kupiłam na wyprzdażach i bluzki, faktycznie, zdecydowałam sie kupić w Zarze, jak były po 29,90 (teraz sa juz właśnie po 19,90, nie wiem od kiedy, bo byłam na feriach bez internetu)... Najtaniej na wyprz kupiłam kiedyś bluzeczki po jakies 7 zł w Cubusie. W sieciówkach bluzki są często przeceniane na 25 zł... Nawet w Accessorize kupiłam w zeszłym roku bluzeczkę Monsoon przecenioną na ok. 20 zł (z ok. 80 zł).
          Nieraz tez zdarzało mi się kupowac gładkie bluzki w dwupaku w H&M w regularnej cenie 40 zł za dwie. W C&A tez bywaja bluzki w regularnej cenie 14,90 i 19,90 zł.

>
          > I gdzie niby te wyprzedaże,że dresy H&M po 25zł?

Zdradż proszę ile dałaś za te dresiki H&M w rozm. 68 cm. 100 zł?

> Chyba,że ja nie umiem szukaćuncertain

Na to wygląda....

• agni71 Re: "dresiki" z H&M ;-) 06.02.13, 14:45

Nie wiem co rozumiesz przez to określenie, czy komplet bluza + spodnie, czy tylko spodnie. Jesli komplet, to takie
            www.hm.com/pl/product/07461?article=07461-B
            w rozmiarówce niemowlęcej, jak widać kosztują 60 zł. Ja używany w idealnym stanie wystawiłabym może za 20 zł w KT. Jakby nie zeszło, to opuściłabym na 15 zł. Zawsze biorę pod uwagę ile sama byłabym sklonna dać za dany ciuszek używany, juz po uwzględnieniu kosztu przesyłki.
            W kolekcji "mały chłopiec" znalazłam same spodnie, po 22,90:
            www.hm.com/pl/product/95638?article=95638-B
            Oddzielnie bluza, np. taka:
            www.hm.com/pl/product/07292?article=07292-B
            kosztuje 39,90

czyli w sumie tez ok. 60 zł. Za taki ciuch połowa ceny nowego (bo uwzględniam koszt przesyłki) to jak dla mnie dużo. Jak widać dla kupujących na All tak samo, skoro nie schodzi ci za żądana kwotę...
            Ja tam wolę sprzedać taniej niz kisić latami i w końcu wyrzucić.
        • aleksandra1977 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 15:08
          25 zl za dres uzywany - raczej sporo, gdy ma sie dostep i czas do lazenia po sklepach.
          Tak jak pisala ktoras z dziewczyn, internetowe sklepy sieciowe (H&M, C&A) moga sobie pozwolic na to, by ceny byly atrakcyjne i jeszcze na tym zarobic
          Przykladowo, w odniesieniu do ceny 25zl za uzywany dres, dwupak spodni dresowych niemowlecych nowych mozna dostac za 34,90zl
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/Spodnie i dżinsy/94093/1
          a tu dres za 34,90zl
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/Sukienki, stroje i zestawy/93330/1
        • zaba133 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 21:21
          gdzie bluzki za 20 zł- w sumie to dla mnie górna granica dla bluzeczki na co dzień do szkoły, przedszkola- a gdzie kupuję- wyprzedaż, H&M, C&A ( w dwupakach to nawet bez wyprzedaży po tyle są), Kapphal, czasem Smyk, ostatnio nawet Zara- żaden problem znaleźć tam ładne bluzki w takich cenach
          oczywiście za elegancką koszulową bluzkę na rozpoczęcie roku zapłacę więcej, ale w tym roku upolowałam chyba za 49 zł z Zarze

nie do końca patrzę na markę, przykładowo Zara wg mnie coraz większe szmaty robi, więc tylko na wyprzedaży i to 2 albo 3 uważam, ze jest sens tam coś kupić dla dziecka
    • czarna784 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 14:37
      Mnie osobiscie ostatnimi czasy pozostawało ostatnio duzo ubranek takich nie markowych,wczesniej mialam kolekcje nexta ktore szly jak swieze buleczi to za dosc spore ceny.
      Te "inne" wystawiłam od złotówki i tak pozbyłam sie mnóstwa zalegajacych ubran.
      • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 22:24
        dziwi mnie jedno.
        W sumie na forach gazety pisze się,że te wszystkie H&M.C&A Zara nie Zara to syf(i ja to wiem też) a w rzeczywistości wszyscy patrzą na metki.
        • symona Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 22:37
          Jak znaleźć te grupy sprzedażowe na facebooku??
        • zaba133 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 06.02.13, 22:59
          nie wiem, czy wszyscy patrzą na metki, może 10 lat temu ciuszek z H&M, C&A itd to było coś ( pamiętam takie czasy, kiedy te sklepy były niedostępne w PL) i może faktycznie to było coś- sama kupowałam sobie dżinsy w Niemczech w H&M- ależ radość studentki na stypendium- spodnie za 10 EURO !!
          teraz to sklepy, jak każde inne, czasem tańsze niż małe sklepy
          może to kwestia, ich niedostępności poza większymi miastami i galeriami ( z góry przepraszam mniejsze miejscowości, nie chodzi tu o żadne podziały- sama pochodzę z małego miasta)
          może tym da się wytłumaczyć szalone wręcz uwielbienie dla next - mało dostępny w pl( popularna marka w UK, nic nadzwyczajnego, a ceny używek na allegro to temat na osobny wątek)
          • agnes_nyc symona 07.02.13, 05:29
            szukaj w wyszukiwarce

dzieciowo
            bazar
            bejbik

to sa w/g mnie najlepsze grupy

sprzedaje na nich bardzo duzo ubranek

duzo tez kupuje
          • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.02.13, 11:05
            zaba133 napisała:

> może tym da się wytłumaczyć szalone wręcz uwielbienie dla next - mało dostępny
            > w pl( popularna marka w UK, nic nadzwyczajnego, a ceny używek na allegro to tem
            > at na osobny wątek)

no właśnie...Poza tym mnie osobiście wydaje się,że w pl ten nawał Nexta to w sumie z ciuchlandów.
            • kasianowa2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.02.13, 13:14
              Też zauważyłam ,że cos na allegro się popsuło. Dużo mniej wejść na aukcje i małe kwoty w licytacji. I nie ma to nic wspólnego z firmą i zdjęciami, bo sprzedaję tylko markowe i głównie wstawiam oryginalne zdjęcia z katalogów. Po prostu chyba szał na allegro minął, widze to tez po sobie. Dziś wystawiam ubranka po córce na wiosne i lato i zrobię to tylko raz zaczynając od małych sum. Jesli nie pójdzie to oddam do blaszaków.
              • oteczka Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.02.13, 16:15
                Najważniejsze to trzeba zapomnieć ile za to dałam i wołać cenę że ho ho ,prawie jak za nowe bo jak ktoś będzie chciał to kupi sobie nowe ,ubranie jest tyle warte ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić niestety skończyły się czasy że ceny były z kosmosu sama pamiętam jak często poszło coś za 100 zł czy więcej i się dziwiłam że tyle to nowe nie kosztowało ,sprzedaje mi się wszystko ale ja ceny daję niskie ,mogę sobie na to pozwolić ja za te ubrania nie płaciłam co 2-3 miesiące dostaję to co wnuki wyrosły a nawet więcej bo córka jeszcze coś po przecenach w Primarku dokupi i dla mnie każda suma jest ok
                • tosieuda Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.02.13, 16:54
                  nieprawda, takie czasy się jeszcze nie skończyły smile
                  zdarza się nadal, że ktoś sprzedaje uzywane dużo drożej niż nowe,
                  np kurteczka z H&M 99zł, używana 160zł

• lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.02.13, 17:26
                    WOW
                    sprzedałam dzisiaj rajstopki big_grin za całe 9 zł....
                    Ruszyło cośtongue_out
                    • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 08.02.13, 21:53
                      a jak myślicie wystawić 3 pary bluzeczek czy bodziaków czy każde osobno - bo jeśli ktoś poszukuje po cenie od najniższej to do tych moich nigdy nie dojdzie bo cena będzie proporcjonalnie wystawiona x 3 i nawet jeśli w 3 paku będzie bardziej się opłacać to przy ustawieniu ceny w wyszukiwarce również się nie załapiemy... jak robicie
                      • monika121975 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 10.02.13, 12:07
                        Wystawiłam zestaw ubranek po synku - cena za 1 szt wychodzi niecałe 6zł, dałam duże zdjęcia i dokładne opisy, w miniaturce mam przyciągające zdjęcie dziecka, wysyłka gratis + sporo gratisów i od momentu wystawienia aukcji czyli od czwartku mam dosłownie 1 wejście - masakra jakaś.
                        • ostrra Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 10.02.13, 16:44
                          Ja też zauważyłam, że jest dużo słabiej niż rok temu o tej samej porze.
                          Wystawiam pojedynczo, ciuchy w raczej chodliwej rozmiarówce (122), nie no-name, ładne zdjęcia (w każdym bądź razie bardziej dopracowane niż rok temu). Stan rzeczy idealny lub bdb.
                          Od momentu wystawienia czyli od piątku 1 oferta na 17 aukcji, są wprawdzie obserwujący alo to może ci, którzy sprawdzają czy warto wystawiaćwink
    • mirszy Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 10.02.13, 22:40
      Dziewczyny, widzę że Wy takie doświadczone na Allegro jesteście, więc nieśmialo zapytam, czy wiecie może jak się wcześniej przygotowuje aukcję, zanim wrzuci się ją na all. Mam do sprzedania duży zestaw zabawek, które chcę sprzedać w 1 aukcji i zanim powstawiam te wszystkie zdjęcia i opisy to pokazuje, że czas się skończył.
      Pomóżcie proszę.
      • aleksandra1977 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 10.02.13, 22:50
        chyba nie da sie jej wczesniej przygotowac...
        ja to robie tak, ze jesli aukcja jest obszerna, to zapisuje ja etapami, tzn. powiedzmy, ze mam do wystawienia 10 zabawek na jednej aukcji, to wstawiam np. 2 zdjecia + opisy, klikam wystaw, a jak sie pojawi aukcja, to dodaje nastepne zdjecia i opisy
        • pasik Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 10.02.13, 23:12
          kiedyś były specjalne programy teraz możesz sama bawić się w html
          poza tym jeśli robisz dość długa aukcję
          przeklikuj co jakiś czas pomiędzy opisem a potwierdzeniem oferty wtedy te 20 min( bo chyba ok tyle nie wylogowuj osoby) przedłuża się
    • kasianowa2 IDZIE!!! 15.02.13, 09:13
      Z opóźnieniem tygodniowym, bo nie mogłam się zebrać, wystawiłam wczoraj aukcje z ubrankami po 5-latce. Głównie firmowe, ale nie do wszystkich miałam oryginalne zdjęcia. Wystawiam cenę do licytacji zwykle 9,90 i Kup Teraz zwykle 20-25zł, bo zależy mi żeby sprzedać, a nie wyrzucić za darmo. Od wczoraj poszło już 5 aukcji, a więc 125zł do przodu...
      A i ktoś już kiedyś polecił, żeby wystawiać w czwartek 19-20 na 10dni. Wtedy kończą się w niedzielę i Kupujący mają 2 weekendy na obejrzenie aukcji.
      • fredy58 Re: IDZIE!!! 19.02.13, 23:09
        hej jestem zielona a chciałam wystawić parę rzeczy podpowiedzcie mi jak zrobić żeby wystawić kilka aukcji pod rząd chodzi mi żeby np. 10 aukcji kończyło się w przeciągu godz. Nie chcę płacić za funkcję - planowane wystawienie idzie to jakoś przeskoczyć? za nim poopisuję posprawdzam to pierwszą wystawię o 9 rano a ostatnią o 21 a tego bym nie chciała. i czy jest różnica w prowizji jeśli się wystawia na 7, 14 czy 21 dni? jeśli mam pojedyncze bodziaki lepiej zrobić z tego 3pak czy wystawić pojedynczo? i jak wstawić zdjęcie żeby pojawiło mi się w opisie na dole auckji za te zdjęcia przy opisie na dole też się płaci czy nie? będę wdzięczna za info pozdrawiam
        • kora711 Re: IDZIE!!! 20.02.13, 07:39
          żaden problem
          najlepiej sobie wystaw puste aukcje tzn wystaw najpierw jedną , wyskoczy Ci okienko -wystaw podobną,no to sobie w to kliknij w odpowiednim dla Ciebie czasie (1,2 czy tam 3 min) i tak 10 razy.potem juz na spokojnie sobie wejdziesz na puste aukcje i je sobie uzupełnisz

bodziaków nie wystawiaj pojedynczop..wątpie ze ktos tak kupi
          płacisz za fotki które 'idą' przez allegro.jesli skorzystasz np.z fotosika to nie płacisz dodatkowo
          do 14 dni jest dopłata 50 gr
          • fredy58 Re: IDZIE!!! 20.02.13, 09:35
            dziękuję ślicznie za tak wyczerpującą odp coś mi świtało ale nie wiedziałam że tak można, jak byś jeszcze mogła mi rozjaśnić umysł z tym fotosikiem to gdzieś znajdę na allu czy to osobny program w którym sobie przygotowuję a później kopiuję do alla?
          • fredy58 pytanko 28.02.13, 14:37
            Mam jeszcze jedno pytanie podpowiedzieliście żeby otworzyć kilka aukcji a później je uzupełnić czy jeśli kliknę stwórz podobne kilka razy to czy później uda mi się zmienić te kategorię do której daną rzecz mam zakwalifikować? dzieci/odzież/spodnie/rozmiar czy to będzie już nie do ruszenia?
            • patatajowa Re: pytanko 28.02.13, 14:40
              niestety nie da rady. przez swoja pomyłke co do kategorii musiałam wystawiac ponownie. kiedys do 12 godz po wystawieniu dało sie zmienic kategorie, czy tak jest teraz nie wiem bo dawno nic nie wystawiałąm.
              • fredy58 Re: pytanko 28.02.13, 17:35
                dzięki tak mi coś właśnie świtało że tak jest, a co do opłat znalazłam że jest prowizja uzależniona od wysokości kwoty od ilości zdjęć od wyróżnień ale nigdzie nie mogę znaleźć czy dni na 10,14, 21 też są różnie cenione?
      • marika012 Re: IDZIE!!! 18.03.13, 16:46
        > A i ktoś już kiedyś polecił, żeby wystawiać w czwartek 19-20 na 10dni. Wtedy ko
        > ńczą się w niedzielę i Kupujący mają 2 weekendy na obejrzenie aukcji.

Ja nigdy nie licytuję w aukcjach trwających tak długo. Nie mam cierpliwości czekać aż 10 dni!!!
        Sama wystawiam na 5 max 7 dni.
    • szmytka1 różne kwoty w mailu i w 'sprzedanych' która dobra 20.02.13, 00:17
      Potrzebuję porady, bo sprzedalam do tej pory tylko kilka rzeczy i nie mam doświadczenia. Właśnie skończyły się 2 moje aukcje, w mailu po zakonczeniu jednej z nich dostałam informację, że było 3 licytujących a kwota końcowa wynosi 20,50, tymczasem na allegro w zakładce sprzedane mam 2 licytujących i kwotę 15,50. Wylogowalam się z allegro i zalogowalam ponownie, odświeżalam stronę i nic, dalej 2 osoby i inna kwota. Często tak się zdarza, z czego to może wynikać? Co robić?
      • ostrra Re: różne kwoty w mailu i w 'sprzedanych' która d 20.02.13, 07:38
        To są jakieś kolejne błędy serwisu.
        Obowiązuje to co w mailu. Jak się wklikasz w sprzedanych w aukcje, zobaczysz, że jest ok. A że się nie wyświetla prawidłowo w zakładce sprzedane, no cóż, tak działa all niestety.
      • tres09 Re: różne kwoty w mailu i w 'sprzedanych' która d 20.02.13, 07:47
        Raz tak miałam jako kupująca, wygrałam aukcję, mail przyszedł, a moja oferta na aukcji nie była widoczna. Sprzedałaś rzecz za 20,50 osobie o której informacja przyszła w mailu o zakończeniu aukcji i ta osoba powinna zapłacić.
        Wtedy kiedy ja miałam tą sytuację allegro szwankowało, teraz też ciągle awarie, to pewnie dlatego dzieją się dziwne rzeczy.
    • 5cegielka Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 20.02.13, 10:02
      imageshack czy mógłby mnie ktos oswiecic jak wgrywa się fotki przez ten program? dzięki smile
      • ciekawostka81 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 20.02.13, 14:50
        a po co się bawić imageshock? ja go również dawniej używałam ale przerzuciłam się tu:
        www.galerieallegro.pl/
        załączasz pliki ze zdjęciami ze swojego komputera, klikasz i masz gotową galerię z wygenerowanym kodem, kod wklejasz do opisu aukcji i masz piękną darmową galerię. Możesz wybrać położenie zdjęć w galerii, dodać znak wodny, ramki itp. Za parę groszy możesz wykupić opcję pro dzięki której zdjęcia będą bardzoooo duże, ale ja korzystam z tej darmowej wersji i jak masz dobre jakościowo zdjęcia wyjściowe to galeria wychodzi jak tralalasmile jak założysz u nich konto to galerie zapisują ci się na koncie, możesz je dowolnie modyfikować
    • ciekawostka81 od jakiej kwoty zacząć? 20.02.13, 15:02
      pierwszy raz w życiu będę wystawiać na allegro pakiet ubranek (powyżej 25szt), dziewczynka, rozmiar od 56-74, dużo ładnych, markowych, zadbanych i mam dylemat bo nie wiem od jakiej kwoty puścić licytację? czy dać cenę min, czy pozwolić licytować, o opcji kup teraz nie myślę. Ubranka kupowałam w sklepach, dużo mała dostała w prezencie, nie są to jakieś ciucholandowe szmaty, nie chciałabym wystawiać ich za 10zł i potem żałować bo pójdą za grosze, może któraś z was obserwuje takie aukcje z pakietami, jak tam jest z licytacją, od ilu złotych wystartować?

**
      pytanie drugie dotyczy ecco mimic, używane pół roku w 2012r., dziewczynka, roz.21, stan bd- od ilu wystawić? czy używane mimic w ogóle schodza? bo kozaczki widziałam, że fajnie idą ale trzewiki to co innego, dałam za nie 180zł,

mam średnie doświadczenie z odsprzedażą butów po małej bo np wystawiałam 3 razy Gucie, stan db+, za 30zł i nie poszły a nowe pod 170zł kosztują
      • kornnella Re: od jakiej kwoty zacząć? 20.02.13, 15:26
        W sprzedaży "pak" nie mam doświadczenia, nigdy nie sprzedawałam ani nie kupuje. Mniejsze ciuszki sprzedawałam po kilka szt podobnej klasy i rozmiaru z reguły od 9, 19 zł przeważnie szły za więcej, ew ktoś kupował na kilku aukcjach.

Ecco półbuty sprzedałam w cenie ok 50-60 zł - nowe kupiłam za niecałe 200 zł, rozmiar bardziej chodliwy bo bliżej 30. Potencjalni kupujący pytali o paragon, org opakowanie także warto wstawić jak masz. Wcześniej sprzedawały mi się lepiej buty nawet zwykłe smykowe szły, teraz tylko znane sportowe marki i Ecco
      • aleksandra1977 Re: od jakiej kwoty zacząć? 22.02.13, 22:00
        > pytanie drugie dotyczy ecco mimic, używane pół roku w 2012r., dziewczynka, roz.
        > 21, stan bd- od ilu wystawić? czy używane mimic w ogóle schodza?

z trzewikami mimic zaczynalam od 49zl. 4 pary sprzedalam bez problemu, pozna jesienia ub. roku, wszystkie przekroczyly 100zl.
    • dron.ka83 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 16:02
      też planuje powystawiac ciuszki dzieciaków i mam pytanie jak dodajecie fotki ciuchów w akcji na koncu by były takie duże?? nie przez żadne pokazywarki czy galeriaalllegro by nie trzeba było osobno naciskac galerii tylko by sie od razu wyświetlały??

i co to ten bazar, bejbik czy dzieciowo?? hmmm grupy na fb czy oddzielne grupy sprzedające??
      • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 16:10
        Ja dodaję z fotoforum na gazecie, przez najprostsze kopiuj-wklej. Kopiuję zdjęcie z fotoforum i wklejam w tekście opisu, tam gdzie mi pasuje.
        • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.03.13, 20:58
          agni71 21.02.13, 16:10 Odpowiedz
          Ja dodaję z fotoforum na gazecie, przez najprostsze kopiuj-wklej. Kopiuję zdjęcie z fotoforum i wklejam w tekście opisu, tam gdzie mi pasuje.

Proszę o pomoc skorzystałam z Twojej rady i przygotowałam aukcję w fotoforum i nie wiem co się stało ale dostałam maile że zdjęcia są nie dostępne i nie idzie ich oglądać rzeczywiście wchodzą a wszystkie zdjęcia zamieniły się w malutkie ikonki i szlak trafił... jest jakaś na to rada czy już mam po aukcjach sad
          • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.03.13, 21:17
            Nie mam pojęcia dlaczego u ciebie tak się stalo sad

Ostatnio wystawiałam aukcje i robie dokładnie tak:

Normalnie wystawiam aukcję, zdjęcie do miniaturki dodaje normalnie z folderu na moim komputerze i przygotowuje opis. W międzyczasie z folderu na swoim komputerze dodaję zdjęcia na fotoforum na "gazecie". Jak juz mam gotowy opis w formularzu wystawiania aukcji, klikam na zapisane na fotoforum zdjęcie, robię "kopiuj" i nastepnie w odpowiednim miejscu w opisie aukcji robię "wklej", pojawia sie duże zdjęcie, i tak dalej z kolejnymi zdjęciami do danej aukcji. Nic mi sie nie zmniejsza, nie znika...
            Aha, zdjęcia z opisu aukcji chyba znikną, jak usuniesz je z fotoforum. Może w tym problem? Moze usunęłaś zdjęcia z fotoforum, po wklejeniu ich do opisu aukcji?
            I jeszcze pomyslałam, ze moze rozmiar zdjęcia ma znaczenie? Ja w celach aukcyjnych robie zdjęcia wielkości 5 MG.
            • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.03.13, 22:04
              zrobiłam dokładnie tak jak mówisz nic nie usuwałam i przez chyba 6 czy 7 dni było dobrze dziś mi to poznikało...
      • kasiadove Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 16:11
        Ja przez fotosika
        • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 17:46
          dziewczyny a jak macie zwykłe bluzeczki czy body to wystawiacie w pakiecie czy osobno bo jak ktoś szuka po cenie od najniższej to przy tej uwzględnionej dla 3 bluzeczek chyba nigdy nie dojdzie do naszej aukcji?
          • kasiadove Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 17:58
            Ja w pakiecie np po 3 szt, albo zestawy 2 bluzeczki/spodenki itp
            Jak sprzedasz jedną bluzeczkę np za 5 zł i doliczysz 6 za przesyłkę to z punktu widzenia kupującego średnio się opłaca...
            • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 18:28
              ja rozumiem i zgadzam sie z Tobą ale o co innego mi chodzi bo dla jednej bluzeczki dasz cenę 5zł a dla trzech 15 to jeśli ktoś w wyszukiwarce jedzie od ceny najniższej to nigdy nie dojedzie do tych naszych bluzek za 15 chociaż my mamy cenę za trzy - tak na to patrze. A jest jakiś program stworzenia galerii zdjęć razem już z opisem i potem całości przekopiowania? Bo właśnie bawię się tym galerieallegro ale tam bez opisu ...
          • agni71 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 21.02.13, 19:44
            Z wystawiania bluzeczek (chyba, ze jakies super, koszulowe) to ja juz zrezygnowałam. jak mam sprzedać za grosze, to wolę na szafie malucha, przynajmniej bez opłat. Inne rzeczy wystawiam pojedynczo, albo cos dodaję jako gratis (np. bluzkę do spódniczki itp.). Jako kupująca najczęsciej wyszukuję po nazwie firmy, chociaż jakis tam limit sobie określam. Może wystawiaj w kategorii "zestawy?"
          • lafiorka2 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 22.02.13, 21:33
            fredy58
            wystawiałam i tak i tak....I w paku i osobno i w mniejszych pakach,no masakra jakaś.
            Ale wiem już,że najmniejsze rozm ida najgorzej.
            Widze po znajomych,że albo ktoś ma full ubranek po pierwszym dziecku ,albo dużo ubranek sie dostaje.A dzieciątko wyrasta szybko.Żałuję,że kupowałam młodym tyle markowych ubranek.
            Wczoraj sprzedałam adidasy NIKE r 28 15obserwujących i zalicytowała...1osobasad
            poszły za całe 19,90sad
            • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 22.02.13, 21:36
              ja ciągle przygotowuję może za tydzień dwa się z tym uporam potem dam znać co było u mnie ale dzieki za info smile
    • kasi-123 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.03.13, 22:43
      Hej
      Wejdź sobie na tą sprzedającą na allegro ...i zobacz jak ona wystawia i za ile sprzedaje.....udaje się jej sprzedać ubranka używane za 3razy więcej niż nowe są w sklepie
      ja np kupiłam 3 pack tych bluzeczek w next na polskiej stronie na 60 zl a ona sprzedała jedną używaną za 70
      allegro.pl/next-bluzeczka-bokserka-losos-fluo-cudo-98-i3038036794.html
      albo ten kapelusz mozna kupic nowy na allegro za 40 zl a ona sprzedała za 60
      allegro.pl/next-slomkowy-kapelusz-kokarda-idealny-3-6l-i3038635759.html
      ....MOze to Ci pomoże... bo to jest fenomen...
      • fredy58 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 07.03.13, 22:59
        może znajomi podbijają aukcję
        • krasulas Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 08.03.13, 06:55
          ja po 4latku bluzeczki łączyłam po 2-3 sztuki
          dopasowywałam kolorystycznie i poszły super
          ale... jednocześnie wystawiłam też "paki" długich rękawów i tu zaskoczenie... koszule poszły wszystkie (a miałam ich spoooro), natomiast koszulki w najniższych cenach
          bardzo dobrze zeszły wszystkie spodenki krótkie, buty i czapki przejściowe
          patrząc na statystykę... kolekcja mojego syna cieszyła się 3krotnie wyższym wejściem na aukcje niż mojej córkismile (9lat)...i tutaj też niektóre rzeczy łączę
          generalnie... myślałam, że efekt sprzedaży będzie mizerny (biorąc pod uwagę naprawdę niezłe wyprzedaże np. w H&M)
          podsumowując... kolekcja letnia widać schodzi najlepiej...
          • pyza00 buty 18.03.13, 16:17
            ja to nie wiem...wystawilam kilka par butów, uzywanych ale na prawdę kompletnie nie zniszczonych. i nie ze za drogo je wystawilam....tylko ze NIKT ich nie oglada!!! to dopiero zagwozdka. sa tam i ecco i bartki i clarksy. gdybym wiedziałą ze za drogo na przykład.ale skad mam wiedzieć czy cena dobra jak nawet oglądających nie ma sad i mit o tym że dobre zdjęcia do podstawa sukcesu poległ w przedbiegach wink nawet nie chce mi się wystawiać innych rzeczy skoro tylko płace prowizje allegru zamiast cos zarobic sad smile
            • szmytka1 Re: buty 18.03.13, 16:23
              to jak ja, za symboliczną cenę wystawiłam nowe kalosze clarksy i do tego ocieplacze i nikt nie zajrzał, a jutro kończy się aukcja, aha, zdjęcia mam duże, w tekście
              • annajustyna Re: buty 18.03.13, 17:40
                Moze dlatego ze wszedzie pisza w poradnikach, by butow dzieciom uzywanych nie kupowac?
                • kinga_owca Re: buty 18.03.13, 18:39
                  Clarksy prawie nie chodzą, nie wiem czemu ta marka jest tak mało popularna. Za to Bartki schodzą na pniu smile tak samo ecco, superfity, primigi - sprzedałam wszystkie które wystawiałam i jak dla mnie w całkiem niezłych cenach. Wystawiałam do licytacji od 29 zł, wiosenne i letnie, chłopięce, rozmiary 26-30.
                  Nie wiem co rozumiesz przez dobrą cenę i od jakiej kwoty wystawiasz, moim zdaniem 50 zł za używane buty to już dobra cena, powyżej to bardzo dobra - oczywiście za wyjątkiem kozaków ecco, ale ona rządzą się własnymi prawami wink
                • szmytka1 moje są nowe;-) n/t 18.03.13, 18:48
      • annajustyna Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 18.03.13, 17:39
        Zaraz, zaraz - ona sprzedaje korzytajac z oryginalnych fot producenta? Przeciez to lamanie prawa!
        • emily.1 Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 18.03.13, 17:44
          To podobno jej zdjęcia. Tzn. jej córkiwink
          • annajustyna Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 18.03.13, 17:58
            Aha. A ludzie nie moga sprawdzic cen oryginalnych zanim wpadna w szal licytacji?
            • gosjana Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 18.03.13, 21:03
              No, ja mogę się zaliczyć "do tych, którym idzie sprzedaż na allegro" big_grin
              właśnie sprzedałam ciuchy po córce i niektóre ceny końcowe przerosły moje oczekiwania smile dawno tak dobrze mi nie poszło big_grin
              • mamaoskarka Re: do tych,którym idzie sprzedaz na allegro:) 18.03.13, 22:20
                A mi dla odmiany ostatnio nie idzie wiec zlotych rad nie udziele ale chetnie takie poczytam. Moze sekret tkwi w rozmiarowce, jak syn byl mlodszy to wszystko mi sie sprzedawalo a teraz kiedy ma 9 lat to juz kiepsciutko, a prawie sam Next i H&M. Teraz mi sie skonczyla aukcja z prawie nowym zestawem H&M ( spodnie i koszula ) i lipa, przez 2 tygodnie 28 wyswietlen i 3 obserwujacych, ofert 0. Wystawilam ponownie, jak sie nie sprzeda to oddam synowi sasiadki i chyba przestane sie bawic w allegro. Dobrze sprzedaja mi sie jedynie ubrania na sezon zimowy tj kombinezony i buty Ecco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka