Dodaj do ulubionych

Ikea czy inne meble dla 5 latka

11.02.13, 13:27
Na pierwszy rzut poszukuje biurka oraz fotela do biurka. Nie ukrywam, ze chce zrobic ładnie, ale tanszym kosztem, bo mam do urządzenia cały dom więc fundusze jakies są ograniczone. Podoba mi się Ikea. Pokoj dosyc spory 16m2, Rozpatrywałam biurka Micke lub blat Vika. Podoba mi się takze expedit, ale ono ma juz ten regał obok i nie pasuje mi wymiarowo za bardzo. A moze kupic jakis regał np z BRW lub inny... Mozecie cos doradzic. Początkowo chce zakupic biurko, fotel, łózko (ale nie z Ikei) moze jeden expedit i jakies połki lack. I to na tyle. szafę dokupie pozniej lub komodę. Bo jeszcze oswietlenie i dywan więc troszke tego będzie.... Pokoj prawdopodobnie bedzie niebieskie miał sciany i jedną biała.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Ikea czy inne meble dla 5 latka 11.02.13, 13:57
      to pytanie na to forum:
      fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
      wrzucisz fotke pokoju, kolor scian,swoje typy meblowe- to ci i doradzą i skrytykują wink
      • lilka0408 Re: Ikea czy inne meble dla 5 latka 11.02.13, 14:28
        Myślę, że w Ikei skomponujesz fajny pokoik niewielkim kosztem - osobiście wybrałabym ikee a nie brw. Zastanów się tylko nad biurkiem. Też bralam pod uwagę micke ale po dokładnym pooglądaniu na żywo wydało mi się jednak za małe. Ostatecznie jedna z córek ma expedita - duże wygodne, mogą przy nim usiąść spokojnie dwie osoby po przeciwnych stronach. Druga córka wybrała jonasa i niebawem go mamy zamiar kupić. Osobiście wolę większe biurka, aby swobodnie dziecko mogło rozłożyć książkę( które to mają format A4 w młodszych klasach), zeszyt, rozłożyć piórnik, kredki itp i mieć wygodę - micke moim zdaniem jest na to jakieś takie za wąskie i ogólnie malutkie. Do rysowania dla przedszkolaka ok, jednak dla wygodnej pracy ucznia już nie bardzosmile
        • anicaf do lilka0408 11.02.13, 15:24
          w jakim kolorze masz biurko z ikei i jaki masz meble do niego?
          Mam zamiar umeblować nowy pokój syna i właśnie to biurko mi wpadło w oko, ale nie wiem jakie komody, szafki do niego pasują.
          Anka
          • lilka0408 Do anicaf 11.02.13, 17:58
            Biurko mamy białe, do tego komody malm, szafka nocna malm, łóżko robione na zamówienie, drewniane, malowane na biało, szafa trzydrzwiowa, tania dombas - miała być "chwilowa" jednak sprawdza się jak na razie bardzo dobrze. Wymieniłam w niej tylko uchwyty, bo były straszne, na drzwi nakleiłyśmy filcowe ozdoby i wygląda całkiem przyzwoicie smile do tego jest wygodna, bo bardzo pojemna. Obecnie jestem na etapie wyposażania pokoju 8,5 latki i też chyba stanie na ikei. Mam w domu meble voxa serię inbox i 2piR i nie ppowiem, żeby biły na głowę jakośćią poczciwą ikee a cena za wyposażenie pokoju dziecka będzie zdecydowanie wyższa - samo biurko np. z serii young users to 1000 zł, w ikei ok. 400 za jonasa. Jeszcze się zastanawiamy jakie meble ostatecznie kupić smile
            • anicaf Re: lilka0408 11.02.13, 21:51
              Wielkie dzięki!
              właśnie takiej pomocy potrzebowałam. Mój syn bardzo lubi czerwony kolor a seria EXPEDIT też ma takie regały, więc myślę, że białe meble przełamię czerwienią regały i szuflad.
              Mamy w domu mebel i forte i brw, ale przyznam szczerze jestem wielką fanką sklepu Ikea, lecz niestety najbliższy mam 3 godziny jazdy, więc muszę wiedzieć czego chcę jak jadę.
              Jeszcze raz dziękuję.
        • gwen_s Re: Ikea czy inne meble dla 5 latka 11.02.13, 15:27
          Ja też bym wybrała ikee, tam te mebelki są młodzieżowe, a w BRW mam wrażenie masywne i jakoś tak do pokoju 5latka mi nie pasują. Zresztą moja sąsiadka ma dla 13latka i też nie są fajne...
          Ja planowałam biurko expedit, komodę i łóżko odda, ale mój M uczulony na ikee powiedział, że woli "porządniejsze" łóżko więc najprawdopodobniej będziemy brać meble z voxa, z najnowszej kolekcji dla nastolatków, można fajnie sobie skomponować smile
          Dla młodszego mam meble z serii stuva, one też nie są drogie a można fajną komodę i szafę skomponować!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka