Dodaj do ulubionych

stolik pod kolejkę, tory

01.03.13, 09:12
w ToyRus kolejka drewniana jest rozstawiona na takim specjalnym stoliku. bardzo sie nam to podoba, szalenie wygodne dla dziecka, bo bawi się na stojąco a nie klęcząc na podłodze. Synek odejść nie może... Można nabyć takowe z zestawem torów i akcesoriów (od 700 w górę) i widziałam takie też w sieci, ale ja szukam samego stolika, bo torów mamy już sporo i sukcesywnie dokupujemy drobnostki. Nigdzie nie mogę znaleść, jedynie takie do Lego www.dobredladziecka.pl/2012/02/09/stoliki-do-klockow-lego/ ale pod większą kolejkę to zdecydowanie małe. Można pokusić się o zlecenie wykonania, ale wówczas nie będzie fajnego wykończenia w postaci tej planszy robiącej za spód. Może ktoś widział i coś podpowie?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: stolik pod kolejkę, tory 01.03.13, 09:46
      kiedys byłam zainteresowana tematem ale w koncu nie kupiłam bo w Pl nie znalazłam nic w rozsadnej cenie.pozniej gdy temat juz byl nieaktualny znalazłąm na amazonie. tanie tez nie sa ale moze fajniejsze? wink
      www.amazon.co.uk/Kidkraft-Waterfall-Mountain-Train-Table/dp/B000KEPCQI/ref=sr_1_39?s=kids&ie=UTF8&qid=1362127211&sr=1-39
      www.amazon.co.uk/Kidkraft-Activity-Boards-17576-Furniture/dp/B001FVRS0I/ref=sr_1_63?s=kids&ie=UTF8&qid=1362127357&sr=1-63
      www.amazon.co.uk/Melissa-Doug-Multi-Activity-Play-Table/dp/B0026ZPSUE/ref=sr_1_72?s=kids&ie=UTF8&qid=1362127381&sr=1-72
      www.amazon.co.uk/WOW-Toys-Activity-Play-Table/dp/B001F7ACIM/ref=sr_1_99?s=kids&ie=UTF8&qid=1362127405&sr=1-99
      • natalek79 Re: stolik pod kolejkę, tory 01.03.13, 12:21
        no właśnie chodzi o taki z pierwszego linka, tylko solo sam stolik. Kolejne małe...Będę myśleć nad robieniem jak nie znajdę, bo mam szwagra w firmie meblowej, to boczki miałabym ładnie zrobione na okrągło, tyle że tego "blatu" fajnego, kolorowego pewnie nie da się "ugryść" sad Muszę pomyśleć, poszukać jakby to zastąpić czymś trwałym, ładnym i pasującym...
    • ursgmo Re: stolik pod kolejkę, tory 01.03.13, 12:25
      wrzuć na allegro : stół carousel
      mam taki od jakiegoś roku , bardzo ładnie wykonany, bardzo dobrze zabezpieczone krawędzie , tak naprawdę jeśli chodzi o jakość nie ustępuje tym kidkraftu ( kupuję bardzo dużo rzeczy tej firmy więc i porównanie mam , ale w domu córa więc w taki stół nie chciałam inwestować nie wiedząc czy będzie się bawić )
      • natalek79 Re: stolik pod kolejkę, tory 01.03.13, 13:00
        dzieki, allegro ostatnio wyszło z mody i zapomniałam o nim...aż wstyd. Nie wiedziałam, że Carousel też ma taki stolik. Szkoda, że ma te dodatkowe elementy, no ale...Napisz proszę,jak sprawuje się makieta, czy nie zarysowuje się łatwo. Szufladki pod spodem na tory zapewne w takiej cenie nie ma?
        • ursgmo Re: stolik pod kolejkę, tory 01.03.13, 19:02
          natalek79 napisała:

> Szkoda, że ma te dodatkowe elementy, no
          > ale...
          wiesz , za tą cenę można przeżyć te dodatkowe elementy wink daj komuś jak Wam niepotrzebne ale myślę że synek zagospodaruje nadwyżkę wink

Napisz proszę,jak sprawuje się makieta, czy nie zarysowuje się łatwo. Sz
          > ufladki pod spodem na tory zapewne w takiej cenie nie ma?
          chyba opcji z szufladką wcale nie ma ale widziałam te rzeczy tylko na allegro i tylko ten jeden model więc pewności nie mam , spokojnie pod spodem zmieści się pojemnik choćby taki ten ikeowski co pod łóżkiem sie trzyma
          makieta składa się z dwóch części , przylegają do siebie więc to nie jest jakiś minus , moja córka właziła na to , skakała , obejrzałam teraz dokładnie i nie widzę żadnych uszczerbków
          • gojapio Re: stolik pod kolejkę, tory 03.03.13, 12:12
            taki stolik to chyba niepotrzebne ograniczenie wyobraźni? u nas tory codziennie przyjmują inny układ - i to jest w nich najfajniejsze!
      • natalek79 ups 01.03.13, 13:04
        wymiary na jednej aukcji wydawały sie fajne, ale na drugiej doczytałam, że to wymiary...opakowania. Stół ma 86 cm? Za mało...nie poszaleje na nim z ukladaniem. Szukam dalej.
        • natalek79 Re: ups 01.03.13, 13:06
          nie no zgłupiałam...ktoś napisał, że głębokosć 119 cm - przecie to o długosć chodzi. W takim wypadku do przemyślenia...Dzięki
          • aregiec a taki? 03.03.13, 22:36
            wymiary W84xL124xH50cm

https://www.john-crane.co.uk/upload/img_cache/file-1761-8268acd63c6302350d187131b5ab2bc1.jpg
            • natalek79 Re: a taki? 04.03.13, 08:02
              całkiem fajny. Wygląda mi na robiony, bo nie ma maty fajnej tylko czysta zieleń, czy się mylę? Fajne pojemniki pod - wykorzystana przestrzeń a od razu schowek jest. Napisz coś więcej.
              • aregiec Re: a taki? 04.03.13, 09:49
                odpisałam na priv smile
    • kanna Re: stolik pod kolejkę, tory 01.03.13, 16:46
      Niepraktyczne, mój syn zajmowała się rozstawianiem torów wszędzie, czasem na całą długość przedpokoju ...
      Mam za to kupiony w IKEA blat, do którego dokręciłam kółka - sprawdza się jako postawaka dla playmobików córki. po skończonej zabawie wsuwa się ja pod stół.
      • edzia321 Re: stolik pod kolejkę, tory 07.03.13, 17:18
        Dziś w tesco na kabatach w Warszawie widziałam taką kolejkę na stole na wyprzedaży za 37 zł:
        katalog-toys.tesco.pl/cat,6.html
        przeceniony podobno z 280 zł. Sporo tego leżało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka