Dodaj do ulubionych

imaginext na trzecie urodziny

10.03.13, 16:13
waham się pomiędzy duża policją, strażą pożarną a jaskinią Batmana. Fajny też jest prom kosmiczny ale trudno dostępny.
Każdy zestaw ma swoje plusy a wszystkie jeden minus- są drogiewink
Nie mamy nic z tej serii a słyszałam wiele dobrym opinii. Młody bawi się głównie lego, ma starszego brata po którym odziedziczył mnóstwo zabawek, szukam więc czegoś czego nie miał starszy.

Obserwuj wątek
    • agnieszka77_11 Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 17:05
      My mamy straż pożarną. Dobre wykonanie. Polecam.
      • ablacim Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 17:17
        My mamy sporo zabawek z tej serii. Prom kosmiczny jest świetny, ale praktycznie nie do kupienia. Polecam remizę- bawią się nią moi obaj synowie-2 i 4 lata. Fajne są też dinozaury i samoloty- zależy czym dziecko się interesuje.
        Generalnie, zabawki z tej serii są bardzo udane i trwałe. Na początek warto kupić remizęwink
        • mmala6 Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 17:30
          no właśnie z remizą jest najmniejszy problem jeśli chodzi o dostępność. W policji jest świetny robot, dam głowę że młody oszalałby na jego widokwink Starszy syn ma robota WooWee i oczywiście nie daje bratu dotknąćwink
    • eliszka25 Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 18:34
      zadnego zestawu wprawdzie nie mamy, ale moj 3-latek dostal samolot z imaginext pod choinke. bardzo go lubi, zabawka jest solidnie wykonana i taka "pancerna", wiec poki co nie ma nawet ryski, a jest w uzyciu sporo. wg. mnie zabawki godne polecenia i chyba sami kupimy naszemu cos do tego samolotu.
    • afroddytta Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 20:05
      My mamy chyba już ze dwa lata prom kosmiczny i zainteresowanie średnie. Teraz na gwiazdkę 3,5 latek dostał remizę i jest szał, bawi się z braćmi 6l i 1,5 r, na prawdę jedna z bardziej udanych zabawek, nawet prom wreszcie w użyciu do gaszenia pożarów smile Mamy też pojedynczy samolot. Jakość na prawdę ok i fajne rozwiązania, szczególnie w remizie. Polecam.
      • fantomka44 Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 21:38
        Musisz kupić coś czym interesuje się syn. Tak na prawdę to co byś nie kupiła to będzie super. Z dużych mamy remizę - mogę polecić. Tych linii na licencji unikam, ponieważ cena jest o wiele wyższa niż bez licencji, a przy tak wielkim wyborze tematyki imaginext w sumie się nie opłaca wywalać wiecej kasy tylko dlatego, że to batman, piraci z nibylandii itd.
    • miss.didi Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 22:55
      Patrząc na mojego trzylatka - za remizę dałby się pociąć(armatka, rura, samochód z drabiną, wężem I stabilizatorami) tongue_out Ale ma już inną niestety i samochody strażackie też więc siła woli powstrzymuje się przed zakupem.
      Wydaje mi się że dla trzylatka remizę to można w ciemno brać tongue_out Za to z Batmanem - nie zna kontekstu więc może nie być zainteresowany. No, chyba że oglądał i lubi.
      • miss.didi Re: imaginext na trzecie urodziny 10.03.13, 22:57
        A no zapomniałam dodać że zabawki są świetnie wykonane i ja bym kupiła używkę - kompletną oczywiście (już mamy używany helikopter imaginextu i działa/wygląda jak nowy).
    • frestre Re: imaginext na trzecie urodziny 11.03.13, 10:07
      u kolegi syn bawi się zawsze promem i sam by go chciał...
      w domu jest lotniskowiec ( teraz w Realu za 150zł - wczoraj była promocja na zabawki 30% i dziewczyny z forum kupowały za 105zł!!!!)
      do lotniskowca mamy 3 dodatkowe samoloty....polecam!
      • bogna_78 Re: imaginext na trzecie urodziny 11.03.13, 14:40
        co prawda nie wymieniasz tego zestawu - ale ja akurat polecam zamek króla Andrzeja - u nas strzał w dziesiątkę. syn dostał na gwiazdkę zaraz po 2-gich urodzinach. bawi sie tym non-stop. do kompletu ma smoka, jakieś katapulty, coś tam jeszcze. nie ma dnia, żeby się tym nie bawił. mamy tez samolot z paszczą. zabawki warte ceny, bo są raczej nie do zdarcia.
        na drugim miejscu kupiłabym straż pożarną, bo takie zestawy są bardziej uniwersalne, niż np. coś tam z Batmanem. Batman się znudzi (przyjdzie inny "bohater") i po zabawce. a zamki, straże pożarne i inne tego typu chyba będą budzic zainteresowanie w każdym wieku.
        • izi_7 Re: imaginext na trzecie urodziny 11.03.13, 15:07
          U nas zamek króla Andrzeja też cieszy się powodzeniem u trzylatka. Też ma do niego smoka, katapultę i dinozaury z innej serii Imaginexta, które atakują zamek wink Bardzo fajne i trwałe zabawki smile
          • pln10 Re: imaginext na trzecie urodziny 11.03.13, 18:00
            Jaskinia Batmana jest teraz w tesco za 150 zł. Nie wiem czy warto, ale jest.
            • mmala6 Re: imaginext na trzecie urodziny 11.03.13, 20:36
              na zamek patrzyłam ale jednak jest za drogi (i za wielki, za szeroki), z tego samego powodu pod znakiem zapytania stoi Batman . Młody zna Batmana (choć filmu rzecz jasna nie ogląda) bo starszy syn ma figurki i zestawy z Lego, często bawią się w Batmana i innych superheros. 'Zna', to może za dużo powiedziane ale jak zobaczy gościa to wie, który to Batman a który Superman itp Na allegro jest sporo powystawowych Batmanów i chyba u wszystkich są zepsute windy, daje to do myślenia.
              Jeśli chodzi o konkretne zainteresowania to w przypadku trzylatka są one dość zmiennebig_grin zależne od tego co aktualnie jest u starszego na tapecie. Dzisiaj straż, jutro Batman a za tydzień Ninjagowink
              Ale myślę, że remiza jest faktycznie najbardziej uniwersalna, starszy syn ma sporo straży z lego city, i jeszcze z duplo jakieś pojazdy więc mogliby połączyć siły.
              Dzięki dziewczyny. Jak się remiza przyjmie, to na Dzień Dziecka będziemy myśleć nad drugim zestawem.
              • gwen_s mmala6 07.04.13, 20:10
                i jak ta remiza? mnie właśnie koleżanka "zaraziła" chęcią kupna jaskini batmana... dla starszego 5l, zastanawiam się czy warto, wtedy dla młodszego może jak się przyjmie jaskinia dokupiłabym remizę...
                Moje dzieciaki ogólnie mają fazę na lego, czy to duplo czy "małe" to bawią się razem, obecnie duplo w głównej roli, no i miałam w planach kupić remizę lub policję z lego, bo mogę sobie rozbudować z innych klocków itd... ale nie wiem czy nie pójść właśnie w innym kierunku??
    • leneczkaz Re: imaginext na trzecie urodziny 07.04.13, 20:21
      My kupiliśmy Zamek Króla Andrzeja + 2 maszyny bojowe. 5 min podniety i rzucony w kąt. Obecnie chcę sprzedać, ale jak widzę ceny na allegro (jakie tanie!) to kopara mi opada.
      • kjarosz82 Re: imaginext na trzecie urodziny 07.04.13, 21:15
        to zależy od dziecka,czy w ogóle potrafi i lubi się bawić takimi rzeczami,wymyślać sobie historie itp.- mój starszy syn (5l) dopiero od niedawna i w niewielkim zakresie lubi taką zabawę (za to właśnie namiętnie układa lego, zabawa rzeczą już ułożoną trwa chwilkę i nuda); młodszy (3l) potrafi godzinę samemu bawić się remizą, gada tymi figurkami, jeździ na akcje itp.-ma zupełnie inną wyobraźnię niż brat. Dlatego też chciałam starszego do takiej bardziej kreatywnej zabawy wciągną i myślę,że jest ok.
        W imaginext jest o tyle inaczej niż w remizie z lego,że jednak zabawka jest zawsze dostępna (w sensie nie trzeba jej najpierw przez pół dnia składać) i się nie rozwala smile moi mają od grudnia remizę,teraz dostali dwa samoloty; zabawki w ciągłym użyciu,więc jestem zadowolona smile
      • pln10 Re: imaginext na trzecie urodziny 07.04.13, 21:19
        Mój dostał straż pod choinkę - w zabawie codziennej do dzisiaj. Teraz w marcu na urodziny i zająca dostał jeszcze lotniskowiec i ten zestaw: stacja kosmiczna, łazik i robot - tak samo w użyciu, bawi się naprzemiennie wszystkimi.
        Pozdr.
        • fantomka44 Re: imaginext na trzecie urodziny 07.04.13, 23:05
          My mamy z dużych remizę i zamek -oba super się sprawdziły. Za batmana przepłacisz bo jest na licencji, więc się nie opłaca. Ostatnio zamek kupiła w tesco za całe 92 zł z przeceny smile)))))
          • gwen_s Re: imaginext na trzecie urodziny 08.04.13, 08:01
            widziałam tą przecenę, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam co z czym i o co w ogóle kaman smile
            Batman był po 70zł z groszami wink
            jeśli chodzi o budowanie, to moi właśnie uwielbiają budować by później móc się tym bawić dlatego obawiam się, ze jak będą mieli "podane na tacy" to właśnie będzie zabawka na 5min. Jak mi starszy wyzdrowieje to chyba zajadę do koleżanki by zobaczyć czy ich zabawka w ogóle zainteresuje, ma zamek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka