Dodaj do ulubionych

kurier ups

28.03.13, 14:40
jak długo miałyście na stronie firmy informację ,że zamówienie jest przetwarzane i gotowe do odbioru? mam tak od wczoraj i nie wiem czy to znaczy że paczka już idzie a na stronie coś im się zawiesiło?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: kurier ups 28.03.13, 15:24
      Różnie jest.
      Wygenerowany numer listu oznacza tylko tyle, że list został wygenerowany. Nawet nie musi oznaczać, ze paczka spakowana - bo 18-znakowy numer przygotowuje nadawca.
      Do wieczora może nie być żadnej zmiany, ale jak kurier zrzuci dane ze swojego urządzenia, to powinien być skan nadania. A potem skany z sortowni, w nocy, i rano skan z oddziału doręczającego.
      Czyli jak późnym wieczorem nic nie widać, to znaczy, że paczka nie została nadana.

Wyjątkowo moze się zdarzyć, że paczkę dostaniesz do ręki, a na stronie nie będzie nic, ale to tylko wtedy, kiedy kod kreskowy jest lichy (np reszta tuszu w drukarce) i ani kurierowi nie wejdzie, ani na magazynie, ani na sortowni, ani na magazynie. Ale to rzadkie, zeby az 4 nie było, bo generalnie pilnują, żeby sztuki się zgadzały i ilość zeskanowanych kodów była taka jak ilośc zdanych/przyjętych paczek.
      • beamilka Re: kurier ups 28.03.13, 15:57
        super,dzięki za wyczerpującą odpowiedź,ale nie pisałam o 4 paczkach!!!
        • mika_p Re: kurier ups 28.03.13, 16:34
          A, ja miałam na myśli 4 kolejne skany jednej paczki, a nie 4 paczki smile
          • beamilka Re: kurier ups 28.03.13, 16:35
            aha,hihi,a to żeśmy się dogadały smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka