uranka80 05.04.13, 18:44 dziewczyny pomozcie bo ja juz sie pogubilam chcialabym kupic dresy dla syna i juz niewiem jaki rozmiar obecnie nosi 110 a tu ile dziewczyn tyle opinii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluka82 Re: c&a rozmiarowka 05.04.13, 18:53 ja w tej chwili kupuję córce 104 we wszystkich sklepach. w C&A na długość też 104 pasuje, różnica jest tylko w szerokości, zdarzają się strasznie szerokie oraz bardzo wąskie- loteria niestety, a dodatkowo zdażało mi się, że mimo prania w 40 st C troszkę się zbiegały, dlatego zaczęłam zamawiać rozmiar noszony i rozmiar większe, a potem decyduję czy jedne zwracam czy zostawiam, za zwrot przecież nie płacisz Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: c&a rozmiarowka 05.04.13, 18:54 Bo z tym bardzo różnie bywa ale moim zdaniem wiekszosć ich ubrań jest wieksza. Myślę, ze powinnaś zapytać o konkretną rzecz. Załącz link,może ktoś takie dresy ma i się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: c&a rozmiarowka 05.04.13, 19:07 dresów nie mam ale spodnie na 110 posiadam www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/null//Kurtki i płaszcze/null/94218 i oto wymiary szerokośc w pasie - 28 długosc calkowita - 70 długość od kroku - 48 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 syka, a ja mam spodnie na 116 i wymiary są 05.04.13, 19:38 identyczne jak te co podałaś dla rozmiaru 110 Dresy na 116 też posiadam, ale nie zalinkuję, bo już ich nie ma na stronie i na 116 mają też takie wymiary. Wiem, ze te z numeracją podowójną 110/116 są na szczupłe dziecko i są dosyć długie, raczej jak 116 a nie 110. Sprawdź na allegro, może ktoś sprzedaje takie o jakie ci chodzi i podał wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
uranka80 Re: syka, a ja mam spodnie na 116 i wymiary są 05.04.13, 19:49 www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/chłopcy/Dzieci, rozm. 92-128/Comics, Cartoons & Co./Cars/95443/1 chodzi mi o ten dres chcialabym aby zachaczyl jeszcze na jesien z tad moje pytanie na allegro sprawdzalam Odpowiedz Link Zgłoś
pln10 mam takie spodnie 05.04.13, 20:08 Kupiłam takie spodnie synkowi, mój teraz wyrasta z rozm. 92 (np. h&m) i wchodzi w rozm. 98. W tych konkretnych spodniach 98 jest jak najbardziej odpowiednie - z "zapasem" na dole nogawki ale nie wygląda to źle, są takie zluzowane, w pozytywnym sensie. Spodnie raczej na szczuplaka, mają raczej węższe nogawki - syn jest drobny, dobrze to na nim wygląda. Poza tym są mega miękkie, z takim jakby to nazwać "meszkiem" na wierzchu i fajna aplikacją Auta wyszywaną (nie jest to naklejka). Mamy szare i niebieskie, czerwone na żywo były bardzo żarówiaste - nie jest to ładna, głęboka czerwień. Odpowiedz Link Zgłoś
uranka80 Re: mam takie spodnie 05.04.13, 20:16 dziekuje wiec mysle ze moge kupic 110 maly w listopadzie skonczy 5 lat z h&m tez ma na 110 i ma lekki zapas w miare rozsadku Odpowiedz Link Zgłoś
pln10 Re: mam takie spodnie 05.04.13, 20:29 Pewnie tak, chociaż nie myślałaś żeby dwa rozmiary zamówić razem? Jedna przesyłka, a wybierzesz które wolisz a drugie odeślesz. Odpowiedz Link Zgłoś
anrew Re: c&a rozmiarowka 06.04.13, 14:38 jestem tu nowa i prosze o pomoc: otóż chcę kupić dla synka t-shirty właśnie w c&a online z firmy palomino, czy ktoś ma może jakies z rozmiarów 92 i 98 aby podac mi wymiary? bo nie bardzo wiem jaki zamówić, a szkoda mi czasu na ewentualne wymiany.... Odpowiedz Link Zgłoś
pln10 Re: c&a rozmiarowka 06.04.13, 15:55 Moim zdaniem koszulka w ca są tak różne w jednym rozmiarze że nic nie da mierzenie przykładowe (zarówno jeślichodzi o tęgość jak i długość rękawów). Moja rada: 98 z c&a jest przybliżone do 92 z h&m. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czarneoczy za nimi nie dojdziesz... 06.04.13, 23:46 kupiłam młodej polarek taki różowy w kropy (nie mogę w tej chwili znaleźć go na stronie, wrzucę linkę w poniedziałek jak będę w pracy...) i 116 jest węższa niż 110 w polarku ze smyka... rękawy może 2 cm dłuższe, na długość też... więc wg mnie trzeba brać rozmiar większy przynajmniej w palomino. damskie to już w ogóle.. yessice biorę numer mniejszą, clockhouse większa, canda jeszcze nie wiem (ale z yessicą to cudna rzecz, jak dupsko mi się mieści w 38 to mam odpust win za kolejnego minieklerka ) Odpowiedz Link Zgłoś
uranka80 Re: za nimi nie dojdziesz... 07.04.13, 20:04 dzieki to jednak zdecyduje sie na 116 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 aha, c&a dresy są wieksze jak h&m i cool club 07.04.13, 20:10 nie wiem czy Ci to pomoże, ale dokonalam pomiarów i 2 pary palomino są większe od dreso w takim samym rozmiarze ze smyka i z hm Odpowiedz Link Zgłoś