Dodaj do ulubionych

wózek quinny speedi

05.04.13, 19:10
Dziewczyny,
Czy któraś z Was moglaby podpowiedzieć gdzie w necie znajdę instrukcję montazu spacerówki quinny speedi?pytam, bo wózek kupiliśmy na allegro, bez instrukcji, a na dniach chcielibyśmy zmienić Małej gondolę na wózek spacerowy. Przeszukałam cały internet i nic....
a może któraś z Was ma ten wózek i podpowie z własnego doświadczenia?
będę wdzięczna za wszelką pomoc smile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gie-oska82 Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 09:29
      tu jest jakas instrukcja po ang ale obrazki ma na poczatku www.bangla.pl/forum/attachment.php?attachmentid=7&d=1231508633 ja mialam q.speedi spacerowke i sama ja montowalam bez instrukcji(nie mialam) jest to proste..musisz wszystkie paski poprzeciagac przez wszystkie mozliwe otworki.. a jak masz jakis sklep dzieciecy u siebie z tym wozkiem to podjedz i popatrz jak sama spacerowka jest zamontowana.
      • hugo43 Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 09:57
        ja bez instrukcji instalowalam,po prostu trzeba te parciane "linki zainstalowac na plastikowych oczkach.czesc jest na zatrzask,czesc ma takie metalowe kolka,trzeba je przesunac,zeby znalezc przerwe,by je wsunac w plastikowe oczko.pamietam,ze tez sie naglowilam,ale jakos dalam rade.
    • amalota Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 09:57
      Po zdjęciu gondoli trzeba również zdjąć takie plastikowe przejściówki.
    • malsaj1 Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 14:38
      Dziewczyny,
      dziękuję za pomoc, będziemy próbować walczyć smilechoć przyznam szczerze, że powoli tracę "serce" do tego wózka, tzn. gondola jest super, jestem z niej bardzo zadowolona, ale spacerówka wygląda na niestabilną i mało bezpieczną dla 6 miesięcznego dziecka. Nie mam też w zestawie pałąka, ani spiworka, więc musiałabym dokupić. Czy w kwestii śpiworka, pasował będzie każdy model, nawet tzw. "no name", czy musi byc to marka quiny właśnie?
      Coraz mocniej zastanawiam się nad kupnem nowej spacerówki, ale z drugiej strony skoro mam już tą...smile sama nie wiem, jakoś nie mam przekonania, że dziecku będzie w tym wygodniesad
      jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
      • hugo43 Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 14:52
        dla szesciomiesiecznego jest za duza spacerowka.mozesz kupic taka specjalna wkladke splycajaca.ja mialam normalny spiworek z allegro,z polarem w srodku,bralam sredni rozmiar.
      • afroddytta Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 20:23
        Teoretycznie każdy śpiworek będzie pasował, taki w miarę standardowy spacerówkowy, a ewentualnie możesz sobie dorobić dodatkowe dziury na pasy (np. u krawcowej). Śpiworek Quinny możesz upolować w dobrej cenie używany na allegro, szczególnie teraz po zimie będą tanie (aż do jesieni), jak poszukasz to ponizej 100 powinnaś znaleźć, a moim zdaniem warto bo śpiworek jest duży (długi), cienki a ciepły i na prawdę niezniszczalny.
        Co do spacerówki to zależy jaki masz rocznik wózka (kolor tapicerki) są subtelne różnice, w starszych rocznikach będzie trudniej bo paski mocujące (takie czarne parciane) na wysokości oparcia trzeba przewlec przez metalowe prostokątne oczka, natomiast w nowszych modelach nie przewlekamy na siłę bo są już rzepy, poza tym w nowszych modelach pod siedziskiem spacerówki jest taka plastikowa belka. Reszta na prawdę jest banalnie prosta, jak masz problem to wklej fotki pomogę i przede wszystkim nie zrażaj sie do spacerówki, bo jest na pewno stabilna i wygodna dla dziecka, choć takiemu maluchowi wkładka by się przydała, bo siedzisko jest bardzo obszerne (napisz do mnie na gazetowego jak byłabyś zainteresowana, bo swoją wkładke powinnam sprzedać). Pałąk nie jest niezbędny, ale jeśli będziesz kupować to tylko oryginalny inne są bardzo niewygodne.
        • hugo43 Re: wózek quinny speedi 06.04.13, 22:39
          to ja dodam,ze spiworki z allegro maja juz dziury na pasy.
          • gie-oska82 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 08:29
            malsaj1 nie skreslaj tej spacerowki z gory..fakt dla 6mcznego dziecka moze byc za duza ale za ok 3mce powinnas byc zadowolona...wkladka redukcyjna ponoc duzo daje..ja uzywalam spacerowki dla dziecka ok 9mcznego i bylo juz dobrzesmile i uzywalam go do ok 3l i z zalem sprzedalam..byl to jeden z lepszych wozkow jaki mialam i jako jedyny byl z nami najdluzej...prowadzil sie rewwelacyjnie a wozilam czasami dwoje dzieci na raztongue_out..do tego mialam dostawke do wozka i tez sie dobrze jezdzilo.

palak mozesz kupic nieoryginalny(taki mialam) one sa duzo tansze niz oryginalne a i oryginalny uzywany mozna czasem w dobrej cenie kupic na all...spiworek mozesz miec no name taki mialam z wycieciem na pasy i byl oksmile spiworek quinny tez mialam do quinny buzza i tez byl fajny..teraz mozna tez upolowac w dobrej cenie oryginalny...
      • morgany Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 11:14
        dla sześciomiesięcznego dziecka wkładka redukcyjna jest niezbędna moim zdaniem. sama mam właśnie sześciomiesięczniaka, który wkrótce powędruje do spacerówki i mamy wkładkę. wózek jest już nam dobrze znany, bo pierwszy synek w nim jeździł i nie zamieniłabym wózka na żaden inny! przy pierwszym dziecku dokupiliśmy wkładkę i pałąk, bo nasz zestaw jest już stary i nie było tego w standardzie i tyle, wózek idealny! śpiworek też wart swojej ceny, bo teraz mamy dziecko zimowe i używaliśmy całą zimę w gondoli, a przy starszaku używaliśmy zimą w spacerówce: jest duży i cieplutki, dodatkowo kieszonka zapinana na zamek jest praktyczna. poza tym można go rozdzielić i mam idealną podkładkę w spacerówce. nie zrażaj się więcbig_grin
    • czarna784 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 13:02
      Hejo,nie skreslaj spacerówki,bo jest naprawde spoko,ale tez uwazam,ze dla 6-miesiecznego dziecka potzrebna jest wkładka i pałąk.
      Jak chcesz to moge Ci przesłać zdjecia jak powinno wygladac zapiecie spacerówki smile
      Tylko daj mail,smile
    • malsaj1 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 17:20
      Dziewczyny,
      Baaaaardzo Wam dziękuję za tak liczny odzew. Z każdym postem przekonuję się mocniej ku zostawieniu wózka. Byłam dziś w sklepie ogladać spacerówki, wpadła mi w oko x-lander x-run, ale wydaje mi się, że nie ogarnę tego wózkasmilejestem raczej niska i drobna, a wózek sprawia wrażenie ogromnegosmile
      Afroddyta poprosze o twojego maila, przegadamy sprawę wkładki redukcyjnej smile czarna 784 poproszę o fotki na maila: jancis8441@gmail.com.
      Z dobraniem koloru śpiworka może być problem bo mój wózek ma kolory mocno niestandardowe, tj:niebiesko/morsko smile-żółto-czekoladowy (nie chce mi się zdjęcie wkleićsmile) . Ale nic to, szukać będę i nie poddaję się.....
      raz jeszcze dziękuję!smile
      • malsaj1 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 17:24
        znalazłam linka do wózka, który posiadam
        xarchiwum.pl/quinny-speedi-sx-papillon-unikatowy-trojkolowiec-i1676900688.html
        • czarna784 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 17:37
          wysłane wink
        • afroddytta Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 17:38
          To kolor Papilion rocznik chyba 2007 i on ma już tę listwę plastikową pod siedziskiem, ogólnie fajny jest materiał, faktura na prawdę się nie niszczy, nie blaknie i ładnie wygląda smile Ja mam śpiworki Quinny dwa obydwa takie zgniło-zielone, ale inne roczniki, myślę, że te będą pasować, a że były dwa roczniki podobne to szansa kupienia większa
          taki kolor, jeszcze taki błękitny też powinien pasować
          Jest też oryginalny papilion, ale takiego to raczej nie trafisz, poza tym będzie pewnie droższy.

Tutaj jest zdjęcie spacerówki
          https://i1040.photobucket.com/albums/b407/martuska1982/moje%20wozki/IMG_1641.jpg
          co do zapinania to na wysokości regulacji rączki przewlekasz jeden pasek (jest zapinany na rzep) a nieco niżej drugi widać że z zapinką, jeszcze rzepy przy podnóżku i pod siedziskiem zapięcia, daszek na wcisk i gotowe smile
          • martuska1982 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 00:47
            jaki sliczny wózek tongue_out wink
      • afroddytta Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 17:29
        Spróbuj napisać na gazetowy afroddytta@gazeta.pl
        A z jakiego miasta jesteś?
        Co do dziur na pasy to ja mam śpiworek Quinny (nawet dwa dla rodzeństwa) i oczywiście w każdym kupionym śpiworku (niezależnie od marki) są dziury na pasy, ale nawet w Quinny dorobiłam sobie dodatkową dziurę na pas krokowy-ta oryginalna jest dość nisko i dorobiłam drugą wyżej, wtedy jest więcej miejsca na nogi.
        • malsaj1 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 18:38
          afrodyta, też mam mail gazetowy. niestety nie mogę wysłać Ci wiadomości. mam info zwrotne o jakimś problemie na serwerzesad
          generalnie szukamy wkładki redukcyjnej, śpiworka i pałąka. jeśli coś z tego masz i możesz sprzedać, daj proszę znaćsmile
          • afroddytta Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 21:49
            Napisałam do Ciebie na gazetowy (u mnie niestety poczta gazetowa działa wybiórczo).
      • czarna784 Re: wózek quinny speedi 07.04.13, 17:30
        Edycja limitowana pappilon,ja mam dziewczecy wagtail,tez kolorowy smile
        Podesle zdjecia niebawem smile
    • malsaj1 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 09:07
      Martuska w przypadku tego wózka doskonale sprawdza się stwierdzenie "uroda to nie wszystko"smilesmile
      pozdrowienia
      • martuska1982 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 12:48
        chodziło mi o to, ze ten na zjdęciu to mój wózek. wink A w srodku mój syn sobie smacznie spał. tongue_out
        • malsaj1 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 14:57
          zabiłaś mniesmilesmilesmile
          a mnie chodziło o to, że wszyscy zwracają uwagę na to jaki wózek jest po prostu ładny, a mało kto pyta o funkcjonalność smilesmile
          • pink_ivy Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 15:11
            Moje doświadczenie z tym wozkiem jest takie że jest bardzo ładny i bardzo niefunkcjonalny sad
            • martuska1982 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 15:26
              ma kiepską budkę i dośc niskie oparcie, reszta jak dla mnie na plus, a ten kolor sprawia, ze kocham go tak namiętnie jak jeszcze zadnego wczesniej. wink
            • afroddytta Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 16:23
              No bez przesady, dlaczego niby niefunkcjonalny? Moim zdaniem ma wiele plusów w porównaniu z innymi wózkami (szczególnie jak się kupi tanio używany)- jest na prawdę niezniszczalny, dobrze się prowadzi, jest skrętny, przejedzie w każdym terenie, jest lekki (w porównaniu z innymi dużymi na pompowanych kołach), po złożeniu zajmuje na prawdę mało miejsca i jest poręczny, szybciutko się składa, regulowany podnóżek, oryginalny pałąk jest świetny (dobre umiejscowienie i fajne odpinany). Fakt buda mogłaby być większa (ale wile wózków ma podobnie)-można doczepić daszek, przedłużkę itd.), oparcie nie jest superniskie, ale jest szeroko, na tyle, że nawet większemu dziecku jest wygodnie- dla mnie to jedyne minusy.
              • gie-oska82 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 17:23
                Zgadzam sie z Affrodyta w 100%..ten wozek ma wiecej plusow niz minusow...fakt budka kiepska ale nie ma tragedi... posiadalam kilkanascie wozkow i ten byl najlepszy...

Martuska1982 Ty swojego quinny juz sprzedalas???kolorek boskismile
                • martuska1982 Re: wózek quinny speedi 09.04.13, 18:00
                  wręcz przeciwnie - dokupiłam w tym samym kolorze gondolę i fotelik (wiem, fotelików używanych się nie kupuje, ale ja nie mam auta i potrzebuję go jako nosidełka i na stelaż czasem, poza tym full zestaw mnie korcił) i zostawiam dla drugiego dziecka.Cały czas ten zetsw dopieszczam, na przykład dokupuję kocyki w pasujacych kolorach, dokupiłam oryginalny pałąk. wink

Speedi nie jest najlepszy z wózków jakimi jeździłam, ale jest jednym z najlepszych i Afrodytta dobrze pisze - speedi są niezniszczalne, a i cena używanych względem jakosci sprawia, ze tym bardziej się je docenia, bo tak naprawde uzywany speedi to świetny zakup za grosze.
                  Są patenty na budkę, są patenty na pochylone oparcie. Dla mnie to jedne z lepszych wózków.
                  • leeah Re: wózek quinny speedi 10.04.13, 11:19
                    niezniszczalne to niestety nie są, mi dokładnie 10 dni przed końcem 2-letniej gwarancji poszedł hamulec nożny, wysłałam do serwisu, wymienili mi ten hamulec, dodatkowo wymienili mi całą rączkę z hamulcem ręcznym i budkę(wg nich nie chodziły poprawnie).
                    Gdybym miała kupić używany i wpakować kasę w serwis to by mi się to nie opłacało.
                    Ale mimo wszystko wg mnie to najlepszy wózek do jazdy, swego czasu upychałam nawet go(odpinając koła) do bardzo malutkiego bagażnika, jest nawet lekki jak na wózki wielofunkcyjne. Daszka mi dłuższego nie potrzeba było, siedzisko z tyłu potrzymywał elastyczny pasek na klamrę(w ten sposob siedzisko było bardziej pionowe). w 2009 roku sprzedawali już z pałąkiem. Dwa razy złapałam gumę, musiałam wymieniać dętki ;D Poki co wozek czeka na jakieś dziecko(moje lub brata), chociaż bardzo podoba mi się ten nowy raven z czarnym stelażem i kołami.
                    • gie-oska82 Re: wózek quinny speedi 10.04.13, 12:20
                      Martuska1982 to zazdroszcze tego calego zestawu w kolorze papilonsmile) z tego co zauwazylam to ten kolor trzyma dosc wysoka cene na allegrosmileto teraz nic jak postarac sie o bejbe nr 2smile

leeah faktycznie jakis felerny egzeplarz Ci sie trafil..a wozek nowy kupilas??ja mialam uzywke ktora ponoc miala 2lata ja uzywalam kolejne 1,5 i nic w nim sie nie popsulo...a codziennie byl skladany/rozkladany...a ten nowy speedi to chyba ma mniejszy koszyk na zakupy i nie ma hamulca recznego.
                      • leeah Re: wózek quinny speedi 10.04.13, 12:59
                        gie-oska82, wozek kupowałam nowy, mam nadzieje, ze przy następnym uzytowaniu na nowych cześciach będzie działał bez awarii. Nozny był mi potrzebny, bo czesem korzystałam z komunikacji wiec bezwzglednie wymagał wymiany, ale w daszku i w rączce z ręcznym nie widziałam wad, plus dla serwisu quinny za wyłapanie takich rzeczy. Dobrze, ze ten nozny mi się nie zaciął na amen 10dni po koncu gwarancji ;D
                        • afroddytta Re: wózek quinny speedi 10.04.13, 16:14
                          Ten nowy moim zdaniem jest pogorszony tzn. nie ma hamulca ręcznego i ma mniejszy kosz (bez powiększania), choć ładny, to jednak tych zmian nie rozumiem.
                          Mój speedziak rocznik 2006 jest nadal w użyciu, bodajże 5 dziecko nim śmiga, nie działa tylko jeden bolec w rączce do składania, ale taki już nabyłam (po 2 dzieci, za grosze), reszta ok, a tapicerka mimo iż beżowa w stanie praktycznie idealnym, niestety nawet w przyzwoitym Jedo fyn po roku używania widziałam znacznie gorsze.
                          Zepsute hamulce czy ręczny czy nożny to przeważnie usterki, które można samemu usunąć regulując, czyszcząc itd. więc tu serwis (szczególnie po okresie gwarancji) nie jest niezbędny, wiem, że np. w różnych wózkach samemu można wymienić linkę hamulca na taką ze sklepu rowerowego.
                          • martuska1982 Re: wózek quinny speedi 10.04.13, 19:23
                            mój nawet nie wiem po ilu dzieciach wink
                            jednak papillon to chyba 2006 własnie, może 2007.
                            Też nam przycisk w rączce do składania nie działa, ale co najciekawsze zepsuł się jak pożyczyłam koleżance, której wózek był w serwisie. Ona składając do auta zerwała linkę. Mnie się to nigdy nie zdazyło.
                            Hamulec działa mi bez zarzutu, hamulec ręczny też. Nawet dno koszyka nam nie popękało. wink

Technicznie do tego wózka nic nie mam, jakośc super. Niedopracowany pod względem funkcjonalnym, bo regulacja oparcia i fakt, ze całkiem do pionu nie jest oraz ta budka to lekka porażka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka