Dodaj do ulubionych

Zwroty na crocs.pl - pytanie

29.07.13, 23:45
Nie bardzo rozumiem ich regulamin zwrotów.

Co to oznacza?
Gdy zwracany towar zostanie wybrany i potwierdzony, numer RMA dotyczący zwrotu będzie dostarczony przez e-mail.
Pakiet zwracany zostanie odebrany z ustalonego miejsca o ustalonym czasie. Prosimy wypełnić wymagane informacje linkiem z emailu, w którym był dostarczony numer RMA. Prosimy zachować kwitek odebranego zwrotu, aż otrzymasz wiadomość potwierdzalną e-mailem, że Twój zwrot jest wykonany. Jeżeli klient nie posiada kwitku w razie zapytania, odpowiedzialność finansowa jest nadawcy, czyli klienta.

Czy odbywa się to podobnie jak w C&A tzn. przysyłają kuriera do odbioru? Kto pokrywa koszty zwrotu towaru?
Obserwuj wątek
    • 19rosa Re: Zwroty na crocs.pl - pytanie 30.07.13, 07:50
      Czy odbywa się to podobnie jak w C&A tzn. przysyłają kuriera do odbioru? Kto po
      > krywa koszty zwrotu towaru?

powiedzmy, owszem koszty zwrotu pokrywa crocs i oni przysyłają kuriera ale wg mnie zwrot w crocs.pl jest bardzo męczacy. Kurier nie przychodzi w wyznaczonym dniu. Mi raz przyszedł dopiero w dniu następnym, potem z kolei przyszedł po 5 ponagleniach z mojej strony w sumie 3 tyg. od pierwszego zgłoszenia zwrotu. Kontakt z nimi jest jednynie za pomocą formularza, odpowiadają zwykle po 2 dniach i tak to się wlecze. Także musisz mieć sporo cierpliwości wink
      • amalota Re: Zwroty na crocs.pl - pytanie 30.07.13, 07:53
        A ile trzeba czekać na zwrot pieniędzy od kiedy otrzymają przesyłkę zwrotną?

I czy ten kurier to z ogólnie znanej firmy kurierskiej czy mają jakiś swoich?
        • ju_mi Re: Zwroty na crocs.pl - pytanie 30.07.13, 09:40
          Kurier to DPD więc raczej znana firma wink
          Ja zwracałam buty raz i kurier przyjechał dokładnie w ten dzień, na który był zamówiony.
          Wczoraj zgłosiłam kolejny zwrot i kurier ma być w czwartek - zobaczymy czy przyjedzie wink
          A! Kasę dostałamna konto po ok. tygodniu od odebrania paczki przez kuriera.
    • nelka_79 Re: Zwroty na crocs.pl - pytanie 20.04.14, 13:24
      Podłączę się pod pytanie.
      W regulaminie jest sformułowanie "pakiet".
      Ja z 4 zamówionych pozycji chciałabym zwrócić jedną.
      Czy możliwy jest zwrot tyko całości zamówienia?
      • 19rosa Re: Zwroty na crocs.pl - pytanie 20.04.14, 18:51
        możliwy jest zwrot części zamówienia, jak będziesz wypełniać na stronie formularz zwrotu to zaznaczysz co zwracasz
    • a-n-i-k-a Re: Zwroty na crocs.pl - pytanie 20.04.14, 19:29
      Zwracalam dwukrotnie czesc zamowienia i problemow nie bylo zadnych. Kurier byl w dniu, ktory wskazalam w formularzu. Na kase raz czekalam 3 tyg, za drugim tydzien.
      Buty zapakowalam w ten sam worek w ktorym przyszly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka