Dodaj do ulubionych

Fontanna czekoladowa

20.08.13, 20:04
Zastanawiam się nad zakupem małej fontanny czekoladowej (koszt na allegro ok 100zł) na urodziny synka. Nie wiem jednak czy to się sprawdza. Jak działa taka fontanna (daje się czekoladę "w kawałkach" czy rozpuszczoną)? Czy musi byc jakaś specjalna czekolada do niej? Pewnie będę jej używać max 2 razy w roku więc nie wiem czy to wogóle ma sens.
Macie? Używacie?
Obserwuj wątek
    • majka-72 Re: Fontanna czekoladowa 21.08.13, 20:59
      Mam taką z allegro, używałam raz na urodzinach synka, fontanna bardzo fajna ale popełniłam błąd że nie kupiłam specjalnej czekolady w pastylkach. Zwykła mleczna czekolada jest za gęsta, nie spływa płynnie, a jak dziecko nabiera ją na owoc czy ciasteczko, nabiera się jej za dużo.
    • big-smoczyca Re: Fontanna czekoladowa 27.08.13, 14:41
      może być zwykła, tylko wg instrukcji trzeba oleju dolać
      używam sporadycznie
    • antulek Re: Fontanna czekoladowa 27.08.13, 15:29
      Mam taką fontannę firmy Clatronic. Kupiłam na przyjęcie komunijne syna. Na razie użyliśmy jej w sumie dwa razy. Fajna atrakcja nie tylko dla dzieci smile Kupiłam też przez allegro specjalną czekoladę w granulkach Callebaut. Jest pyszna i nadaje się do fontanny. Ja polecam.
    • fittelka Re: Fontanna czekoladowa 28.01.15, 11:00
      nie mam takiego wielkiego doświadczenia w temacie, ja miałam piękną fontanne czekoladową u siebie na weselu. To byłą specjalna belgijska czekolada z dużą ilością owoców. Pycha! Organizowaliśmy ją z czekoladerii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka