Dodaj do ulubionych

Problem z płatnością nextdirect

06.09.13, 12:22
Witam.
Mam pytanie, czy któraś z Was też miała podobny problem:
Składam zamówienie, przechodzę do płatności, kod -35zł działa, ale nie mogę zapłacić za towar. Za pierwszym razem w ogóle nie przekierowało mnie do płatności, kod przepadł gdy chciałam zamawiać ponownie.
Z drugim razem z innego konta poszło dalej. Po zatwierdzeniu danych z karty kredytowej wyskoczyło info, że płatność nie może być zrealizowana... uncertain
Kurcze chyba się zniechęcę, a taka byłam napalona na tego nexta...
Ktoś ma jakieś rady???
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Problem z płatnością nextdirect 06.09.13, 12:59
      np zadzwonic do swojego banku i tam podpytać-moze problem lezy po ich stronie.
      • mamoholiczka Re: Problem z płatnością nextdirect 06.09.13, 23:47
        Albo na polską infolinię Next'a: 222 120 633
        Z tym, że rozmowa jest po angielsku, ale są baaaardzo pomocni!
    • malinkowa81 Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 08:58
      a płaciłaś już tą kartą za zakupy w necie? - na początku zawsze trzeba odblokować ten kanał płatności i (w moim banku przynajmniej) ustalić limity dzienne i miesięczne.
      • adamczykowa Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 10:21
        Dzięki. Zadzwoniłam do banku i faktycznie karta została już odblokowana smile
    • ladonna31 Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 10:37
      Witam, a gdzie mogę znaleźć ten kod na - 35zł? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
      • adamczykowa Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 10:48
        wpisz NEXT35
        • adamczykowa Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 11:01
          Na samym końcu przy podsumowaniu zamówienia i płatności trzeba wpisać kod (jeśli się posiada).
        • aga_tka81 Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 11:08
          Wiem, że kod jest dla nowych klientów, ale nie wiecie do kiedy jest ważny?
          • rybka.8 Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 11:31
            nie wiem do kiedy,ale mi udało się użyć kodu jako "stary" klient smile
            • mamoholiczka Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 12:04
              Mnie (staremu klientowi) niestety kod ten nie wchodzi sad
              • adamczykowa Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 12:22
                Trzeba założyć nowe konto, wystarczy nowy e-mail.
                • celestia311 Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 23:10
                  Czy stary klient może założyć nowe konto na te same dane a inny adres mailowy? Chyba nie, bo mi po założeniu na nowy adres kod nie działa.
                  • phyllis Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 23:17
                    Ja założyłam drugie konto na te same dane, tylko nowy e-mail, rzecz jasna, i kod mi zadziałał.
                    • celestia311 Re: Problem z płatnością nextdirect 07.09.13, 23:20
                      phyllis napisała:

> Ja założyłam drugie konto na te same dane, tylko nowy e-mail, rzecz jasna, i ko
                      > d mi zadziałał.

To nie wiem dlaczego mi nie działa, też tak zrobiłam sad.
                      • aga_tka81 Re: Problem z płatnością nextdirect 08.09.13, 02:16
                        Zniżka działa przy kwocie minimalnej około 180zł.
                        • malinkowa81 Re: Problem z płatnością nextdirect 08.09.13, 10:34
                          Wow! Na moim koncie też działa (już były z niego wcześniej zamówienia!). smile A specjalnie zakładałam na męża.. hehe
                          A ktoś wie do kiedy? Może bym się załapała na nową kolekcję jeszcze??
                          • aga_tka81 Re: Problem z płatnością nextdirect 08.09.13, 11:14
                            Ja tez czekam na nową kolekcje, jak nie będzie działać to trudno, konto też założyłam na męża, na moim kod nie działa.
                            • aga_in29 Jak wypada rozmiarówka ? 08.09.13, 12:22
                              Może i ja skorzystam z rabatu, dzięki za podanie kodu smile

Jak wypada tegoroczna rozmiarówka ? Córka ma skończone 6 lat, 122 cm - jak mają się wymiary kolekcji dla maluchów w rozm. 6 lat do rozmiarów dla starszych dziewczynek (tu brać na 6 czy 7 lat) ?
                              Jak ktoś zamawiał proszę o podpowiedź.
                              • aga_tka81 Re: Jak wypada rozmiarówka ? 08.09.13, 14:09
                                Moja córka kończy w tym miesiącu 6 lat nosi rozmiar 116, z next jeszcze jej zamawiam 110-116cm, większe raczej mają te rozmiary, powinnaś szukać w starszych dziewczynkach jak 122 to 7 lat, ale jak brałam małej bluzę od starszych dziewczynek na 116cm, to jest za duża, ale może to zależy od kolekcji, może ktoś inny się wypowie.
                                • aga_in29 Re: Jak wypada rozmiarówka ? 08.09.13, 14:24
                                  Moja 4 latka nosi po siostrze bluzę nexta na 116 cm, więc chyba czas na kolekcję dla starszych dziewczynek.
                                  Z H&M córka nosi na 128 cm rzeczy.
                                  • aga_tka81 Re: Jak wypada rozmiarówka ? 09.09.13, 08:43
                                    Moja z H&M nosi 110/116cm i są idealne, widać jest mniejsza.
    • ktosco Re: Problem z płatnością nextdirect 08.09.13, 21:18
      u mnie kod nie działa sad zamówienie powyżej 200 zl
      • aga_tka81 Re: Problem z płatnością nextdirect 09.09.13, 08:44
        A założyłaś nowe konto, bo u mnie na stare nie działa, a na nowe tak, sprawdzałam przed chwilą.
        • mamoholiczka Re: Problem z płatnością nextdirect 09.09.13, 16:25
          To ja poczekam na zimową kolekcję z nowym kontem wink
    • ktosco Skąd bierzecie te kody znizkowe do next ? 09.09.13, 15:36
      Założylam nowe konto i poszło.

Skąd bierzecie te kody?

Ja nigdy wcześniej nie dostalam
      • malinkowa81 Re: Skąd bierzecie te kody znizkowe do next ? 09.09.13, 16:09
        też jestem ciekawa skąd ten kod NEXT35
        ja dostaję papierowe katalogi nexta pocztą i tam na ostatniej stronie są kody dla nowych klientów (żeby dać np. znajomym), ale zawsze tylko na -10%
        • polapelo Re: Skąd bierzecie te kody znizkowe do next ? 05.10.14, 14:17
          Mam prośbę czy któraś z was posiada kod do Next na 10% dla znajomych i moze sie podzielić?
          • malinkowa81 Re: Skąd bierzecie te kody znizkowe do next ? 05.10.14, 16:37
            już ich nie umieszczają w drukowanych katalogach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka