olga727 09.09.13, 20:23 Czy macie żelazko z taką funkcją ? Jak to wygląda w praktyce: to całkowicie odcina dopływ prądu do żelazka,gdy się o nim na chwilę"zapomni" ? Bo dziś natknęłam się na taką funkcję w żelazku i nie jestem pewna czy dobrze kojarzę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beautywomen Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 09.09.13, 20:41 Moje żelazko po 8 minutach nie ruszania, normalnie na stopie się wyłącza. Na boku po bodajże 2 minutach, a jak leży na stopie to po 30 sekundach. Funkcja jest rewelacyjna. Działa. Nie mam zamiaru próbować zostawienia na stopie bo mimo wszystko przecież zanim się wychłodzi to przypali. Wystarcza mi to że odkładam żelazko bo jest coś nagłego i ono się wyłącza. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 09.09.13, 21:05 Dzięki za odpowiedź.Też bym nie ryzykowała,aby zostawiać żelazko.Chyba skuszę się na zakup żelazka z tą funkcją,bo moje stare przypaliło w czasie prasowania bluzkę(temp.była odpowiednia do materiału.) córki na rozpoczęcie roku Odpowiedz Link Zgłoś
beautywomen Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 09.09.13, 21:54 Ja mam to polecam... www.mediamarkt.pl/temp/thumbs/1/733982_d057f7b2f7818ea3af4745196e98e53f.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 09.09.13, 22:23 Mam Tefal z funkcją strażaka, żelazko przestaje grzać po kilku minutach bezruchu (czas odłączenia zależy od pozycji żelazka), dla mnie szczególnie przydatna funkcja bo "lubię" zostawić żelazko włączone do kontaktu i na chwilę zająć się czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 10.09.13, 16:28 aurinko napisała: > Mam Tefal z funkcją strażaka, żelazko przestaje grzać po kilku minutach bezruch > u (czas odłączenia zależy od pozycji żelazka), dla mnie szczególnie przydatna f > unkcja bo "lubię" zostawić żelazko włączone do kontaktu i na chwilę zająć się c > zymś innym. Dziękuję za informacje. Kupiłam dziś żelazko z MPM,właśnie z tą funkcją,bo też mi się zdarza zostawić je "bez opieki". Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 10.09.13, 18:16 Fajna sprawa,chyba jest we wszystkich najnowszych urządzeniach-np w mojej prostownicy-moj mąz mi to technicznie tłumaczyl jak to działa Rewelacja,bo ja zawsze miałam kiedys problem pt"czy wylączyłam prostownice,żelazko"itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
try_walking_in_my_shoes Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 10.09.13, 20:56 Fajna sprawa w teorii. Reklamowałam funkcje strażaka 3 razy (żelazko Braun) . Strażak wyłączał żelazko, ale gdy się nim ruszało powinien je włączyć ponownie. Moje cudowne żelazko nie chciało się obudzić,musiałam wyłączyć je od prądu i poczekać aż wystygnie. Po 3 reklamacji oddano mi gotówkę, kupiłam kolejne żelazko bez strażaka Odpowiedz Link Zgłoś
baba.ryba Re: Funkcja"Strażak" w żelazku. 13.09.13, 10:48 Ja jestem z funkcji strażaka bardzo zadowolona. Przy poprzednim żelazku nieraz zdarzało mi się siedzieć w tramwaju, zastanawiając się czy na pewno je wyłączyłam, czy mieszkanie już się spaliło. Teraz mam żelazko Azur z funkcją strażaka i nie musze się martwić, bo nawet jak zapomnę wyłączyć to wiem, że nic się nie stanie. A jak prasuję, to już prasuję do końca, więc w trakcie prasowania żelazko mi nie zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś