Dodaj do ulubionych

Oszustka z Tablicy.pl

21.09.13, 20:41
Babka naciąga osoby na 20zł, wystawiła zabawki w okazyjnych cenach (np. Furby ten najnowszy za 40zł).
Koleżanka chciała go kupić, napisała do babki, ona odpisała, żeby przelała 20zł za transport, a resztę 40zł zapłaci przy odbiorze. Coś tknęło tą moją koleżankę, że trochę tani ten Furby i poprosiła mnie, żebym napisała do tej kobiety, że chcę kupić Furbiego. Napisałam, zapytałam czy nie ma rezerwacji, odpowiedziała mi, że jestem pierwszą zainteresowaną osobą i żebym przelała jej 20zł, 40zł zapłacę przy odbiorze - czyli tak samo jak mojej koleżance. Czyli jawne OSZUSTWO. Bardzo dużo ludzi wchodzi na to ogłoszenie, niech się znajdzie kilkanaście osób, które wpłacą jej po 20zł i ma już kilka setek...
Gdzie można to zgłosić?
Oto jej ogłoszenia:
tablica.pl/oferty/uzytkownik/160vz/
Konto na tablicy założyła we wrześniu tego roku, na allegro nie chciała wystawić bo podobno nie ma konta, a ogłoszenia o Furbim nie chciała ściągnąć, gdy koleżanka go zarezerwowała i napisała, że wpłaca kasę, gdyż nie umie ściągać ogłoszeń...
Obserwuj wątek
    • katka761 witka 21.09.13, 20:50
      przeczytaj mail gazetowy
      • witka55 Re: witka 21.09.13, 21:11
        już sprzedała tego samego Furbiego 3 osobom!!!
        Mnie, koleżance i koleżance koleżanki. Ciekawe ile jeszcze obcych osób dało się naciągnąć.
        Najlepsze jest to, że napisałam do niej, że mam kuzynkę w Sosnowcu i może ona jutro odebrać Furbiego osobiście i ona się zgodziła...
        W takim razie przypuszczam, że adres przy nr konta jest nieprawidłowy, albo ona tam nie mieszka.
        Zgłosiłyśmy naruszenie zasad na tablicy - to chyba wszystko co można zrobić?
    • kabutka Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 21:26
      Gawędziarka smile Cena też ładna a zdjęcie nie jest jej. Pochodzi z oferty z portalu gumowego z Warszawy.
      • monia111175 Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 21:52
        oooo z Sosnowcasmilemoze to Katarzyna W.smile
        a tak powaznie-pisze z ktorej okolic????
        Jestem z S-ca moze tez sie umowie na odbior osobisty
        • witka55 Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 21:53
          napisałam Ci na priv
          • anngam8388 Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 22:00
            która dzielnica? też jestem z sosnowca a jak by sie zgodziła spotkac osobiscie to za ta cene sama bym kupila
            • witka55 [...] 21.09.13, 22:12
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • anngam8388 Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 22:14
                okolice rudnej, ale nie odpisuje jak poprosilam o odbiór osobisty,,ciekawe smile
    • vierzieg40 Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 22:54
      Dość szybko zaklasyfikowałaś tą panią.
      Tak sobie myślę, czy ja też zostałam tak potraktowana- sprzedawałam na tablicy 2 takie same rzeczy i korespondowałam na temat ich zakupu z 5 osobami, które chciały rezerwować.
      A ogłoszenie zjęłam dopiero wtedy, gdy na konto wpłynęły pieniądze za drugą sztukę- osoba, która wpłaciła za pierwszą sztukę mogła też myśleć, że ma do czynienia z oszustką sad((
      Może jednak nikt nie oszukuje, skoro chce umawiać się na odbiór osobisty.
      Przykre również to podawanie adresu do publicznej wiadomości, a przy tym chyba nielegalne.
    • afroddytta Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 23:10
      Ja też sprzedając rzecz koresponduję i ustalam rzeczy z kilkoma osobami, ale nie karzę każdej wpłacać mi pieniędzy na wysyłkę, dopiero jak już ustalę komu sprzedaję to podaje dane itd.

A możecie zerknąć w ten wątek tu dopiero są opisane przekręty na znacznie większe sumy, niestety to są praktyki ostatnio modne i skuteczne na tablicy, no ale skoro ludzie się nabierają i płacą to biznes się kręci
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,146622797,146622797,UWAGA_na_oszustow_a_namnozylo_sie_ich_.html
      • bamboloo Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 23:26
        Dlaczego od razu oszustka? Moze ma kilka sztuk? Ja tez kiedys mialam 3 takie same rzeczy, ogoszenie dlugo wisialo, bo jak juz nawet pierwsza rzecz sprzedalam, to dalej mialam jeszcze dwie do sprzedazy, no i co oszustka jestem? Latke to latwo przyczepic.
        • bamboloo Re: Oszustka z Tablicy.pl 21.09.13, 23:28
          No z tym adresem to przegielas.
          • oteczka Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 08:40
            Nie na pewno uczciwa oferta szczególnie te pet shop tablica.pl/oferta/zestaw-pet-shop-ID3HGYb.html#4d8886e768zestaw wart 1000 zł co najmniej a ona sprzedaje za 40 ,chętnie kupię nawet mogę pojechać osobiście totalna ściema i tyle .
            • dagmarrka Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 08:45
              z tym Pet Shopem to ja akurat wierze ze sprzedają ludzie za 40-50 zł.

U mnie na osiedlu w lipcu byl tak jakby festyn ii ludzie całe takie zestawy z petkami i doomkami sprzedawali za 50 zł - tez bylam w szoku
              a pojedynczo petki byly od 50 gr do 1 zł
              • oteczka Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 08:59
                Ale na allegro wzięłaby dużo więcej kasy ,sprzedałam 3 domki i mnóstwo drobiazgów ,70 pet shopów na kilku aukcjach to dobrze ponad 1000 zł wzięłam i to 2 lata temu ja w cuda nie wierzę ale napisałam do sprzedającej czekam na odpowiedź, to może bez wychodzenia z domu zarobię kasę tongue_out
                • cobrastic Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 09:09
                  ogloszenie z Furby zniknęło, ktoś kupił?wink

ja sprzedając zabawki/rzeczy po dziecku też pisze/umawiam się z 2-3 osobami.
                  Znając życie większość z nich to tylko gawędziarze internetowi ;D
                  Nie rezerwuje, sprzedaję pierwszej osobie która się zgłosi osobiście i tyle ( zazwyczaj reszta umówionych osób na inne terminy i tak się już więcej nie odzywa)
        • beakarp Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 19:40
          Podobno synek dostał Furbiego w prezencie, ale się go boi....
          to co, 3szt takich samych niby dostał? wink
    • asiaa_28 Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 09:49
      Jestem jedną z osób która ta Pani oszukała...pisałam z nią o godzinie 15.40 zaraz po tym jak wystawiła aukcje, podała mi dane do przelewu ja zrobiłam przelew wysłałam jej informacje z konta na jej adres o przelewie oczekującym ponieważ to sobota...i ona mi napisała że informacje otrzymała i że pakuje ferbiego i w poniedziałek wyśle...a coś mnie tkneło i poprosiłam koleżanke jedną drugą aby do niej napisała i każdej napisała to samo aby wpłacić 20/25 zł i po wpłacie prosi o potwierdzenie...i jak to wytłumaczyć?? miała czarno na białym że przelew jest zlecony...i dalej furbiego sprzedawała...dla mnie to oszustka i tyle.......
      • agnieszka77_11 Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 10:13
        Spróbuj może uda się anulować przelew.
        • oteczka Re: Oszustka z Tablicy.pl 22.09.13, 10:16
          I po sprawie ogłoszenia zniknęły
      • annajustyna Re: Oszustka z Tablicy.pl 23.09.13, 05:16
        To moze jednak wyslal Furbiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka