malowanka06 30.09.13, 11:13 wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,14693994,Puls_Biznesu__Amazon_zatrudni_pod_Wroclawiem_kilka.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Wroc%C5%82aw_gazeta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tagliatele Re: amazon w Polsce 30.09.13, 11:22 Na razie o sklepie nie ma mowy, więc za wcześnie na radość, ale pewnie szybciej będą dochodzić przesyłki z amazon.co.uk. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: amazon w Polsce 30.09.13, 12:21 może też łatwiej będzie można odsyłac? Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: amazon w Polsce 30.09.13, 13:37 Ale odsyłanie akurat jest proste, tyle że jeśli nie odsyłasz z powodu ich błędu, to płacisz za wysyłkę, jak w większości polskich sklepów... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: amazon w Polsce 30.09.13, 14:16 ale zwrot jest darmowy, własnie na polski adres pod Wrocławiem . Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: amazon w Polsce 30.09.13, 14:25 gdzie jest info na jaki adres w Polsce? Szczerze nic nie odsyłałam, ale warto wiedzieć na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: amazon w Polsce 30.09.13, 14:33 no więc takiego info nie ma w zadnych zapisach, ale jak zgłaszasz do nich że chcesz zwrócić towar, to pojawia Ci się do wydrukowania naklejka z polskim adresem w Kątach Wrocławskich. Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: amazon w Polsce 30.09.13, 14:47 Owszem, ale musisz podać powód zwrotu - darmowy jest w określonych przypadkach np. jeśli zamówienie jest pomylone, towar jest zniszczony, itp. Jeśli Ci się po prostu produkt nie podoba albo buty są za małe/za duże to musisz zapłacić za przesyłkę lub odsyłasz na ich koszt ale potrącają określoną kwotę ze zwrotu. Zwykle bardziej opłaca się jednak zapłacić samemu za zwrot, bo potrącają trochę więcej. Darmowy jest tylko przy rezygnacji z zakupu w ciągu 7 dni, ale nigdy nie zwracałam w tym trybie, więc pewności nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: amazon w Polsce 30.09.13, 14:54 tak, zwrot do 7 dni jest darmowy (w niektórych przypadkach to nawet do 5 dni). No ale chyba w ciągu 7 dni jesteśmy w stanie określić czy np. buty są za małe lub za duże, albo że kolor sukienki jest bardziej oczoje.ny niż wyglądał w monitorze Odpowiedz Link Zgłoś