Dodaj do ulubionych

Czy warto kupić łóżko na antresoli

03.10.13, 10:37
Mój syn uparł się na łóżko antresolę
chciałam spytać jak to się sprawdza u was?
Jak to się ma do oglądania telewizora?
Myślałam o opcji do góry łóżko, na dole jakieś fotele żeby mógł oglądać bajki rano.
Dziecko 7 lat
Czy takie łóżko faktycznie zaoszczędza miejsce?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 11:12
      Moje dziecko nie ma telewizora w pokoju - w ogóle mamy jednej - wiec opcja oglądania odpada. Antresola jest robiona na wymiar (pokój jest wyższy, specjalnie) , wchodzi się na nią po ukośnych schodkach (nie drabinie).
      Pod spodem jest biurko i komoda.
      Wg mnie oszczędza miejsce i to bardzo, ale powinno mieć taką wysokość, żeby się dało wyprostowanemu wejść pod nią.
      No, i nie widać, że łóżko jest niepościelone wink
    • lechasia Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 12:16
      U mnie się nie sprawdziło. Syn ma duży pokój, łóżko na antresoli było jego marzeniem. Pierwsze schody zaczęły się przy pierwszej chorobie syna z wysoką gorączką. Kiepsko z podawaniem leków, picia, zejściem do toalety i oczywiście nie ma jak przytulić i pocieszyć chorowitka.
      Znudziło mu się po roku, ale oczywiście każdy ma inne warunki lokalowe i każde dziecko jest inne. Napisałam jak to było u nas.
      • kanna Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 12:58
        Dlatego u nas jest prawdziwa antresola, na która mogę łatwo wejść (ukośne schody) i położyć się z dzieckiem jak coś .
        Choć przy poważniejszych chorobach to na antresolę idzie tatuś, a dziecko śpią za mną
    • marika012 Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 13:02
      Miałam, odradzam, radocha na krótki czas a potem męka bo w lato duszno, trzeba włazić i złazić (najgorzej w nocy albo przy chorobie).
    • czarna.perla Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 13:16
      potwierdzam, że u góry jest zawsze cieplej, szczególnie czuć to w okresie grzewczym i w gorące noce- zwyczajnie na górze jest gorąco. Moje dzieci mają łóżko piętrowe, górne jest na wysokości ok. 140 cm i już tam czuc tą roznicę temperatur. domyślam się, że antresola miałaby być jeszcze wyższa.
      zastanawia mnie po co 7 latkowi telewizor w pokoju bo autorka napisała to w taki sposób jakby był to sprzet niezbędny.
      • ashleenc Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 16.10.13, 11:49
        dziecko w sobotę i niedzielę rano ogląda bajki, więc jest ten sprzęt jest mu niezbędny!!!
        • ashleenc Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 16.10.13, 11:52
          ale spokojnie z tym telewizorem, mój syn w odróżnieniu od większości dzieci z bloku, spędza większość czasu na dworze,
          • melancho_lia Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 17.10.13, 09:35
            Ej, mój blokowy syn też większośc czasu spędza na placu zabaw a nie przed bajką...
    • amstill Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 16:10
      Warto jak masz mieszkanie min 4m wysokie. Antresola jak wyżej dziewczyny opisywały ze schodami jest cuuuudna. Miałam w starym mieszkaniu i nadal do niej tęsknie.
      Przy standardowych 2,80-2,90 wys ścian nawet piętrus wygląda koszmarnie sad
      • czarna.perla Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 17:10
        standarowo mieszkania sa wysokie na 2,5-2,6
        • kachho Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 18:23
          Syn ma takie z Ikea już czwarty rok ( ma 12 l ) i jest zadowolony smile Na dole ma biurko . Ponieważ ma mały pokój 9 m 2 to takie rozwiązanie jest idealne . Za rok powierzchnia mieszkalna mu się podwoi , ale już zapowiedział że łóżko bierze za sobą smile
          • eo_n kachho 03.10.13, 19:13
            A jaką masz wysokość pokoju?
            Bo też chciałam takie łóżko dla córki (teraz ma 5 lat, ale tak za dwa lata planuję wymianę mebli u niej), ale przy 2,5 to chyba się nie da uncertain
          • iwek33 Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 03.10.13, 21:43
            Jeśli dziecko ma mały pokój, to warto. Mój syn ma łóżko z Ikea, pod spodem biurko. Śpi tak już 4 rok i nadal mu się nie znudziło. Ale potwierdzam, przy mniejszym dziecku kłopot może być, gdy trzeba w nocy zmierzyć temperaturę, czy podać lekarstwo. U nas w tym roku był zgryz, bo młody złamał rękę i nie umiał z gipsem wchodzić i schodzić z łóżka. Ale rozwiązanie się znalazło: na trzy tygodnie zdjęliśmy materac i położyliśmy na podłodze: młody czasowo sypiał na ziemi.
            Generalnie ja jestem zadowolona, dzieciak też, nie mamy zamiaru zmieniać.
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/xfrpq0iiy5azxoSwoB.jpg
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/8MHqcwigbWr3LBK6gB.jpg
            • amstill Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 04.10.13, 08:09
              Jest pięknie smile zwłaszcza zazdroszcze porządku wink
            • rooms Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 04.10.13, 11:16
              świetnie to wygląda, moja córka śpi na piętrowym Kura z IKEA (syn jeszcze się nie przeniósł na dół), ale już marzę o czymś takim dla każdego z nich wink
              i porządek porażający! wink
            • calineczka793 iwek33 16.10.13, 12:32
              OT: Przepraszam za lekką zmianę tematu.

Iwek zdradź mi proszę gdzie znajdę identyczny dywan - właśnie taki wymarzyłam sobie w pokoju moich Wrzaskunów.

Będę baaardzo wdzięcznawink

Pozdrawiam,

D.
              • iwek33 Re: iwek33 16.10.13, 18:21
                calineczka793 napisała:

> OT: Przepraszam za lekką zmianę tematu.
                >
                > Iwek zdradź mi proszę gdzie znajdę identyczny dywan - właśnie taki wymar
                > zyłam sobie w pokoju moich Wrzaskunów.
                >
                > Będę baaardzo wdzięcznawink

W jakimś sklepie internetowym z dywanami, ale 7 lat temu i nie pamiętam nazwy sklepu sad
                Ale warto zapytać na forum "wnętrza mieszkań" - pamiętam, że kiedyś tam ktoś szukał tego dywanu i podane były linki do sklepu, gdzie był dostępny, gdybyś sama szukała w sklepach, to jest to dywan akrylowy.
              • deliszes Re: iwek33 18.10.13, 19:00
                Dywan Arte Espina Multi Coloured Stripes
                Chyba ich już nie ma w sprzedaży ale ten producent ma piekne dywany i jesli szukam dywanu to zawsze mam problem, który wybrać smile!
                Jest taki sklep (drugi w google) który ma całą masę pięknych dywanów, nie tylko tej firmy, tylko te ceny...
                Pzdr
        • amstill Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 04.10.13, 08:13
          czarna.perla napisała:

> standarowo mieszkania sa wysokie na 2,5-2,6

hmmm może masz rację?
          Wcześniej w kamienicy ok 100 letniej miałam piękne wysokości na bank 4 m, bo pod i na antresolę wchodziliśmy wyprostowani, mało piękne były rachunki za ogrzewanie pradem uncertain. Obecnie mam 2,80, bo panowie przy zabudowie wnęki się głowili jak to zrobić - płyty podobno max 2,75. W końcu z okuciami i szynami wyszło ok. Mam ostatnie pietro stąd może ta wysokość.
    • eliszka25 Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 16.10.13, 21:42
      moim zdaniem oszczedza to miejsce. moj 7-latek ma lozko podwyzszone. nie jest to typowa antresola, bo spi na wysokosci chyba 1,30 m. na lozku moze spokojnie stanac i jeszcze potrwa kilka lat nim dorosnie do sufitu. typowej antresoli nie chcialam, bo mieszkanie standardowej wysokosci, wiec spalby pod samym sufitem. jednak nasze rozwiazanie okazalo sie bardzo dobre. pod lozkiem miesci sie komoda oraz biurko, ktore jest na kolkach i mozna je wsunac pod lozko, gdy nie jest potrzebne. dzieki temu oszczedzamy calkiem sporo miejsca. poza tym lozko jest na tyle niskie, ze bez problemu moge zmienic posciel, ucalowac syna na dobranoc, czy podac lekarstwo itp.
      • lizbetka Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 16.10.13, 22:17
        Eliszka, czy syn ma zestaw Komi Lub Gumi ?
        Jeśli tak, to czy jesteście z niego zadowoleni ?
        Wklej zdjecie jesli możesz.
        Czekam na zestaw Komi 2 i zastanawiam się właśnie czy się sprawdza.
        • eliszka25 Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 17.10.13, 23:42
          z samego lozka oraz ogolnie z calego rozwiazania jestesmy bardzo zadowoleni. zwlaszcza to, ze nie musze kombinowac ze zmiana poscieli bardzo sobie chwale. wygooglalam sobie ten zestaw komi i wyglada to podobnie, ale to nie to. nasze lozko kupilismy w conforamie. nie wiem, czy w polsce tez sa te sklepy. to taka sieciowka, cos jak ikea, ale meble inne stylowo. na stonie conforamy juz tych mebli nie ma, bo kupilismy akurat, kiedy wyprzedawali koncowke serii.
    • melancho_lia Re: Czy warto kupić łóżko na antresoli 17.10.13, 09:23
      My mamy łóżko zrobione przez stolarza. Sprawdza się bardzo (pokój syna ma około 9 m2), na dole ma biurko.
      tu kilka fotek:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lj/kb/d4oe/SYITw6dHf25oYz253B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lj/kb/d4oe/Ds4lBcGaJRUKAEbGrB.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka