Dodaj do ulubionych

chłopiec 8 lat pomysły na prezent

20.10.13, 14:24
Proszę polećcie mi coś na urodziny i na gwiazdkę dla syna ma 8 lat. Jest fanem lego, uwielbia budować, ale ma już tyle klocków (oczywiście żaden zestaw nie jest złożony według instrukcji), że już na to patrzeć czasami nie mogę, poszukuję innych rozwijających i zajmujących czas zabawek smile
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 16:55
      a gry planszowe???
      • kasialkowa Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 17:31
        Gry zostawiam na mikołaja i choinkę też jeszcze nie wiem jakie .Na urodziny chciałam coś do budowania ale myśl o kolejnym lego porozrzucanym po całym domu sad Ma zbyt wybujałą fantazję i wszystko przerabia a reszta plącze się wszędzie.
        • reggaeemama Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 17:35
          a geomagi ma?
          • blizniaki14 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 18:18
            a clicksy ma? Moi synowie (8 i 6)uwielbiają budować z lego, clicsów, a nawet z klocków wafli smile
          • kasialkowa Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 18:47
            Geomagi mamy (mama matematyk figury przestrzenne dzieciom budowała) syn bawił się przy okazji, wyciąga teraz sporadycznie jak mu się przypomni. Chciałabym coś dla starszego, aby się trochę pomęczyłsmile , ale jeszcze nie wiem co sad
    • erty02 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 19:22
      Może zestaw teifoc?
      allegro.pl/budowle-teifoc-5-planow-283-elementy-8005-i3584581348.html
      www.empik.com/maly-zamek-eitech,prod7290083,zabawki-p
      Są większe i mniejsze zestawy, w bardzo różnych cenach.
      • dorga1 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 19:47
        klocki k'nex, ale duży zestaw, najlepiej jakiś tor - super sprawa.
        • mmala6 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 20:13
          mój syn ma prawie 9 lat i od kilku lat obiecuję sobie, że 'wszystko tylko nie lego' bo ma dziesiątki zestawów, proponuję inne zabawki ale niestety efekt jest taki, że i tak najbardziej pragnie lego...wink W zeszłym roku dostał aparat fotograficzny- bardzo chciał, sam uznał, że już ma 'za dużo lego'wink nie czekał jednak długo bo miesiąc po świętach miał urodziny, na które zażyczył sobie...lego.
          W tym roku CHYBA kupię im clicsy pod poduszkę (drugi syn ma 3.5) plus drobiazg dla każdego. Pod choinkę....xboxa kinect. Niestety list już przygotowany a mąż powiedział, że sam chętnie poskacze, więc chyba to będzie prezent dla trojgawink Jednak jak znam moje dzieci, to jeszcze zdążą dopisać po zestawie Lego. Nie wiem skąd Mikołaj kasę weźmiewink
    • szybcia1 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 20:25
      Dla 8 latka w tym roku kupuje kolejny zestaw meccano. W zeszłym roku świetnie się sprawdził. Troszkę pomagaliśmy ale gdy włączył i kręcił się wiatrak to radość była wielka. Teraz tylko muszę wybrać który : auto sterowane czy pudło z kilkoma modelami. Zestawy można stopniowo rozbudowywać- mają różny stopień trudności. Polecam.
      Clementoni ma fajne zestawy edukacyjne.Mają elektryczność, botanikę, astronomię, laboratorium kryształów,ciało ludzkie allegro.pl/listing/listing.php?string=clementoni+nauka+i+zabawa&search_scope=category-11763
      Chodzi za mną też książka www.empik.com/poradnik-malego-skauta-przewozniak-marcin,prod9550115,ksiazka-p polecana kiedyś tu na forum.

• kasialkowa Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 20.10.13, 20:48
        A jaki zestaw kupowałaś w zeszłym roku z częściami plastikowymi czy metalowymi, obawiam się czy mój smyk sobie poradzi, bo samochód który sam zbuduje zdalnie sterowany może być fajny. Jeśli chodzi o lego to dziś się wziął za porządki i dwa zestawy lego techic złożył smile
        • szybcia1 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 22.10.13, 18:08
          Było to pudełko z plastikowymi częściami. Zestaw był z silniczkiem. 7 latek wtedy potrzebował trochę pomocy z naszej strony, ale tata miał się czym wykazać. Potem już sam skręcał zgodnie z instrukcją. Swoje modele też tworzył. W tym roku też zestaw z plastikowymi częściami- kilka modeli. Samochód jest świetny ale chyba zostawię go na za rok by mieć co kupić. Choć nadal się zastanawiam. Może zmienię jeszcze kolejność. Spodobał mi się polecany tu pomysł z cegiełkami smile
    • kasialkowa Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 21.10.13, 18:02
      Bardzo proszę jeszcze o pomysły indifferent
      • 1ewok Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 23.10.13, 09:03
        A coś z serii Zrób to sam? Lub gry logiczne z serii Smart Games? Bilet-voucher do kina?
        • kasialkowa zrób to sam 23.10.13, 09:26
          Czy któryś zestaw z serii Zrób to sam jest szczególnie wart polecenia? Przypomniała mi siię, że syn chciał kiedyś roboszczotkęsmile
        • dorga1 Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 23.10.13, 09:27
          A może dart? Świetna zabawa dla całej rodziny. Albo coś ze sportu?
    • 77iwona Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 23.10.13, 19:36
      mój syn w ubiegłym roku dostał pod choinkę największy zestaw sekrety elektroniki, o taki (pierwsza lepsza aukcja)allegro.pl/sekrety-elektroniki-1200-eksperymentow-gratisy-i3619351567.html
      oraz tor allegro.pl/quercetti-tor-na-kulki-marble-run-naped-winda-6575-i3622567223.html
      • kasialkowa Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 24.10.13, 08:43
        Świetny pomysł ten tor z kulkami, interesuje mnie jeszcze ten zestaw z eksperymentami czy syn był zadowolony? Czy sam robił eksperymenty? Na czym te eksperymenty polegały? Czy były dla niego zrozumiałe?
        • 77iwona Re: chłopiec 8 lat pomysły na prezent 24.10.13, 09:16
          Pierwsze eksperymenty robił z tatą, później już sam kombinował. Sam wybierał sobie z dołączonej książki układ, który chciał zrobić. Antek już umiał dobrze czytać jak dostał ten zestaw ale i dla mniej wprawionego w czytaniu chłopca też to nie sprawi problemu bo do każdego opisu jest ilustracja. Nie jest to u nas zabawka, która jest w ciągłym użyciu ale co jakiś czas każe sobie wyciągnąć. Jego ulubione to dzwonek do drzwi, sygnał alarmu i jest też takie koło, które lecie wysoko do góry.
          Tor dla kulek także przebudowywany na różne strony. Jeden z lepszych prezentów z uwagi na tą windę. Teraz już mniej w użyciu bo za dużo elektroniki się wdarło w nasze życie.
          Z gier lubi Farming Simulator (gra on-line) na Mikołaja dostanie taką pełnowymiarową grę oraz druga to Minecraft. Super rzeczy buduje.
          Pod choinkę dostanie (mamy już zakupiony z amazona) zestaw LEGO Mindstorms EV3. (Antek w marcu skończy 9 lat).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka