renia_02 27.10.13, 15:57 ekspres ciśnieniowy Nivona CafeRomatica 646 lub 635? Zastanawiam się nad zakupem i szukam opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slona78 Re: Czy któraś z Was posiada 27.10.13, 17:06 Kupiłam kilka lat temu jeden z serii 600 rodzicom (taką wersję z rurką, która robi piankę z mleka). Rodzicom padł ekspres po 3 latach użytkowania domowego. Stwierdzili, że nie naprawiają, serwis jakoś specjalnie na nich dobrego wrażenia nie zrobił, poza tym cenowo też niezły szok. Nie polecam, nie spienia mleka tak dobrze jak inne ekspresy, jest wg mnie przereklamowany. Kupiłam go, bo niby produkowany w Szwajcarii, ale nie warto... Szkoda tylko wyrzuconych sporych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: Czy któraś z Was posiada 27.10.13, 19:51 Mam nivonę, ale model 730. Jestem z niego bardzo zadowolona.Ekspres ma 4 lata i póki co działa bezawaryjnie. Robi średnio 5 kaw dziennie. Co do spieniania mleka, Dla mnie wystarczy, ale ja jestem kawosz smakosz więc latte mnie nie urządza. Espresso wychodzi pyszne. Ale też sam smak kawy zależy od jej jakości. Zanim kupiłam ekspres poczytałam to forum: caffeprego.pl/phpBB3/ Odpowiedz Link Zgłoś
renia_02 Re: Czy któraś z Was posiada 30.10.13, 14:37 Byłam wczoraj w sklepie i pan zachęcał mnie do zakupu ekspresu Delonghi Magnifica ESAM 3200.S. Twierdził, że jest on lepszy niż Nivona. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: Czy któraś z Was posiada 30.10.13, 14:41 Renia ja zanim dowiedziałam się o firmie nivona chciałam ekspres de longhi ewentualnie krupsa. Po przeczytaniu ww. forum kawowego kupiłam nivonę. Popytaj może konkretnie o ten model krupsa na tym forum kawowym. Znajomi mają de longi, ale jakiś bajecznie drogi model. Kupili w tym samym czasie co ja moją nivonę i też im działa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Re: Czy któraś z Was posiada 30.10.13, 14:54 Ja również przez informacje na tym forum kawowym kupiłam Nivonę, tyle, że w moim przypadku to był beznadziejny zakup. W pracy miałam Saeco (model jakiś professional) - psuł się na potęgę, ale kawę robił o niebo lepszą niż Nivona. De Longhi mam dziś (ale zupełnie inny segment, więc nie mam co porównywać). Odpowiedz Link Zgłoś
renia_02 Re: Czy któraś z Was posiada 30.10.13, 15:07 Wiem, że pewnie ekspres im droższy tym lepszy, ale mogę przeznaczyć na jego zakup max. 2000 zł. Byłam zdecydowana na Nivonę, lecz sprzedawca namieszał mi i znów jestem w punkcie wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_podpieta Re: Czy któraś z Was posiada 06.11.13, 11:18 Ach ci sprzedawcy a nie myślałaś nad saeco? to też jest dobra marka (włoska). znajomi mają taki ekspres (też dali koło 2 tysięcy czy nawet trochę mniej) i są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś