Dodaj do ulubionych

Materace-pilne

14.11.13, 12:26
Witam, niewiem czy własciwe forum wybrałam, Ale moze ktos mi doradzi. Chce kupic materace prawie 5 i 6 latce. Rozwazam wysokoelastyczny z pianki kaltschaum i ewentualnie z dodatkiem termoelastycznej warstwy- niewiem czy to wlasciwe rozwiazanie dla kregoslupa dziecka. Upaatrzylam materac z firmy comfortbe i z hevea snudo- ktos uzywal takich materacy moze sie wypowiedziec? bede wdzieczna za kazda opinie. Sprawa jest na tyle pilna, poniewaz dzis okazalo sie ze stary materac splesnial od spodu i szybko musze podjac decyzje. W sklepach nie ma do przetestowania wersji ktore mnie interesuja i sprzedawcy proponuja ogladanie w katalogach lub probki Co niewiele wnioslo do mojej wiedzy. Probowalam znalezc watki podobne na forum, ale wiekszosc dotycze niemowlat uncertain
Obserwuj wątek
    • aga_wer Re: Materace-pilne 14.11.13, 13:27
      Dla 5-latki mam hevea junior lateksowy.
      • rithien Re: Materace-pilne 14.11.13, 13:29
        no wlasnie on tez nie jest zbyt wysoki czy nie czuc stelaza?
        • aga_wer Re: Materace-pilne 15.11.13, 13:22
          Ja nie czuję to dziecko chyba tym bardziej
          10 cm to jednak nie tak mało.
          • hela_mela Re: Materace-pilne 20.03.14, 12:10
            Maksymalne obciążenie materaca to 80kg. Dziecko ma 2 lata. Czy nie będzie stanowiło to problemu jak będę chciała ją usypiać będąc obok.
            • rithien Re: Materace-pilne 20.03.14, 18:17
              Ja kupiłam jednak hevea snudo z pianki wysokoelastycznej kaltschaum. ma ok 13 cm w sumie. Czsem klade sie na nim i jest super. Bardzo wygodny isprezysty. Cena tez jest dobra.
    • kropkaa Re: Materace-pilne 20.03.14, 23:02
      Na pewno chcesz, by dzieci spały na przerobionych butelkach?
      • rithien Re: Materace-pilne 21.03.14, 09:27
        a latex myslisz ze jest w 100 % naturalny? naturalnego jest ok. 10-15 procent zazwyczaj. Pokrowce posiadaja atesty co mnie pociesza. Pozatym niewiem jakie inne rozwiazanie bys proponowala? zeby nie gnilo, bylo antyalergiczne itd.
        • kropkaa Re: Materace-pilne 21.03.14, 11:29
          Nie słyszałam jeszcze o zgnitych materacach. Sama kupowałam ost dla dzieci i dla nas, przekopałam net, chodziłam, pytałam, odwiedziłam chyba kilkanaście miejsc i przepytałam tyle samo koleżanek. I stwierdziłam, że te pianki sranki to jedna wielka ściema - plastik zwykły i tyle, tani i prosty w produkcji, a ceny skandaliczne, bo niby nowość. Dzieciom kupiłam Sembellę - sprężynowy (małe sprężynki), kieszeniowy, z czymś tam srebrnym w pokrowcu, który można prać. Nam też sprężynowy, twardy, Hesseng z Ikei, z tym, że on jest wysoki, więc dla dzieci nie chciałam aż takiego.
          • rithien Re: Materace-pilne 21.03.14, 12:16
            niestety co do sprezynowych to mialam i tez sembella zachwycona nie bylam uncertain. A gnije np. kokos i plesnieje. Pozatym na sprezynach tez jest jakas nakladka. kokosowa czy tez piankowa. u nas sprezynowy nie byl. brany wogole po uwage ze wzgledu tez na alergie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka