mak-111 16.11.13, 17:33 poszukuje dlugiej, cieplej kurtki dla siebie. najlepiej o kroju parki i zeby nie kosztowala trylion tysiecy . ogladalam te z h&m z podpinka, ale wolalabym cos grubszego/cieplejszego i najlepiej dluzszego (do kolan bylaby super). poradzcie cos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga_owca Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 18:12 Kappahl i Cubus mają dłuższe kurtki typu parka ja mam z kappahla ale z zeszłorocznej kolekcji, bardziej podobna do tej z Cubusa i jestem zadowolona cubus kappahl Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 18:49 Właśnie zamawiam dla siebie: www.sportsdirect.com/karrimor-long-down-jacket-ladies-447297?colcode=44729703 Do kolan, puchowa, lekka i bajecznie ciepła. Marznie mi tyłek i nogi w takich kurtkach jak ta czerwona wyżej -niebieska jest dłuższa. Odpowiedz Link Zgłoś
maui2 Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 20:54 Witam Jak ten płaszczyk, doszedł? W jakim rozmiarze zamawiałaś, możesz pomierzyć? Jakie wrażenia? Wiem, że dużo pytań ale ostatnio coś wszystko kupione wysyłkowe muszę zwracać a na ten płaszczyk mam wyjątkową ochotę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 22:10 Zona.102 - robiłaś już zakupy w tym sklepie? Polecasz? Coś dziwnie niskie ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: kurtka dluga dla mamy 17.11.13, 00:17 ja czesto u nich kupuje rzeczy dla dzieci,crocsy,spodnie,dresy,skarpety.przesylka 30pln,dhl dostarcza.po 3,4 dniach jest w pl. Odpowiedz Link Zgłoś
adasion Re: kurtka dluga dla mamy 17.11.13, 11:37 Zona, mogłabyś napisać jaki masz rozmiar (tej kurtki ) i zmierzyć kurtkę w biodrach? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: kurtka dluga dla mamy 17.11.13, 16:16 Wymiary sa na allegro. Ja kurtke wczoraj kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
olka31mama Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 18:49 ja kupiłam tydzień temu w tk maxie fajną długą grubą kurtkę z dużym kapturem, czarną, lekko za kolano, na pomarańczowej podszewce, z fajnym miśkiem przy kołnierzu (odpinanym), z paskiem w pasie, fakt może taka tania nie była, ale wykonana solidnie- 249 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 21:11 dzieki. wlasnie o cos do kolan by mi chodzilo. cena z tkmaxa tez do przelkniecia, wiec moze w tym tygodniu podjade i zobacze co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 21:19 250zl to raczej normalna cena za kurtkę niepuchową. Ja uznaję tylko puchowe kurtki (płaszcze wełniane). Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 21:30 no wlasnie ja bym wolala nie puchowa i cos bardziej w stylu parki niz plaszcza Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: kurtka dluga dla mamy 16.11.13, 22:15 To takie widziałam tylko w H&M ale nie rozglądałam się za takim typem kurtki, po prostu wpadła mi w oko Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: kurtka dluga dla mamy 17.11.13, 17:58 ja mam taki z jacka wolfskina: kupiony na wyprzedaży za 499zł, jest świetny. bardzo ciepły i lekki. polecam też z warmii, ale tu może być problem z dostępnością. można poszukać w sklepach elegant. cenowo zbliżone to jw. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 20:32 zona.102...otrzymałaś już Karrimor'a? i jak wrażenia? nie jest za wąski na dole? ten powyższy j.w. fantastyczny, ale cena na dzisiaj za wysoka (nic poniżej 950zł nie znalazłam)... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 21:38 Ja nie Zona, ale tez mam tego Karrimora-jest fajny i cieply. Na dole nie jest waski, bo suwak zaczyna sie kilkanascie cm powyzej dolnej krawedzi. Na samej krawedzi jest tylko zapiecie na guzik/nape. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 21:42 hej a jak ze stójką? pytam, bo zdjęcia modelki na jednej z www pokazują, że jest nie za wysoka.... a gdzie kupowałaś - na all... czy w linkowanym sklepie? muszę jeszcze TKMaxx'y sprawdzić, choć na tą chwilę pewnie nic już nie będzie... ale marznę jak diabli w puchówce KappAhla, a kolejną mam bardzo krótką (Benetton) Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 21:53 Stojka taka srednia, raczej nie po nos. super mile wykonczenie takim misiem jakby. Kurtka ogolnie spora, mam L ze wzgledu na biust i jest luzna nawet gdy mam gruby sweter. Kupowalam na sportdirect tez, przesylka b szybka. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 21:54 Ale ten mis w kieszeniach na przyklad, nie na stojce. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 22:03 ja też mam problem z biustem...bo w mojej puchówce (włoskie 42) to tak na styk dopinam się... a KappAhl 36/38 jest luźny... także zakup przez www nieco ryzykowny (a ja tak lubię ryzyko) w każdym razie dzięki za info ps. choć przyznam, że Wolfskin podbił moje serce (kieszeń niestety niekoniecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: kurtka dluga dla mamy 03.12.13, 22:38 Ja mam w biuscie 100cm. L jest luzna, na poczatku troche zalowalam ze nie wzielam M, ale teraz ten luz mi odpowiada, mam wrazenie, ze puch tez lepiej spelnia funkcje swoja, jak jest przestrzen miedzy kurtka a cialem. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_ka_412 Re: kurtka dluga dla mamy 14.12.13, 21:16 Witam, jestem zainteresowana tym płaszczem puchowym Karrimora. Myślałam o rozmiarze L dla siebie, ale widzę, że w biuście będzie lużny. Czy możesz podać długość rękawów? Mam z tym problem, bo normalnie wchodzę w M, ale te są szyte na 165 i wszystkie rękawy są krótkie. Ciekawa jestem jak tutaj sprawa wygląda w tej L. Już przeżyję, ze będzie luźna tylko te rękawy mnie męczą. Z góry dziękuję za odp. P.S. A masz może zdjęcia w tej kurtce, albo samej kurtki? Mało widać na tych na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: kurtka dluga dla mamy 21.12.13, 15:12 a ten wolfskin jest nasiakajacy? czy nieprzemakalny? Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: kurtka dluga dla mamy 20.12.13, 09:19 Kupiłam dzisiaj na amazonie płaszczyk Berghaus Akka Long w niezłej promocyjnej cenie - sam w sobie jest przeceniony na 126 funtów, a jeszcze dodatkowo znalazłam kod na 20% i wyszło po przeliczeniu 550 zł. Przesyłka darmowa. Na zalando kosztuje 859 i jest to chyba najlepsza cena w PL, jaką znalazłam. Myślałam wcześniej nad Karrimorem, ale ja zmarzluch jestem, a mój Berghaus ma ocieplenie 650, więc powinien być cieplejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Sporo fajnych płaszczy puchowych na Zalando 20.12.13, 21:11 I to poniżej 500pln www.zalando.pl/mustang-plaszcz-puchowy-czarny-mu321h002-802.html www.zalando.pl/mint-berry-plaszcz-puchowy-czarny-m3221h01t-802.html www.zalando.pl/vila-joela-plaszcz-puchowy-bezowy-v1021h017-c00.html Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: Sporo fajnych płaszczy puchowych na Zalando 21.12.13, 07:51 Wszystko zależy od tego. czego się szuka Jeżeli czegoś ładnego i modnego do chodzenia po mieście to spokojnie można kupić puchówkę w którejkolwiek z sieciówek. A może nawet nie-puchowa kurtka wystarczy. Natomiast jeżeli szukamy czegoś bardzo ciepłego, na mrozy rzędu -10 stopni i na długie ,zimowe spacery to lepiej zainteresować się ofertą firm produkujących profesjonalną odzież outdoorową, czyli np. The North Face, Marmot, Berghaus etc. Tyle, że takie płaszcze czy kurtki kosztują nieco więcej, niestety. Mnie się marzyła (i nadal marzyć będzie) parka TNF, o taka: ale niestety to już wydatek powyżej 1.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Arctic Parka 21.12.13, 23:02 mam ją w kolorze oliwkowym - kupiłam online w USA na wiosennej wyprzedaży, kosztowała niecałe 200USD. Faktycznie ciepła, piórka troszkę wychodzą, i ma IMO za wysoką i za ciasną stójkę... poza tym super Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Arctic Parka 23.01.14, 00:35 A gdzie konkretnie? Na ebayu aktualnie najniższa cena 250+70 dostawa + 100 podatek. Odpowiedz Link Zgłoś