Dodaj do ulubionych

reebok winter haven śniegowce pomocy

24.11.13, 08:59
Witam. Prosze o pomoc . Chce kupic synowi takie buciki tylko jak jest z rozmiarowka..syn ma 17cm wkladke tu niby podaja ze rozmiar 27 pasuje. Ale czy nie sa zawyzone? Nikt nie chce mi podac rzeczywistej dlugosci wkladki w warszawie w 3 miejscach nie znalazlam rozmiaru ani 26 ani 27 czy 27.5 zeby zmierzyc. Moze ktoras z was ma te buciki ? Niestety np.adidas o 1cm zaniza rozmiary i np w tabeli podaje ze 27 ma 16.5cm wkladke a w rzeczywistości 17.5cm

Link do modelu bucikow jakie chce kupic

allegro.pl/reebok-winter-haven-boot-j81362-r-34-topsport-i3717734830.html
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 24.11.13, 10:20
      to nie jest zaniżanie, to po prostu długość stopy na jaką przeznaczony jest but. Większość butów sportowych jakie miałam ja i moja rodzina w ten sposób oznacza długości wkładek.
      • escapezone Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 24.11.13, 16:07
        reasumujac chyba nie kupujesz o rozmiar wiekszych butow ? bo 1 cm roznicy to duzo.. tym bardziej dla dziecka .

bede wdzieczna za info jak ktos ma ten model butow
        • szmytka1 Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 24.11.13, 17:00
          kupuję dokładnie 1 cm większe buty, tak oznaczone są, min. buty timberlanda, opic cm odnosi się do długości stopy a but ma 1 cm dłuższą wkładkę. nie chce Ci robic wykładu, ale np. na wkładkach superfitów oznaczenie prawidłowego rozmiaru narysowane jest tak 1,5 cm zapasem. Tym bardziej dla butów zimowych 1 mc będzie ok. 0,5 cm jest na wzrost stopy a kolejne 0,5 aby mogła się swobodnie czuć noga w bucie. Cytuję ze strony Instytutu przemysłu Skórzanego "Prawidłowo dobrany but powinien być dłuższy od stopy o 6 – 10 mm w zależności od kształtu czubka i układu palców oraz ze względu na przesuwanie się stopy w bucie w czasie chodzenia i szybki wzrost długości stopy." Także ja kupuję 1 cm większe i jak stopa urośnie o te pół cm zastanawiam się już nad kolejną, większą parą. Robię tak od 5 lat i ten system się sprawdza wink
    • zona.102 Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 24.11.13, 19:34
      Przecież to sa dziewczece buty, jaki chlopak ubierze LAKIEROWANE kozaki???
      • magdagg2 Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 24.11.13, 21:59
        o gustach sie nie dyskutuje wink ale
        mnie sie wybitnie nie podobaja, nie kupilabym i nie założyła synowi takich butow.
        a z oznaczeniem wkladek w butach firm sportowych jest tak jak pisze kolezanka wyzej, podana jest dlugosc stopy na jaka but ma pasowac.
        1cm w butach zimowych jest jak najbardziej ok, bo wzrost stopy, bo grubsza skarpeta. i warto brac pod uwage fakt ze w butach zimowych chodzi sie dobre pare miesiecy, jak dziecko w tym czasie zaliczy skok we wzroscie stopy to jest szansa ze ten 1 cm mu starczy do konca.
        • fantomka44 Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 25.11.13, 00:00
          To ewidentnie babskie kozaki, ale mam inny model reeboka VENTURE ROX i kupując kierowałam się podawaną na metce długością stopy w cm i moim zdaniem jest adekwatna do rzeczywistości. Odrysuj stopę, zmierz centymetrem i kup o 0,5 cm większe buty.
          • escapezone Re: reebok winter haven śniegowce pomocy 25.11.13, 03:53
            Ja szukam sniegowcow ze wzgledu na to ze moje dziecko buty sztywne za kostke nie zalozy bo idzie jakby mial nogi w gipsie dlatego znalazlam ten model bo szczerze mowiac wyboru wogole nie ma. Kupilam mu adidas zambat ale ma za szeroka stope i go cisna.
            Juz raz kierowalam sie inf.podawanymi przez producentai 1cm dla dziecka akurat mojego to duzo.. i to widac ... 0.5cm jest idealne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka