Dodaj do ulubionych

Carcassonne - potrzebuję opinii

24.11.13, 15:41
Czy będzie dobre dla 14-latka? Lubi gry i często gra w rummikuba.
A może zaproponujecie coś innego do 60 zł.
Obserwuj wątek
    • ktosco Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 16:33
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,147444862,,Jakie_gry_kupujecie_pod_choinke_.html?v=2
    • starobrno Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 17:19
      Mysle, ze tak. U nas w rodzinie oraz wsrod znajomych bardzo lubiana gra.
    • agnieszka77_11 Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 17:23
      Wszystko zależy od nastolatka. Carcassonne to bardzo fajna gra rodzinna. Sama kupiłam ją po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na forum. I nie żałuję. Dobrze dokupić jakieś dodatki. Na początek polecam dodatek 1 lub 2.
    • sinceramente Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 18:01
      Mój mąż lubiący gry (m.in. rummikuba) po dwóch rozgrywkach Carcassonne stwierdził, że jest to gra niesamowicie nudna i nie zamierza w nią więcej grać. Na wszelkie próby przekonania, że dokupimy dodatki, które uatrakcyjniają rozgrywkę stwierdza, że nie wierzy, aby coś pomogło tej grze i że woli wydać pieniądze na inne.

Za to bardzo lubi grę Architekton, kafelki są podobne, też buduje się "państwo", ale rozgrywka jest szybsza, wymaga logicznego myślenia i przewidywania kilku ruchów do przodu (coś jak rummikub) www.rebel.pl/product.php/1,302/14344/Architekton.html
    • kotka.szrotka Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 18:37
      Gra bardzo fajna i dobra nawet dla dużo mniejszego dziecka. Poza tym to klasyka i warto to i mieć i znać. Dla chłopaka fajni będą też Osadnicy z Catanu, Smallworld, Ja polecam gry kooperacyjne np. świetną Zakazaną wyspą czy jakieś fajne karcianki np. Sabotażystę albo gry imprezowe, świetne dla kilku osób, np. "Prawo dżungli".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka