bob.budowniczy 24.11.13, 15:41 Czy będzie dobre dla 14-latka? Lubi gry i często gra w rummikuba. A może zaproponujecie coś innego do 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktosco Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 16:33 forum.gazeta.pl/forum/w,583,147444862,,Jakie_gry_kupujecie_pod_choinke_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 17:19 Mysle, ze tak. U nas w rodzinie oraz wsrod znajomych bardzo lubiana gra. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 17:23 Wszystko zależy od nastolatka. Carcassonne to bardzo fajna gra rodzinna. Sama kupiłam ją po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na forum. I nie żałuję. Dobrze dokupić jakieś dodatki. Na początek polecam dodatek 1 lub 2. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 18:01 Mój mąż lubiący gry (m.in. rummikuba) po dwóch rozgrywkach Carcassonne stwierdził, że jest to gra niesamowicie nudna i nie zamierza w nią więcej grać. Na wszelkie próby przekonania, że dokupimy dodatki, które uatrakcyjniają rozgrywkę stwierdza, że nie wierzy, aby coś pomogło tej grze i że woli wydać pieniądze na inne. Za to bardzo lubi grę Architekton, kafelki są podobne, też buduje się "państwo", ale rozgrywka jest szybsza, wymaga logicznego myślenia i przewidywania kilku ruchów do przodu (coś jak rummikub) www.rebel.pl/product.php/1,302/14344/Architekton.html Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Carcassonne - potrzebuję opinii 24.11.13, 18:37 Gra bardzo fajna i dobra nawet dla dużo mniejszego dziecka. Poza tym to klasyka i warto to i mieć i znać. Dla chłopaka fajni będą też Osadnicy z Catanu, Smallworld, Ja polecam gry kooperacyjne np. świetną Zakazaną wyspą czy jakieś fajne karcianki np. Sabotażystę albo gry imprezowe, świetne dla kilku osób, np. "Prawo dżungli". Odpowiedz Link Zgłoś