Dodaj do ulubionych

różnice w cenach: tchibo.de - tchibo.pl

03.12.13, 08:12
z czego wynikają? rozumiem gdyby były rzędu 10-20%, ale 100% droższy asortyment w naszym tchibo to przesada...
mam na myśli nową kolekcje biżuterii. w poprzednim tygodniu weszłam na stronę niemiecką i spodobały mi się 2-3 pierścionki. po kursie euro 4,2 cena jednego z nich wyniosła ok 420zł. na polskiej stronie 899zł surprised . pozostałe ceny wychodzą podobnie...
jakaś "promocja" dla polek? stworzenie pozornego wrażenia luksusowego towaru?
Obserwuj wątek
    • grecz Re: różnice w cenach: tchibo.de - tchibo.pl 03.12.13, 08:28
      Ołłaaaa...rzeczywiście...a te inne próby złota? U nas 585,tam 333, może w tym rzecz? Chyba, że każdy kraj ma swój zapis...
      • silje78 Re: różnice w cenach: tchibo.de - tchibo.pl 03.12.13, 08:39
        pogooglowałam sobie i faktycznie w tym rzecz. co nie zmienia faktu, że doc dziwnym jest tworzenie kilku odrębnych kolekcji, różniących się materiałami. w każdym razie wyjaśniło się ską rozbieżności smile .
        • ilonakrzeminska Re: różnice w cenach: tchibo.de - tchibo.pl 03.12.13, 09:52
          to na pewno różnica w próbach złota. Wejdź sobie np do apartu, różnica w cenach duża pomiędzy dwoma różnymi próbami złota.
          • kkk_k Re: różnice w cenach: tchibo.de - tchibo.pl 03.12.13, 17:53
            Ciekawe podejście bo przecież do Pl jest "biedniejsza" w stosunku do swoich sąsiadów
            K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka