Dodaj do ulubionych

Gry na Xboxa (Kinect)-jakie?

09.12.13, 22:26
Znalazłam wątki ale starsze i nie wiem na ile aktualne...zostaliśmy posiadaczami....polećcie jakieś gry w które pogramy z dzieciakami - niespełna ośmiolatką i pięciolatkiem.
Obserwuj wątek
    • 76martucha76 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 09.12.13, 22:47
      Ja polecam dance i sport
      • slonko1335 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 09.12.13, 22:49
        Możesz konkretne tytuły bo z tego co widzę to dance i sport w kilku się przewijasmile?
        Typowo dla dzieci tez mnie interesują, będę miała z głowy wymyślanie kolejnych prezentów od rodzinki....
        • 76martucha76 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 09.12.13, 22:55
          Dance Central 2 lub 3.
          Sports www.ceneo.pl/8698306
          • beataj02 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 09.12.13, 23:46
            Dla dzieci zdecydowanie:
            1. Adventures - często w pakiecie z konsolą, nie bardzo mogę znaleźć ją solo
            2. Rush Disney Pixar
            3. Disneyland
            Zresztą rodzice też świetnie się przy nich bawią, również w przypadku obu części Sportu - nie mogę wrzucić linek, bo dostaję info o spamie, pewnie gdzieś coś się podpina...
            • slonko1335 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 08:12
              W zestawie mamy Adventures i Kinect Sports(sezon drugi) oraz Let's Sing And Dance i Forza.

I może mi ktoś napisać czy mogę pożyczać gry czy je się jakoś rejestruje i muszę mieć własną?
    • 18lipcowa3 a dodajcie coś dla 4-5 latki + rodziców ... 10.12.13, 08:16
      jesli mozna?
      rozwazamy kupno kinecta po nowym roku.
      córka ma ponad 4 lata

i coś dla dorosłych też moze byc ?
      • agni71 Re: a dodajcie coś dla 4-5 latki + rodziców ... 10.12.13, 08:19
        Dla 4-5 latki to moze kinectimals, a dla dorosłych sport, może fitness?
      • slonko1335 Re: a dodajcie coś dla 4-5 latki + rodziców ... 10.12.13, 08:19
        Moja zwariowała na Kinectimals po zajawkach ale czytam, że to raczej dla maluchów właśnie, jak twoje dziewczę lubi zwierzątka to może się jej podobać.
    • agni71 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 08:19
      U nas tez sport, disney, adventures i tańce chyba najczęściej uzywane.

Taneczna mamy Just Dance greatest hits - jest bardzo fajna, ale nie mam porównania z Dance central, bo tamtej nie znam

Ze sportowych mamy kinect sports sezon 2 (sezon 1 czeka na wręczenie przez Mikołaja) - bardzo często włączana przez dzieci, a i my dorośli chętnie gramy

kinect adventures - te chbya najbardziej wam polecam na początek, duzo świetnej zabawy ruchowej

Disneyland adventures tez dzieci lubią, ale tu trzeba czytać, więc na początku przydaje się dorosły, ta gra ma bardziej statyczne elementy (chodzenie po disneylandzie, rozmawianie z postaciami, zbieranie piniążków) i dynamiczne (gry, zadania). Generalnie zabawa na dłuższy czas.

Mamy jeszcze kinectimals - to taka dla młodszych dzieci gra, ale tez trzeba czytać (więc potrzebny dorosły, przynajmniej na początku), moja 7-latka lubi, a i 9-latka tez sobie czasem w to gra.

Podsumowując, na poczatek polecałabym kinect Adventures (ona jest często dodawana do zestawu), którys sport, i moze kinectimals, choc jeśli chlopczyk bardzo dynamiczny to moze sie znudzić (bo tu jest sporo chodzenia i pielęgnowania zwierzaków, oprócz zadań ruchowych - np. rzucanie do celu itp.).
      • slonko1335 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 08:23
        o właśnie to kInectimals, czytalam że to dla maluchów ale jak piszesz, że trrezba czytać to może niekoniecnzie jednak?

Kinect Adventures i Disneyland Adwentures to dwie różne gry?
        • agni71 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 08:29
          > Kinect Adventures i Disneyland Adwentures to dwie różne gry?

tak, to sa rózne gry, obie fajne, kinect adventures bardziej dynamiczna, za to disneyland na dłużej zaciekawi. Polecam obie.
          • dorc-ia77 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 18.01.14, 09:38
            A jakie gry polecacie dla 6 latki taneczne? Takie żeby sobie poradziła. A czy jest jakiś fajny fitness dla dorosłych ( nie zumba)?
            • bxaxsxtxa Taneczna dla dzieci 18.01.14, 12:09
              Just dance Disney Party- dla 6-latki idealne.
        • patatajowa Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 08:35
          slonko jak pisałam kiedys prawie w kazdej trzeba czytac, czasami jeszcze po ang wink przynajmniej przy pierwszej grze,nawet w "Once upon a monster"-fajna gierka z Ciasteczkowym i Elmo dla maluchów.
          moj syn uwielbia taka mało popularna gre "Happy action theater" gdzie razem z kolegami bawia sie w Godzille czy przekłuwanie balonów.
          teraz wlasnie sciaga mi sie demo "ZOO TYcoon"-zobaczymy czy fajna- dla córki, bedzie hodowac słonie i żyrafy wink
          • slonko1335 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 08:46
            Widziałam to zoo i mysłę, że młodej mojej też się będzie podobać. Mamy live na miesiąc na razie to mogę takie demo też ściągnąć? kurka muszę się wszystkiego nauczyć, na razie nie jest dla mnie to sprzęt intuicyjny....

Jakieś balony przekłuwali u koleżanki i też im isę podobało, wiec to może być to o czym piszesz

A co grami używanymi? możemy pożyczać od znajomych czy muszę mieć swoje ? bo gdzieś się to rejetsruje?

Graliśmy kiedyś w kręglę z dzieciakami na jakimś pokazie, w naszym Kinect sports sezon drugi nie ma kręgli, w jakiej są? bo im isę bardzo podobało...
            • agni71 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 09:02
              kregle sa chyba w jedynce
              --
            • patatajowa Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 09:14
              jesli masz juz konsole podłaczona do netu to mozesz kazde demo sciagnac i prawie kazda gre kupic ten sposób. kiedys mozna było placic punktami i paypalem teraz zdaje sie po zmianach tylko karta.
              to zoo jest juz dostepne dla zwykłych uzytkowników(nie mam konta specjalnego),mozesz sciagnac kazda gre która ma opcje"pobierz demo) i jak sie spodoba zakupic caołsc.zapisuje ci sie wtedy na dysku konsoli. kregle i fajne proste zrecznosciówki sa w "family game night" tylko nie pamietam która czesc bo jest kilka.
            • mama_pyzuni Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 10:51
              Jedynkę sportową moje dzieci lubią bardziej niż dwójke, więc polecam.
              I oczywiście można wymieniać się grami, np. ze znajomymi, nie jest tak, że jedna płyta jest przypisana do jednego urządzenia xbox.
              • jagodasoft2 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 12:09
                Myślę że dla maluchów lepsza od Disneyland będzie Rush Disney Pixar dużo łatwiejsze sterowanie i ciekawsze postacie
                • beataj02 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 12:28
                  I są jeszcze - oczywiście - xboxwe wersje wszelkich gier LEGO - Harry Potter, Hobbit czy Władca Pierścieni (nie ogarniam tego, ale gra prawie 10latek i dorosły "dzieć" też wink). No i są wyścigi, w których jedzie się jako bohater filmu dziecięcego (Shrek, ktoś z Madagaskaru ? itp), ciekawe, Młody grał u kolegi i chyba zakupi sobie
                  • agni71 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 14:22
                    Harry Potter jest tez w wersji nie-Lego, ale i tak chyba dzieci autorki watku są na takie gry jeszcze za małe? Moja 7,5-latka nie gra jeszcze w Harry'ego.
                    • tarta82 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 14:54
                      witam,

my mamy
                      kinect RUSH - zdecydowanie polecam dla 5-latka. Jest ona u nas nr jeden u dzieci - trzeba się trochę nagłowić by przejść, gdy grają na raz 2 osoby trzeba współpracować. Teraz mały sam wie co robić nie trzeba mu czytać.

kinekt SPORTS
                      o jakich pisały już dziewczyny fajny dla całej rodziny

disneyland - dość ciężko się steruje chodząc po parku same gry są raczej łatwe, dla nas średnio udana gra

just dance kids również średnio polecam - słaby wybór piosenek ale ja mam 4latkę i dlatego może jeszcze niezbyt jej się podoba myślę że dla ośmiolatki to lepsza już wersja jak dla dorosłych
                      motionsports play for real dedykowana jest od 12 lat i rzeczywiście niezbyt nadaje się dla dzieci - trudno się steruje

dzieci grają tylko w kinekt - jeszcze nie wiedzą, że można padem smile gra służy głownie by się wybiegać

Można kupić używane - u nas w jednym centrum handlowym jest stoisko i można wymienić gry za niewielką opłatą.
                      • kornnella Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 16:32
                        Gdzie jest to centrum z wymianą gier? Jak nie chcesz pisać tu to proszę daj znać na gazetowy smile
                      • zeldarg Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 20:10
                        Dzieki - tez mam dwójkę prawie w tym samym wieku bo po pół roku młodsze wink Dopiero co nabylismy xboxa z kinectem, także mamy tylko startowe gry z pakietu.
                        Na Sports jest ikonka od 12 lat - ale chyba się skusze, bo z tego co widze i sporo mlodsze dzieci daja radę.
                        • agni71 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 20:23
                          Moja najmlodsza zaczynała grac w sportowe gry, gdy miała jakies 6 lat - najbardziej lubi jazdę na nartach wink Ostatnio próbuje tez sil w innych grach np. rzutki, a nawet tenis. Starsze córki (9 i 11 lat aktualnie) świetnie sobie radza tez w innych dyscyplinach. Spokojnie mozna sportowe gry zaproponowac dzieciom młodszym niż 12 lat.
                          • myszu13 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 20:39
                            a Fantastic Pets znacie?
                            Moja córa zachwycona jest tym, co zobaczyła w wersji demo. Warto?
                            Czy jest do kupienia w pudełku ? (kod pod choinką raczej się nie sprawdzi)
    • monika9951 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 10.12.13, 22:49
      My jeszcze prócz wymienianych mamy grę z Dorą, to taka taneczna dla kilkulatki, a zastanawiamy się nad zakupem Zumby Core bądź Zumby Word Party, córka co prawda 5 latka, ale chodzi na zajęcia z zumby dla dzieci i chciałaby taką grę. Na demo ściągneliśmy wszystkie możliwe Zumby oprócz tej nowej Word Party i najbardziej jej i mi podoba mi się Zumba Core (2 piosenki dostępne na demo). Po nowym roku ma być Zumba Kids, ale ona chciałaby Zumbę dostać na gwiazdkę, może, któraś z was ma płytę z zumbą i może coś doradzić.
      • estragonka Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 11.12.13, 08:52
        z tanecznych mamy Just Dance chyba dwie części i Dance Central też dwie części, ale nie pamiętam które. a zumba jest też w mojej grze You Shape Fitness Envolved, ale to tylko takie treningowe kawałki.
        jakby ktoś się wypowiedział o zumbie to też chętnie poczytam, może na gwiazdkę kupię smile

a z innych gier mamy też Gwiezdne Wojny (w polskiej wersji językowej, więc nie ma problemu z czytaniem), ale w sumie szału nie ma - córka czasem gra, częściej chcą grać znajomi chłopcy jak przychodzą, niektóre gry fajne, niektóre trudne jakieś i nieintuicyjne.
        sporty zdecydowanie super i 1 i 2.
        • anio-uek Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 11.12.13, 15:59
          Poza wymienionymi polecam "Kinect Joy Ride" bardzo fajna zabawa w wyścigi.
    • qra69 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 14.12.13, 00:16
      z nowszych mogę polecić Zumba Kids i Just Dance Kids 2014, ze starszych zdecydowanie Kinect Sports i Kinect Rush
    • estragonka Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 16.12.13, 11:28
      jeszcze jedna gra mi się przypomniała, którą córka lubi - nie pamiętam tytułu, ale polega na tym, żeby dopasować kształt swojego ciała do kształtu pokazywanego na ekranie. wieki temu był też taki teleturniej (?) czy coś podobnego.
      • bim-bol Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 16.12.13, 12:40
        DR. Kawashimas Body & Brain Exercises
        • patatajowa Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 16.12.13, 16:58
          o, bardzo fajna, zapomnialam o niej i przy okazji dziecko uczy mi sie matematyki wink
      • qra69 Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 16.12.13, 15:40
        twister mania to ta gra w kształty smile
        • patatajowa Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 16.12.13, 16:57
          nie to jest smile
          https://www.kinectgry.pl/wp-content/uploads/2011/11/hole-in-the-wall.jpg
          • estragonka Re: Gry na Xboxa (Kinect)-jakie? 16.12.13, 20:14
            tak patatajowa, o te mi chodzilo wink
    • slonko1335 a xbox live? 16.12.13, 21:09
      warto to wykupić? nie mamy potrzeby grania w sieci przynajmniej na razie...co mi to jeszcze daje? dema moge ściągąc tylko mając xboxlive ? te gry co dają bezpłatnie są sensowne chociaż czasami?, bo póki co dwie widziałam i żadna nas nie zainteresowała...
    • neptunka A Angry Birds oraz Pingwiny - fajne na xboxie? 16.12.13, 23:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka