Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczniaka?

23.01.14, 17:15
W końcu mamy zimę. Przygotowane przeze mnie kombinezony dla synka wczoraj okazały się za małe. Muszę coś kupić bo zimno a synek w szpitalu chory na zap. oskrzeli . Kombinezon musi mieć buciki /doszyte lub luzem/, rękawiczki i być łatwo wkładalny. Wolałabym, żeby rękawy nie były ciasne bo synek ma założony na nadgarstku wenflon. Aha i ważne żeby był ciepły ale nie gruby. Myślałam o kombinezonie GAP 6-12 m-cy /puchowy/, Reima, coccodrillo lub innym.
Możecie coś polecić? Widziałyście jakieś fajne i przecenione.
Synek wyrósł z r. 68 jest drobny ale długi /waży 7 kg/.
Obserwuj wątek
    • liveveb Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 17:36
      Koala, gapa mam, wlasnie w tym rozmiarze kombik jednoczesciowy. Ale on jest bardzo szeroki. Przynajmniej na mojej chudzince sad i szczerze powiem nie wiem czy jest mega cieply- bo jak zima przyszla to nas rozlozylo- ale na 100% jest cieniutki.
      • koala0405 Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 17:38
        podeślij mi fotki na gazetowego
    • czarneoczy Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 17:59
      jak masz w okolicy c&a do podjedź - dzisiaj widziałam na niemowlęcym sporo tego typu kombinezonów na wieszaku wyprzedażowym.
      nie obmacywałam ani na cenę nie patrzyłam, bo dziecko w rozmiar 122 pakuję wink
    • natalek79 Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 19:13
      Z ciekawości zapytam - to z tym wenflonem dziecko ze szpitala planują wypuścić czy w szpitalu tak zimno, że musi w kombinezonie leżeć? Bo nie rozumiem jak się ma zakup kombinezonu do obecnie chorego dziecka z wenflonem i koniecznością szerokich rękawów z tego powodu... Przecież ranka po wenflonie to jak po pobraniu krwi zakleją plasterkiem i nic dziecku się dziać nie będzie z powodu ubrania. Szkoda tylko, że dziecko chore...
      • koala0405 Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 19:18
        Dziecko jest teraz na pobycie tzw. dziennym /śpimy w domu/. Musimy się tam stawiać rano i wieczorem żeby podawać dożylnie leki stąd ten cholerny wenflon w łapce malucha. Mam po starszaku większy kombinezon ale rączka się nie przeciśnie przez rękawek. Na szczęście jest już minimalna poprawa stanu zdrowia więc może w przyszłym tygodniu nas wypiszą.
        • natalek79 Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 19:52
          To w takim wypadku może nawet lepiej taki większy i np. nie wyjmować tej rączki do końca tylko tak w rękawku zostawić? Jeśli nie macie bardzo daleko, a tak myślę bo pewnie inaczej by się na taki dzienny pobyt nie pisali, to dziecko powinno wytrzymać taka niedogodność w tym wieku.
    • erty02 Re: Gdzie kupię kombinezon zimowy dla 6 miesięczn 23.01.14, 19:20
      w Cubusie widziałam do rozmiaru 74/80 w cenie 19.90zł, różne wzory

Reimę masz w agito.pl, dziś dostawa gratis, różne modele są:
      www.agito.pl/reima-kombinezon-valla-szary-510116-3548-866162.html
    • koala0405 Kupiłam 29.01.14, 08:00
      Wczoraj dostałam zamówiony kombinezon. Kupiłam roz. 74/80 Reima po przecenie. Normalna cena tak wysoka 349 zł, że nigdy bym nie kupiła ale znalazłam promocję /chyba któraś zalinkowała/ www.agito.pl/reima-kombinezon-valla-szary-510116-3548-866162.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=866162.
      Kombinezon nie jest zbyt duży ale ma zapas na jeszcze 3 m-ce zimy. Jest milutki, cieplutki i wiem że teraz synek nie zmarznie. Dalej jest chory na zapalenie oskrzeli. Maskra ...leczony od 8 stycznia. Wczoraj lekarka mnie pocieszyła, że niekiedy taka choroba u leżącego dziecka trwa 6 tygodni a my za 2,5 tyg jedziemy w góry. Może zmiana klimatu pomoże..
      • patatajowa Re: Kupiłam 29.01.14, 09:35
        nie w temacie kombinezonu ale nie pociesze piszac ze u mojego syna taka zmiana klimatu na ostrzejszy w podobnej sytuacji skonczyła sie zapaleniem płuc sad
        • koala0405 Re: Kupiłam 29.01.14, 09:47
          o kurcze.. ale do wyjazdu zostało 20 dni więc mam jeszcze nadzieję że wyzdrowieje.
          W sumie Karpacz to jakie to góry ? 2 godziny od mojego domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka