Dodaj do ulubionych

małe sklepy internetowe

28.01.14, 19:59
zauważyłam, że na forum często mowa jest o kilku dużych sklepach internetowych i kilku sieciówkach; w części z nich robię zakupy; natomiast bardzo często robię też zakupy w małych "rodzinnych" sklepach internetowych (allegro unikam, jak znajdę coś co mnie interesuje na allegro, to sprawdzam czy sprzedawca ma swój sklep); zawsze mnie zastanawiało, to że brak jest mowy o tych sklepach tu - zupełnie, jakby nikt w nich nie kupował.

może warto zrobić wątek zbiorczy, w którym znajdą się małe sklepy w których od czasu do czasu robicie zakupy;
nie podam nic na początek, bo nie chcę być posądzana o reklamę sad
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: małe sklepy internetowe 28.01.14, 20:15
      Nie zwracam uwagi czy sklep int.jest duży czy mały rodzinny.zwracam uwagę na cenę.przez allegro też sprawdzam sklep ale jeśli jest mały i nieznany kupie przez allegro bo tak bezpieczniej.
      Watki są o sklepach które warto polecić ze wzgl.na ceny czy asortyment a nie znowu ze wzgl. Na rodzinnosc wink
      • jankabezwianka Re: małe sklepy internetowe 28.01.14, 20:33
        też zwracam uwagę na ceny smile - i w wielu małych sklepach są one atrakcyjne, a często dochodzą jakieś akcje rabatowe, itd.; natomiast w wielu kwestiach, te małe sklepy mają towar niedostępny w dużych molochach;
        nie zawsze kieruję się tylko ceną, czasami wolę kupić u ludzi, którzy wiedzą co sprzedają i mogę zadzwonić o 20:00 i się dopytać - a tego nie uświadczysz w dużych sklepach;

wciąż liczę, że powstanie wątek, o rabatach w małych sklepach smile
        • kroliczyca80 Re: małe sklepy internetowe 29.01.14, 09:49
          Jakim cudem poznajesz, że dany sklep jest mały i rodzinny, a właściciele wiedzą, co sprzedają? Chyba że mówimy o Twoim małym sklepie rodzinnym, którego nazwę podasz za chwilę big_grin
          • jankabezwianka Re: małe sklepy internetowe 29.01.14, 12:07
            jak rozpoznaję? takim samym cudem, jaki rozpoznaję butik lub sklep spożywczy na osiedlu - wchodzisz i wiesz, że to nie sieciówka - nawet w galeriach to można zauważyć; łatwo to poznać też po asortymencie, jest trochę inny - mniej masowy, bardziej niszowy

skąd wiem, że ci ludzie wiedzą co sprzedają? często po opisach, często dzwonię i pytam się o jakieś rzeczy, których w opisie nie znalazłam, czasami chcę się upewnić, że coś będzie szybko wysłane, często też negocjuję cenę - bo niemal zawsze da się coś zbić w dół (wystarczy zaproponować wpłatę na konto, a nie przez system szybkich płatności i sklep oszczędza prawie 3% prowizji - mówię wprost, z 300 zł ceny 3% to 9 zł i chciałabym otrzymać 5 zł rabatu - sklep na 100% się godzi, bo on ma 4 zł w kieszeni, a ja 5 zaoszczędziłam); spytaj się w smyku lub innym sklepie o zabawkę, o to jak ona działa i czy ona poleca ją dla dziecka w określonym wieku - sprzedawczynie nie będą tego wiedziały, bo nie miały tej zabawki nigdy w ręku; nie mówiąc o tym, że w 90% są to osoby bezdzietne, więc nie miały okazji mieć rzeczywistej styczności z produktami dla dzieci;

owszem kupuję też w sieciówkach, ale traktuję je tak miejsce tanich zakupów produktów typowo masowych (bo produktów niszowych raczej tam nie znajdziesz) - czekam na przeceny, kupony, itd. - choć, szczerze mówiąc - jeśli mam jechać do galerii, a jakiś produkt mogę mieć o 5 czy 10 pln drożej z dowozem do domu, to zamawiam w internecie (oszczędzam czas, opłatę parkingową, paliwo, itd.)

nazwy swojego sklepu nie podałam, bo takiego nie posiadam; innej nazwy też nie podaję, bo nie chcę, aby osoby takie jak Ty zaraz sobie dorabiały sobie ideologię do tego czego nie ma (zresztą, to co napisałaś świadczy o tym, że przykładasz innych do własnej miary).
            • dwellajna Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 15:05
              zęsto też negocjuję cenę - bo niemal zaw
              > sze da się coś zbić w dół (wystarczy zaproponować wpłatę na konto, a nie przez
              > system szybkich płatności i sklep oszczędza prawie 3% prowizji - mówię wprost,
              > z 300 zł ceny 3% to 9 zł i chciałabym otrzymać 5 zł rabatu - sklep na 100% się
              > godzi, bo on ma 4 zł w kieszeni, a ja 5 zaoszczędziłam

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
              chociaż też bym się zgodziła, aby jak najprędzej zakończyć tę rozmowę...
            • slonko1335 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 11:10
              innej nazwy też nie
              > podaję, bo nie chcę, aby osoby takie jak Ty zaraz sobie dorabiały sobie ideolog
              > ię do tego czego nie ma
              no widzisz a ja się bardzo dokładnie przyjrzałam Twojej twórczości na forum dzieki temu wątkowi i wiem już co tak bardzo boli...zwrócę bardzo dokładną uwagę na wszelkie próby reklamy sklepiku rodzinnego B....K.... z zabawkami, kreatywnymi, sensorycznymi, kombinezonami jednej słusznej marki, odpowiadający klientom w niedzielę, itd....... pod innym nickiem też nie przejdzie...
              • kroliczyca80 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 11:17
                Ha! +10 punktów dla króliczej intuicji suspicious Dzięki słonkosmile
        • agasz1101 Re: małe sklepy internetowe 29.01.14, 10:22
          Dzwonić do kogoś o 20 i zawracać głowę ??????
        • beem3 Re: małe sklepy internetowe 29.01.14, 10:41
          ceny owszem są czasem atrakcyjniejsze - i jakość w porównaniu do sieciówek też - mówię tu o "węższej" specjalizacji małego sklepu internetowego - niekoniecznie w sieciówce słynącej powiedzmy z dobrej jakości ubrań bibeloty do wnętrz będą również dobrej jakości ...

Podziwiam takie małe sklepy internetowe pracujące 24/24 big_grin
          Choćbym bardzo chciała nie pamiętam wieczorem,czy akurat mam dostępną jedną sztukę danego produktu w danym kolorze i rozmiarze z 3 tys innych na stanie magazynowym wink
          No i podstawowa sprawa - te małe, rodzinne sklepy zazwyczaj mają rodzine i życie rodzinne o 20tej...

Z tymi telefonami o 20-tej to podobnie jak z telefonami 23.XII popołudniu,czy wyślę paczkę i dojdzie we Wigilie,bo duży sklep X nie chce wysłać ...
          • hoow Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 09:59
            Oj różnie to bywa, ja miałam raz telefon w Wigilię o 18, kobieta oczywiście. A mąż miewał telefony o 23 dzwonił pijany klient. Sklepy czy są małe czy nie ciężko rozpoznać, faktem jest, że mają inny asortyment, ceny też często są konkurencyjne a i gratis niespodziewany się trafi czasem smile
        • katherine84 Re: małe sklepy internetowe 01.02.14, 22:56
          O 20 ;| i może w weekend też dzwonić? indifferent

Raz wystawiłam na tablicy meble... I nadziwić się nie mogłam, że pomimo iż wyraźnie napisałam "dzwonić w godz. 8-18 pon-pt" to i tak masę ludzi dzwoniło nawet po 21! Odbierałam, bo myślałam że może to ktoś z rodziny...albo że komuś coś się stało... i na moje pytanie czemu tak późno dzwoni słyszałam: "bo Pani wystawiła meble, które mi się podobają i chcę je szybko zanim ktoś inny kupi"...

Każdy ma życie rodzinne i według mnie po 18 się nie dzwoni, chyba że do rodziny.

Dopytać można wysyłając maila... będzie miał ktoś czas to odpisze, jak nie to zadzwonić kolejnego dnia rano uncertain

Zresztą nie kupuję w sklepach, gdzie nie podają na stronie wszystkich informacji bym musiała się dopytywać.
    • madzik29 Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 11:17
      na tym forum jak nie ma hasła:tchibo, h&m, ecco, primigi .... to nie ma rozmowy, jestes atakowana natychmiast, daj spokój, zagryzą Cię
      • moadek Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 11:40
        a ja chętnie poznam namiary na male fajne sklepy, kupuję np gry planszowe w małym bo jest taniej niż w duzych sklepach, ale z innymi mam nienajlepsze doświadczenia. przed świetami próbowalam w jedym kupic lego miało atrakcyjnę cenę, nie kupiłam odrazu weszłam po dwóch goidzznach na stronę i jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczyłam że cena jest juz sporo wyższa, innych zestawow ktore ogladałam nie, wiem ze sezon przedświateczny ma swoje prawa ale nieladnie i tak mimo to nie zrażam sie
      • jankabezwianka Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 13:44
        madzik29 napisała:

> na tym forum jak nie ma hasła:tchibo, h&m, ecco, primigi .... to nie ma rozmowy
        > , jestes atakowana natychmiast, daj spokój, zagryzą Cię

o to zauważyłam, że jest kilka firm, o których można pisać, do których można linkować i ohahować się nad nimi, a reszta jest ble; ciekawe czy to snobizm i dowartościowywanie się pisaniem o markach, które na świecie są masowe a u nas na granicy ekskluzywności, czy część uczestniczek forum ma zlecenia od agencji marketingu szeptanego i po prostu ma takie zadanie?

tak, czy siak, czekam na jakieś wasze doświadczenia - sama się nie wychylam, bo zaczęłam temat i nie chcę być posądzana o robienie reklamy małemu (bo dużemu rozumiem, że wolno robić reklamę)
        • madzik29 Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 14:51
          myśle ze trafiłaś w sedno, jeszcze jedno, zauważyłam ze czasami ktoś zakładał wątek na zasadzie mały, polski sklep www że sa fajne ceny, jest wyprzedaż, temat znikał z prędkością światła zanim ktoś go dobrze przeczytał, wiec uważam ze Wielki Brat również czuwa..
          o wyprzedaży w tchibo, h&m są wielostronicowe wątki, o wyprzedaży w małym polskim sklepie nawet nikt nie śmie napisać., temat zniknie albo zaraz ktoś Cię posądzi o reklamę ..
          to tyle w temacie tego forum
        • aleksandra1977 Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 15:17
          o odpowiedz trzeba zapytać administrujacych tym forum.
          Ja tez tego nie rozumiem, dlaczego watek z malym, lub lepiej napisac, nie popularna sieciowka, sklepem znika niemal natychmiast, bo odbierany jest jako reklama.
          Zakupy nie sprowadzaja sie wylacznie do sklepow-molochow, a niejednokrotnie przekonalam sie o tym, ze wlasnie w tych "bez szyldow" mozna kupic korzystniej i kulturalniej.
    • natalek79 Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 15:14
      Kupuję i w sieciòwkach i u naszych producentòw - wszystko zależy od asortymentu, moich potrzeb i nie ukrywam że od ceny też. Zaròwno stacjonarnie jak i on-line a zadarzyło mi się i telefonicznie, gdzie miałam buty robione na zamòwienie, bo potrzebowałam rozmiar mniejszy niż owy producent oferował i zostało mi to dostarczone kurierem pod drzwi. Czyli można. Ale i nacięłam się, bo chciałam młodemu zakupić koszulo-body i nigdzie nic nie było, aż trafiłam na małego rodzinnego producenta i zakupiłam. Kasa, a nie mała, zmarnowana bo ten kto to szył po prostu szyć nie umiał, a już napewno nie dla dzieci. I jak tu reklamować? Poza tym to jednak sieciòwki bardziej mają okazje, rabaty i wyprzedaże, bo co to za rabat groszowy o ktòrym piszesz przy 300zł? To nawet nie jest 10%, a dla mnie osobiście to mało...
      • aleksandra1977 Re: małe sklepy internetowe 30.01.14, 15:24
        Poza tym to jednak sieciòwki bardziej mają okazje, rabaty i
        > wyprzedaże, bo co to za rabat groszowy o ktòrym piszesz przy 300zł? To naw
        > et nie jest 10%, a dla mnie osobiście to mało...

oczekujesz od malego sklepu (ktory czesto sprowadza sie do dzialalnosci jednoosobowej) rabatu, na jaki moze sobie pozwolic wylacznie sklep-moloch?
        Czy, jezeli maly sklep (ktory w porownaniu np. z H&M, jest jak detalista pod wzgledem wartosci dostaw), proponuje klientowi rabat jednocyfrowy, lub np. finansuje koszty wysylki zamowienia, to jest za malo?
        10% to czesto jest tyle, ile maly sklep zarabia na sprzedazy danego produktu...
        • natalek79 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 06:58
          Mam świadomość, że mały sklep nie "rzuci" dużego rabatu i tu właśnie pokazuje się czym przewyższa go sieciòwka. Cena i jeszcze raz cena, bo nie czarujmy się ale ma znaczenie , zwłaszcza gdy idzie w parze z jakością. Przynajmniej dla mnie, bo patrzyłam na cenę nawet gdy miesięczny dochòd mojej rodziny sięgał 15000zł i teoretycznie mogłam sobie pozwolić na dowolne zakupy bez patrzenia na cenę.
        • slonko1335 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 07:46
          oczekujesz od malego sklepu (ktory czesto sprowadza sie do dzialalnosci jednoos
          > obowej) rabatu, na jaki moze sobie pozwolic wylacznie sklep-moloch?

oczekuję najlepszej ceny za podobną jakość i sorki ale nie mam żadnych oporów żeby kupić w sieciówce ciuch na wyprzedaży dużo TANIEJ niż w małym sklepiku dającym 5-10 czy nawet 20 procent rabatu....

Czy, jezeli maly sklep (ktory w porownaniu np. z H&M, jest jak detalista pod wz
          > gledem wartosci dostaw), proponuje klientowi rabat jednocyfrowy, lub np. finans
          > uje koszty wysylki zamowienia, to jest za malo?

oczywiście, że za mało skoro mogę kupić gdzieś taki sam towar po dużo niższej cenie....
          • jankabezwianka Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 09:19
            Czy Wasz świat zakupów kończy się na ciuchach? Rozumiem, że ciuchy kupuje się w sieciówkach, gdzie ma być tanio i tyle - sama tak robię, idę do hm czy zary i kupuję mając świadomość, że za niską cenę kupuję średniej lub słabej jakości produkty. Wiadomo tu z sieciówkami nikt nie wygra.

Ale są jeszcze inne produkty, które kupuje się dziecioma, a których w sieciówkach, smykach czy tesco się nie znajdzie (bo pewne marki celowo nie wchodzą do tego typu sklepów). Np. fajne i bezpieczne zabawki, zabawki sensoryczne, zabawki kreatywne (bo za kreatywną chyba nie można uznać zabawki FP z kretyńską melodyjką, do której prawa autorskie wygasły lata temu), itd.

Zresztą nie chodzi mi o wyższość jednych rodzajów sklepów nad innymi. Nikt nie każe nikomu w małych sklepach kupować, nikt nie zabrania nikomu kupować w sieciówkach.
            Chodzi mi o to, że część z nas kupuje i w sieciówkach, i małych niezależnych sklepach, i na allegro. Tylko, że o ile na tym forum wypada i można podniecać się nowym wzorem szmatki z hm i odmieniać tę markę na wszystkie sposoby oraz linkować do niej - to jak ktoś wrzuci w poście link do mniejszego sklepu to od razu jest usuwany "bo spam". Sam pomysł stworzenia listy (recenzji i opinii) sklepów innych niż sieciowe wywołuje falę udowadniania, że z założenia takie sklepy są złe, drogie i nie ma po co w nich kupować. I tu po prostu przestaję wierzyć, że takie działanie ma charakter spontaniczny sad a czuję rękę speców od szeptanki.

Ja od czasu do czasu kupuję w małych sklepach i chciałabym poznać inne niż te, z których korzystam.
            • mamaaoli Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 09:34
              Ja nie kupuję w małych sklepach przez internet, więc może w końcu ktoś poda jakieś linki, żeby zobaczyć o jakie oferty chodzi, interesują mnie na przykład małe sklepiki oferujące piżamki dziecięce. Chętnie poznam takie miejsca w sieci.

"Idę do hm czy zary i kupuję mając świadomość, że za niską cenę kupuję średniej lub słabej jakości produkty" - z tym bym polemizowała, szczególnie jeśli chodzi o sformułowanie zara i niska cena.
            • erty02 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 10:01
              z małymi sklepami internetowymi jest taki problem, że szybko powstają i szybko potrafią zwinąć interes, często nie mają sklepu stacjonarnego, kontakt tylko mailowy lub na komórkę
              takich unikam lub kupuję przez allegro (jeśli tam wystawiają swój towar)

zdarzyło mi się parę razy kupić coś w małym sklepie internetowym z odbiorem osobistym (bo w nieznanych mi sklepach zamawiam tylko za pobraniem albo z płatnością przy odbiorze), odbiór często na tyłach magazynów, w starych budynkach (wiadomo, niskie koszty wynajmu), cena była atrakcyjna, towar bardzo ok, po kilku miesiącach chciałam zajrzeć do sklepu i przejrzeć aktualną ofertę, ale sklep już nie istniał...
              • agni71 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 10:06
                erty02 napisała:

> z małymi sklepami internetowymi jest taki problem, że szybko powstają i szybko
                > potrafią zwinąć interes,

A to tez prawda.
            • agni71 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 10:05
              >Sam pomysł stworzenia listy (recenzji i opinii) sklepów innych niż sieciowe wywołuje falę >udowadniania, że z założenia takie sklepy są złe, drogie i nie ma po co w nich kupować. I tu >po prostu przestaję wierzyć, że takie działanie ma charakter spontaniczny sad a czuję rękę >speców od szeptanki.

kurczę, tyle juz lat tu pisuję na tym forum, dlaczego jakaś firma nie chce mi za to płacić?!

Co do polecania małych firm, małych sklepów internetowych. Powiem szczerze, że mam problem, bo zamawiając nie wnikam, czy dany sklep jest mały czy duży. Oczywiście są takie, o których wiem, że to molochy (empik, merlin, smyk), ale są i takie, co do których nie mam pojęcia. Np. apteki internetowe - nie wnikam, czy to jedna mała apteka, czy np. nie jest to przypadkiem w Krakowie czy Gdańsku potentat z 15 aptekami. Podobnie z kosmetykami, kupuje czasem kosmetyki fryzjerskie i nie sprawdzam, czy dany sklep np. z Lublina ma tam jeden punkt, czy może jest to rozwinięta sieć hurtowo-detaliczna, która zmonopolizowała rynek w swoim regionie.

Zdarza mi się kupowac od ewidentnie małych przedsiębiorstw, np. przetwory z aronii od producenta z Gór Stołowych (kupiliśmy, będąc tam, spodobały nam się, więc odszukaliśmy faceta w necie).

Sklepiki z kosmetykami eko sa chyba często małe - w takich kupuję, ale priorytetem jest cena i asortyment, a nie to, by był to sklep mały.

>Ja od czasu do czasu kupuję w małych sklepach i chciałabym poznać inne niż te, z których korzystam.

No to z tym jest problem, bo ja nie wiem, które ze sklepów w których kupuję, są małe (wg twojej definicji).
              • aleksandra1977 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 10:36
                agni71 napisała:
                > Co do polecania małych firm, małych sklepów internetowych. Powiem szczerze, że
                > mam problem, bo zamawiając nie wnikam, czy dany sklep jest mały czy duży. Oczyw
                > iście są takie, o których wiem, że to molochy (empik, merlin, smyk), ale są i t
                > akie, co do których nie mam pojęcia. Np. apteki internetowe - nie wnikam, czy t
                > o jedna mała apteka, czy np. nie jest to przypadkiem w Krakowie czy Gdańsku pot
                > entat z 15 aptekami. Podobnie z kosmetykami, kupuje czasem kosmetyki fryzjerski
                > e i nie sprawdzam, czy dany sklep np. z Lublina ma tam jeden punkt, czy może j
                > est to rozwinięta sieć hurtowo-detaliczna, która zmonopolizowała rynek w swoim
                > regionie.
                >
                > Zdarza mi się kupowac od ewidentnie małych przedsiębiorstw, np. przetwory z aro
                > nii od producenta z Gór Stołowych (kupiliśmy, będąc tam, spodobały nam się, wię
                > c odszukaliśmy faceta w necie).
                >
                > Sklepiki z kosmetykami eko sa chyba często małe - w takich kupuję, ale prioryte
                > tem jest cena i asortyment, a nie to, by był to sklep mały.

Agni, maly, czyli inny niz popularna sieciowka. Wydaje mi sie, ze autorce watku o to chodzi, by stworzyc liste fajnych, ciekawych, atrakcyjnych (nie tylko pod wzgledem cen) sklepow, ktore czesto sa wlasnie lokalne, z nietuzinkowym asortymentem, z nalezyta obsuga, gdzie mozna poczuc sie jak klient indywidulany, a nie kolejny n-ty i tym czyms, co wyroznia je sposrod wielkich marek.
                Dla mnie priorytetem nie jest cena. Zwracam uwage wlasnie na cala reszte dotyczaca obslugi sprzedazowej i posprzedazowej, na to, czy np. przed zakupem uzyskam dodatkowe informacje, ktorych nie ma na stronie internetowej, na to, czy informacje sa rzetelne (zwlaszcza, gdy nie znam jakiegos produktu), uprzejme, na to, czy dzwoniac do takiego sklepu obsluga stosuje spychologie, czy raczej jest zainteresowana, bym byla zadowolona i w rezultacie przelozylo sie to na zamowienie wlasnie w ich sklepie. Na to, jak wyglada sprawa ewentualnego zwrotu, reklamacji, terminu realizacji zamowienia. Zwracam uwage rowniez na to, w jaki sposob jest zapakowana przesylka, czy odpowiednio zabezpieczona, czy raczej pakowana "na akord", czy po wyslaniu przez sklep zamowienia dostaje informacje z numerem przesylki...
              • listopadowka2008bis Agni podaj linka :) 31.01.14, 10:49
                Chętnie poznam ten sklep z przetworami z Gór Stołowych, bo mnie zainteresowałaś smile
                • agni71 Re: Proszę bardzo :-) 31.01.14, 10:57
                  ekoaronia.pl/index.php/main/produkty

wypróbowalismy różne produkty, ja bardzo lubię aronię w czekoladzie. Fajne są soki, konfitury...

Na miejscu sprzedają tez aroniówkę smile
            • slonko1335 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 10:59
              Tylko, że o ile na tym forum wypada i można podniecać się
              > nowym wzorem szmatki z hm i odmieniać tę markę na wszystkie sposoby oraz linko
              > wać do niej - to jak ktoś wrzuci w poście link do mniejszego sklepu to od razu
              > jest usuwany "bo spam"..

nie zauważyłam szczerze mówiąc...usuwane są wątki spamerskie-także tych dużych sieciówek bo i one to robią....
    • listopadowka2008bis Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 10:46
      Skoro nikt wcześniej nie chciał się pochwalić w jakim sklepie robi zakupy, to będę pierwsza smile Nie wiem na ile ten sklep jest 'mały', ale ja sprawdziłam i się nie zawiodłam:
      www.ihatedesign.shoper.pl/
      odkryty za sprawą dnia darmowej dostawy, bardzo szybka wysyłka i bardzo ładnie zapakowany towar, który wcale nie był na prezent.

www.kaszubebe.pl/
      Trochę drewnianych puzzli o tematyce kaszubskiej. Kupiłam kiedyś na prezent i były solidnie wykonanie.

Jeśli chodzi o ubrania i obuwie, to polegam na sprawdzonych linkach o zniżkach do sieciówek smile uwielbiam wzornictwo i jakość ubrań dla dzieci z kappahl'a, więc nie ryzykuję z małymi sklepami. Pamiętam jakie były zamieszania związane z, w końcu nie najmniejszym, sklepem endo (chodziło o rozmiarówkę). Od tego czasu kupuję dla Syna tylko w sklepach, które mają swoje stacjonarne odpowiedniki w moim mieście i znam ich rozmiarówkę.
      Buty kupuje w outletstore.pl butyk.pl, albo stacjonarnie. Żywność/chemia/kosmetyki- tylko stacjonarnie, tak samo elektronika/agd. Przez neta kupuję jakąś drobną biżuterię i torebki - wtedy allegro.
      • aleksandra1977 Re: małe sklepy internetowe 31.01.14, 11:04
        moge polecic sklep z firanami tendina.pl/ - doskonala porada odnosnie doboru firan przy nietypowych oknach, szybka realizacja zamowienia.
        Jesli chodzi o sklep ze zdrowa zywnoscia, to moim zdecydowanym faworytem jest www.bogutynmlyn.pl/ - tak fachowej, milej i cierpliwej obslugi, gdy zaczynalam swoja przygode z pieczeniem chleba, nie spotkalam w zadnym innym eko-sklepie
        • ola_la_la Re: małe sklepy internetowe 01.02.14, 14:42
          Z tym zwijaniem interesu nie jest do końca tak ponieważ dobre oprogramowanie sklepu internetowego kosztuje kilka tysięcy, zatem prędzej można się z allegro zwinąć, bo tam nie ma nic do stracenia , a kont na allegro każda firm może mieć ile chce.
          Poza tym na allegro częściej jest drożej niż w sklepie internetowym ponieważ sprzedawca musi zapłacić prowizję od sprzedaży do allegro.
    • morgany Re: małe sklepy internetowe 02.02.14, 16:59
      ale macie problem z tymi malymi sklepikami! ja praktycznie tylko w takich robię zakupy, bo dzięki nim odkryłam mnóstwo świetnych rzeczy, których nie ma w sieciówkach. piękne zabawki w mamissima, ubranka w coocoo, buciki w preshoes, chusty w vega, zabwki w fabrykawafelków, gadżety w tublu, mamagama, w aktywnym smyku biegówki, rowery i hulajnogi... takich sklepików jest milion i naprawdę fajne rzeczy mają!
      • agni71 Re: małe sklepy internetowe 02.02.14, 17:03
        Mamy starsze dzieci i te artykuły dla maluszków nie robią na nas wrażenia wink
        • morgany Re: małe sklepy internetowe 02.02.14, 17:13
          no fakt, podalam same maluszkowe sklepiki, bo akurat małych dzieci wokół mnie pełno, a pomysłów na prezenty wciąż brakwink jak coś kupuje dla siebie, to najczęściej jest to sieciówka bądź sklep, w którym jest po prostu najtaniejwink zresztą tych maluszkowych sklepików rodzinnych jest teraz najwięcej - młode mamy szukają pomysłu na siebie i otiwerają sklepy internetowe bądź piszą blogiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka