Dodaj do ulubionych

czółenka TH

06.02.14, 18:23
do posiadaczk- warto kupić czółenka Tommy Hilfiger? jak wypadają rozmiarowo w porównaniu do innych marek? na waską, czy szerszą stope tez będą? i jak z wygodą noszenia?
znalazam wlasnie ładny model na 7,5 cm obcasie i zastanawiam sie...nigdy nie miałam butów tej marki za wyjatkiem klapek kiedyś..
Obserwuj wątek
    • malinkowa81 Re: czółenka TH 06.02.14, 18:59
      A nie masz możliwości przymierzenia gdzieś na żywo? Bo wszystkie buty TH na obcasie (łącznie z kozakami), które zdarzyło mi się przymierzać w życiu, były jakieś takie niewygodne/może źle wyprofilowane na moją stopę.. ale może to ja tak mam. uncertain
      • patatajowa Re: czółenka TH 06.02.14, 19:01
        no wlasnie nie bardzo... chyba ze sie odezwa jakies rzeszowianki i podpowiedzą gdzie... wink
    • edelstein Re: czółenka TH 06.02.14, 19:35

Tragiczne,zle i wylacznie na b.waska stope.--

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
    • zdzisnadzis Re: czółenka TH 06.02.14, 19:37
      Generalnie lubie tą firme ale butów od nich już nie chce, rzeczywiscie mało wygodne i cena nieadekwatna.
    • jadis76 Re: czółenka TH 06.02.14, 19:48
      a ja mam kozaki na 9 cm obcasie i koturny i bardzo polecam
      mega wygodne, porządna, gruba skóra, zupełnie inna niz np w kozakach venezia czy gino rossi które też mam
      moim zdaniem dość szerokie
      ale ja kupuję rozmiar większy tzn normalnie noszę 37, 5, a tu kupuję 38 i jest ok
      • a-e-p Re: czółenka TH 06.02.14, 21:16
        Śpieszę z poradą smile
        Niektore modele TH mają w MHall w takim sklepie obuwniczym gdzie jest tez G Rossi (blisko schodów ruchomych, na pietrze). Przynajmniej w sierpniu tam mierzyłam sandały. Mysle ze tez gdzies w GRzeszów, oczywiescie nie jako osobny sklep.

Miałam kiedys na obcasie TH, wnętrze z materiału, odardzam szczerze materiał wewnatzrz, bo szybko sie zniszczył. Ale były szerokie. Pierwotne ceny IMO nieadekwatne do jakosci. Clarksy juz lepsze, chociaz duzo modeli jest babcinych...

Krasulas chyba kiedys kupowala TH na obcasie?
        • mamaoskarka Re: czółenka TH 06.02.14, 21:28
          Uwielbiam buty TH, dla mnie sa mega wygodne, na szczupla stope, rozmiarowka standardowa. Ja kupuje na eobuwie i stendi, wysylka gratis i oddac tez mozna przez paczkomaty za darmo wiec praktycznie nie ma ryzyka.
          • malinkowa81 Re: czółenka TH 07.02.14, 08:43
            Widzę, że całkowicie sprzeczne opinie dziewczyny mają co do tego na jaką stopę.
            Ja mam zdecydowanie wąską i moim zdaniem na szeroką raczej ich buty. smile))
            Może po prostu ich rozmiarówka się kupy nie trzyma i raz tak a raz siak? wink
    • jestem-teraz Re: czółenka TH 07.02.14, 09:33
      Wszystkie zamieszczone tu opinie są trafne.
      Mam 5 par butów tej firmy - od zimowych po sandały.
      Uwielbiam ich wzornictwo - podobnie jak ich ubrania.

I tak wszystkie zimówki mam 38 a letnie 39. Moja stopa to typowe 38.
      Trzeba ich buty przymierzyć!!!!!
      Co do tęgości - kiedyś zamówiłam tzw. "oxfordki" i nie mogłam ich nawet przymierzyć - zależy od fasonu.
      Nie należą te buty do jakiś szczególnie trwałych - ale są najładniejsze - no cos za coś.
      Co do ceny - które firmówki się nie cenią ????
    • gosiaw29 Re: czółenka TH 08.02.14, 11:46
      Dla mnie bardzo bardzo wygodne, te które miałam były na wąska stopę, a rozmiarówka standardowa.
      • patatajowa Re: czółenka TH 08.02.14, 12:23

znaczy po waszych opiniach na dwoje babka wróżyła big_grin
        Może uda mi się dzisiaj gdzieś przymierzyć to napisze co ja o nich sądzę wink
    • gosiaw29 Re: czółenka TH 08.02.14, 20:57
      www.riccardo.pl/ona/buty-damskie/czolenka/tommy-hilfiger-carol2-cognac
      Ja miałam takie jak w linku.
      • krasulas Re: czółenka TH 08.02.14, 21:15
        a-e-p ależ Ty masz pamięćsmile
        kupiłam rok temu model Lindsay (na Riccardo, za 209zł jakoś - była 50% wyprzedaż + bon 50zł) - dlatego, bo jako jedyne były super wyważone i w kolorze granatu...
        bardzo wygodne, po 8 godzinach chodzenia/podbiegania/stania nic kompletnie mnie nie uwierało i nie bolało
        model nie na b.szczupła stopę!
        co do rozmiarówki - sama noszę duże 37/małe 38 i ryzykowałam...kupiłam 38...
        na Śląsku przymierzyć mogłam tylko 37 i weszłam w nie, ale piekielnie cisnęły...
        do 38 zakupiłam doklejane zapiętki zmniejszające dł.wkładki i zapobiegające ocieraniu...miód
        a że ja raczej płaska-obcasowo jestem, to butki nadal w super stanie leżą w kartoniku i czekają na inną okazjęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka