Dodaj do ulubionych

Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie

13.02.14, 11:55
Chcialabym kupic synowi bluze softshell. Niestety moge je tylko zobaczyc przez internet , wiec nie moge porownac..
Przypuszczam ze jakosciowo sa podobne ( prosze o wasze zdanie )
Mam pytanie z rozmiarowka w C&A ..Czy jest zawyzona , zanizona? Czy bluzy sa szerokie , czy waskie? Czy sa miekkie? Moj syn jest szczuply i wysoki..potrzebuje czegos wezszego i dluzszego..no i miekkiego- bo trafily mi sie bluzy sofshell ktore byly za sztywne i syn nawet załozyc nie chciał
Mon syn nosi teraz kurtke zimowa KAxs r.104 ( a ogolnie ubrania na 104-110 ) ..czy wziasc bluze na 104 czy 110?

BArdzo prosze o podpowiedz..( ze wzgledu na promocje w C&A wink )
Obserwuj wątek
    • julka-4 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 12:02
      Z H&M nie miałam ,młoda ma z C&A.Standardowo nosi 134/140 ,softhella ma na 140 i jest mocno dopasowany.Powiem szczerze że wolałabym żeby był na 146.
      • moadek Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 12:12
        W C&A raczej szczupłe i róweeiż sugeruję większy rozmiar , mo syn chudy wzrost 140 i softshell na 140 , był na niego, był na niego taki akurat, zero zapasu w żadną stronę!
    • call-una Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 12:31
      wez 110 ale polecam z H&M,moj syn tez ubrania ma na 104-110, i softshell mamy na 110 (zimowa rowniez 104); w C&A softshelle sa szerokie, bez regulacji na dole, a te z H&M maja dodatkowo rekawki(to akurat bardziej jesienia sie przydaje, ale tez na wczesna wiosne, gdy jeszcze chlodno) nie wiem, czy mozna jeszcze dostac znizke 25% z newslettera, ale jesli tak to koszt ok.100 zl
      • mamanatalki87 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 12:36
        Ja miałam dla syna 2 softshelle z h&m i 1 z c&a , dla córki ze smyka wink

I tak te z H&M są sztywniejsze od C&A .. moje dziecko zdecydowanie wolało ubierać tego z C&A , tyle że przez wg mnie był on też cieńszy od H&M .. i wydawało mi sie jesienią że za cienki jednak .. ale wiosnę- lato wybrałabym H&M .

PS : Czy u was w C&A pojawiły się już stacjonarnie softy dla młodszych do 128 ??

Chciałam na żywo kolory ocenić wink
      • moloman Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 12:48
        czy mogłabys mi zmierzyc tego softshella na 110 z C&A?
        Jaka dł całkowita, szerokosc pod pachami i dł rekawa spod pachy?
        To by mi bardzo pomoglo w podjeciu decyzji.
      • moloman call-una 13.02.14, 12:49
        czy mogłabys mi zmierzyc tego softshella na 110 z C&A?
        Jaka dł całkowita, szerokosc pod pachami i dł rekawa spod pachy?
        To by mi bardzo pomoglo w podjeciu decyzji.
        • call-una Re: call-una 13.02.14, 13:09
          Moloman, ja nie mam z C&A tylko H&M (one po praniu miekna)
          zmierzylam:
          -dl plecow(do stojki) 49 cm,
          -szerokosc (tyl od pachy do pachy 38 cm)
          -dl. rekawa 32 cm
          - boki pod pachami 30 cm
          • call-una Re: call-una 13.02.14, 13:11
            taki www.osta.ee/en/hm-softshell-jope-s-110-31752460.html
            • call-una Re: call-una 13.02.14, 13:13
              a sorry taki wlasciwy tablica.pl/oferta/h-m-softshell-dzieciecy-r-116-CID88-ID4K4bB.html
    • mea8 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 13:11
      Kupilam softshela z C&A tego z dinozaurami. Mlody ma 105cm, zaczyna nosic romiar 110 a kurtka na 116 jest w sam raztongue_out Rekawy sa lekko za dlugie.
    • natalek79 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 13:22
      Jak dla mnie to w C&A softy nie są tej samej grubości. Starsze dzieci mają i cieńsze i grubsze. Grubsze mają pas "śnieżny", rękawek na palec, są węższe ale za to dłuższe. Cieńsze są troszkę szersze, rękaw mają wykończony rzepem. Z mniejszej rozmiarówki Palomino rękawy wykończone są gumką, softy są miększe niż te z H&M czy Smyka ale też cieńsze. W środku wykończone polarem. Rozmiarówka mniejsza. W sklepie jeszcze ich nie widziałam. Możesz skorzystać z rabatu 20% i darmowej wysyłki i kupić on-line, najwyżej odeślesz. Softy ze Smyka i H&M mają podobną grubość i są grubsze niż z C&A w związku z czym są sztywniejsze. Rękawy mają wykończone tą rękawiczką na palec - tak było w poprzednich sezonach, nowych jeszcze na żywo nie widziałam. Plus dla H&M za dłuższy tył. No i kolorystyka ze Smyka dość pstrokata ostatnio była, więc zależy jak komu pasuje. W H&M softy zwykle kosztują 129-149zł i można skorzystać z rabatu 25% albo obecnie -20zł za zakupy powyżej 100zł (ale małych softów jeszcze na sklepie nie widziałam).
      • ildiss Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 14:41
        mamy nowy c&a rozmiar 104 jest idealny na dziewczynkę noszącą ubrania w rozmiarze 98/104 o wzroście 95 cm, rękawy są troszkę za długie.

Wygląda ok, nie wiem jak z noszeniem bo soft z c&a będzie nosić po raz pierwszy.

W Gdańsku widziałam softshele na małą dziewczynkę jakiś tydzień temu, nie wiem czy były na innych działach.
        • olusiek81 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 17:11
          moim zdaniem c&a wypadaja mniejsze , synowi 122 jest w sam raz a nosi normalnie ciuchy 116 , co do jakosci to nie umiem powiedziec bo nie mam porównania , wyglada ok
          • jzabro Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 19:39
            Zależy z której kolekcji. Ubrania dla młodszych dzieci z serii Palomino są zwykle mniejsze niż rozmiar podany na metce. Syn ma 2 softy z c&a dla starszych dzieci na 152cm, jeden grubszy z pasem p/śnieżnym, drugi cieńszy, wielkość odpowiada rozmiarowi na metce. Oba softy są na szczupłe dzieci, ale ten grubszy jest nieco węższy.
    • kr.kr Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 13.02.14, 19:49
      Skoro mowa o kurtkach...
      Sa w c&a takie w dinożaury: softy za 99 i jakies niesofty za 79.
      Ktora lepiej kupic?
      Juz chyba odpuszcze sobie czekanie na tego zwierzakowego softa w hm, chociaz podoba mi sie bardziej... Nie zebym potrzebowala juz teraz, ale potem pewnie nie bede miala czasu szukac i w koncu nie kupie ani tego ani tamtego
    • szmytka1 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 14.02.14, 13:26
      Tak wygląda szczupłe, drobne dziecko o wzroście 121 cm (bluzki na 116 ewentualnie malutkie 122 noszące) w sofcie z c&a r. 128. One są mniejsze, ale mają długie rękawy bez regulacji w nadgarstku, co jest minusem.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/sb/od/yugs/ZbA7AJrdlTntrH078B.jpg
      • monia111175 Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 14.02.14, 19:29

• drimgerl Re: Bluzy Softshell H&M i C&A -- pytanie 19.02.14, 10:46
          zastanawiam sie nad tym softem dla synka, warto?

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/chłopcy/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Kurtki/116051/1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka