Dodaj do ulubionych

jaka hulajnoga

26.02.14, 20:17
proszę polećcie hulajnogę dla 5 latka. Nie wiem na co zwracać uwagę. czy ma być dwu czy trój-kołowa. Jeśli trój kołowa to czy podwójne kółka z przodu czy z tyłu? Helpsmile
Obserwuj wątek
    • agoosiaa Re: jaka hulajnoga 26.02.14, 20:24
      My mamy marki Hudora..syn ponad rok juz jezdzi..i jest zadowolony..jakosc oksmile
    • monia4545 Re: jaka hulajnoga 26.02.14, 20:30
      my także się zastanawialiśmy, bo mała jutro ma urodziny i ponieważ to pierwsza hulajnoga, więc nawet nie wiemy czy jej się spodoba a ceny są różne. Na dzień dzisiejszy kupiliśmy z decathlona:
      www.decathlon.pl/hulajnoga-play-3-pb-id_8282644.html
      Nie żal będzie odłożyć, jakby co ...
    • katkago Re: jaka hulajnoga 26.02.14, 21:34
      Tylko Micro. Lepszej nie ma. Model maxi lub sprite. Droga ale warta swojej ceny.
    • kr.kr Re: jaka hulajnoga 26.02.14, 23:41
      Moje dzieci zaczely jezdzic jak mialy ok 3 lat od razu na dwukolowych, zwyklych z boedronki czy lidla, jedna micro tez maja. Specjalnej roznicy nie odnotowaly. Juz jak ja jade, to czuje, ale im to wsio rawno... Moze to kwestia wagi?

Ale przy okazji chcialam sie troche podlaczyc do watku i poprosic o polecenie czegos na duzych kolach, moze nawet pompowanych? 10-12"? Takich zeby ma kostce i krzywym chodniku wygodnie sie jechalo

• katkago Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 10:09
        Moje córki zaczynały od Micro i jeżdżąc na hulajnogach innych firm zdecydowanie widzą różnicę. W tych hulajnogach koła kręcą sie bez większego wysiłku dzięki czemu jazda jest przyjemnością. Po za tym nie psują się i nie niszczą. Ja polecam😀
    • ktosco Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 00:07
      Jechalam na hulajnodze z pompowanymi kolami,nie ma porownania do hulajnogi zkalczukowymi duzymi kolami .Na tej z kalczukowymi kolami ,poprostu sie plynie w linku sa micro ale tez z duzymi kolami sa w decathlon

www.micro-scooters.co.uk/scooters-age-adult/micro-black-scooter-2.html

www.micro-scooters.co.uk/scooters-age-adult/micro-white-scooter-2.html
      • kanna Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 11:57
        Mam OXelo 7 na kuczykowych kołach z Decathlonu, z amortyzacją,. Dla dzieci (nawet dużych) idealna, ja jestem cięższa, jeździłam po chodniku itp. i hulajnoga daje rade, po gładkim śmiga aż miło.
        Ale też jestem ciekawa, czy taka pompowana jeździ lepiej niż (duża) kauczukowa.
        • kanna Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 12:01
          Syn - jako czterolatek- jeździł na średniej kauczukowej z Decathlonu (model dla dorosłych, do 100 kg, kółka o rozmiar większe niż najmniejsze). Teraz śmiga na niej córka, mamy ja 6 klat i NIC się nie dzieje. (A nad morzem zdarzyło mi się jechać na niej kilka kilometrów za dzieciakami na rowerach, ale po ścieżce).
          Generalnie polecam Decathlon.
    • fasol-inka Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 10:17
      jeśli trzykołowa to dwa kółka z przodu
      ale dla pięciolatka to bym kupiła dwukołową... dla swojego niespełna czterolatka własnie szukam dwukołowej
      • mia.vita Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 10:23
        Dziewczyny ja też rozmyślam nad hulajnogą dla synów mają urodziny maj/czerwiec impreza wspólna i prezent wspólny (chyba). Ja się skłaniam ku mini micro bedzie dobra dla dwu latka a i 5 mojeździ. Tak mi sie przynajmniej wydaje. a na następny rok starszy dostał by swoją. Jak by mnie było stać o oczywiście mały miał by mini micro a starszy maxi ale nie ma tak dobrze.

Myślicie ze 5 latek objezdzi jeszcze na mini????
        Miał kiedyś (chyba jak miał ok 3lata) zwykła dwu kołową isrednio sobie radzi a poza tym szybko się zepsuła W sensie, ze zginęła jakaś śrubka nie do dokupienia wiec cała hulajnoga do wyrzucenia
        • bunkowa Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 10:42
          Moja sześciolatka (teraz 116cm) jeszcze w ubiegłe lato jeździła na mini micro. Teraz już jest dla niej za mała. W związku z tym tydzień temu kupiliśmy jej maxi micro i śmiga aż miło. Mini micro to były najlepiej wydane pieniądze dla dzieciaków. Wszelkie zabawki służą im na chwilę a mini micro jest ukochana i zabierana wszędzie. Młoda dostała ją jak miała niespełna 4lata, syn zaczął na niej jeździć jak miał 1,5roku (teraz ma 3). W ogóle nie jest zniszczona.
          Mam nadzieję, że maxi micro też będzie tak dobrze służyć - córa chciała ją mieć, zbierała pieniądze, połowę dołożyliśmy my jako rodzice (sytuacja posłużyła więc też jako nauka oszczędzania i wyboru przy wydawaniu big_grin).
        • fasol-inka Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 10:49
          ja nie wiem, wspólne to mogą być klocki, ale hulajnoga? przecież będziesz mieć jedną wielką awanturę o nią cały czas, tak mi się wydaje
          • mia.vita Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 11:31
            myślę, że nie bedzie bo w planach prezentowych jest jeszcze rower dla starszaka ( od chrzestnego) i myślimy o plasmacar więc będą dobrze zmnotoryzowani więc jak nie na jednym to na drugim śmigać beda smile czyli mini micro to bedzie dobry wybór? na pewno jakościowo smile
          • kanna Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 12:04
            Zgadzam sie, hulajnogi powinny być dwie, wtedy dzieci jeżdżą razem smile
    • herkama Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 10:59
      A jeśli dwukołowa hulajnoga to jaką możecie polecić? Byłam przekonana, że mojej 5-latce kupię Maxi Micro jako następcę mini którą uwielbiamy, jednak moja córka twierdzi, że 3 kołowe są tylko dla maluchów i ona maaaarzy o 2 kołowej. W zeszłym roku jeździła parę minut na 2 kołowej i była zachwycona.
      • katkago Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 11:07
        Moja sześciolatka dostała właśnie dwukołową Micro Sprite. Śmiga aż miło😀
        • herkama Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 11:11
          a na jakiej wysokości jest rączka? moja córeczka należy do niższych i nie wiem czy będzie jej się wygodnie jeździło..
          • herkama Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 11:12
            już doczytałam min. 65 cm :-')
    • moloman Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 20:03
      Ja moge dołaczyc do grona zachwyconych hulajnogami MICRO.
      Mlodszy dostal na urodziny ( 2 lata ) Mini Micro..smiga az miło wink Starszy niespelna 4 lata tez ja uwielbial i zawsze byly klótnie... Starszy wymarzyl sobie na 4 urodziny taka sama hulajnoge... Dlugo sie nad tym zastanawialam , bo niby jest tyle podobnych i duuuzo tanszych..Niestety nie jest sezon na hulajnogi wiec nie mialam szans ( przynajmniej u ns w miescie ) obejrzec "podobnej"..na zywo. Bałam sie ze kupujac tansza , bedzie gorszej jakosci , czy bedzie ceizej jezdzic i wtedy satrszy i tak bedzie zabierla mlodszemu Micro.. a z drugiej strony cena innych kusila...Patrzylam, szukalam , myslalam ..i niestety na zadne promocje na Maxi Micro nie trafilam.. W tym tygodniu Starszak dostal na urodziny Maxi Micro..I jest super..Naprawde wykonanie i jakosc jazdy rewelacyjna... Mysle ze warto zamiast stosa kolejnych zabawek "zlozyc sie " nie wiem ..z babciami , ciociami itp..i kupic jeden fajny prezent ...Ja polecam ( choc nadal uwazam ze koszamrnie droga wink
      • 19rosa Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 21:06
        fakt jest koszmarnie droga ale warta swojej ceny. Mieliśmy mini micro, potem kupiliśmy używaną micro sprite i to nie było to uncertain szybko sprzedaliśmy dołożyliśmy do maxi micro i dziecko zachwycone.
        • katkago Re: jaka hulajnoga 27.02.14, 22:52
          Porównywanie hulajnogi Micro dwukołowej do trzykołowej to nieporozumienie (np. skręca się zupelnie inaczej). Moja szesciolatka w zeszlym roku jeździła na Maxi MIcro a teraz przesiadla się na Sprite bo sama chciala (dwukołowa wydaje jej się bardziej dorosła wink ). Twierdzi że jeździ jej się lepiej. Natomiast moja trzylatka miala dostac MIcro ale przejęła Maxi po starszej siostrze i radzi sobie doskonale. Hulajnoga wcale nie jest za duża.
          • emma_me Re: jaka hulajnoga 28.02.14, 09:38
            kilka lat temu na tym forum przeczytałam o promocji w decathlonie - genialne hulajnogi mini micro za niecałe 200 zł - jeszcze tego samego dnia pojechałam i kupiłam. Syn miał wtedy 1,5 roku i nie miał większych problemów z jazdą. Syn nie rozstawał się z hulajnogą. Po mini nastała era maxi, drugi syn również uwielbia hulajnogi. Dziś jeden i drugi jeździ ma maxi micro.
            Nie mam porównania z innymi hulajnogami ale jak synowie wychodzą na podwórko to inne dzieci zawsze chcą się z nimi wymieniać
    • saszanasza Re: jaka hulajnoga 23.05.14, 09:52
      Moja 6 latka ma maxi micro i nie zamieniłaby jej na inną. Przede wszystkim jest lekka i dziecku łatwo ją przenosić, unosić (przed wyższym krawężnikiem). Unoszona nie buja się na wszystkie strony i nie obija dziecku nóg (ale to zaleta konstrukcji). Stabilna, skrętna, ostatnio odnalazłam w niej nową funkcjonalność: posłużyła za wózek do przewozu dość ciężkiej paki zakupionych książek. Dziecko również się zmieściłobig_grin
    • pola260 Re: jaka hulajnoga 23.05.14, 11:19
      To zależy co dziecko chce z nią robić, pięciolatki już zaczynają przygody w skate parkach. Jeśli to jest to co lubią i czego chcą się nauczyć to wtedy warto już w tym wieku kupić najprostszą wyczynową - nadaje się zarówno do jeżdżenia po płaskiej nawierzchni ale także do pierwszych trików. Nie nadaje się za to na wyprawy po lesie, mocno nierównej nawierzchni itp.

Polecam RAZOR, najprostsze modele zaczynają się od niecałych 400 zł np.:

hulajnogi.istore.pl/pl/hulajnoga-razor-ultra-pro-lo.html
      Mój 8 latek ma taką:

hulajnogi.istore.pl/pl/hulajnoga-razor-black-label-4-0.html
      i zarówno jeździ na niej po ulicach jak i w skate parku. Leon też dostanie coś w tym stylu właśnie około 5 roku życia.
    • galazka8 Re: jaka hulajnoga 27.05.14, 16:48
      a znacie hulajnogę iScoot Pro? wygląda jak siostra Maxi micro i właśnie czy tylko wygląda czy faktycznie jest porównywalna...
      • mika0123 Re: jaka hulajnoga 25.06.14, 12:35
        POLECAM MICRO
        zakupiłam miesiąc temu ten model
        hulajnogi.pl/micro-hulajnoga-mini-micro---zolta-o_l_188_412.html
        teraz jest tańszy w tym sklepie 20zł
        córa zadowolona! HULAJNOGA masywnie wykonana widać że posłuży dłużej niż zwykłe plastikowe marketowe. jest stabilna, nie wywrotna. Moim zdaniem warto dołożyć na lepszą hulajnogę na start niż kupować coś chińskiego
        • mmala6 Re: jaka hulajnoga 30.08.14, 21:32
          wygrzebałam wątek bo chcę kupić hulajnogę dwukołową dla czterolatka. Obecnie jeździ na dzidziusiowej trzykołowej , starszy syn na Hudorze z pompowanymi kołami i jest szał.Ale ona jest dla małego za duża. Czytam o tych micro, nigdy nie mieliśmy, mają małe kółka czy nadaje się na kostkę i na wertepy czy tylko na asfaltowe chodniki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka