Dodaj do ulubionych

Rower damski uniwersalny - jaki?

02.03.14, 10:03
Jak w temacie...
Potrzebuję rower dla siebie, damski. Lekki, dobrze się prowadzący, niedrogi... (max.1200, chętnie tańszy). Kto ma damkę z decathlonu? Np taką - mogę prosić o opinie?
Nie potrzebuję drogiego roweru, bo będzie używany raczej sporadycznie wink Teren lekko górzysty, więc nie chcę typowo miejskiego roweru.
Obserwuj wątek
    • ilonakrzeminska Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 02.03.14, 11:48
      witam, ja kupowałam w zeszłym roku damkę i co mogę Ci poradzić to zajrzyj jeszcze do go sport, ja kupiłam tam krossa za 1000 zł (wyprzedaż z 1500) późną wiosną. Potem widziałam go już za 800 nawet ale został jeden w Łodzi i to już był sierpień. Dla nich robi kross tylko trochę inaczej są pomalowane te rowery, ale wszędzie na ramię znak kross (jak dla mnie nawet ładniejszy). Teraz jak szukałam mojego (nie mogę znaleźć) to widziałam classico III za 1249 zł. Jak na początek sezonu to cena ok, co prawda 1000 jeszcze lepsza. Serwis super. Polecam
      • els.ol Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 02.03.14, 12:15
        Dzięki, zajrzę, pooglądam w GoSporcie.
        Znalazłam taką MERIDĘ - cena ok. a na All można nawet taniej kupić... Hmmm...
        • ilonakrzeminska Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 09:34
          Ta bardzo fajna, ale ja tym razem chciałam większe koła 28. Miałam poprzednie 26 i powiem Ci, że fajniej się jeździ na większych tym bardziej w mieście. Ten stary na 26 zawiozłam na wieś (górski) i tam zdecydowanie damka by się nie sprawdziła. Ale na 28 szybciej się przemieszcza człowiek smile A może sugestia...
          • els.ol Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 10:01
            Ilona dzięki. Mnie rower potrzebny na wieś. Na przejażdżki z dziećmi. Teraz jeżdżą już same i nie mogę zadylać obok na nogach wink bo mi zwieją big_grin
            Patrzę więc na rowery górskie, bo teren tu różny, trochę wypłaszczeń, ale więcej podjazdów/zjazdów.
            Przymierzałam się wczoraj do decathlonowskich i żaden mi nie spasował. Dzisiaj jadę zobaczyć na żywo Meridę Juliet i może jakieś krossy, bo też mają.
            Obejrzę z większymi kołami również.

zajocowna sugestia dobra, dziękuję, ale to chyba tylko w typowo miejskich rowerach?
            • els.ol Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 10:02
              zajacowna*
              [wkurza mnie brak możliwości edycji postu, choćby przez minutę od wysłania ;/ ]
              • zajacowna Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 10:20
                wiesz nie wiem czy tylko w miejskich.
                Ja mówie to z mojego doswiadczenia w pozycji " siedzac jak na krzesle" jezdzi mi sie o 1000x lepiej.
    • zajacowna Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 09:47
      ja bym wzrocilam uwage na kierownice jeszcze?
      aby byla to "koza" czuli w literke "u"
      Taka kierownia i wymusza prosta prosta postawe.
      Siedzi sie jak na krzesle wrecz.
      Na kierownicy prostej, cialo jest wyciagniete... Mi bynajmniej jest tak nie wygodnie.
      • els.ol Ma ktoś Kross Lea F2? 03.03.14, 10:19
        Sprzedawca telefonicznie polecił mi Kross Lea F2 zamiast Meridy (rzekomo na lepszym osprzęcie niż Merida, a cena b. zbliżona) Ktoś ma może taki? Opinie? smile
        • els.ol Re: Ma ktoś Kross Lea F2? 03.03.14, 20:05
          Stanęło na zalinkowanym wyżej Krossie. Już mieszka w garażu wink Faaaaajny smile
          Wygodny, względnie lekki, zgrabny - pasuje mi.
          • ilonakrzeminska Re: Ma ktoś Kross Lea F2? 04.03.14, 22:00
            wygląda super, myślę, że będziesz zadowolona, ja czytając, że szukasz roweru damskiego nie wiem dlaczego skojarzyłam typową damkę. Na wieś by się nie sprawdziła, na wieś mam też podobny w stylu, jak kupiłaś, tylko starszy i na pewno gorszy...Pozdrawiam
    • emwu55 Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 11:04
      a kto mi poleci rower - miejski i na niewielkie wycieczki poza miasto ale teren generalnie płaski. Damski ale ja mam 180 cm wzrostu i na większości rowerów wyglądam jak rozciągnięta larwa. A chciałabym siedzieć prosto jak na krześle z oparciem. Fajna jest ta opcja z regulacja kąta kierownicy ale nie wszystkie mają. A jak już jest wysoki rower to od razu kosztuje ponad 2 tys. a tyle nie mam i nie dam.
      • zajacowna Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 11:07
        miejskie rowery sa tez z przerzutkami.
        Wtedy mozesz jezdzic wszedzie gdzie chcesz i po jakim terenie chcesz.
      • els.ol Re: Rower damski uniwersalny - jaki? 03.03.14, 11:27
        Pooglądaj w Decathlonie. Mają ciekawe rowery miejskie i nie mają zaporowych cen, a rozmiary są przeróżne, więc na pewno dopasujesz jakiś. Te mi się podobają z miejskich LINK
    • beata.awfis Re: co sądzicie o Unibike Vision LDS 24.03.14, 20:35
      Kupilam go wczoraj smile Poki co super smile LDS = Ladies wersja damska, znaczy sie bez ramy poprzecznej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka